Spanningen Oost en West

Geen categoriejun 21 2014, 10:00
Escalatie dreigt
Terwijl de Russische president Poetin de Iraakse regering van Maliki onvoorwaardelijke steun heeft toegezegd voor diens strijd tegen de losgeslagen Jihadisten van ISIS, dreigt het conflict in Oekraïne te escaleren.
In hevige gevechten daar zijn 300 separatisten omgekomen. Het regeringsleger van Oekraïne heeft zwaar geschut ingezet: tanks, artillerie en luchtaanvallen. Intussen waarschuwt het Westen (VS en EU) Poetin, dat als het land door blijft gaan met het steunen van de separatisten dat er dan strengere sancties volgen.
Uit een afzonderlijke Franse verklaring blijkt dat onder meer het sturen van Russisch militair materieel naar pro-Russische opstandelingen een doorn in het oog is van de westerse leiders. Ook riepen ze de Russische president Vladimir Poetin op de opstandelingen in Oekraïne te vragen de wapens neer te leggen.
Ik weet het niet, maar het komt mij voor dat het Westen beter aan de onderhandelingstafel kan plaatsnemen in plaats van zo'n grote broek aan te trekken tegen Rusland. Beter een goede buur, dan een verre vriend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten