Roemer wil links verbond om 'rijken' kapot te maken

Geen categorieokt 26 2014, 21:00
De maoist eist dat de Dagobert Duck Taks er komt.
Waar ik eerder vanavond de SP (en GroenLinks) moest complimenteren met een prima idee, ben ik bang dat ik de rooien nu weer even moet aanpakken. Emile Roemer wil namelijk dat er een 'links verbond' komt om mensen met iets van vermogen financieel helemaal uit te zuigen. Hij zei dat vandaag in het TV-programma Buitenhof, aldus De Telegraaf:

De SP, PvdA, GroenLinks, de vakbonden en andere maatschappelijke organisaties zouden gezamenlijk met een voorstel moeten komen om vermogen meer te belasten en te zorgen dat de lagere inkomens erop vooruit gaan. Dat bepleitte SP-leider Emile Roemer zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Roemer: "De VVD zegt: het mag geen inkomenseffecten hebben en we mogen vooral de vermogenden niet meer belasten. Ik heb Samsom horen zeggen dat het goed zou zijn als de vermogens meer belast gaan worden." Daarom hoopt hij dat hij, GroenLinks, de PvdA en andere socialistische partijen er "nu eindelijk eens" voor kunnen zorgen dat "kapitaal belast gaat worden." Want we moeten natuurlijk niet willen dat mensen kapitaalkrachtig zijn; iedereen moet diep in de schulden staan, want dan is iedereen arm. Zo ziet Roemer het 't liefst.
De overige linkse partijen zullen daar ongetwijfeld voor te vinden zijn, maar het zou een fout van formaat zijn als de VVD hen hiermee laat wegkomen. Het probleem in Nederland is niet dat de belastingen te laag zijn, maar te hoog. Als je lagere inkomens wilt helpen moet je alle belastigen en alle belastingtarieven flink verlagen, niet bepaalde belastingen verhogen. Mensen en bedrijven (die overigens, nieuws voor links, gerund worden door mensen) moeten meer geld hebben om uit te geven, niet minder. En dan niet alleen om basisproducten te kopen zoals water en brood, maar juist om luxeproducten aan te schaffen; die zijn namelijk het fundament van de moderne economie.
De vraag dringt zich onderhand op of links individuen zoals Roemer dat nog steeds niet begrijpen (ik kan me dat niet voorstellen, zo moeilijk is het allemaal niet) of dat ze het gewoon niets uitmaakt (die optie lijkt me waarschijnlijker)? Als dat laatste het geval is - wat me zo lijkt te zijn - zegt dat bijzonder veel over ze; en niets goeds. Blijkbaar willen ze liever dat iedereen even arm is dan dat iedereen er op vooruit gaat maar dat er onderling vrij grote verschillen zijn. Gelijkheid gaat bij hen boven alles; inclusief boven het geluk de welvaart van de kiezers.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten