Romney en Obama nek aan nek in drie staten

Geen categoriemei 31 2012, 18:30
Spannend.
Hoewel Democraten een paar maanden geleden nog dachten dat Obama Romney 'wel even' zou verslaan, begint men langzamerhand toch nerveus te worden. En terecht. Uit de meest recente peilingen in drie belangrijke swingstaten blijkt namelijk dat het een buitengewoon spannende race wordt.
Als er vandaag verkiezingen gehouden zouden worden, konden zowel Romney als Obama op 44% van de stemmen rekenen in Iowa. In Colorado zou verkiezing eindigen in 46% (Obama) en 45% (Romney). En in Nevada scheelt het slechts 2% (de president krijgt 48%, zijn uitdager 46%).
Links Amerika vergist zich schromelijk als men denkt dat Obama dit op zijn sloffen gaat winnen. Het wordt een heel spannende strijd, met twee kandidaten die elkaar weinig tot geen ruimte zullen geven om fouten te maken.
Overigens goed nieuws: hoewel men lange tijd dacht dat Obama en de Democraten meer te spenderen zouden hebben dan Romney en co., blijkt dit nu niet zo te zijn. Obama zamelt minder geld in dan gedacht, terwijl Republikeinen met een ongekende opmars zijn. Alles bij elkaar zullen zij misschien wel twee miljard spenderen (de campagne zelf bijna een miljard, en dan nog eens een miljard van SuperPACS).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten