Kabinet wil geen wapens voor ondernemers

Geen categoriemei 08 2014, 19:00
Je mag alleen je vuisten gebruiken ter zelfverdediging, ook al hebben de meeste criminelen wapens op zak.Wat moet het pijnlijk zijn voor alle ondernemers in Nederland om te horen dat het kabinet niet achter ze staat. Het kabinet bevestigt vandaag onder geen beding te willen dat ondernemers zichzelf kunnen verdedigen.
EenVandaag peilde onlangs verschillende ondernemers vanwege de overal op een juwelier in Deurne (die slecht afliep voor de twee overvallers, want die zijn nu dood dankzij het heldhaftige optreden van de juweliersvrouw). Het programma wilde graag weten hoeveel ondernemers eigenlijk voorstander zijn van gelegaliseerd wapenbezit en ook hoeveel ondernemers al een wapen in huis (lees: achter de toonbank) hebben.
De cijfers zijn - niet bepaald verrassend - erg hoog. Maar liefst 60 procent van de ondernemers is voorstander van de verruiming van de Wapenwet, en één op de vijf ondernemers heeft al een wapen klaarliggen om zichzelf te kunnen verdedigen in het geval van een brutale overval. Van de Nederlandse overheid mogen die ondernemers geen wapens hebben.
Zul je net zien: de politie gaat straks, in opdracht van minister Ivo 'crimefighter' Opstelten, op bezoek bij al die ondernemers met wapens om alle wapens die ze maar kunnen vinden te confisqueren, terwijl de criminelen met wapens gewoon door kunnen blijven gaan met roven en moorden. Het meest opvallende aan dit nieuws is de argumentatie van een woordvoerder van het ministerie: "Het mag gewoon niet en je zou alleen maar een geweldsspiraal krijgen."
Het is de grootst mogelijke onzin die ik ooit heb gehoord. Wat verwacht het ministerie in hemelsnaam? Dat criminelen straks met automatische aanvalsgeweren, raketwerpers en granaten juweliers gaan overvallen? Ten eerste zijn die wapens verboden (handhaven, heren!) en ten tweede is het echt niet zo dat het makkelijker schieten is met een aanvalsgeweer dan met een gewoon pistool. Met het laatste kun je, als je er een beetje verstand van hebt, veel meer schade aanrichten.
Waarmee ik maar wil zeggen: het is flauwekul wat het ministerie beweert. Waarom wordt er geen fatsoenlijk debat georganiseerd over de (on)mogelijkheid van wapenbezit in Nederland? Ondernemers snakken er overduidelijk naar, want zij zijn iedere keer het slachtoffer van criminelen met wapens. Hoe dan ook, criminelen die het nieuws volgen weten nu in ieder geval dat steeds meer ondernemers zich niet neerleggen bij de eis van de overheid om zichzelf alleen te verdedigen met hun vuisten. Criminelen zijn gewaarschuwd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten