Ingrijpend, maar niet het einde

Geen categoriejul 22 2012, 18:31
Met de recente uitspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens dat de SGP voortaan vrouwen moet toelaten op kandidatenlijsten heeft dit orgaan in navolging van eerder de Hoge Raad op bruuske wijze afbreuk gedaan aan de vrijheid van vereniging en de vrijheid van godsdienst.
Voor de oudste partij van Nederland is dit een aderlating, omdat de buitenwacht kennelijk bepaald hoe verenigingen zich moeten organiseren, maar bezien we de mogelijke precedentswerking voor andere clubs dan zijn de rapen tevens gaar. De uitspraak van het Hof past in het huidige denken over klassieke grondrechten. Het gelijkheidsdenken overvleugelt op schreeuwerige wijze andere grondrechten en laat weinig ruimte voor ‘afwijkend’ denken.
Onbeduidende clubjes als het Clara Wichmann Instituut hebben de SGP in een niet benijdenswaardige positie gemanouvreerd. Hopeloos is de situatie echter niet, omdat de huidige demissionaire regering de uitspraak vermoedelijk naast zich neer zal leggen in afwachting van de verkiezingen van d.v. 12 september. Maar, ook daarna is het hoogst discutabel of de SGP ooit gedwongen zal worden om vrouwen op haar kieslijsten te plaatsen. En dat is maar goed ook. De gelijkheidsdrammers vallen in hun eigen dolken, omdat de SGP wat mij aangaat (de officiele reactie van de partij laat nog even op zich wachten) de vlucht naar voren neemt door de wetgever er toch vooral op te gaan wijzen dat barbertje (SGP) dan niet alleen hangt, maar ook andere clubs. Als SGP’ers achten wij anderen uitnemender dan onszelf, zo zijn wij opgevoed. Live and let live.
Wat bijvoorbeeld te denken van de club van Mat Herben, de vrijmetselarij of een sjieke herensociteit als de Rotary? Moeten zij nu ook opeens vrouwen toelaten als inspraak hebbenden? En vooruit, laten we ook het COC verplichten een heteroseksueel toe te laten als algemeen voorzitter van deze roze bende! Gelijke monniken, gelijke kappen immers. Ja toch?! Het is niet de SGP die het gelijkheidsdenken door de strotten van anderen duwt, maar het zijn de intoleranten en deze samenleving telt er helaas velen, die de SGP dwingen om iets te laten wat al sinds 1918 (!) zo werkt. De vrijheid van vereniging weet u wel?
Dat laat onverlet dat de neuzen binnen de partij zeker niet allemaal in dezelfde richting wijzen als het vrouwenstandpunt ter sprake komt. Houden zo. Het is vooral een interne aangelegenheid waar de buitenwacht geen zier mee van doen heeft. In een democratische setting als de SGP en in een ‘democratische’ samenleving waar binnen de partij al bijna 100 jaar volop functioneert mag er pluraliteit in gedeelde opvattingen zijn. Vrouwen en mannen zijn immers gelijk, maar divers in eigen gaven en talenten. Discrimineren wij hiermee? Dacht het niet. Het is jammerlijk dat de samenleving als geheel van pluraal naar intolerant verschoten is. Onder aanvoering van bedenkelijke clubs als het Wichmann Instituut, het COC met in hun ondemocatische kielzog politieke partijen als D66 en GL met de bek vol over vrouwenrechten (met prostitutie hebben ze geen moeite) verschiet een ooit democratische society tot de simpele optelsom van het recht van de sterkste. Het gelijkheidsdenken is de norm en de achterlijken van de biblebelt hebben zich daar maar naar te voegen.
Nee, dan de SGP. Een goed verstaander heeft een half woord nodig: hier hebben we toch echt te maken met de meest vrouwvriendelijke partij van Nederland! Het zijn SGP’ers die zich druk maken om de onvrijwilligheid van vrouwen in de prostitutie. Het zijn toch ten telkenmale SGP’ers zeker die komen met serieuze plannen om vrouwen uit de hoererij vandaan te halen. Het zijn toch ten telkenmale SGP’ers die de mishandeling van o.a.Filippijnse au pairs door wahabistische Saoediers aan de kaak stellen. Ja, kijk dat zijn nog eens vrouwenstandpunten die hout snijden. Menige SGP vrouw bidt voor haar man in dienst van de overheid of hij het goede voor land en natie wil beijveren. Laat je diezelfde SGP vrouw aan het woord over vrouwenstandpunt van de partij, dan ziet zij geen vuiltje aan de lucht.
Het is daarom juist en goed de valse en dubbele agenda’s van de seculieren bij herhaling te blijven hekelen. Het geheel past namelijk in opzichtige pogingen om de christenheid uit dit vaderland te bannen. Hoe lang mag de MoederKerk straks nog mannelijke priesters hebben? Als het aan de anti-democraten ligt moeten dat natuurlijk vrouwen worden
Het huis van de SGP staat of valt gelukkig niet met de uitspraak van het Europese Hof. De tegenstanders hebben te vroeg gejuicht. Wel is er definitief een wissel omgezet in dit land, dat laat onverlet dat de SGP zich opmaakt voor een uitstekende verkiezingsuitslag. Op democratische wijze verkregen! Gode aanbevolen op 12 september: kom op meiden, de SGP is zoveel meer!
Zie ook:
BertBrouwer De auteur van dit stuk is ook actief op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten