SP-Kamerlid veroordeelt bewindsliedenmepper SP toch maar wel

Geen categorieokt 03 2014, 14:00
"Natuurlijk vind ik niet dat je iemand aan zijn oor moet trekken. Dat keur ik af."
Herinnert u zich de SP'er nog die staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) bij zijn rechteroor greep, alsof Van Rijn een klein kind is dat moet worden gecorrigeerd? Ik citeer voor het gemak even uit een DDS-stuk van twee dagen geleden:

Een man in een SP-shirt heeft tijdens een protest tegen de hervormingen in de zorg met zijn handen aan staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) gezeten. Nou ja, dat klinkt nogal onschuldig. Dat is het niet. De SP'er trok net zolang aan het oor van de staatssecretaris totdat anderen ingrepen.

Het gebeurde bij een bezoek van de staatssecretaris voor het gemeentehuis in Oosterhout, Brabant (zie ook de video van Omroep Brabant onderaan, en deze video op Dumpert). Toen een van de begeleiders van Van Rijn ingreep en de man probeerde weg te halen van de staatssecretaris en zijn rechteroor, reageerde de SP'er pislink: "Handjes thuis jij, handjes thuis."

Vervolgens weigerde de grote rode leider Emile Roemer afstand te nemen van de SP'er die zijn handjes niet thuis kon houden. Ook niet toen bleek dat het niet zomaar een SP'er is die zich misdroeg, maar een zeer actieve SP'er die bovendien kandidaat-raadslid is in Noord-Brabant. Zijn naam: Peter Ligtvoet.
SP-Kamerlid Renske Leijten vond het eerst wel vermakelijk wat er daar in Noord-Brabant gebeurde. Ze moest er 'hartelijk' om lachen. Ja, inderdaad hi-la-risch dat sommigen denken dat het normaal is om met je poten aan bewindslieden te zitten alleen maar omdat je het niet met ze eens bent. Kennelijk is Leijten op de vingers getikt (no pun intended) voor die opmerking, want nu, twee dagen later, komt ze erop terug:

"Ik heb gezegd dat ik om het filmpje van het incident moest lachen. Maar natuurlijk vind ik dat je iemand niet aan zijn oor moet trekken en keur ik dat af. Ik bagatelliseer het ook niet."

Wat je ook vindt van ministers en staatssecretarissen, je blijft gewoon van ze af. Het is goed om te zien dat Leijten uiteindelijk toch niet vindt dat het normaal is of zelfs leuk om bewindslieden te belagen. Dat is winst. Als haar partij ook nog eens afscheid neemt van al die andere bizarre ideeën over de indeling van de samenleving en het verhogen van de belastingen totdat we in een communistisch land wonen, dan komt het misschien ooit nog goed met de SP. Hoewel, nee. Daar kom ik op terug. Ik geloof niet dat het ooit nog goed komt met de SP.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten