Leestips! De zaterdagbijlage van 21 juni 2014

Geen categoriejun 21 2014, 10:00
Op zaterdagen zal de redactie van DDSFI proberen u wekelijks een portie leesvoer voor het weekend mee te geven:
Tien artikelen die wij gaande de week selecteren uit de vloed van stukken over 'de toestand in de wereld': onze Zaterdagbijlage. Soms zullen dit artikelen zijn over zaken die niet aan bod zijn gekomen, andere vertegenwoordigen een visie die niet de onze is, maar desalniettemin van belang om kennis van te nemen en weer andere zijn bedoeld als 'kennisoverdracht'.
Al een 'oudje' (dec. 2013) van de directeur van het vermaarde Ifo-instituut te München, Hans-Werner Sinn, maar soms is het zinvol om een terug te blikken naar wat verstandige economen eerder hebben gezegd.
Recensie door Sam van Rooy van mijn boek Het Eurobedrog in het Vlaamse blad Doorbraak.
Uitstekende column van de directeur van het vermaarde Ifo-instituut te München, topeconoom Hans-Werner Sinn.
Hier wijst Sinn er op overtuigende wijze op, dat de belastingbetaler uiteindelijk the lander of las resort is. Hadden we in NL maar economen van naam die de waarheid durfden te vertellen.
Jesse Frederik van FTM legt uit waarom Jean Claude Juncker geen voorzitter van de EC moet worden.
Nog ééntje dan van het Ifo-institut. Kijk naar de respectievelijke uitstaande bedragen van Nederland en Duitsland met name aan de verschillende 'noodfondsen'. Hier zitten diverse garantstellingen nog niet eens bij...
Arjo Klamer vindt dat economen teveel met standaardoplossingen komen voor de eurocrisis, die bovendien niet blijken te werken. Hij pleit voor een andere manier van denken.
Op speciaal verzoek van de redactie van Me Judice hebben een aantal economen zich gebogen over de vraag of een terugkeer van de gulden een wijs plan is. In deze bijdrage neemt de Rotterdamse econoom Arjo Klamer de guldenkwestie onder de loep. Hij stelt dat de gezien het ontbreken van een hechte gemeenschap en een politieke unie het europroject al vanaf het begin gedoemd was te mislukken wanneer de gemeenschap onder druk komt te staan.
N.B.: Let u op de publicatie datum van dit stuk.
U moet niet vreemd opkijken als in 2020 zo'n 30% van uw netto besteedbaar inkomen richting Zuid-Europa gaat om de euro te redden.
In navolging van de redactie rekent nu ook oud-hoogleraar economie Alfred Kleinknecht af met het 'gelul' van Meindert Fennema.
Hier vindt u een overzicht van mijn columns en u kunt mij hier volgen op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten