Moslim-miljonair verandert hip Londens hotel in Sharia-hotel

Geen categorienov 15 2014, 19:00
Geen bacon en bier meer. Laat de vrije markt zijn werk maar doen.
Zal dit even een tegenvaller zijn geweest voor vaste gasten van het Londense Bermondsey Square Hotel zeg:

De rijke zakenman uit het Midden-Oosten, die het sjieke Londense Bermondsey Square Hotel heeft overgenomen, wil zijn hotel runnen volgens de sharia, zonder alcohol en varkensvlees dus. De gasten moesten het tot hun grote ergernis deze week ineens stellen zonder hun pint in de avond en bacon bij het ontbijt.

Eerder werd het hotel in kwestie nog uitgeroepen tot de "meest trendy plek om te overnachten" in het Verenigd Koninkrijk. Tot vorig jaar had het Britse Masterchef-jurylid Gregg Wallace het er nog voor het zeggen, maar hij heeft het hotel verkocht aan een rijke Arabier. Het gevolg is dat gasten nog steeds 275 euro per nacht moeten betalen, maar dat ze niet langer alcohol kunnen drinken of varkensvlees kunnen eten.
Het aparte hieraan is dat gasten er niet van tevoren over zijn ingelicht. Van de ene op de andere dag konden ze geen alcoholproducten meer nuttigen. Daar sta je dan in je kamertje van bijna driehonderd euro. Veel plezier ermee, zoek het maar uit. Colatje bij je kippenpoot?
Een buitengewoon merkwaardig besluit natuurlijk, maar het is nu aan hotelgasten om te beslissen wat er gebeurt met Bermondsey Square. Ze kunnen er naar toe blijven gaan en de beurs van de Arabier blijven spekken, maar ze kunnen het hotel ook gewoon massaal boycotten. Indien dat laatste gebeurt is de kans niet erg groot dat het hotel net zo succesvol blijft als het nu is.
Kortom, hoewel ik het persoonlijk belachelijk vind dat de nieuwe eigenaar het BS verandert in een sharia-hotel heeft hij het recht om dat te doen. Als anderen - gasten dus - zich daar tegen willen verzetten moeten ze het hotel gewoon niet meer bezoeken. Dat is alles wat er nodig is om het Bermonsey Square aan te pakken, de politiek hoeft zich er niet mee te bemoeien (die heeft dat recht niet eens - gelukkig maar, trouwens), en nee, er hoeven ook geen grootschalige acties te worden opgezet. Het hotel is belachelijk bezig, maar als het goed is wordt dat probleem automatisch - zonder al te veel herrie - opgelost.
En als dat niet zo is? Tsja, helaas, maar dan blijkt dus dat er wél genoeg mensen zijn in Londen die zo'n hotel fijn vinden. Ik word daar niet blij van, maar het zij zo.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten