Kerry: "Enorme daad van agressie"

Geen categoriemrt 02 2014, 16:20
Fel.
John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft zich ook uitgesproken over de Russische militaire interventie in Oekraïne:

De druk op Rusland om de Krim te verlaten, neemt steeds verder toe. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Kerry waarschuwt voor represailles die de economie van Rusland zullen treffen. Hij dreigt met reisverboden en het bevriezen van de handelsrelaties. In een interview met nieuwszender CBS haalde Kerry hard uit naar Rusland. "In de 21ste eeuw val je geen land meer binnen zoals in de 19e eeuw", zei hij

Hij noemt de aanval zelfs een "ongelooflijke daad van agressie." Een minister - zeker van Amerika - zal zulke woorden normaal gesproken niet gebruiken als hij niet bereid is om daadwerkelijk iets te doen.
Kerry zegt dat andere G8-leden bereid zijn om Rusland te isoleren. Het zou dus zomaar kunnen dat Poetin straks relatief alleen komt te staan. De vraag is of hem dat iets uitmaakt. Hij heeft namelijk nogal wat leverage, ook over Europa. (Dit met dank aan Russisch gas)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten