Stef Blok: Bonusbeleid ING-top "idioot"

Geen categoriemrt 19 2011, 16:56
VVD-fractievoorzitter Stef Blok haalde vanmorgen hard uit richting de ING-top vanmorgen. Het onderwerp was de bonuscultuur bij die bank.
Blok verklaarde het "idioot" te vinden dat dezelfde directie die bezuinigingen doorvoert op de lonen en pensioenen van zijn werknemers zichzelf vervolgens wel een dikke bonus toebedeelt.
Daarmee heeft hij uiteraard het grootste gelijk van de wereld. De top van het westerse bankwezen wekt een welhaast autistische indruk momenteel. We leven nog maar nauwelijks twee jaar na de peperdure reddingsoperaties die bedoeld waren om het bankwezen voor de totale ineenstorting te behoeden (of die reddingsoperaties zo verstandig waren, is een andere zaak; het gaat erom dat het belastinggeld is besteed en de banken daarmee dus voor de ondergang zijn behoed). In plaats van enige terughoudendheid te tonen in hun salarisbeleid, wordt er alweer met miljoenen gesmeten.
Blok pleit niet voor wetgeving, wel voor gezond verstand. Ik help hem hopen dat de banken die voortaan wel zullen tonen, maar ik heb er een hard hoofd in. Ik herhaal wat ik al eens eerder gezegd heb: de beste oplossing is er gewoon een paar de bak in te gooien als het weer eens fout gaat. De gedachte aan twintig jaar gevangenisstraf zal de geest van de gemiddelde bankdirectie ongetwijfeld veel beter helpen concentreren dan zelfs het meest vlammende moreel appel van een politieke prominent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten