Komt er een grote Europese crisis aan?

Geen categoriejul 08 2013, 18:00
Misschien.
Vroeg vanmiddag schreef ik op de voorpagina dat ik de toekomst niet bepaald positief tegemoet zie, niet wat betreft Europa tenminste. Ik ben bang dat de EU here to stay is ... in ieder geval in zoverre dat we het politiek niet meer kunnen tegenhouden.
Dat laatste is belangrijk - ik had dat duidelijker moeten maken in mijn stuk, maar kan dat nu alsnog doen, hier op de koffiehoek. Lezer Henk merkte namelijk terecht op:

Het Europaproject loopt tegen haar eigen grenzen op en is gedoemd te mislukken. Ik ben het in zoverre eens met Michael dat de kans op een geleide afbouw van het Europaproject vrijwel nihil is. Daarvoor hebben de wensdenkers die vast blijven houden aan het Europa-sprookje teveel de overhand. Maar op een gegeven moment is er geen houden meer aan en krijgen we een totale collapse met chaos en mogelijk oorlog als gevolg. Ik zie de toekomst, wat dat betreft, somber in. 

Daarin heeft hij natuurlijk gewoon gelijk. Het europroject kan nog wel uiteenspatten, maar dan alleen door een enorme crisis. En zo'n crisis... tja, daar kan niemand met plezier naar uit kijken. Zelfs euro-nihilisten zoals ik niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten