Harry van Bommel opent vuur op Nederlandse leger

Geen categorienov 01 2010, 14:00
Harry van Bommel, haatbaard zonder baard, gaat minister van Defensie Hans Hillen ter verantwoording roepen. Worden er onterecht Hamas-strijdersbloemetjesjurken vastgehouden; heeft een Israëlische soldaat een geweer in zijn hand gehad of heeft Nederland duizenden vrouwen en kinderen gemutileerd, omdat ze niet leefden in overeenstemming met de sharia? Nou, nee, niet echt. Het Nederlandse leger zou in oktober 2007 zestig Talibanstrijders hebben gedood in een vuurgevecht. En nu komt het: dat hebben ze verzwegen!
Ja, die Van Bommel is een goede volksvertegenwoordiger; hij een hippie-journalist heeft die Wikileaks-documenten doorgespit en vond daar dat het Nederlandse leger die Talibandoden heeft verzwegen. Nou, Sherlock, bedankt. Wat weten we nu? Dat defensie beter zijn best moet doen in public relations en dat ze die gedode haatbaarden gewoon hadden moeten melden als overwinning.
Dat vindt Harry natuurlijk moeilijk niet te verkroppen. In zijn relativistische wereldbeeld is alles genuanceerd en is elk moreel vraagstuk een vraag voorbij goed en kwaad. Absolute waarheden zijn achterhaald en bovendien racistisch, want ze zijn opgeschreven door mannen die zowel blank als oud waren. Het nieuwe racisme, zullen we maar zeggen. Laten we het Harry gemakkelijk maken door hem te leren dat de Taliban geen vrijheidsstrijders zijn, maar lieden van hetzelfde morele allooi als nazi's en communisten. Defensie heeft dus niets verzwegen, maar is zo stom geweest de overwinning niet te melden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten