Knevel en Van den Brink zijn doodsbang voor controverse

Geen categoriejun 01 2013, 15:45
U moet de hele uitzending van KvdB eigenlijk even terugkijken, maar ik vond dit gedeelte van het gesprek met VI-hoofdredacteur Johan Derksen bij-zon-der veelzeggend.
Derksen vertelt daarin namelijk wat hij van Louis van Gaal denkt. Het is geen geheim dat de journalist en oud-voetballer werkelijk een hekel aan de bondscoach heeft, onder andere omdat hij mensen er continu aan wil herinneren wat hij allemaal gewonnen heeft in zijn leven.
Toch lijken de twee presentatoren zich wezenloos te schrikken als Derksen uithaalt (naar die 'kleine Mussolini'). Feitelijk negeren ze zijn opmerking gewoon; ze willen zo snel mogelijk overgaan op een ander onderwerp.
Waarom die merkwaardige angst? Of je nodigt zo'n man uit om zijn verhaal te doen, en je stelt enkele kritische vragen, of je doet dat niet. Dat laatste moet het geval zijn als je doodsbenauwd bent dat mensen misschien boos op je worden.
K en vdB: nodig Derksen maar niet meer uit. Niet omdat hij niet om kan gaan met het programma, maar omdat jullie blijkbaar te politiek correct zijn om een normaal gesprek met hem te voeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten