PowNed wil het liefst vandaag nog commercieel verder

Geen categoriejun 25 2011, 11:51
Aldus de hoofdredacteur in de NRC.
In het publieke omroepstelsel moet bezuinigd worden, maar acht omroepen mogen uiteindelijk overblijven; wie niet fuseert, crepeert.
Fuseren wil PowNed, dat bovendien in 2014 minstens 150.000 leden moet hebben, echter niet. Hoofdredacteur Bert Huisjes (voorheen misdaadverslaggever bij De Telegraaf): "Wie dat heeft bedacht, is niet goed bij zijn hoofd. Natuurlijk gaan wij geen leden verzamelen om vervolgens te fuseren. We zijn in het publieke bestel gekomen om het anders te doen. Dan gaan we ons zeker niet aansluiten bij een oude omroep. Fuseren is hetzelfde als opheffen."
Daaraan toevoegend: "Zodra we kunnen, stappen we uit het bestel. PowNed wordt een producent die zijn programma's, zoals PowNews, verkoopt aan een commerciële zender. RTL of SBS, dat maakt niet uit."
Waarom PowNed niet meteen commercieel is gegaan, zoals het een rechtse omroep/producent betaamt, is een goede vraag, die de NRC-journalist uiteraard niet heeft gesteld.
In de papieren NRC vertelt Huisjes overigens ook kort over de toekomstige programma's van PowNed: "In augustus maken we een zomerpraatprogramma vanaf de Spaanse kust: House Ibiza, met de vaste gezichten van PowNews en prominente Nederlandse gasten. Later in het seizoen maken we een serie PowReport, waarin we nieuwsonderwerpen uitdiepen in langere reportages en documentaires."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten