Oranje boven!

Geen categoriefeb 23 2014, 18:00
Beste Winterspelen ooit
De Olympische Winterspelen zitten er op. Nederland heeft het beste resultaat ooit behaald, een rugzak vol medailles: acht gouden, zeven zilveren en negen bronzen medailles voor een totaalscore van 24.
Maar met zo veel medailles is het niet eenvoudig om de eigen plak terug te vinden in de 'medaille-rugzak'. De olympiërs hadden hun medailles voor een fotomoment bij het Holland House in de rugzak van Sven Kramer gestopt. Die werd op de stoep geleegd. "Deze is van Wüst, deze is van mij", mompelde Kramer tijdens het uitzoeken. Koen Verweij riep tegen Ireen Wüst dat hij "oud ijzer" voor haar had; zij antwoordde dat ze nog "een gouwe" miste. En daarna kon team Holland met elkaar op de foto.
We staan in de medaillespiegel op een vijfde plaats, nog vóór Duitsland, Frankrijk en Italië, om de grootste drie Europese landen te noemen. Van alle Europese landen staat Nederland op de tweede plaats, alleen Noorwegen deed het beter. Maar van alle EU landen staat Nederland op plek één. Van de dertig individuele medailles zijn er 21 door Nederlanders gewonnen. Dat is 70 % van het totaal. We kunnen met recht weer eens trots zijn op ons land!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten