Youp: 'Hoofdredactie steunt mij!'

Geen categorieaug 02 2014, 16:00
Weg ermee.
Tsja, dit is natuurlijk niet heel gek. Als de NRC inderdaad wordt overgenomen door TMG is de hoofdredacteur namelijk de eerste die eruit vliegt. Niet vanwege zijn politieke denkbeelden, maar omdat hij er een enorm drama van heeft gemaakt bij zijn krant:

Youp van 't Hek zegt dat de hoofdredactie van NRC Handelsblad hem steunt als hij stopt bij de krant. In zijn wekelijkse column dreigde de cabaretier met stoppen als de krant in handen komt van de Telegraaf Media Groep.

"Ik kreeg een berichtje op mijn telefoon van hoofdredacteur Peter Vandermeersch. Daarin stond 'bedankt voor je steun'. Ik denk dat hij er ook niet op zit te wachten om tot hetzelfde concern te behoren als De Telegraaf."

Vandermeersch strijdt niet voor zijn krant, maar voor zichzelf; voor zijn eigen baan. Hij ziet de bui al hangen en gooit zijn gewicht maar snel achter Van 't Hek, hopende dat een 'revolte' er toe leidt dat de deal niet doorgaat.
Logisch, maar toch ook een beetje zielig. Die man doet er verstandiger aan om terug te gaan naar België. Daar zijn ze misschien wel blij met hem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten