Tiener steekt jongen neer omdat 'niemand van me houdt'

Geen categorieaug 09 2014, 20:29
En hoe reageert een getuige? Wat sneu voor die jongen! Uh, de dader dus.
Een 12-jarige jongen uit Michigan heeft een 9-jarige stadsgenoot doodgestoken omdat hij "graag de gevangenis in wilde." Na de brute moord - hij stak slachtoffer Michael Conner Verkerke meerdere malen in de rug - liet Jamarion Lawhorn weten dat hij al een jaar lang rondliep met het plan om iemand te doden.
De reden? "Niemand houdt van me." Oh, en hij wordt ervan beschuldigd dat hij altijd "slechte en domme dingen doet," wat hij met deze daad meteen maar even heeft bevestigd.
Natuurlijk is het een triest verhaal. Het slachtoffer was gewoon met zijn broer en een vriendje aan het spelen toen Jamarion zich bij hen voegde. Na een tijdje te hebben gespeeld pakte hij opeens een mes uit het zand en viel hij Michael aan. Die raakte - geheel logisch - in paniek en rende naar huis. Daar zeeg hij ineen op de veranda. Natuurlijk werd hij nog naar het ziekenhuis gebracht, maar dat mocht niet baten: hij was dood. Zomaar.
Omdat een mafketelerige jongen boos is op de hele wereld en dacht dat het wel fijn zou zijn om iemand om het leven te brengen.
Nou is er ook een andere kant van dit verhaal, namelijk het verleden van Jamarion. Het is duidelijk dat hij waarschijnlijk een triest leven achter de rug heeft, en dat terwijl hij nog maar 12 jaar oud. Dat, of hij heeft één of andere geestelijke stoornis.
Toch huiver ik ervoor om hém het grote slachtoffer in dit verhaal te maken. We zijn allemaal 12 jaar oud geweest en ik denk dat we ook allemaal kunnen bevestigen dat we op die leeftijd echt wel wisten dat het fout was om iemand te vermoorden. Je kunt dus zorgelijk naar Jamarion kijken, terwijl je tegelijkertijd begrijpt dat hij niet vrijuit hoort te gaan.
Helaas denkt een getuige - wiens mobieltje gebruikt werd door de dader om de politie te bellen - daar anders over. Ik citeer hem maar even:

'Ik vond het verschrikkelijk triest om een kind te zien dat op zo'n jonge leeftijd al het gevoel heeft dat niemand van hem houdt. Ik hoop dat hij de noodzakelijke hulp krijgt, al vroeg hij er op de verkeerde manier om,' aldus de getuige.

Het is tekenend voor politiekcorrect links, niet alleen in Amerika, maar ook in Europa. De dader wordt tot het ware slachtoffer gebombardeerd, niemand heeft het nog over de persoon die daadwerkelijk in koelen bloede om is gebracht.
Natuurlijk is er iets aan de hand met Jamarion Lawhorn, en ja, dat moet worden uitgezocht, maar je kunt op zo'n moment toch niet met droge ogen beweren dat hij slechts 'op de verkeerde manier' hulp vroeg? Of ben ik volstrekt ongevoelig bezig?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten