Advertentie! Meedenken over het nieuwe speciaalbier van Hertog Jan

Geen categoriejul 03 2011, 9:30
Bierbrouwer Hertog Jan komt met iets nieuws: liefhebbers mogen zelf meebeslissen over het nieuwe speciaalbier van de Limburgers. En speciaal zal het zijn: voor de gelegenheid heeft meesterbrouwer Gerard van den Broek twee historische recepten uit de kast getrokken van uit de tijd dat bier nog niet werd aangelengd met water en noemde ze Hertog Jan X en Hertog Jan Y. X is een bittere variant, de Hertog Jan Y heeft een bitterzoete smaak. Van den Broek geeft in onderstaand filmpje een inkijkje in het brouwersbestaan.
En wees geprezen: om ervoor te zorgen dat mensen zonder smaak niet de verkeerde variant uitkiezen (blame them!) hoeft u niet eens naar Limburg af te reizen, want een groot aantal Vriendenkring Hertog Jan-cafés doet mee. Voor de gelegenheid heeft Hertog Jan zelfs een smartphone-app laten ontwikkelen waarop u kunt stemmen, aantekeningen kunt maken en aanvullende informatie over de bieren kunt vinden. Ook de dichtstbijzijnde Vriendenkring-cafés staan erin, al hebben ze die ook op Facebook gezet. Net zo gemakkelijk.
Overigens doen X en Y het wel leuk in een blinde smaaktest, maar een lekker biertje verdient een betere naam. Of jullie dus ook even, als jullie toch aan het proeven zijn, een naam willen achterlaten. De brouwer zal dan uit de inzendingen de “meest passende” selecteren. Wij weten ook niet wat dat inhoudt, maar vul gewoon iets leuks in.
De app is te vinden in de Android Market en de App Store van onze vrienden van Appel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten