Neem je lening onder de loep

Geen categorienov 01 2010, 15:00
Met deze najaarscampagne roept MoneYou iedereen die al een lening heeft bij een andere bank, op om te berekenen of je op je huidige lening kunt besparen. Doe de test en ontdek zelf hoeveel geld je kan besparen.
Betaal je te veel?
Als je een doorlopend krediet hebt bij je bank, kan het zijn dat je te veel betaalt. Je zou dan geld kunnen besparen door je lening over te sluiten naar MoneYou. MoneYou werkt alleen online en heeft geen dure filialen waardoor ze goedkoper kunnen lenen. Een rekenvoorbeeld maakt dat duidelijk.
Rekenvoorbeeld
Stel je hebt een doorlopend krediet van € 15.000,-.   De rente bedraagt 8.4% en de theoretische looptijd* is 62 maanden. Als het overeengekomen maandbedrag dat je terugbetaalt € 300,- bedraagt (2% van de kredietlimiet), betaal je in totaal € 18.600,- (62 maal € 300,-) voor dit krediet.
Dat kan goedkoper.
Voor een vergelijkbaar doorlopend krediet van € 15.000,- betaal je op dit moment** bij MoneYou slechts 5,3% rente. Bij een zelfde maandbedrag van € 300,- (2% van de kredietlimiet) ben je bij MoneYou theoretisch in 57 maanden van je lening af. Voor die zelfde lening betaal je met andere woorden slechts € 17.100,- (57 maal € 300,-). Dat scheelt je dus simpelweg € 1.500,- (5 maal € 300,-).
Maar je hebt al een lening bij een andere bank.
Als je al een lening hebt bij een andere bank, dan is het tijd om je deze eens goed onder de loep te nemen en te berekenen hoeveel jij kunt besparen op je huidige lening. Doe de test en ontdek zelf hoeveel jij kunt besparen.
* Voor de theoretische looptijd gaan we uit van de volgende situatie: je neemt het krediet in een keer volledig op, je lost niet extra af en neemt niet tussentijds op, je betaalt de maandtermijn iedere maand op tijd en de rente blijft gedurende de looptijd gelijk.
** De debetrentevoet (effectieve rente op jaarbasis) is de variabele rente die je voor het krediet betaalt. Rentewijzigingen voorbehouden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten