Elsevier: “Nauwelijks interesse in handtekeningenactie tegen PVV”

Ha!

De handtekeningenactie die een groep bezorgde CDA-leden is begonnen tegen een regering met de PVV kan maar op weinig enthousiasme rekenen. Tot dusver hebben slechts een paar honderd mensen het manifest ondertekend.

Dagblad Trouw publiceerde de oproep, die te vinden is op de website wijstaanvooronzegrondrechten.org, donderdag op de voorpagina.

Vandaag signaleert de krant ‘toenemende bezorgdheid’ en ‘onrust’. Ook de Volkskrant bericht dat het verzet binnen de CDA-gelederen ‘toeneemt’.

Zoals Elsevier uitlegt lijken die berichten vooral voort te komen uit wishful thinking. De gemiddelde CDA’er kan zich namelijk absoluut geen zorgen maken over een minderheidsregering met gedoogsteun van de PVV:

In de praktijk is daar echter weinig van te merken. Enkele honderden CDA’ers hebben tot nog toe hun steun betuigd aan de campagne tegen een regering met de PVV. Ter vergelijking: de actie tegen Paars-plus haalde in korte tijd tienduizenden handtekeningen op.

Maar toch: ze proberen het wél. Op z’n minst toch leuk geprobeerd, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.