Joost Luiten opent sterk

Geen categorieaug 08 2014, 8:00
PGA Championship
Zo, goedemorgen, laat ik vandaag maar eens beginnen met een onschuldig en positief bericht (in de loop van de dag wordt het allemaal wat minder): onze golf-hoop-in-bange-dagen Joost Luiten is goed begonnen aan de vierde, en laatste, 'Major' van dit seizoen. Voor niet-golfers: Majors zijn de belangrijkste wedstrijden in de Golfsport, te vergelijken met de Tour de France in het Wielrennen.
Hij kwam gisteren binnen mer drie slagen onder 'par' (dat is het baangemiddelde, red.) en dat is sowieso al knap, maar zeker tijdens zo'n belangrijke wedtrijd. Een professioneel golftoernooi duurt vier dagen, dus één zwaluw maakt nog geen zomer, maar een goed begin is.. et cetera.
Als Luiten dit toernooi in Amerika bij de beste tien weet af te sluiten dan komt zijn selectie voor het Ryder Cup Team van Europa weer een stapje dichterbij. Dat is voor elke golfprofessional toch wel het summum. In die Cup spelen de beste golfers van USA en Europa tegen elkaar; dat toernooi wordt om de twee jaar gehouden, afwisselend in Europa en Amerika. Twee jaar geleden waren de Amerikanen gastheer in Illinois (maar de Europeanen wonnen), in september wordt het toernooi gespeeld op de fameuze baan Gleneagles in Scotland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten