Het PVV-drama zet zich voort

Geen categorienov 26 2010, 15:15
Het drama binnen de PVV zet zich voort. Of misschien moet ik zeggen de media-hetze tegen de PVV zet zich voort? Vandaag bericht De Volkskrant namelijk dat Lucassen niet alleen een aggressie-probleem heeft, maar ook dat hij nog steeds een uitkering ontvangt (ook al is hij kamerlid en heeft hij dus een betaalde baan). Daarnaast zit hij blijkbaar diep in de schulden.
Dat laatste is misschien interessant voor de Privé, maar ik zie niet echt in hoe dit politiek gezien relevant is. Talloze Nederlanders gaan gebukt onder een grote schuldenlast. Hoewel dat een teken is dat ze niet goed om weten te gaan met geld, houdt dat niet in dat ze dus geen (goed) kamerlid kunnen zijn.
In verband met de uitkering heeft Lucassen natuurlijk wél een probleem. Echter, dit probleem wordt vanzelf opgelost. Daar is geen kamermotie voor nodig. We hebben namelijk een simpele regeling in Nederland die inhoudt dat mensen die onterecht een uitkering ontvangen deze moeten terugbetalen. Daarnaast worden zij normaal gesproken gestraft met een (forse) boete. Waarom dit D66, de PvdA en GroenLinks iets aangaat, ontgaat mij dan ook.
Niettemin is het wel duidelijk geworden in de afgelopen weken dat er nogal wat PVV-kamerleden zijn die nou niet echt van onbesproken gedrag zijn. Wat mij betreft houdt dat niet in dat deze mensen hun politieke carriere vaarwel moeten zeggen, en de rest van hun leven op een houtje moeten bijten. Iedereen maakt fouten, politici dus ook.
Dit houdt echter niet in dat Wilders niets kwalijk te nemen valt. Hij had ambitieuze individuen die graag de Kamer in wilden voor zijn partij beter moeten screenen. Door hierin tekort te schieten heeft hij de media en zijn linkse vijanden meer dan genoeg materiaal gegeven om hem te besmeuren. Dat is zíjn fout. Zeuren over een media-hetze (die er overigens wel degelijk is) is dan een beetje gemakkelijk.
Het enige dat Wilders nu kan doen is fractiegenoten die moedwillig tegen hem gelogen hebben bestraffen. Daarnaast moet hij ervoor zorgen dat de individuen die volgend jaar in de Eerste Kamer terechtkomen wél van tamelijk onbesproken gedrag zijn. De PVV is een nieuwe partij, een heel kader opbouwen is niet eenvoudig. Maar Wilders moet nu wel laten zien dat hij geleerd heeft van zijn fouten en dat we straks niet het ene na het andere krantenartikel krijgen over Eerste Kamerleden voor de PVV die mensen in elkaar geslagen hebben, onterecht een uitkering (hebben) ontvangen en die een strafblad hebben omdat ze vrachtbrieven hebben vervalst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten