ISIS toont zware wapens aan wereld

Geen categoriejul 02 2014, 18:00
Leger.
ISIS begint langzamerhand een normale, echte krijgsmacht te worden:

ISIS laat in dreigende propagandafilmpjes zien waartoe het in staat is. In de Syrische stad Ar-Raqqah hield de terreurbeweging een militaire parade ter ere van het zelfverklaarde kalifaat. Daarbij werden enkele zware wapens aan het publiek getoond. In een YouTube-filmpje is, naast tanks, een ballistische Scud-raket te zien. Het gaat vermoedelijk om een raket die is buitgemaakt op het Syrische leger, zeggen Amerikaanse experts op nieuwszender NBC News.

Ook hebben ze zware Amerikaanse kanonnen van het type M198. Die zijn ongetwijfeld buit gemaakt op het Iraakse leger, dat bewapend is door de Amerikanen.
Als het westen niet heel snel in actie komt ben ik bang dat het weleens te laat kon zijn. Hoe meer veldslagen ISIS wint, hoe sterker die organisatie wordt, niet alleen qua mankracht en reputatie in het Midden-Oosten, maar ook qua wapens. Met de dag wordt het onwaarschijnlijker dat Bashar al-Assad of Nouri al-Maliki de terroristen kunnen verslaan.
Uiteindelijk zal het daarom vrijwel zeker aan de NAVO zijn om in te grijpen. Aangezien vroeger beter is dan later stel ik voor dat men de troepen maar alvast in gereedheid brengt, in ieder geval om zware luchtaanvallen uit te voeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten