Trix voelde zich niet geliefd

Geen categorieapr 18 2013, 19:00
Gouden kooi.
Koningin Beatrix voelde zich tijdens de laatste jaren van haar koningschap niet bepaald geliefd. Dat bericht de NOS:

Koningin Beatrix heeft tijden van diepe vertwijfeling gekend over haar rol in de Nederlandse samenleving. Dat schrijft Jutta Chorus in haar boek 'Beatrix: Dwars door alle weerstand heen', dat volgende week verschijnt. Chorus sprak met een groot aantal intimi van de koningin.

Op een gegeven moment zou ze gezegd hebben: "Ik kan geen goed meer doen in dit land".
Ook had ze het lastig met de zorg voor haar man, prins Claus, én de openbaringen over het leven van haar vader; openbaringen die pas na zijn dood gepubliceerd werden (in de Volkskrant). Blijkbaar vonden Trix en haar zussen het niet vervelend dat hij buitenechtelijke affaires had, maar wel dat hij daar 'loslippig' over was.
Hoe dan ook, Beatrix heeft het nog behoorlijk lang volgehouden. Slechts weinigen doen haar dat na. Ja, ik weet dat ik een criticaster van d'r ben, maar ik besef desalniettemin maar al te goed dat het erg lastig voor d'r is geweest met d'r man, d'r ouders, d'r zonen, later het ongeluk met Friso, daarvoor al de controverse over Maximas vader... Makkelijk is dat absoluut niet geweest, maar ze heeft het toch volgehouden. Daar moet je ook wel weer respect voor hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten