Haal Van Persie uit de basis

Geen categoriemei 31 2012, 18:00
Ik wil een echte nummer 9 zien.
Robin van Persie is een fantastische aanvaller. Daar kan geen misverstand over bestaan. Het is niet voor niets dat hij is uitgeroepen / gekozen tot speler van het jaar in Engeland. Dat is een prestatie van formaat.
Maar dat betekent niet dat hij dus ook maar de vaste spits moet zijn van het Nederland elftal. Wij hebben behoefte aan een echte nummer 9; een man die scoort. Van Persie is een fantastische voetballer, maar Huntelaar is de betere goaltjesdief. En in de punt van de aanval gaat het alleen daarom.
Vandaar dat dit rapportcijfer voor Van Persie geheel terecht is, en aanleiding moet zijn voor Bert van Marwijk om 'zijn spits' op de bank te zetten:

Robin van Persie: 6,0.

Arme Robin van Persie. Hij heeft het vertrouwen van de bondscoach, maar het publiek wil graag Klaas-Jan Huntelaar zien. En dus wordt iedere kans die hij mist, Van Persie aangerekend. Om wat krediet op te bouwen had Van Persie tegen Slowakije moeten scoren en die kans kreeg hij ook, maar hij mikte van dichtbij hoog over. Is hij de spits die Oranje nodig heeft? Van Marwijk vindt van wel, maar ook tegen Slowakije kon Van Persie niet overtuigen. Al was het spel van de Arsenal-spits ook zeker niet slecht.

Zijn spel is nooit slecht: daar is hij een te goede voetballer voor. Helaas heeft Oranje echter behoefte aan een goede spits. Een man die alleen maar rondhangt voor de goal en die, als hij de bal eenmaal krijgt, meteen op doel schiet.
Huntelaar is zo'n spits, Van Persie niet.
Overigens vind ik dat de positie van Wesley Sneijder ook maar eens ter discussie moet komen te staan. Hij heeft een slecht seizoen achter de rug, en was de laatste wedstrijden geen schim van de middenvelder die hij eens was. Zet Rafaël van der Vaart maar op Sneijders positie en Huntelaar in de spits. Slechter kan het in ieder geval niet worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten