Oorlogszuchtige Poetin blaast de aftocht op G20

Geen categorienov 16 2014, 9:00
Onverrichter zaken keert Poetin vanuit Australië terug naar Moskou. Tijdens de G20-top is de Russische leider goed en terecht de oren gewassen.
Met de staart tussen de benen is de Russische president Poetin vanochtend vroeg (Nederlandse tijd) vertrokken uit down-under Brisbane van de G20. Op deze top van regeringsleiders van de belangrijkste economische spelers ter wereld heeft het Westen zich als één front opgesteld tegen de Russische boeman, en is de bezetter van oostelijk Oekraïne op het randje van inbinden gedwongen:

President Poetin keert gedesillusioneerd terug van G20

De Russische president Vladimir Poetin heeft de G20-top in Brisbane gedesillusioneerd verlaten. Gesprekken over de crisis in Oekraïne leverden niets op. Poetin zei op zijn afsluitende persconferentie dat Rusland en het Westen niet nader tot elkaar zijn gekomen. [...]

Poetin is volgens Russische media zeer ongelukkig over het verloop van de top. Hij kreeg er van alle kanten kritiek op de Russische opstelling.

De vlucht van Poetin laat zien hoe ontzettend geïsoleerd Rusland is komen te staan in de wereld. Ja, Vladimir Poetin is een graag geziene gast in corrupte derderangs republiekjes als Kazachstan en Wit-Rusland, maar de gehele beschaafde wereld is zo verdeeld als het maar zijn kan, doch echter eensgezind in de aanpak van het gewetenloze Rusland en diens goddeloze president.
Eerder werd de erfopvolger van Stalin ook al publiekelijk vernederd door de minister-president van Canada:
Normaliter zijn dit soort opmerkingen diplomatiek gezien haast onmogelijk om straffeloos te maken, zeker van een land als Canada (25 miljoen inwoners) jegens Rusland (144 miljoen inwoners), maar de wreedheid van Rusland opent deuren naar openbare afgangen van het Russische presidentschap voor het oog van de wereldpers.
Het begint er toch echt alle schijn van te krijgen dat bij Poetin zo langzamerhand het besef wel móét dagen dat hij zijn hand ernstig overspeeld heeft door de Krim te annexeren en oost-Oekraïne ten onder te laten gaan in een uiterst destructieve oorlog. Het is voor Oekraïne, de wereld én Poetin zelf dus te hopen dat de man zo onderhand gaat werken aan een exitstrategie in Oekraïne. Maar of deze volkomen losgezongen en wrede dictator nog in staat is tot zulk gedrag? De tijd zal het uitwijzen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten