Holman: 'Stop je geld in een oude sok!'

Geen categorieapr 10 2013, 19:00
Crisis.
Moet je in deze economisch barre tijden geld uitgeven of juist zoveel mogelijk opzij zetten voor nóg moeilijkere dagen? Theodor Holman weet het wel:

Er is overal crisis, en als je dan je weinige geld in je sokje houdt, is dat niet alleen een deugd, maar ook een vorm van intelligentie. Dat het consumentenvertrouwen in andere landen die in crisis zijn nog ongeschonden is, vind ik geen aanbeveling voor die landen.

Vervolgens gaat hij verder met een redenering die kant noch wal raakt. Zo redeneert hij dat wij, Nederlanders, spaarzaamheid niet alleen een deugd vinden, "maar ook armenhulp - en dat weten de Knoflokers uit Knoflokië". Als lezer denk je dan: 'En daar heb ik nu wel genoeg van!'
Zo niet Holman. Die schrijft:

Dat is ons calvinistische lot. En ik ben trots op deze deugden. Dat ik, door mijn centjes bij me te houden, bijdraag aan het zichtbare zelfvertrouwen van het volk van Griekenland, Italië, Spanje en Portugal en in iets mindere mate Frankrijk, geeft mij een goed gevoel.

Vervolgens eindigt hij zijn column toch nog met de woorden dat hij er onderhand "ook van kan genieten als ik al die zelfverzekerde armoedzaaiers eens zag lijden. Zoals wij!"
Wat is het Theodor? Vind je het nou wel of niet 'leuk' dat zuid-Europa niet alleen afhankelijk van ons is, maar ook dat zij dat weten en er geen enkel probleem mee hebben? Wil je echt zuinig aan doen zodat je luie, onverantwoordelijke volkeren kunt subsidiëren?
Een onhelder, raar verhaal. Het enige dat wel enigszins sterk is zijn z'n opmerkingen over het consumentenvertrouwen in Nederland (dat er helemaal niet moet zijn).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten