Frits Bolkestein: Joden kunnen beter vertrekken

Geen categoriedec 06 2010, 10:15
Frits Bolkestein bevestigt de ongemeen schokkende analyse die hij eerder uiteenzette in een recent verschenen boek: voor 'bewuste' Joden is in Nederland geen toekomst. Dit is een door de geschiedenis besmette uitspraak, maar dat wil geenszins zeggen dat Bolkestein ongelijk heeft. Uiterlijk herkenbare Joden kunnen beter naar de VS en Israël vertrekken, omdat zij worden niet getolereerd door bepaalde Marokkaanse Nederlanders. Hebben we al die tijd gedacht dat moslims de bedreigde bevolkingsgroep vormden, blijken het de Joden te zijn!
Hoe hard Job Cohen ook geprobeerd heeft de boel bij elkaar te houden, het heeft niet mogen baten. Zonde! Ik denk dat ze bij de PvdA kunnen concluderen dat hun sosjale eksperiement niet buitengewoon succesvol is verlopen. Sommige Marokkaanse Nederlanders zien in een Jood nu eenmaal altijd een instantiatie van 'Der Ewige Jude' en daar moeten we respect voor hebben. Deze Marokkanen tolereren simpelweg geen onbespogen, niet beroofde Jood in hun nabijheid. Ik vermoed dat dit voor de gemiddelde sociaal-democraat of GroenLinkser een moreel dilemma is; moeten we de Marokkaanse gemeenschap op zijn verantwoordelijkheden wijzen of de Joden vragen zich niet zo uitgesproken Joods te gedragen? Die Joden lokken het in ieder geval ook wel een beetje uit, toch Evelien van Roemburg?
Ome Frits is eigenlijk al voorbij het linkse morele dilemma. Hij ziet geen heil meer in Nederland voor niet-onzichtbare Joden. Antisemitisme viert weer hoogtij in Nederland, 'maar dat uitspreken is het bewust negeren van al die vrouwen met een hoofddoek die uitgescholden worden'. Opmerkelijk is dat De Bolk stelt dat we dit antisemitisme eigenlijk aan het importeren zijn. Hij wijst namelijk op de kwalijke invloed van Arabische tv-stations die buitengewoon hoge kijkcijfers halen in de Nederlandse schotelcity's. De gevolgen van niet integreren en een afkeer van de Nederlandse samenleving hebben, gaan verder dan een hoog percentage voortijdige schoolverlaters. Dit is bewijsstuk numero zoveel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten