Onze ouderen kunnen barsten

Geen categoriefeb 23 2014, 19:00
50-plussers de pineut
Terwijl onze VVD-PvdA regering het geld met bakken tegelijk over de grens kiepert laten we onze senioren verkommeren. Niet verwonderlijk dat uit onderzoek van de seniorenorganisatie Unie KBO blijkt, dat het vertrouwen van onze oudjes in Rutte II tot een dieptepunt is gedaald.
Bijna de helft van het hele electoraat bestaat uit vijftig plussers: er zijn momenteel 13 miljoen stemgerechtigden in Nederland, waarvan ruim 6,2 miljoen vijftig plussers. Je zou dus denken, dat de politiek daar oog voor heeft. Maar dat klopt dus niet. Bijna één op de drie senioren voelt zich niet in goede handen binnen zijn of haar eigen gemeente. Zij hebben niet het gevoel dat hun gemeente goed voor hen zorgt als het gaat om gezondheid, wonen, mobiliteit, ontspanning en algemeen welbevinden. Ernstiger is, dat bijna de helft van de senioren (45%) evenmin het idee heeft dat ze nog enige invloed kan uitoefenen binnen de eigen gemeente om dingen te veranderen. Triest.
Bijna de helft klaagt dat er geen betaalbare woningen zijn. Die zijn allemaal al weggegeven. Ook mist een derde de wijkverpleegster. Wegbezuinigd door PvdA staatssecretaris Van Rijn. Het moet immers 'eerlijker'. Ook over de informatievoorziening op het gemeentehuis is 42% niet te spreken. Hélène (82):

'Ik moet eerst een afspraak per computer maken, daarna naar de bus lopen om 13 km te reizen naar Venlo en dan krijg ik een ambtenaar te spreken die boos wordt wanneer ik niet goed uit mijn woorden kan komen.'

Eén op de vier ouderen weet nog niet op welke partij hij of zij gaat stemmen. Duidelijk is wel dat de grondleggers van de overheveling van veel zorgtaken naar gemeenten - VVD en PvdA - het zwaar te verduren gaan krijgen als het aan de respondenten ligt. En terecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten