Wordt Mandela uitgebuit door partijgenoten?

Geen categoriemei 01 2013, 9:00
ANC-perikelen.
In Zuid-Afrika is een rel uitgebroken vanwege het fotomomentje van de huidige partijtop van het ANC samen met voormalig Umkhonto we Sizwe-terrorist Nelson Mandela. De NOS rapporteert:

Op de beelden zijn onder anderen president Zuma en vice-president Ramaphosa te zien, zittend naast Mandela. Critici zeggen dat het een publiciteitsstunt van het ANC is.

Het waren de eerste beelden van Mandela, die begin deze maand werd ontslagen uit het ziekenhuis. Hij werd daar behandeld vanwege een longinfectie.

Het ANC bestrijdt dat het gefilmde bezoek aan Mandela in zijn huis in Johannesburg een publiciteitsstunt is. Diegenen die zeggen dat het een publiciteitsstunt was zijn volgens een woordvoerder "zuurpruimen". "Wij hebben de beelden met veel plezier gedeeld met de wereld, ook al is Mandela's gezondheidstoestand broos."

Ze liegen dat ze barsten, natuurlijk, want het ANC is helemaal nergens zonder Mandela. De opvolgers van de eerste president na de Apartheid hebben zijn charisma niet, zijn internationale status niet en zijn bovenal niet vrij van de smetten van corruptie. Door zich zo vaak en zo veel mogelijk met de ex-president te laten vastleggen krikken ze hun populariteit op.
En ze moeten nu wel, want nu kan het nog. De gezondheid van Mandela is zo slecht, dat die kans binnenkort voorgoed onmogelijk blijft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten