Win een gesigneerd exemplaar van Thierry Baudets boek

Geen categoriesep 27 2014, 13:59
Dagelijkse Standaard geeft drie gesigneerde exemplaren weg van Voorwaardelijke Liefde, de nieuwe roman van Thierry Baudet.
Gisteren schreef Karin Nullamento een mooie, fascinerende recensie van Thierry Baudets nieuwe boek Voorwaardelijke Liefde. Waar hij zich tot voor kort vooral bezighield met de wetenschap is dit boek fictie.
Gelukkig is dat het enige verschil tussen zijn eerdere werken en dit boek; zoals we van hem gewend zijn is Voorwaardelijke Liefde namelijk ook fantastisch geschreven en buitengewoon plezant om te lezen. Zoals Karin al schreef:

Nu komen vrouwen er niet heel genadig vanaf in Baudets verhaal. Op één of twee na zijn het eigenlijk allemaal manipulerende, liegende, overheersende en/of hypocriete wezens waar je geen hoge dunk van hebt. Eigenlijk haat Gregor vrouwen, zo lijkt het, maar omdat hij meent de draak te kunnen verslaan wil hij ze niet opgeven. En Gregor is bereid om ver te gaan. Er zullen offers moeten worden gebracht. In een rauwe, vlotte, no-nonsens vertelstijl loodst Baudet ons door het verhaal, dat afstevent op een finale die ik op een bepaald punt voelde aankomen maar die toch nog insloeg als een bom. Kortom, een boek dat je niet snel vergeet. Dit debuut smaakt naar meer!

De gedachte die in dit boek centraal staat is dat mannen tegenwoordig eigenlijk niet meer mannen mogen zijn, en dat vrouwen de nieuwe mannen zijn geworden (mijn samenvatting). Het is een meer dan terechte cultuurkritiek; de feminisering van de samenleving is bijna compleet in Nederland. Het merkwaardige daarvan is dat niemand daar echt gelukkig van wordt, maar om voor mij onbekende redenen blijven we toch stug doorgaan op deze koers. Hier is Karin weer:

Is het zo’n ramp dat mannen zijn geëvolueerd van woeste holbewoners die namen wat ze wilden tot beschaafde metromannen die netjes met hun karretje in de rij staan bij de Appie? Op het eerste gezicht niet; vrouwen kunnen elkaar de hand schudden en trots zijn op het feit dat ze hun vent zo keurig hebben afgericht. Tot het moment dat het licht uitgaat in de slaapkamer. Want wat blijkt: op dat ogenblik geeft de vrouw toch echt de voorkeur aan die woeste holbewoner. Van het gedomesticeerde watje dat naast haar ligt raakt ze niet in het minst opgewonden. In bed wil ze een echte vent. Het schijnt dan ook zo te zijn dat koppels waarin de verhoudingen tussen man en vrouw vrij traditioneel zijn –hij werkt, zij doet het huishouden en de kids- een beter seksleven hebben. Het vrouwtje wordt immers niet nat van een vent die staat te strijken, maar wel van het alfa-mannetje dat zijn buit mee naar huis neemt, al is dat nu geen stuk vlees meer maar een vette salarisstrook.

Als Voorwaardelijke Liefde u een buitengewoon mooi, goed boek lijkt heb ik geweldig nieuws voor u: Dagelijkse Standaard mag drie gesigneerde exemplaren weggeven. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is ons een berichtje te sturen via het contactformulier. Bij onderwerp schrijft u 'Voorwaardelijke Liefde,' en bij categorie selecteert u 'Algemeen.' Zet uw emailadres even in het bericht et voila: u dingt mee naar de prijs. Wij verrichten vervolgens een loting, morgenochtend krijgen de winnaars te horen dat ze er inderdaad mee aan de haal zijn gegaan.
Eenvoudiger en sneller kunnen we het niet maken.
UPDATE: De loting is voltrokken en de winnaars zijn bekendgemaakt. U kunt dus helaas niet meer deelnemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten