Het leven in Nederland is verschrikkelijk duur

Geen categoriejun 19 2014, 15:15
Er is goed nieuws en er is slecht nieuws. Wacht, er is eigenlijk alleen maar slecht nieuws.
Hoera, voeddingsmiddelen zijn in Nederland gemiddeld maar liefst drie procent goedkoper dan in de rest van de Europese Unie, aldus het juichbericht met de kop 'Nederlanders eten en drinken relatief goedkoop' op Nu.nl. We mogen de overheid dankbaar zijn dat we "relatief" goedkoop kunnen eten en drinken in Nederland. Oh, wacht, de cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat blijken niet zo makkelijk in één kop te kunnen worden gepropt.
Of eigenlijk wel. De kop zou dan zijn: Het leven in Nederland is verschrikkelijk duur. Lees de rest van het berichtje maar, met alleen maar slecht nieuws voor ons Nederlanders:

Toch beperkt het voordeel in Nederland zich met name tot voedsel en niet-alocoholische dranken. Prijzen van andere goederen en diensten lagen gemiddeld 10 procent boven het Europees gemiddelde.

De prijzen van hotels, restaurants en voertuigen lagen daarentegen ruim 15 procent boven de gemiddelde prijs in andere lidstaten.

Kleding en elektronica waren respectievelijk 5 en 3 procent duurder, terwijl alcohol en tabak in Nederland ongeveer 8 procent meer kostten dan in andere Europese landen.

Je kunt wel raden waarom het in Nederland zo duur is. Dat komt niet omdat bedrijven meer geld aan ons proberen te verdienen dan de bedrijven in bijvoorbeeld Duitsland of andere EU-landen. Nee, het komt omdat de overheid onze bankrekeningen plundert door de belastingen steeds weer te verhogen. Ik noem een accijnsverhoging, een btw-verhoging van 19 naar 21 procent, een verhoging van de belasting op verzekeringen, etc.
Het is helemaal niet aantrekkelijk om in Nederland te wonen of te werken als je aan het einde van de maand nog een beetje geld over wil houden, of als je een spaarpotje wil hebben aan het einde van je loopbaan als je met pensioen mag (hallo, box 3!). Nederland is een gruwelijk duur land en dat komt door de overheid. Het wordt langzamerhand tijd dat meer en meer Nederlanders eens goed moeten gaan nadenken over waar hun toekomst ligt.
Stel jezelf eens de vraag en denk er goed over na: wil je in een land wonen waarin de belastingen altijd worden verhoogd om de begroting te dichten (hoewel dat de overheid niet eens lukt) of in een opkomend en/of belastingvriendelijk land in een ander deel van de wereld? Het antwoord heb je misschien niet 1, 2, 3 paraat, maar dat hoeft ook niet. Wil je elke maand krom liggen om de belastingen te kunnen betalen? Nederland is een mooi land, zeker, maar is dat het waard?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten