Tijd om ABVAKABO hard aan te pakken: Geen onderhandelingen over ambtenarenlonen

Geen categorienov 05 2010, 10:24
Wat zijn ze toch een verrijking voor de Nederlandse samenleving he, die vakbonden?

Het kabinet-Rutte wil in totaal 6,5 miljard euro bezuinigen op ambtenaren, maar vakbond Abvakabo FNV gaat daar recht tegen in en eist een loonsverhoging en geen gedwongen ontslagen.

De ambtenarenvakbond wil het plan om gedwongen ontslagen bij de rijksoverheid tegenhouden en eist daarbij een loonsverhoging van twee procent.

Topchanteur Jan Willem Dieten van de Abvakabo FNV zegt dat in een interview met de Volkskrant.
Het is eigenlijk niet te geloven: het hele land gaat erop achteruit. Iedereen levert in. De economie is al tijden serieus in de problemen. De overheid moet flink bezuinigen; iets anders zit er simpelweg niet in. En wat doen onze vrolijke ambtenaren? Die eisen een loonsverhoging.
Je zou bijna de indruk krijgen dat onze geliefde ambtenarenvrienden niet beseffen dat hun loon uit belastinggeld bestaat. De overheid 'heeft' niks. De enige manier waarop zij haar werknemers een loonsverhoging kan geven is door meer geld af te pakken van hardwerkende burgers dan zij toch nog toe doet (en dat wil wat zeggen).
ABVAKABO doet er verstandig aan haar eisen een beetje te matigen. Voor je het weet hebben belastingbetalende burgers namelijk genoeg van dit gezeur en besluiten ze dat het wellicht maar eens tijd wordt voor een loonsverlaging voor ambtenaren, in plaats van een bevriezing van de lonen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten