Frits Bolkestein: Joden kunnen beter vertrekken

Frits Bolkestein bevestigt de ongemeen schokkende analyse die hij eerder uiteenzette in een recent verschenen boek: voor ‘bewuste’ Joden is in Nederland geen toekomst. Dit is een door de geschiedenis besmette uitspraak, maar dat wil geenszins zeggen dat Bolkestein ongelijk heeft. Uiterlijk herkenbare Joden kunnen beter naar de VS en Israël vertrekken, omdat zij worden niet getolereerd door bepaalde Marokkaanse Nederlanders. Hebben we al die tijd gedacht dat moslims de bedreigde bevolkingsgroep vormden, blijken het de Joden te zijn!

Hoe hard Job Cohen ook geprobeerd heeft de boel bij elkaar te houden, het heeft niet mogen baten. Zonde! Ik denk dat ze bij de PvdA kunnen concluderen dat hun sosjale eksperiement niet buitengewoon succesvol is verlopen. Sommige Marokkaanse Nederlanders zien in een Jood nu eenmaal altijd een instantiatie van ‘Der Ewige Jude’ en daar moeten we respect voor hebbenDeze Marokkanen tolereren simpelweg geen onbespogen, niet beroofde Jood in hun nabijheid.  Ik vermoed dat dit voor de gemiddelde sociaal-democraat of GroenLinkser een moreel dilemma is; moeten we de Marokkaanse gemeenschap op zijn verantwoordelijkheden wijzen of de Joden vragen zich niet zo uitgesproken Joods te gedragen? Die Joden lokken het in ieder geval ook wel een beetje uit, toch Evelien van Roemburg?

Ome Frits is eigenlijk al voorbij het linkse morele dilemma. Hij ziet geen heil meer in Nederland voor niet-onzichtbare Joden. Antisemitisme viert weer hoogtij in Nederland, ‘maar dat uitspreken is het bewust negeren van al die vrouwen met een hoofddoek die uitgescholden worden’. Opmerkelijk is dat De Bolk stelt dat we dit antisemitisme eigenlijk aan het importeren zijn. Hij wijst namelijk op de kwalijke invloed van Arabische tv-stations die buitengewoon hoge kijkcijfers halen in de Nederlandse schotelcity’s. De gevolgen van niet integreren en een afkeer van de Nederlandse samenleving hebben, gaan verder dan een hoog percentage voortijdige schoolverlaters. Dit is bewijsstuk numero zoveel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

55 reacties

 1. Jan de Raaf

  Ik weet niet of het goed is om mensen klakkeloos het land uit te zetten. Mensen hebben de vrijheid te staan en gaan waar ze willen. Natuurlijk zijn mensen strafbaar indien ze de vrijheid van hun medemens belemmeren en daarvoor moeten ze zwaar gestraft worden.

  Het probleem zit verstopt in de reden waarom bepaalde bevolkingsgroepen hier naartoe verhuizen. Zij komen hier omdat Nederland een stelsel van sociale voorzieningen heeft dat heel interessant is voor mensen in landen waar dat niet zo is. Hun motief om naar Nederland te verhuizen is om hier te genieten van belastinggeld (en eventueel terugsluizen naar familie in het land van herkomst). Hoe kun je hier anders een bestaan opbouwen, terwijl je de taal niet/slecht beheerst en een totaal andere cultuur hebt?

  Indien die voordelen weggenomen worden, is het helemaal niet interessant meer om hier naartoe te komen.

 2. Hal Incandenza

  @Nittickson
  Uw oplossing is de dood van de rechtsstaat. Eng, heel eng.

 3. J.F.Besseling

  Bolkestein gelooft kennelijk niet in de spreuk van Willen van Oranje. Toen niet, toen hij zijn gewicht in de schaal had kunnen werpen in het effectief tegengaan van de immigratie, nu niet, nu hij niet oproept tot strijd voor het behoud van onze waarden en normen, samen met de PVV.

  Het is niet nodig om te hopen om te ondernemen, noch om te slagen om toch door te zetten (Ni besoin d’espérer pour entreprendre, ni de réussir pour persévérer)
  Deze uitspraak, toegeschreven aan Willem van Oranje, hing boven de trap bij een gezin van vijf personen, die zich in de tweede wereldoorlog hebben ingezet voor het redden van joden en andere door de Duitse bezetter bedreigde personen. Pas bij de bevrijding lichtten zij elkaar in over ieders activiteiten, daar ze tijdens de bezetting uit veiligheidsoverwegingen onafhankelijk van elkaar werkten, zodat bij gevangenneming geen informatie over de anderen zou kunnen worden verkregen.

 4. Conservatief

  Weet je wat nu zo jammer is? Dat de Bolk op zijn tijd haarscherpe analyses en waarnemingen heeft, maar dat hij ten enenmale weigert de politieke daad bij het woord te voegen, of zich te scharen achter mensen die dat wel durven.

  Iedereen kent Bolkestein als de man die als eerste kritiek had op de multiculturele samenleving. Tegelijkertijd is de man verantwoordelijk voor brainfarts als het bepleiten van eengedoogbeleid voor harddrugs en het publiekelijk afvallen van de enige Nederlandse politicus die daadwerkelijk iets wil doen aan de toestroom van kansloze immigranten.

  Iedere keer als ik iets lees over de Blok, krijg ik dubbele gevoelens. Een soort Johan Cruyff, die overal kritiek op heeft maar nooit wil meewerken aan de oplossing. En nu dit bericht. Jammer.

  Verder: eens met Nittickson.

 5. aadd

  Hoe dan om te gaan met de arme Joden, die zich niet kunnen verplaatsen? Wat te doen als andere landen hun grenzen (WEER) sluiten voor Joden? Daarna de homo’s, de vrouwen, de christenen? Stem dus altijd PVV, want de oude politiek vult zijn zakken en gooit ons land te grabbel.
  Mensen die de lokale politiek volgen weten dat de VVD in het hele land coalities aangaat met de PvdA en dus even hard mee werken aan subsidiestromen naar moskeeën en duizenden islamitische stichtingen. Maar je moet het wel willen zien, natuurlijk.

 6. Frank

  Hier heb je alvast één link, Ozymandias.

  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/6234/Joods-islamitische_broedertwist_gaat_ook_aan_Nederland_niet_voorbij.

  En zoek even de posts van je vrindje Tjerk bij het meest recente artikel hier op DDS over Al Fassed er bij. Je wordt op je wenken bediend, want hij zegt zwart op wit dat arabische jodenhaat voortspruit uit Zionistische politiek.

  Ook de rat Breedveld heeft gezegd dat Marokkaanse Jodenhaat veroorzaakt wordt door Israelische misdaden tegen de menselijkheid. Link hou je nog tegoed.

  En ik wil geen gemauw horen in de trant van : “maar von der Dunk zegt helemaal niet dat….” dat soort gejengel hang je maar op bij Joop.nl of Vergasso.

 7. Raaf

  Criminelen, straat-terroristen met dubbele paspoorten het NL’se paspoort afnemen en op het vliegtuig zetten richting familie in Marokko.

  Daarnaast het oude SP rapport uit 1983 met de archaïsche titel “Gastarbeid en Kapitaal” uit de mottenballen halen en een actief remigratie-beleid gaan voeren waarbij Marokkanen wordt aangespoord om terug te keren.
  Incluis de oprot-premie.
  Op korte termijn wellicht prijzig maar op lange termijn spot-goedkoop.
  Nimmer capituleren voor de onverdraagzaamheid van moslims.

  En in ’t geval van klieren
  Simpel 3 strikes and you’re out.
  U spuugt: 1e waarschuwing
  U spuugt: 2e en laatste waarschuwing
  U spuugt: inleveren NL’se paspoort en toedeledokie.

 8. Trudy

  Precies waar Bolkestijn op hoopte het marokkanenvraagstuk wordt nu echt serieus op de kaart gezet.
  Als hij had gezegd dat die marokkanen uitgezet moest worden, dan kraaide er geen haan naar, maar nu heeft hij de zaak omngedraaid en lees de reacties van de lezers over de marokkanen!!!!
  Zelfs Femke Halsema vindt de Joden een bedreigd volk!!!!
  Goed zo Frits!!!

 9. Theo Prinse

  4.Nittickson op 06 Dec 2010 om 10:51 # Bolkestein doet zijn best om het probleem op de agenda te krijgen maar de oplossing is al jaren geleden duidelijk gemaakt door Geert Wilders. Het zou Bolkestein sieren als hij Wilders eindelijk eens ruimhartig zou bijvallen.

  Geheel mee eens.

 10. Job

  Kijk eens aan, Frank is er weer zo’n voorvechter van de ‘vrijheid’ die mensen met wie hij het oneens is van DDS zou willen verbannen.

 11. DSV

  Deze uitspraak van Bolkestein illustreert perfect waarom de VVD nooit een alternatief kan zijn voor PVV-stemmers.

  Hal Incandenza: de oplossing van Nittickson gaat me niet ver genoeg.

 12. wannes

  En wie zijn er na de Joden aan de beurt? Er blijven nog genoeg groepen voor onze “verjongingskuur” geïmporteerden verrijkers over!

  Zodus Nederland is toch geislamiseerd!

 13. Bernd

  Bolkestein bezit de gave om gevoelige kwesties op een subtiele, maar heldere en indringende wijze aan te kaarten (enkele weken gelden nog: niet bezuinigen op cultuur, maar dan wel ten koste van ontwikkelingshulp; een toevoeging die in de berichtgeving niet werd meegenomen). Neem je dat in gedachten, dan heeft Bolkestein helemaal gelijk. Neem je dat niet in gedachten, dan heeft Bolkestein nog steeds gelijk, als je voorstander bent van vluchtgedrag voor gedrag van types die 2 paspoorten hebben, op grond van hun gedrag niets in NL hebben te zoeken en daarom kunnen (en wat mij betreft zullen) vertrekken naar het land waarvan ze dat 2de paspoort hebben. Zitten we nu al op het punt dat NL verloren is? Moeten we maar meegaan in deze vorm van (daar komt die zwaarbeladen term) etnische zuivering in het Nederland anno 2010 (op de Balkan gebeurde het niet anders in de jaren ’90 en toen werd er ook gewoon gesproken over ‘etnische zuivering’ op grond waarvan er tegen de vermeende daders werd opgetreden)? Of zullen we maar gewoon eens optreden? Het is ronduit schandalig dat de Staat niet bij machte is (of zou het het ontbreken van een ‘wil’ daartoe zijn?) om de treiteraars – en desnoods hun familie, in geval van minderjarigheid – aan te pakken.
  Het is in ieder geval te hopen dat linksig NL voldoende schrikt van deze opmerking om eindelijk eens goed wakker te worden. Praten is niet altijd de oplossing.

 14. Herman01

  Het eerste dat ik dacht is Bolkestein is gek, maar nee hij is de boodschapper en die zijn altijd de kwaaie pier. Hij duidt slechts het probleem, alleen de oplossing in een advies tot emigratie te leggen is fout helemaal fout!!!
  De gekken zijn de mensen, overheden, politie ea. die tolereren dat de Jodenhaat weer opleeft dat Joden door import “Nederlanders” worden gediscrimineerd beschimpt en bespuugd.
  De “overheid” MOET zorgen, hoe dan ook dat de Joden in dit land beschermd worden, de overheid moet voorbeelden stellen en aangeven: Tot hier en niet verder!!

 15. Jan de Raaf

  Dit gebeurt al heel veel op dit moment. Orthodoxe joden vertrekken naar Canada, Israël en de VS omdat zij daar 1) minder worden aangekeken op hun uiterlijke kenmerken en 2) een grotere Joodse gemeenschap hebben. Het is een natuurlijke beweging waar meneer Bolkestein helemaal niet voor nodig is.

  Daarnaast zijn er nog vele joden die het prettig vinden in Nederland; dan blijven ze in Nederland en hebben ze de vrijheid om hun geloof in veiligheid uit te oefenen. Net zoals iedereen dat doet hier.

 16. Frank

  Bolkestein constateert terecht dat de politieke wil ontbreekt om dit probleem op te lossen. Die oplossing zou er natuurlijk uit moeten bestaan dat de overheid luid en duidelijk laat weten dat zij Jodenhaat niet tolereert, en dat voor degenen die zich daar toch aan willen bezondigen geen plaats in dit land is, in die zin dat hij of zij zijn of haar verblijfsrecht verliest. Maar in plaats daarvan wordt dit gedrag goedgepraat, met het argument dat Zionistische politiek de oorzaak van Jodenhaat is. Zie inderdaad mevrouw van Roemburg, maar ook Thomas von der Dunk, Peter Breedveld, en onze huistrol Tjerk.

 17. Nittickson

  Bolkestein doet zijn best om het probleem op de agenda te krijgen maar de oplossing is al jaren geleden duidelijk gemaakt door Geert Wilders. Het zou Bolkestein sieren als hij Wilders eindelijk eens ruimhartig zou bijvallen.

  We weten door wie Nederlandse joden beter kunnen emigreren en we weten door wie Geert Wilders niet meer onbeschermd over straat kan. Als wij Nederland niet willen opgeven dan moeten niet de slachtoffers het land verlaten maar de daders.

  Kortom: iedereen met een tweede paspoort van buiten de EU doet afstand van het Nederlandse of het vreemde paspoort. Schoteltje op het dak is binnen de grote steden niet langer toegestaan. Het wordt verboden aan iedere gemeente om moskeeen te subsidieren. Het islamitisch onderwijs wordt afgeschaft. Wie niet-islamieten intimideert wordt ongewenst verklaard en uitgewezen – IN GEZELSCHAP VAN ALLE FAMILIELEDEN. Collectieve problemen dienen ook collectieve oplossingen te krijgen en als er potenrammers, Geert Wilders bedreigers en jodenhaters in een familie voorkomen dan is de integratie daar duidelijk mislukt. Wegwezen, dan, gezellig met zijn allen.

  Alleen op die manier kan Nederland weer leefbaar worden voor alle goedwillenden, van autochtoone en allochtone signatuur. Te lang al hebben we tuig van buiten getolereerd.

 18. philippine

  Na de onzichtbare ayatollah (ik ga het lezen) komt gewoon de onzichtbare jood. Heel logisch.

 19. Ozymandias

  Bolkenstein zit verdorie zelf bij de grootste partij van Nederland, partij die de macht heeft. Het bestrijden van antisemitische intimidaties moet een topprioriteit worden van de politie.

  Laat deze mensen niet vallen, Bolk!

  @Frank

  Je liegt dat je barst. Geen van de mensen die jij noemt, heeft ooit antisemitisme goedgepraat.

 20. alida

  Ik wil weten hoe het cda en vvd hier over denkt
  Zijn ze nu eens van plan om die gezinnen het land uit te zetten,ze verpesten het ook voor andere gezinnen die er niet zo over denken.Of zijn jullie al bezig om het land te laten islamiseren, zoals femke het wil.

 21. DSV

  Als je moet kiezen tussen het defaitisme van Bolkestein en de moed van Wilders is de keus niet moeilijk:
  http://israelmatzav.blogspot.com/2010/12/video-geert-wilders-speech-at-jordan-is.html

 22. toetssteen

  @Ozymandias
  Ik meen te mogen constateren dat uw antwoord aan Frank tikje tegen de waarheid schuurt. Maar ja antisemitisme kun je met gemak van een leuke lading voorzien die niemand heeft voorzien. Immers, joden en arabieren zijn semieten nietwaar……

  Ach en ik weet dat vervolgens het laatje zionisme open zal worden getrokken, van die lui zijn zóóóó slecht..

  @Artikel

  Ik heb geen idee met welke opzet dhr. Bolkestein deze duidelijk nogal stof opwaaiende uitspraak deed. In feite maakt het niet uit, de discussie is losgebarsten en dat is iets dat ik graag mag zien.

 23. trias politica

  Ik denk dat B. deze uitspraken bewust heeft gedaan om het vertraagde debat erover weer wat te versnellen. En terecht. In alle west-europese democratien spelen dezelfde problemen. Afgelopen vrijdag verscheen in het Belgische Libertas een veelzeggend essay van Naema Tahir, een moslim publiciste die zich sterk maakt voor de positie van de vrouw binnen de Islam. Hier is de link, dan kunt u het zelf lezen:
  http://www.liberales.be/essays/tahirislam

 24. Jan

  Joden bespugen? Dat mág helemaal niet! De overheid MOET iets doen… En de Iraanse overheid MOET Joden en Christenen een veilige omgeving bieden waar zij in vrijheid en waardigheid naar hun godsdienst kunnen leven en die uitdragen (vrijheid van meningsuiting, heel belangrijk!)… MAAR DAT GEBEURT ALLEMAAL NIET.

  De realiteit is dat het belang van vooral Joden in Nederland al lang niet meer geborgd is en het is dus logisch hen aan te raden te verkassen. Liever verkassen, als openbare Jood, naar de VS dan mishandeld en bedreigd worden in Nederland.

 25. Raaf

  Bolkestein speelt het natuurlijk slim.
  Hij zet voor en Wilders scoort en ondertussen staan de Linkse Kerk priesters, de multiculturele priesters die altijd opkomen voor de zwakkeren (vooral als ze de daders zijn) in hun hemd.
  Met name de hysterische Halsema.

  Joden, homosexuelen, Hindoes, kortom welwillende minderheden hebben niets maar dan ook niets te verwachten van die kliek zelf-islamiseerders.
  Geen wonder dat de PVV de populairste is onder de Hindoes, Homosexuelen en Aziaten (bron Gaykrant)

  Het enige wat je Bolkestein kwalijk kunt nemen is dat hij altijd blaft maar nooit bijt en toen de kans kwam om te regeren hij dit land in handen gaf van de cultuur-relativist Dijkstal.

 26. Jan de Raaf

  Misschien kan ik verwijzen naar een interview met Paul Cliteur in het NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag.

  http://dl.dropbox.com/u/209689/NRC_20101204_2_010_article1.pdf

  “Het multiculturalisme ziet de mens niet primair als individu, maar als een groepswezen met een vaak religieuze cultuur die door collectieve rechten moet worden beschermd. Daarbij komen individuele rechten in het gedrang.”

 27. verkooy

  Meesterzet van de man die helaas al lang gemuilkorfd is door zijn partij. In één pennestreek staat
  1. het multikultiprobleem (ook namens de VVD) in het volle daglicht, wijst hij
  2. schuldigen en verantwoordelijken aan door slechts naar de naar de getroffenen te wijzen.

  Ome Wilders hoeft deze voorzet er alleen maar in te knallen. Zelfs Femke Bralsema reageert, maar vraag ik me af of zij er ook niet voordeel bij heeft om een liberale richting in te slaan. PvdA (met vervanger voor Flop Cohen, de über-salonfähige-allochtoon Marcoush) houdt vooralsnog zijn mond.
  Leuk!

 28. trias politica

  @ Jan de Raaf, 13:25: Het is goed dat een intellectueel van vaderlandse bodem, Paul Cliteur, zich heeft willen verdiepen in de oorzaken van wat religieus terroristen beweegt. Ik heb zijn recentste boek ‘Het Monotheistisch Dillemma’ inmiddels gelezen. Maar wat ik jammer vind is, dat hij niet echt met een oplossing komt. Ja, de overheid heeft als plicht het terrorisme te voorkomen. Leuk, maar we zijn dus te laat, want het tiert al welig. Ja, een republiek a la Francaise is een staats structuur die wellicht meer soelaas biedt. Ja, dat zien we aan de toestand in Frankrijk met de hoogste procentuele moslim populatie in Europa. Kortom, weer geen echte oplossing.
  Die is er wel, maar daarvoor eten alle politici in Europa gezamenlijk teveel struisvogelbiefstuk.

 29. Johan de Witt

  Frits Bolkestein heeft een flinke steen in de vijver gegooid: ‘Joden moeten maar emigreren’ Natuurlijk is dit de wereld op zijn kop zetten. De joden zijn niet het probleem maar de islam. Maar bijna niemand durft het hard op te zeggen. Hij zet hiermee wel het hele Nederlandse politiek internationaal te kakken. Dit gaat namelijk de hele wereld over. Het ‘meest tolerante land ter wereld’, ‘NL-Gidsland’ kan haar Joodse burgers niet beschermen tegen de oprukkende islamisering. Dat is een ongekende constatering. Dat is een smet. Een schande die doordreund door het hele establishment en zet Nederland in haar hemd. En terecht! En dat komt door het jarenlange wegkijk gedrag van de NL’dse politiek en de islamisering. NL’dse politiek doet eigenlijk niks om deze schande aan te pakken. Links niet, wat nog veel hypocrieter is, omdat men altijd de mond vol heeft van racisme enz, en rechts nog steeds veel te weinig. Men kijkt stelselmatig weg. Men is bang de moslim bevolking ‘te stigmatiseren’, wat onzin is. Er is feitelijk aangetoond dat binnen de islamitische gemeenschap een venijnige stroom racistisch, anti-semitisch en segregerende krachten zijn die niet wordt aangepakt. Bolkestein houd de NL’dse politiek een spiegel voor. En het zal werken. Kijk maar naar de reacties. Links kan niet anders reageren natuurlijk, want zij zijn mede de oorzaak van de ontstane schande, maar op rechts krijgt men vleugels. Duidelijk en scherp optreden: antisemitisme en alle andere inherente zaken binnen de islam die haaks staan op de westerse-humanistische waarden in het openbaar veroordelen. Het is onacceptabel en onaanvaardbaar. Maar men is bang islamieten te stigmatiseren. In de tussentijd worden joden, homo’s, vrouwen en weet ik niet wat gewoon rustig WEL gestigmatiseerd. Dat is dus meten met 2 maten. Dit vraagt moed. Politieke moed. Oftewel; bestuurders met kloten!!

 30. trias politica

  Inderdaad, een schande die doordreunt door het hele establishment. Dat zou het gevolg moeten zijn inderdaad. Maar gelooft u het zelf ? “Eerst zien en dan geloven”, zei blinde Maup.

 31. krissis

  Bolkenstein komt er met gestrekt been in.

  Nu maar kijken hoe iedreen reageert, en of ze kleur bekennen.

  Mooie actie.

 32. Leon

  Dit is tegenwoordig de tactiek van Bolkestein. Net als met zijn protest tegen het bezuinigen in de cultuursector, maar zegde er confronterend bij dat dat geld wel weggehaald moest worden van ontwikkelingssamenwerking.
  Nu ook geeft via een omweg aan hoe ziek Nederland is.

 33. aadd

  at DSV
  inderdaad, deze briljante manoeuvre van Bolkenstein, wordt alweer ontkend door de meester himself. Het was gewoon een kijkje in de keuken van de VVD.

 34. Frank

  Zelf geloof ik dat Verhagens klakkeloze instemming met elke Israëlische misdaad tegen de menselijkheid meer kwaad bloed zet bij onze moslimbroeders en –zusters dan het impotente gesputter van Geert Wilders tegen een islamitisch gemeenschapscentrum in New York – maar dat zal wel komen doordat ik (in de woorden van menige anonieme, domrechtse troll in de reactiepanelen van deze site) ‘ziende blind’ ben.

  Dixit Breedveld
  http://www.frontaalnaakt.nl/archives/grondrechten.html

 35. Komplotdenker

  Wordt het nu eindelijk duidelijk wie de nieuwe eigenaren zijn van Nederland ?
  En dat wordt in de hand gewerkt en aangemoedigd door een linkse kliek van landverraders die hun electorale belangen laten prevaleren, en denken dat hun kans op een blauwe stoel daardoor stijgt.
  Walgelijk.

  In NL wonen nu ca. 30.000 joden en (helaas) ca. 1.000.000 islamliefhebbers.

  Mocht u dat ontgaan zijn: bij het uitbreken van WO2 woonden er ca. 140.000 joden in NL. Na de moord op 105.000 bleven er ca. 35.000 over waarvan er toen een deel vertrok naar Israel en andere landen.

 36. Anton

  Het is verbazingwekkend hoe links tegenwoordig bezig is in eigen doel te schieten. Ze hebben een wijd open doel op de bezuinigingen, daar kan je immers makkelijk op scoren dat vindt nieman leuk nee wat doen ze? Job Cohen schiet in eigen doel met vragen over het dubbele paspoort van ministers, Heel links schiet in eigen doel over de prijs van theater kaartjes voor de rijke grachtengordel elite. En nu schieten SP en GL in eigen doel met het erkennen van antisemitisme door Marokkanen, negatieve zaken die ze voorheen altijd doodzwegen of eindeloos downplayde. Ik had nooit gedacht dat Rutte het zo makkelijk ging krijgen.

 37. Gielah

  Uw ( niet mijn) moslim broeders en zusters hebben, als navolgers van de islam, zulke ongelooflijk hoge bergen boter op het hoofd… dat zij echt wel de allerlaatsten zijn, die van welk volk en welk gedrag ook maar IETS zouden mogen zeggen.

  Overigens, beste ziende blinde Frank, bent u zelf geloof ik ook anoniem hier… net als ik… al gebruik ik dan ook mijn echte voornaam.
  Maar maakt dat ook maar iets uit?
  Het gaat om de argumenten.
  Men komt hier om te argumenteren.
  En of u nu de argumenten van ‘ Roodborstje’, ‘ Woeste Woudezel’ , ‘ Jantje’ of ‘ De Hulk’ op u laat inwerken… het argument verliest noch aan kracht noch aan zwakte door het pseudo van degene, die het poneert.

  Voorlopig constateer ik dat de redenaarskwaliteiten en de argumenten van de heer Geert Wilders een heel stuk minder impotent en sputterig overkomen dan die van u.
  Beter uw best doen, dus….. en vooral snel die oogkleppen afdoen.

 38. joga

  Alle Arabieren hebben een enorme hekel aan de Palestijnen, maar maken er dankbaar misbruik van om hun ideologie, de islam, wereldwijd te exporteren.Op deze wijze houden ze deze ex-Jordaniers mooi buiten hun grenzen en hebben er geen last meer van. Ze hebben het zelfs voor elkaar, dat de rest van de (christelijke) wereld ze via subsidies nog in leven houdt ook. En wij trappen daar vooral in Nederland met open ogen in.

 39. Frank

  Eh, ik citeer iemand, Gielah. Klik maar op de link, dan zie je het.

 40. Hassan

  Meneer Bolkestein. luister even!
  Ik ben Marokkaan en moslim. Joden zijn onze broeders en blijven onze broeders. Alle joden bewust of onbewust zijn van harte welkom hier in Nedeland en in Marokko.

 41. Christiaan Waterman

  @Hassan
  Doe niet zo politiek correct, daar houden ze op deze blog niet van…

 42. shuri

  Bolkestein durft niet hardop te zeggen dat Wilders gewoon gelijk heeft en dat we dat antisemitische straattuig een enkeltje Noord-Afrika of Saoudi-Arabie met inbeslagname Nederlands paspoort. Verder is hij wel slim. Hij dwingt een aantal lieden stelling te nemen. Waar staat Cohen eigenlijk? en Asscher?
  Moeten homo’s binnenkort ook maar verdwijnen?

 43. Tipo

  De motie Halsema eiste dat dit kabinet islamisering niet tegenging. VVD en CDA stemden in. Bolkestein legt de consequentie van die aangenomen motie uit.

  Wilders heeft echter gelijk: Dit kabinet moet islamisering tegengaan. Niet de joden, vrouwen, ongelovigen, afvalligen, homo’s en christenen moeten emigreren, maar de antisemieten, vrouwenonderdrukkers, religieuze bedreigers, eerwraakplegers, potenrammers en terroristen moeten remigreren.

  Ben benieuwd of het kwartje valt bij het CDA en de VVD.

  Bij Groen Links zal dat kwartje nooit vallen, want de #2 op de GL-lijst schurkt zelf tegen het antisemitisme aan.

 44. DSV

  @Johan de Witt op 06 Dec 2010 om 14:29 #
  > het is nu aan Wilders om deze loepzuiver in te knallen.

  Nou vooruit, omdat jij het bent:

  geertwilderspvv twittert:

  Bolkestein zit er stevig naast: niet de “bewuste” joden moeten emigreren maar die marokkanen die zich schuldig maken aan antisemitisme!

 45. Naomi

  Ik heb met mijn kinderen een lijst gemaakt van wat voor mensen wij antisemiese opmerkingen krijgen. Het is 50/50 Nederlanders en moslims. Het is makkelijk anderen de schuld te geven.

  Verder zou de staat de beveiliging kunnen betalen van onze synagogen dit komt neer op vele duizenden die wij uit onze hoge bijdragen zelf betalen.

 46. Johan de Witt

  Zo’n voorzet van Bolkestein hebben we sinds 1988 met die van Arnold Muhren niet meer gezien, het is nu aan Wilders om deze loepzuiver in te knallen. Zo’n gelegenheid komt maar eens per 8 jaar. En de rapen zijn nu gaar!!

 47. sarah

  Bolkenstein heeft een slimme zet gedaan.
  Door de boel zo op scherp te zetten, zet hij misschien mensen aan het denken.Het was duidelijk cynisch bedoeld, maar de meerderheid gilt weer van de daken, zonder de bedoeling te kennen.Hij laat juist zien, dat een slap,sloom NL. niks zal doen, om deze mensen tegen de maroc.te beschermen

 48. Wim

  Bolkesteins uitspraak en Wilders’ reactie zijn natuurlijk volkomen begrijpelijk en logisch. Wat Bolkestein doet is met de tegenstander meebewegen, zodat deze in een wankele positie komt, omdat het opeens heel duidelijk wordt wat verder meegaan in die beweging nu eigenlijk in de praktijk betekent, het failliet van zijn ideologie wordt in het felle licht van de schijnwerpers geplaatst, terwijl Wilders natuurlijk direct aangeeft de andere kant op te willen. Slim gespeeld!

 49. DSV

  Iedereen die zegt dat Bolkestein een slimme voorzet heeft gedaan, geeft hem teveel crediet.

 50. Hadas

  De Palestina-Israelkwestie is relatief jong en moslims maken er gretig gebruik van om de Jodenhaat te promoten. Maar ook in het begin van de 20ste eeuw, nog voordat de staat Israel werd opgericht, waren er voortdurend aanvallen van Arabieren op de kleine Joodse gemeenschappen in dat gebied.

  Bovendien is het toch algemeen bekend dat er in de koran ook wordt opgeroepen tot Jodenhaat en haat van “infidels”. Door de eeuwen heen hebben Joden in islamlanden kunnen leven, maar altijd toch wel met een zekere angst dat mocht er maar iets gebeuren, zij de schuld konden krijgen.

  Je kan je afvragen in hoeverre de Marokkaanse (en andere moslim) jongelui in NL die beticht worden van Jodenhaat, zich werkelijk bekommeren om de Palestijnen.

  Zoals hierboven door Naomi werd vermeld, zijn er ook veel Hollanders die lijden aan anti-semitisme (in de zin van Jodenhaat), maar het is te hopen dat zij zich verder niet aan aggressiviteit en criminele aktiviteiten te goed doen.

 51. Trudy

  Wat moet hij anders bedoelen?

 52. Trudy

  Eindelijk wordt het marokkanenvraagstuk aangezwengeld, en dat doet Bolkestijn heel goed, want nu moeten de machtshebbers wel reageren!!!!
  Dat jullie Bolkestijn niet doorhebben, om via zo, aan het marokkanenvraagstuk te komen..
  Oja we krijgen nu ook de Somalische kapers als medebewoners, dat zijn ook Jodenhaters!

 53. Job

  (Min of meer) assimileren of vertrekken, dat is de keuze voor joden én moslims.

 54. René

  Realistische vent die Bolkestein, hij weet dat Nederland reeds verloren is.

 55. Doc P

  Het schokkendste van dit is dat de Bolk het kennelijk accepteert, of althans de strijd tegen dit soort jodenhaat als verloren ziet. Juist dat is absoluut onacceptabel.

  Desnoods wordt het bespugen van een ander vanwege zijn geloofsuitingen een misdrijf waarop denaturalisatie en uitzetting staat. Desnoods wordt Amsterdam op deze wijze de grootste krimpgemeente van heel Nederland.

  Het wordt de hoogste tijd dat we ophouden met de typisch Nederlandse reactie dat het slachtoffer maar moet verkassen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.