Justitie: Samir A. blijft gevaarlijk

Geen categoriesep 06 2014, 16:00
Joh.
Je gelooft het niet, maar volgens Justitie blijft Samir A. - misschien wel de bekendste wannabe terrorist van Nederland - gevaarlijk. Say it ain't so, Joe!

Volgens justitiebronnen is er geen enkele reden de bijzondere voorwaarden die vorig jaar aan zijn vrijlating waren verbonden, te versoepelen. De advocaat van Samir, mr. Tamara Buruma, bevestigt dat alle beperkingen nog van kracht zijn en dat op korte termijn niet om aanpassing van de voorwaarden wordt gevraagd.

Samir A. kwam 6 september vorig jaar vrij, nadat hij zes van de negen jaar gevangenisstraf had uitgezeten. Hij werd in de ’Piranha-zaak’ veroordeeld vanwege het beramen van een terroristische aanslag. Hij bezocht huiskamerbijeenkomsten met Mohammed B., die later Theo van Gogh zou vermoorden.

Er zijn drie manieren waarop Samir geen bedreiging meer vormt voor de rest van de samenleving: 1) dood, 2) levenslang gevangen in een isoleercel, 3) als hij het radicale gedachtegoed van zich afwerpt. In alle andere gevallen is en blijft deze man gevaarlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten