GroenLinks-Kamerlid El Fassed zit tot aan zijn nek in de antisemitische drek


Tweede plek bij cartoonwedstrijdje van organisatie waarvoor El Fassed schrijft

Arjan El Fassed is natuurlijk uw favoriete activist. De goede man schreef voor websites en organisaties die lekker gesubsidieerd worden en schopt tegen Israël, dus dat zal allemaal wel snor zitten. De ophef rondom Electronic Intifada (EI) is ook allemaal overtrokken. Meneer El Fassed zegt het zelf. Helaas vonden we bij DDS uit, dat EI toch echt niet deugt. En het is niet de enige malafide organisatie waarmee El Fassed verbonden is geweest. Heeft u wel eens gehoord van Al-Awda?

Nee, op zijn cv zult u het niet tegenkomen (niet op zijn Groenlinks-CV, niet op zijn officiele Tweede Kamer cv en ook niet op zijn LinkedIn profiel). Da’s toch gek omdat hij ontegenzeggelijk nauw bij deze organisatie betrokken is. Sterker nog, El Fassed is, zo is te lezen op zowel Electronic Intifada zelf als op IslamOnline.net, één van de oprichters van Al-Awda. Dat El Fassed dit niet vol trots op zijn CV vermeldt is overigens begrijpelijk, want Al-Awda is een nogal dubieuze organisatie. En dan drukken we ons nog zacht uit.

Bij Al-Awda viert het antisemitisme namelijk hoogtij. De website is gelardeerd met antisemitische volzinnen. Al-Awda verwijst consequent naar Israël als de ‘zionistische staat’, die overigens op een wanstaltig idee van etnische superioriteit is gebouwd en gek is op etnische zuiveringen. De Israëli’s zionisten zijn voorts natuurlijk ook nazi’s, plegers van genocide en bouwers van een ‘Apartheid wall‘. Als je geen antisemiet bent, is Al-Awda niet de website waarmee je je wilt associëren. Vooral niet als blijkt dat Al-Awda ook banden heeft met jongens die stellen dat het Israëlische leger pardon: de joodse duivels zich laven aan blood orgies‘ en Israëlische soldaten het best omschreven kunnen worden als ‘soldiers of satan‘.

Mocht u dit allemaal zien als antisemitische spijkers op laag water zoeken, dan heb ik slecht nieuws. Al-Awda is namelijk begin dit jaar van de campus van de San Diego State University gegooid vanwege vermeende banden met onder andere de American National Socialist Movement. U kunt wel raden waar Al-Awda en de neonazi’s elkaar vinden.

Oh ja, over de cartoon hierboven, waren we bijna vergeten. Daarvoor verantwoordelijk is BADIL, een organisatie waar El Fassed eveneens aan verbonden is, o.a. als schrijver voor het kwartaalmagazine. Deze organisatie deelt heuse “Al-Awda Awards” uit. In de cartooncompetitie van dit jaar belandde bovenstaande cartoon op de tweede plek (goed voor $600). Bij NGO Monitor waren ze enigszins bezorgd over zulke rabiaat antisemitische propaganda en ze vroegen een sponsor van BADIL waarom deze prent won. Het antwoord was onthutsend: aanvankelijk betichtte de DanChurchAid, zoals de sponsor heet, NGO Monitor ervan een veel te zware term te gebruiken en dat antisemitisme niet aan de orde was. Later ging DanChurchAid toch overstag en gaf toe dat het een antisemitisch prent is.

Het is overigens niet allemaal kommer en kwel met Al-Awda: ze weten zich namelijk gesteund door de Iraanse staatstelevisie. Zou dat zijn omdat El Fassed zelf in de Iraanse staatsmedia publiceerde?

Wellicht is het tijd om voorzichtig te concluderen dat meneer El Fassed op zijn minst de schijn ongelooflijk tegen heeft. Al-Awda, mede door El Fassed opgericht, is zonder meer antisemitisch.

h/t: DDS-reageerder ‘ethan‘.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

258 reacties

 1. ethan

  Over de Oslo akkoorden

  Abd Al-Bari Atwan: Arafat Told Me He Would Turn the Oslo Accords into a Curse for Israel

  http://www.youtube.com/watch?v=I0tmmd4VoVI

 2. ethan

  O, en je zou het bijna vergeten, maar dat “BADIL” krijgt dus ook subsidie van zowel Oxfam (Waar Arjan El Fassed voor werkte) als van de Nederlandse overheid.

  The BADIL Resource Center has been funded in part by the governments of Denmark, Switzerland, Holland, and Sweden – as well as Oxfam.

  Bron:
  http://cifwatch.com/2010/09/06/what-the-guardian-wont-report-anti-semitic-incitement-by-palestinian-humanitarian-ngos/

 3. ethan

  September 16, 2000: Al-Awda held its first large event, a march and rally in Washington, D.C., that attracted an estimated several thousand attendees. The event, held before the second intifada broke out, was organized to demand the right of return for Palestinians and to commemorate the date of the September 16, 1982, massacre at the Sabra and Shatilla refugee camps in Beirut. Among the 150 endorsing organizations were the Arab American Institute, IAC, TARI, the Council on American-Islamic Relations (CAIR), Sabeel, and chapters of ADC and the Muslim American Society (MAS). Speakers included Ali Abunimah, co-founder of the pro-Palestinian news site Electronic Intifada; radical Imam Abdul Alim Musa; and Al-Awda co-founder and rally co-chair Zahi Damuni. Organizers included Hussein Ibish, then-ADC communications director, and Rania Masri and Mazin Qumsiyeh, Al-Awda media co-chairs. Solidarity events took place in London, Lebanon and Jordan, according to Al-Awda.

  http://www.adl.org/israel/anti_israel/al_awda/chronology.asp

  Over deze radical Imam Abdul Alim Musa:

  Laten we hem zelf eens aan het woord laten via presstv (met Al Awda lid Yvonne Ridley)

  http://www.youtube.com/user/hetvrijevolkcom?feature=mhum#p/f/0/WtYboglNjG4

 4. Wiesje de Lange

  Ik lees de woorden, ik zie de vreselijke prent met de grote sleutels en de dode kindertjes, ik heb dit allemaal al eerder meegemaakt. Maar toen was ik een peuter van drie. En nu een overgrootmoeder.
  Noch de woorden, noch de haatprenten zouden mogelijk zijn indien deze NIET werden geduld door “de omstanders”, d.w.z. de maatschappij, in dit geval dus Nederland.
  Met de haters valt niet te praten, zonde van elke poging, belachelijk zelfs. Maar indien er een absolute “muur” van ongeduld zou bestaan met dit soort afbraakpraktijken (het breekt geheel een maatschappij af, niet enkel de Joden, dat hebben we nu toch vaak genoeg gezien. Hoeveel mensen stierven/vielen/werden vermoord in de WWII waar Hitler enkel de Joden wilde uitroeiien?) dan zou Nederland een leefbaar land blijven of weer worden. Met ruimte voor de edele, de niet agressieve en welwillende mens.
  De keuze is dus aan het volk van Nederland. Meent dat volk dat Joden er niet zo op aankomen en dat enkel zij slachtoffer worden of meent dat volk dat Joden hun medemensen zijn, Jodendom het fundament waarop geheel hun beschaving berust en vooral dat het niet bij Joodse slachtoffers zal blijven. De rest is franje.
  Aangaande de Joden zelf zou ik zeggen dat zij al een besluit namen. Ze hebben een land en zullen dat tot het uiterste verdedigen. Ook tegen de brandstichters. Die dansen door de straten.

 5. Raaf

  Kennelijk zijn bij Groen Links antisemieten en neo-nazi’s meer dan welkom.

  Dag zoveel
  En nog steeds de stilte van het kerkhof bij de MSM !

  Een zekere de Mos schepte op tegen een kleuter dat hij ooit directeur was geweest.
  Groot Nieuws voor MSM

  Maar bij Arjan el Fassed, lid van een bevriende partij, wordt wederom de doofpot onder het metersdikke tapijt geschoven.
  In Nederland noemen we dergelijke doofpotten-schuivers kwaliteitsjournalisten.

 6. Richard de IIe

  Laten we eerlijk zijn tegen ons zelf, de kans dat dhr El Fassed zich zal moeten verantwoorden in de kamer of voor de pers is niet al te groot. Dat is nu eenmaal de consequentie van hoe het links-fascistisch in elkaar zit in Nederland. Toch is het goed dat de waarheid via blogs boven komt sijpelen zodat in ieder geval een klein deel van Nederland zich een objectieve mening kan vormen.

  Na het “Bruin 1” is het niet meer origineel maar voortaan maar BruinLinks gebruiken dan?

 7. Zande

  @Raaf

  Vooralsnog is er alleen op HVV, Artikel 7, en op DDS aandacht aan besteed op een manier die dit verhaal recht doet! De MSM doet er niks mee.
  Wacht maar gespuis, later als we groot zijn!!!!!!!

 8. ethan

  @Zande

  En Geenstijl of Clowned, ook nog niets?

 9. Raaf

  Zande

  Mijn enige hoop is dat Elsevier of Telegraaf het verhaal oppakken.
  Veel lezers van Elsevier droppen het bericht al bij de reactie-mogelijkheden.
  Van de Telegraaf verwacht ik weinig tot niets
  Niet voor niets is Powned en WNL een totaal fiasco geworden.
  Echter wanneer die kliek bloed ruikt dan begint de frenzy
  (ik weet overigens niet of Geenstijl het al heeft geplaatst, ze zijn nogal ‘dik’ met Femke dus ik vermoed van niet maar ik kan er naast zitten).

 10. Zande

  Ethan,

  Niets dat ook maar in verhouding staat tot het belang van deze zaak.
  In perspectief: Kranten, Nieuwsuur en P&W zijn dagenlang gevuld met items over rijden met een slok op, en andere zaken uit een ver verleden, schikkingen en vermeende brievenbuspisserijen, terwijl we het hier hebben over een halve Palestijn die tegen terroristen aanschurkt.
  Welk volk vertegenwoordigt die zwabberkaak eigenlijk in de tweede kamer?

 11. ethan

  Richard de IIe

  Ik ben van mening dat Arjan El Fassed gewoon mag blijven zitten waar hij zit want die zit bij Groen-links helemaal op zijn natuurlijke plek.

  Maar Femke Halsema, die zou zich moeten gaan beraden of ze nog wel leiding wil geven aan een Groen-links die dit soort antisemieten ondersteund en subsidie regelt voor dit soort neo nazistische haat clubs.

  (Of ze dat nog wel kan rijmen met haar geweten)

 12. Tjerk

  Willem Jan Hilderink: “Oh ja, over de cartoon hierboven, waren we bijna vergeten. Daarvoor verantwoordelijk is BADIL, een organisatie waar El Fassed eveneens aan verbonden is, o.a. als schrijver voor het kwartaalmagazine.”

  Ze prijzen zijn boek aan en hij heeft wel eens voor hun kwartaalmagazine geschreven. Ja, dan ben je echt verantwoordelijk voor elke foute beslissing die de organisatie maakt.

  Wat Hilderink ook niet vertelt is dat BADIL die prent inmiddels van haar website verwijderd heeft. Kennelijk vonden ze ‘m bij nader inzien toch niet zo geslaagd.

  Willem Jan Hilderink: Bij Al-Awda viert het antisemitisme namelijk hoogtij. De website is gelardeerd met antisemitische volzinnen. Al-Awda verwijst consequent naar Israël als de ‘zionistische staat’, die overigens op een wanstaltig idee van etnische superioriteit is gebouwd en gek is op etnische zuiveringen. De Israëli’s zionisten zijn voorts natuurlijk ook nazi’s, plegers van genocide en bouwers van een ‘Apartheid wall‘.

  Om te beginnen toont Hilderink niet aan wat Arjan el Fassed nu nog met Al Awda te maken heeft.

  “De website is gelardeerd met antisemitische volzinnen.” Voorbeelden van zulke volzinnen krijgen we uiteraard niet. We krijgen typeringen te horen van Hilderink.

  -“Al-Awda verwijst consequent naar Israël als de ‘zionistische staat’”. Ja, nou en? Israël is toch gebouwd op de idealen van het zionisme? Er zijn zelfs plannen om de Arabische partijen te verplichten zich te committeren aan die idealen, en ze bij weigering uit te sluiten van verkiezingsdeelname. Wat is er dus precies ‘antisemitisch’ aan het betitelen van Israël als zionistische staat?

  -“die overigens op een wanstaltig idee van etnische superioriteit is gebouwd”; gezien het feit dat Israël slechts kan bestaan door de Arabische bevolking te discrimineren ten gunste van Joden en dat ook tot uitgangspunt van haar beleid maakt, lijkt me dat eveneens een correcte vaststelling.

  -“en gek is op etnische zuiveringen”; de sarcastische formulering komt voor rekening van Hildering; maar dat Israël bestaat bij de gratie van etnische zuivering (zo’n 850.000 Palestijnen werden verdreven in 1948; hun dorpen met de grond gelijk gemaakt en vervangen voor Joodse dorpen) en dat de staat Israël op delen van de West-Bank en in Oost-Jeruzalem gewoon doorgaat met het methodisch verdrijven van Palestijnen en hen te vervangen voor Joodse bewoners, dat zijn gewoon de historische feiten.

  Logisch ook, want je kunt geen Joodse staat vestigen in een gebied waar een meerderheid van niet-Joodse Arabische moslims en christenen wonen. Dan moeten er een hele hoop van die niet-Joden vertrekken. En als ze dat niet willen, moeten ze gestimuleerd worden om te vertrekken. Of in ieder geval lijdzaam toe te kijken terwijl jij hun land inpikt en voor je eigen bevolking afperkt.

  Vervolgens springt Hilderink over met zijn bewijsvoering naar een lijst aantijgingen door het ADL, maar natuurlijk zonder te zeggen dat hij zich niet langer op die website van Al Awda zelf baseert. Zo lijkt het net alsof hij de aantijging dat Israëli’s nazi’s zijn heeft aangetroffen op de website van Al Awda. Het betere moddergooien is dat.

 13. DSV

  Kom je deze draad ook nog even verzieken, Tjerk?

 14. Raaf

  Types als Tjerk zouden de haatbaarden nog verdedigen wanneer ze bezig zijn -een tot aan haar nek ingegraven vrouw op keien te trakteren.

  Anti-semitisme is een van de bouwstenen van de Linkse Kathedraal.
  (overigens zijn radicaal linkse rand-clubs als de Christen Unie niet veel beter (op Voor de Wind na)
  De nuttige idioten van de radicale Islam.

  En terwijl een minderjarige homo jongetje aan een hijskraan bengelt roepen de Linkse Christenen: ‘Je mag niet zeggen dat de islam een ideologie is, de islam is precies hetzelfde als het christendom !’

 15. ethan

  @Lilian
  http://www.addameer.org/september2000/actions/alawdaguide.html

  AL-AWDA GUIDE FOR EFFECTIVE ACTION
  Stop Israeli Violations of Palestinian human rights

  DEMONSTRATIONS:

  Please announce any demonstration around the world on al-awda@egroups.com or send to PRRC@mail.com or arjan@al-awda.org to get it included on the

  UPDATES we send out to a huge outreach.

  Je kan hem mailen via arjan@al-awda.org, en die site waar dat email adres gepubliceerd wordt http://www.addemeer.org daar komt ook een antisemitische walm vanaf.

  # 18 February: New Opinion Pieces added to the site:

  * THE STORY BEHIND A BUS STOP
  Arjan El Fassed
  * Lawlessness and the Rule of Law
  Dr. Hanan Ashrawi
  * KID SISTER
  Israel Shamir
  * The Intifada is not a Palestinian picnic
  Hanna Nasir

  http://www.addameer.org/september2000/front.html

 16. Robbert L.

  Arjan El Fassed is de moderne, slimme hoogopgeleide uitgekookte antisemiet. Er zijn er vooral bij links nederland meerdere. Bedreven in het niet strafbare vocabulaire van de linkse haatpredikers. Bedreven in het ontwijken van directe verantwoordelijkheid. Als Teflon glijden beschuldigingen aan hun adres van hen af, in een oerwoud van organisaties, halve verbanden, namen, synoniemen en buitenlandse relaties.

  Waar de echte jodenhater 60 jaar geleden met knokploeg en geweld ten strijde trok, is er nu subsidie, internet, politieke invloed en propaganda.

  Dat Arjan El Fassed bij GL in de kamer zit, subsidie onvangt en veel sympathie krijgt, zegt alles, alles alles over links nederland en hun acolyten.

  Femke zal weer zwijgen.

 17. Trudy

  Als je houdt van islamitische fanatieke waanzinnigen, vrouwenonderdrukkers,Jodenhaters, leden van een terroristische beweging, mensen die uit kanker een slaatje willen uitslaan Femke die rookt als een schoorsteenpijp en in een vervuilde wagen rondrijdt,als zulke lieden jou aantrekt dan moet je bij Groen/Links zijn!!!

 18. nedrealist

  En dan hebben we het nog niet eens over de rijkelijke subsidieëring van EI: over 2008 en 2009 in totaal $ 332.968,00. Wat doen ze met al dat kapitaal? Zo’n website draai je voor een paar euro’s.

  How much EU $$ does it take to run a website: Elder of Ziyon: EI vs. EoZ http://bit.ly/fDxegL
  (via @ngomonitor)

 19. Harm Schouten

  En het blijft oorverdovend stil bij de MSM.
  Diezitten nog te wroeten of ze nog een PVV er kunnen vinden die 30 jaar geleden eens een bekeuring gehad heeft.
  Kunnen ze dan weer opblazen tot de misdaad van de eeuw.

 20. Gielah

  @ Trudy.- Ondanks alles…. niet verbieden, lijkt me.
  We blijven ( hopenlijk) een democratie, dus laat de burgers maar zien wat voor vlees we in de kuip hebben.
  Ik wil wel graag exact weten wat er voor onfrisse denkbeelden en praktijken bestaan in dit steeds verder afglijdende landje van ons.
  Men dient de strategie van de vijand te kennen… toch?

 21. trias politica

  Goed artikel.
  Voor degenen die een aardig achtergrond artikel willen lezen over het palestijns/israelisch conflict mbt aanspraken op gebied lees:
  http://www.franklinterhorst.nl/Palestijnse%20claims%20op%20het%20land%20zijn%20vals.htm

 22. Guus Smeets

  Trudy……..je hebt helemaal gelijk.
  Weg met die F.Halalsema kliek.
  Of ze nog ooit tot inkeer komen is maar de vraag.

  Nog een paar voorbeeldjes?
  Paul Rosenmöller was vroeger een leninist/marxist en vriend van Pol Pot de Noord Koreaanse massamoordenaar. Jan Marijnissen een aanhanger van Mao. Allemaal mensen die de de basis vormen van groen links.
  Waar heeft Nederland het aan verdiend dat dit soort mensen ons land zo verzieken en naar de knoppen helpen?

 23. Theo Prinse

  1. De gewaardeerde J.C.Th.Kohler wijst in de (reacties bannende) Elsevier onder ‘Wilders overleg Lieberman’ op het Sykes-Picotverdrag en op “Mandaat voor Palestina” dat de Volkenbond in 1922 heeft aangenomen en waarin “het land tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee wordt aangewezen als legitiem thuisland voor het Joodse volk. Dit mandaat is aangenomen door beide kamers van de Amerikaanse volksvertegenwoordiging. Dus Gaza en de Westbank horen helemaal niet aan de Palestijnen. Er is derhalve ook geen sprake van “bezette gebieden”
  2. Köhler wijst ook op de Resolutie 1605 van de Raad van Europa. Deze resolutie dateert uit de tijd van de eerste oliecrisis, begin jaren ‘70. Kortweg: Oil for Immigration, maar uiteraard werd bedoel: Oil for Islamization. 5 december 2010
  9.1. Bestrijden van discriminatie op “alle fronten”,
  9.2. Verwerpen en bestrijden van Islamofobia,
  9.7.6. Het inbrengen en aanmoedigen tot deelname van immigranten in politieke partijen, handelsorganisaties en niet-overheids organen. Een einde maken aan alle verschillen tussen ongelijkheid en opkomen voor gelijke rechten van immigranten, inclusief het bevorderen van betere kans op werk en onderwijs,
  9.7.8. Het verwijderen van regels en beargumentering tot het verhinderen van bouwen van Moskeeen en het uitvoering van regelgeving dat ruim voldoende gelegenheid geboden zal worden tot het voldoende hebben, bouwen zorg dragen van kwaliteits gebedshuizen voor volgelingen van de Islam,
  9.7.9. Zorg dragen dat schoolboeken geen enkele negatieve informatie over het geloof Islam kunnen bevatten,
  11.6 Het aanmoedigen van jonge Moslims in Europa om Imam te worden,
  11.8. Het aanmoedigen van voldoende uitbrengen van Moslim leven en nieuws in de media, garanderend dat de opinie van Moslims wordt gepubliceerd,
  11.9. Het ontwikkelen van ethische handleidingen ter bestrijding van Islamofobia in de media ter promotie van culturele tolerantie en begrip, in samenwerking met de daarvoor aangewezen organisaties,
  In korte lijnen komt de regeling, die volledig gebaseerd is op de niet-timmermannen gemeenschap er o.a. op neer, dat de vrijheid van pers en meningsuiting nog verder aan banden gelegd zal gaan worden. Dat geschiedenisboeken herschreven gaan worden en er totaal geen sta in de weg zal zijn tot het bouwen van Moskeeen.
  3. Köhler schrijft ook: de Palestijnen .. worden door de Arabische wereld gedwongen tot een triest bestaan: gediscrimineerd en opgesloten in kampen. Zoals de Syrische oud-premier Khalid al-Azm in zijn memoires schrijft: “Wij hebben eerst er voor gezocht dat ze vertrokken. We hebben hen ontheemd en ze vervolgens tot voortdurende bedelaars gemaakt.” Zo worden ze al generaties lang, tot op de dag van vandaag, cynisch ingezet als politiek wapen tegen Israël. Köhler schrijft verder: Palestijnse ‘vluchtelingen’ die onder Palestijnse autonomie op de Westbank en Gaza leven, mogen zich niet vrij vestigen. Ook zij moeten in hun kampen opgesloten blijven van de eigen Palestijnse regering. Die wil hun daar houden als politiek drukmiddel, ‘in afwachting van hun terugkeer naar Israël’. Zelfs daar zijn zij dus tweederangs burger.

  Dus een eerlijk debat over die fosfor bommen op Gaza met eerst zwijgen over de eerdere duizenden raketten op Israël en dan repliceren met: reactie op 48 jaar onderdrukking .. strand op de Nederlandse linkse multiculturele naïviteit van een maakbare westerse seculiere Palestijnse staat. De Palestijnen zijn net als de Libanezen militair- ideologisch gegijzeld door Hamas en Hezbollah gesteund door het regiem in Iran. Men zag het al met die ‘verdrijving van Palestijnen’ in 1948 die vluchten voor het geweld … veroorzaakt door henzelf. De situatie is nu dat Geert Wilders het voorstel verdedigt om de Palestijnen te helpen om zich en masse in Jordanië te vestigen. Het is een radicale en verdedigbare oplossing voor de Palestijnse onderdrukking door Hamas

 24. ethan

  Ze hebben bij ei ook een aantal jaren (tot 2001) met Israel Shamir (een fout die van Agt ook maakte: http://www.cidi.nl/news/2005/121105a.html) opgetrokken, kenden hem persoonlijk en ontmoeten hem.

  Totdat Nigel Parry zich in 2001 ineens van hem distantieerde via een gepubliceerde email (komt op mij wat gekunsteld over)

  http://www.nigelparry.com/issues/shamir/nigelletter.html

  Maar als je googled op “Arjan El Fassed Israel Shamir” krijg je heel veel links naar websites en literatuur lijsten waar ze zij aan zij staan.

  En zijn stukken kom je tegen op wel heel erg nazistische antisemitische websites.

  (De mean stream media noemt dat extreem-rechts maar we hebben het hier natuurlijk over extreem-links een voortzetting van de politiek van socialist Hitler, dat blijkt hier maar weer uit)

  Voorbeeldje: http://ehpg.wordpress.com/2010/05/04/who-is-mohammad-dahlan-2006/

  Een van de sprekers op een door al Awda georganiseerde conventie heeft het in 1994 ook over het afmaken van het werk van Hitler:

  In 1994, Al-Tamimi said, “The Jews are destined to be persecuted, humiliated, and tortured forever, and it is a Muslim duty to see to it that they reap their due. No petty arguments must be allowed to divide us. Where Hitler failed, we must succeed.”

  http://www.militantislammonitor.org/article/id/3452

 25. Carlo

  Waar blijft de verontwaardiging van Trouw, de VK, De Televaag, Pownews, Paul en Lulleman, Eenvandaag, Uitgerekend Vara, enzovoort?

  Omertà.

 26. ethan

  @Willem Jan Hilderink

  M’n post over Radio Islam is weg?

  Lijkt me toch ook wel relevant in dit verhaal.

 27. Tjerk

  Uitvluchten en zijpaden van Raaf. Sneertje van DSV. Goed, heel goed. Blijkbaar komen mijn argumenten dus aan als kiezelstenen tegen een autoruit, en heeft men geen inhoudelijk weerwoord…

 28. Tipo

  @Tjerk
  Je herhaalt steeds dat 850.000 Palestijnen in 1948 verdreven zouden zijn.

  Je vergeet er bij te vermelden dat de VN het over 711.000 verdreven Palestijnen heeft, waarvan tussen de 30.000 en 90.000 al in 1953 teruggekeerd waren. En daarna nog tienduizenden meer. Er zijn nu nog maar 100.000 tot 200.000 mensen over die in 1948 verdreven zijn. Hun nakomelingen moeten niet als vluchteling geteld worden.

  In de periode 1948-1951 vluchtten tevens meer dan 800.000 Joden uit de Arabische wereld, meestal onder achterlating van al hun bezittingen. Daarvan werden er 580.000 in Israël opgevangen.

 29. Theo Prinse

  De verdediging van de islamitische terreur tegen joden door het GroenLinkse Tweede Kamerlid El Fassed gebeurt op grond van de ideologisch gegijzelde Palestijnen die in stalinistische kampgevangenen – door de Muslim Brotherhood, the Organization for de Islamic Conference, Hamas, Hezbollah, het regiem in Iran – cynisch worden ingezet als politiek wapen tegen Israël.
  Het tit for tat (English saying meaning “equivalent retaliation) verdedigen van El Fassed cs. van de (hun) islamitische, jihadische haat tegen joden stoelt ontegenzeglijk op de naïeve Nederlandse multiculturele dhimmie doctrine van een maakbare, op westerse leest geschoeide, seculiere Palestijnse staat.
  Er worden dus in de discussie over El Fassed en over Palestina twee zaken verwart. N.l. het enerzijds afrekenen door de Nederlandse samenleving met de abjecte sympathie van El Fassed met islamitische internationale terreur en anderzijds de verwerpelijkheid van een islamitische, op de sharia als eerste referentie gebaseerde toekomstige Palestijnse terreur ‘staat’ !
  Vandaar een referentie aan 1. het Sykes-Picotverdrag en Volkenbond “Mandaat voor Palestina” 1922. Het toont dat Gaza en Westbank niet aan Palestijnen behoren. Er is dus geen sprake van “bezette gebieden” 2. Resolutie 1605 van de Raad van Europa, ook wel ‘Oil for Islamization’ blijkt de wegbereider voor het kalifaat van Eurabia.

 30. Tipo

  dubbelpost

 31. Wiesje de Lange

  Waar ik mij zo aan stoot is het denigreren.
  Het het denigreren van landen, ideologieen, religies, volken met de kreet:”wat ik geloof moeten allen geloven”.

  Niet alle mensen zijn gelijk maar allen hebben zij gelijke rechten. Zolang zij geen anderen proberen te benadelen.

  Het wezenloze gehak op Bijbels, op religieus, op vaderlandslievend, op behoudend hangt mij enorm de keel uit.

  Een religie als de Joodse, die al een kleine vijfduizend jaren bestaat, onveranderend een volk bijeen houdt onder dikwijls weerkerende onmenselijke omstandigheden, bestookt door de haat van de wereld (de goeden niet te na gesproken) zo een religie staat verre verheven boven de spot van de mode-predikers en volgelingen die eendagsvliegen najagen.

  Mensen die niets te bieden hebben dan hun spotternij met anderen kan ik niet anders dan minachten.

 32. ethan

  Ja frans, ik vind dat er ook niet zien en het is ook niet mijn manier van kleden. Maar geeft mij dat dan het recht om ze hier de tram uit te slaan?

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2010/12/gerstenfeld-over-joden-in-amsterdam/

 33. Wiesje de Lange

  Nee Frans, het is een kwestie van lafheid. De antisemiet die te laf is om zichzelf aldus te zien en daarom maar in een muizengaatje kruipt, piepend van “ikke ben geen antisemiet, neeee, ik ben een antizionist” – wat is dat in hemelsnaam -. Joden = Zionisten. Zion staat centraal in Jodendom, het is het thuisland van de Jood. Kun je een Nederland verwijten dat hij een Nederlandse vaderlandslievende is?

  Lafbekken, met hun -ondoordachte – uitvluchten. . Ben je een antisemiet, kom daar dan tenminste vooruit.

 34. Wiesje de Lange

  Tulay beschrijft wat misschien de grootste wijsgeer van het afgelopen millennium was, Rabbi Moshe ben Maimon (de grote Rambam), de Maimonides als “een lijfarts van ene sultan Salagh a Din”.

  Denigrerender is nauwelijks mogelijk. De auteur van de “Jad Hachazakah” (de Sterke Hand) aldus te beschrijven is nergens mee te vergelijken. Ik zoek. Einstein. Was dat niet die man met die onverzorgde haren? Socrates. Vooruit, Socrates. Was dat niet een drugs-gebruiker? – hij dronk immers die gifbeker leeg -.

  Wie een medemens de hem toekomende eer niet gunt is een eerloos mens.

 35. Frans

  @ Wiesje
  A ha, alle joden zijn zionisten. Heb ik toch al wat geleerd, en het is nog zo vroeg op de dag.
  Dus joden die tegen het zionisme zijn, zijn tegen zichzelf? Hmm, daar ga ik even over nadenken.

 36. trias politica

  Ethan, je hebt de discussie met ‘de machtige onder het volk’ voor ieder weldenkend mens met gezond verstand al 1000x gewonnen. Besteed je tomeloze energie aan een volwaardiger tegenstander. Zonde van je tijd pal.

 37. ethan

  Dit topic gaat niet over Zuid-Afrika Tjerk, maar over al-Awda; The Palestine Right to Return Coalition (PRRC) en het daaraan gekoppelde, mede door de Nederlandse belastingbetaler gefinancierde BADIL.

  http://www.amsterdampost.nl/human-bomb/

 38. S.

  Citaat uit een krantenbericht met een krantenkop die je op zo’n zachts gezegd ironisch kan noemen:

  Arjan El Fassed heeft een nichtje, de Palestijnse Rula Amin, die sinds kort als presentatrice optreedt bij mediagigant CNN. “Sinds zij en haar collega Sausin Gosih op het beeldscherm te zien zijn, bestoken grote joodse instituten CNN met oproepen hen zo snel mogelijk van het scherm te halen. De lobby is almachtig en wil van Palestijnse zijde het liefst een grote stilte.”
  Uit: de Volkskrant, 23 february 2001 – Intifada tegen vooroordelen

 39. Tjerk

  Je wordt een beetje vermoeiend, Ethan. Enkel omdat een hyperrechtse propagandist iets beweert, maakt het nog niet waar.

  Qumsiyeh zond in 2003 een lijstje met studenten die lid waren van een zionistische club vanaf zijn persoonlijke e-mail adres naar een anti-oorlogsgroep, en noemde hen een Straussiaans, neoconservatief, oorlogszuchtig kliekje.

  De ICT-dienst van Yale heeft uitgezocht of hij die lijst van het netwerk van Yale heeft getrokken, zonder resultaat, en verder is er geen onderzoek ingesteld.

  In 2004 werd zijn contract niet verlengd, maar zonder dat er bij werd verteld waarom (omdat hij een hete aardappel is die teveel controverse oproept, vermoedelijk).

 40. Tjerk

  Meer moddergegooi over derden en vierden die iets met al-Awda te maken zouden hebben.

  Kon je nu echt niets vinden over Arjan el Fassed zelf en zijn connecties met Hamas en Hezbollah? Of oproepen om bomgordels te sponsoren? “Met vijftig euro geeft u de twaalfjarige Achmed de kans zich te wreken”, of iets dergelijks.

 41. Wiesje de Lange

  Dit artikel gaat in principe over antisemitische drek. Modder.
  En dat is waar velen hier mee blijven gooien.

  Zij zien de “Joodse lobby” als “almachtig”, een hilarisch standpunt gezien het handjevol Joden in de wereld. Ik meen dat ze 0,05% van de wereldbevolking vormen. Het is me dus de almachtige lobby wel…

  Voorts dat irriterend denigrerende woordgebruik. Stop het, stop het mensen, het staat zo stom, zo eindeloos ongeletterd. Wat is een “Zionistische club”? Ik ken voetbalclubs, handbalclubs, maar Zionistische clubs? Voorts wordt de term in onze gezichten geslingerd met de insinuatie dat het lang niet pluis is een Zionist te zijn. Men mag alles lief hebben, zelfs frontaal naakt, maar Zion moet men haten.

  De strekking van het geheel is aldus samen te vatten: Islamitische bewegingen/personen hebben altijd gelijk. Niet-Islamitisch (Joods is het ergste van het ergste) = ongelijk. Simplistisch wereldbeeld voor simpele zielen.

 42. Tulay

  Waar ik mij zo aan stoot en vooral de keel uithangt is dat oude buitenlandse geschiften op grond van oude obscure geschriften tot volkerenmoord mogen aanzetten in nieuwe binnenlandse geschriften zonder dat hen hier maar een breedte stro in de weg wordt gelegd als ze jaarlijks een weekje in Nijkerk vertoeven om gelijk Sharon enge christenen voor hun ezelskar te spannen.

  Krijg de rambam @ Wiesje

  *Rambam ; acroniem voor de joodse wijsgeer Maimonides die het bracht tot lijfarts van Sultan Saladin*

 43. ethan

  @ Tjerk

  Bovenstaande (verwijderde?) reactie was niet direct gericht naar Arjan.
  .
  Hoewel hij aantoonbaar vanaf het allereerste begin betrokken was bij de oprichting van deze organisatie, en hij een aantal van de hoofdpersonen persoonlijk kent, zal het mede door het binnen 10 jaar omstuimig uitgroeien van die organisatie ook uit zijn handen gevallen kunnen zijn (boven zijn hoofd uitgegroeid).

  Maar dit geeft wel een beeld van hoe het er in de verschillende chapters van al-Awda middels listserve’s (yahoogroepen) aan toe gaat. google bijv maar controversiele holocaust ontkenners +al-Awda of al Awda en @al-Awda.org en je krijgt bijna altijd wel hits.

  Wat ik Arjan wel kwalijk neem is dat hij er tot op de dag van vandaag geen afstand van neemt, nog steeds activiteiten voor al-Awda ontplooit, en zijn (soms al jarenlang) stukken ongemoeid op de meest walgelijke extremistische sites staan.

  Het feit dat Femke voor ze deze activist in onze volksvertegenwoordiging liet plaatsnemen, niet even op zijn naam gegoogled heeft neem ik haar hogelijk kwalijk.

  Ik vind dan ook dat ze daar verantwoording over moet afleggen en zich moet beraden op eventuele stappen in deze kwestie

 44. Frans

  Nee Wiesje,
  Antizionisme en antisemitisme zijn twee heel verschillende zaken, maar dat gaat er bij jou niet in.

 45. Tjerk

  @Ethan; dat is een nogal omslachtige manier om toe te geven dat je geen modder op Arjan al Fassed hebt die blijft plakken.

 46. ethan

  Nee Frans, antizionisme is niets anders als een excuus om antisemitisme te kunnen verspreiden.

  Gewoon twee handen op dezelfde buik.

  Maar het komt jou niet goed uit om dat te onderkennen.

 47. Frans

  nou goed, laat ik de zaak niet op de spits drijven. Ja, er zijn antisemieten die zich verhullen onder de noemer van antizionisme. Maar hou ik vast, kritiek op Israel, en dan met name op de zionistische stroming, wordt ook maar al te gemakkelijk als antisemitisme beschouwd. Dat is namelijk ook iets wat velen goed uitkomt.

 48. ethan

  Tjerk, leer lezen.

  Wat ik naar boven gehaald heb is geen modder, maar giftige haat, gezaaid met maar één doel: Het zonder scrupules uitroeien van een compleet volk.

  En geen enkele glimp op ook maar een poging tot een handreiking op weg naar een soort van vrede.

  In ieder geval niet bij al-Awda; The Palestine Right to Return Coalition (PRRC)

  Hamas Cleric Muhsen Abu ‘Ita: The Annihilation of the Jews in Palestine One of the Most Splendid
  http://www.youtube.com/watch?v=xHsSb854f0Q

  Former Jordanian Minister of Religious Endowments Explains the Science behind the Annihilation of Jews on Judgment Day
  http://www.youtube.com/watch?v=VEuNAf0y69w

  Egyptian Imam Sings About Annihilation of Jewish Apes/Pigs
  http://www.youtube.com/watch?v=da77TBGm6ak

 49. ethan

  @Frans

  Beperk je dan gewoon tot kritiek op de gevoerde politiek en bespaar jezelf de anti termen die over een compleet volk gaan, dat verspreid woont over de hele wereld.

 50. Frans

  Ethan, ik heb het over antizionisme, en dat is een specifieke stroming. Daar mag je best kritiek op hebben.

 51. Tjerk

  “Wat ik naar boven gehaald heb is geen modder, maar giftige haat, gezaaid met maar één doel: Het zonder scrupules uitroeien van een compleet volk.”

  Tja, dat kun je dan ook wel van de beweging tegen de Zuid-Afrikaanse apartheid zeggen. Pure demonisering van de blanke Zuid-Afrikanen, was dat.

  En die boycot was gewoon anti-blank racisme, joh. En haat tegen het Westen.

  Het ANC: een terroristenclub.

  http://www.netcomuk.co.uk/~springbk/enemy.html

 52. ethan

  Je probeert je er weer uit te praten Tjerk, hij geeft een lezing namens al-Awda, dat noemen we hier in Nederland actief actief zijn voor.

  Quod non, het antisemitische activisme van Mazin op de Faculteit server was voor Yale aanleiding om er het slechtste van te denken,… Tjerk, ze hebben hem dan ook op staande voet ontslagen.

  http://homelandsecurityus.com/archives/3590

  En dit is nog maar het topje van de ijsberg, Tjerk, d’r komt nog veel meer.

 53. Tjerk

  @Ethan; je hebt dus op de persoonlijke website van een van de medestichters van al-Awda een stuk gevonden waarin al-Awda wordt bekritiseerd vanwege impliciet (??) antisemitisme en antisemitische connecties.

  Wauw. Ga zo door en misschien graaf je nog een email van Arjan el Fassed op waarin hij leden van al-Awda bekritiseert vanwege antisemitische connecties.

  Dat co-founderschap van al-Awda stamt uit 2000. Heb je al uitgezocht wat El Fassed daarna nog met al-Awda te maken heeft gehad? Afgezien dan dat zijn nummer in 2001 vermeld werd als contactpersoon in Nederland?

  Het is een beetje alsof je de oprichter van Propria Cures verwijt wat men na zijn vertrek allemaal in het krantje schrijft.

 54. Tulay

  Uit Wiesje’s boekje :
  [quote blz 27] Hoevelen hebben Jeruzalem, dat nooit de hoofdstad is geweest van enig ander volk dan het Joodse volk en dat ons nooit vergat zoals wij het nooit vergaten, bezongen in een koor van talen? In het Hollands ? [unquote]

  @ Wiesje
  Het is jammer dat Sharon niet meer aanspreekbaar is want je zou hem telefonisch – ik heb het nummer van zijn farm – kunnen vragen wat zo noodwendig was aan de Eerste Libanese Oorlog dat jouw oudste – heet hij niet Aharon – daar volledig verlamd moest raken. In 1982 als soldaat van Tshal ?

  *ik ga vanavond “Lebanon” kijken. Van Samuel Moaz die zelf aan die oorlog heeft meegedaan. Ik heb hem van internet geplukt. Winnaar van een Gouden Kalf (sic) en een film die de waanzin aantoont van de oplossing die ons Wiesje voor ogen staat*

 55. ethan

  @ tjerk

  Impliciet en expliciet Tjerk, en de kritiek komt niet uit de voor jou verdachte (joodse) rechtse hoek maar uit de eigen directe linkse kring.

  En het is inderdaad bizar dat hij dat op zijn eigen website plaatst, het lijkt wel of hij er trots op is.

  En daar zie je een trend opdoemen in deze organisatie, ze spreken verhullend over anti-zionisme maar ze hebben het gewoon over antisemitisme en zijn daar trots op.

  Hij is nog steeds actief voor al-Awda Tjerk, excuses als ben dr al jaren mee gestopt gaan deze keer niet op.

  Zo was hij laatst nog in Vlaardingen actief voor al-Awda: http://www.stopdebezetting.com/agenda/28-maart-vlaardingen-de-dag-van-het-land-15-18-uur.html

 56. Tjerk

  @Ethan; ik lees het zo dat die Mazin Qumsiyeh blijkbaar vindt dat er ruimte moet zijn voor deze kritiek, en dat ze open en eerlijk bediscussieerd moet worden.

  ’t Is maar net waar je van uit gaat, van het slechtste of van het positieve.

  “Hij is nog steeds actief voor al-Awda Tjerk, excuses als ben dr al jaren mee gestopt gaan deze keer niet op. Zo was hij laatst nog in Vlaardingen actief voor al-Awda.”

  Quod non. Hij was – blijkens die aankondiging – uitgenodigd als schrijver van een boek over zijn band met Palestina dat hij heeft geschreven:

  “De schrijvers J.H. Bakker (Stad en Land) en Arjan El Fassed (Niet iedereen kan stenen gooien) zijn gevraagd hun werk nader toe te lichten. ”

  Even daarvoor lezen we:

  “De middag zal geopend worden door de burgemeester van Vlaardingen, Tjerk Bruinsma, die binnenkort namens de Gemeente naar Nabloes gaat.”

  Straks ga je me vertellen dat die burgemeester ook lid is van al-Awda…

 57. Tjerk

  Totale degeneratie? Oh, wacht, dat gaat natuurlijk om het esthetisch naakt aldaar.

  Wiesje de Lange houdt er blijkbaar dezelfde mentaliteit op na ten aanzien van naakt als de oelema en de moellahs: naakt is zondig en pervers.

 58. Gielah

  Man!
  Hebt u nu nog niet door hoe u uzelf hier aan het ontmaskeren bent als een zinloze zanikerd?
  Accepteer toch gewoon dat u geen partij bent voor mensen als Wiesje de Lange.
  Ver onder haar niveau.
  Waarom gaat u niet eens buurten op forums waar uws gelijken zich doorgaans ophouden?
  Ik begin dit echt pijnlijk ( voor u) te vinden.
  Hup! Wegwezen… voor u hier het laatste flintertje respect verliest!

 59. Christiaan Waterman

  @Gielah op 06 Dec 2010 om 22:49

  Hier spreekt de dominee die alleen van sprekers voor eigen parochie houdt…

 60. trias politica

  @ Carlo: Wat dacht je van Krapuul ? Hij en jvdheuvel zijn 2 handen op 1 buik. Tjerk, wiens naam betekent “de machtige onder het volk” heeft datzelfde volk verraden. We won’t forget.

 61. Tjerk

  Wiesje de Lange: “Genocide. Israel bedreef genocide? Waar en wanneer? Graag data en feiten.”

  Enkele bijbelpassages waarin tot genocide en etnische zuivering wordt opgedragen:

  “Wanneer de heer uw God u in het land heeft gebracht dat u in bezit gaat nemen, en Hij vele volken voor u verdrijft (…) dan moet u ze aan de vernietiging wijden. U mag geen verbond met hen sluiten en geen medelijden met hen hebben.” (Deuteronomium 7:1-2)

  “Maar in de steden van de volken die de heer uw God u in eigendom geeft, mag u niemand in leven laten. U moet Hethieten, Amorieten, Kanaänieten, Perizzieten, Chiwwieten en Jebusieten aan de vernietiging wijden, zoals de heer uw God u bevolen heeft. “ (Deuteronomium 20:16, 17)

  “Ruk dus uit en sla de Amalekieten neer en wijd alles wat hun toebehoort aan de vernietiging; spaar hen niet, maar dood iedereen, mannen en vrouwen, kinderen en zuigelingen, runderen en schapen, kamelen en ezels.” (1 Samuel 15:3)

  En als we de bijbel mogen geloven, werd daar ook geestdriftig gehoor aan gegeven:

  “Vanuit Makkeda trok Jozua met heel Israël naar Libna en viel de stad aan. En de heer leverde ook haar met haar koning aan Israël uit. Jozua joeg de stad met al haar levende wezens over de kling en liet niemand ontkomen.” (Jozua 10:29,30)

  “Zo veroverde Jozua het hele land: het bergland, de Negeb, het laagland en de duinstreek, en hij doodde alle koningen. Hij liet niemand ontkomen en alles wat leefde wijdde hij aan de vernietiging, zoals de heer, de God van Israël, had bevolen.” (Jozua 10:40)

  “Alle steden van die koningen en hun koninkrijken heeft Jozua veroverd; hij doodde iedereen met het zwaard en wijdde ze aan de vernietiging, overeenkomstig het bevel van Mozes, de dienaar van de heer. Geen van die steden echter die nog overeind staan op hun heuvels, is door Israël in brand gestoken; Jozua heeft alleen Hasor in brand gestoken. De hele buit van die steden en het vee hebben de Israëlieten voor hun eigen gebruik gehouden, maar alle mensen hebben zij gedood met het zwaard, zodat er geen sterveling overbleef. “ (Jozua 11:12-14)

  In 1 Samuël 15:18-20 berispt de profeet van Jahwe, Samuël, koning Saul omdat die weliswaar alle mannen, vrouwen en kinderen heeft afgemaakt, zoals Jahwe opgedragen had, maar het vee in leven heeft gelaten en de koning slechts heeft gegijzeld.

  “De heer heeft u uitgezonden met de opdracht: Trek op tegen de Amalekieten, wijd die zondaars aan de vernietiging en strijd tegen hen tot u ze hebt uitgeroeid. Waarom hebt u dan niet naar de heer geluisterd, maar u op de buit geworpen en gedaan wat de heer mishaagt?’ Toen zei Saul tegen Samuël: ‘Maar ik heb toch naar de heer geluisterd en ik ben toch gegaan waar de heer mij stuurde; ik heb Agag, de koning van Amalek, meegebracht en de Amalekieten aan de vernietiging gewijd.”

  Dat is dus dat Amalek dat u zo gezellig op de Palestijnen toepast. Brrrr, wat een enge mentaliteit houdt u er op na. Over ‘totale degeneratie’ gesproken…

 62. Christiaan Waterman

  Knap werk, Tjerk!

 63. Adrie

  Het verschil met de site waar Tjerk als side kick van de eigenaar figureert is dat als je daar wat tegen de heersende mening in zegt dat Peter de verschrikkelijke je dan van het forum afgooit.

  Dat zegt genoeg over de mentaliteit van Tjerk,

 64. Adrie

  En dan vergeet ik nog te melden dat Iwan Breedveld dreigt met het publiceren van je NAW gegevens als je zijn wrevel opwekt.

  Ik zou die Tjerk cs gewoon zoveel mogelijk negeren, hier discussieren we beschaafd, maar we hoeven niet met iedereen in discussie te gaan.
  .

 65. Wiesje de Lange

  Tjerk, het is mijn overtuiging dat het bespottelijk is voor een schepsel om in discussie te gaan met de Schepper. Wanneer Hij spreekt dan luisteren wij, wat Hij ons opdraagt voeren wij uit.

  Wij bespotten onszelf niet door in ons blote velletje te kijk te gaan staan, wij maken ons niet belachelijk door het beter te willen weten dan de Bron van alle wijsheid en wij proberen in alle nederigheid te leven met Hem, onze Schepper. Niet met onze geslachtsorganen in de aanslag op een Website te gaan staan, iets waarvoor elk kind huilend op de loop zou gaan wanneer hij in de pronker vader of moeder herkennen zou.

  Ik meen dat pronken met geslachtsorganen duidt op dezelfde hovaardigheid, de menselijke waan en hoogmoed die ook aanzet tot het bespotten van de bron aller wijsheid die ons vermogen van opbouw tot in eeuwigheid wist te scheppen.

  Wanneer een edel mens iets niet begrijpt gaat hij niet over tot ketterse spot of spelen met de phallus, hij probeert te begrijpen. Dat is moeilijk maar wel degelijk mogelijk. Ware dit niet zo dan zou de Bijbel niet toevertrouwd zijn aan deze wereld.

  Ons verstand is enkel een menselijk verstand. Wij kunnen de G’ddelijke intelligentie niet doorgronden, enkel ons eraan onderwerpen.
  G’d schiep en verwoestte (soms) zoals in de generatie van Noach. Begrijpen wij dat? Begrijpen wij waarom G’d Nineve wilde verwoesten en dat tenslotte niet deed omdat de mensen terugkeerden tot Hem?

  Tenslotte, praktisch gesproken. Palestijnen zijn Arabieren en wie de Amalekieten waren doet er nu niet meer toe. Ze zijn niet meer. Wat haal je toch steeds Arabieren en Amalekieten door elkaar. Arabieren bestaan. Zij zijn een gigantisch groot volk. Amalek?

  Ik zeg dit alles niet voor jou want weet dat het je koud laat. Jij wilt enkel de Jodenhaat in je bloed rechtvaardigen via infantiele critiek op de Heer der wereld. En dit is schokkender dan zelfs de brutaalste pornografie.

 66. M. Devrindt

  Tjerk,

  Tjerk op 06 Dec 2010 om 23:09 #

  Geert Wilders krijgt vaak het verwijt dat hij de koran leest, zoals de terroristische fundamentalistische moslims hem lezen.
  Doe jij hier niet hetzelfde. lees jij de bijbelteksten die jij aanhaalt nu niet zoals de zwaarst mogelijke fundamentalistische joden (en Christenen) deze lezen.
  Geloof jij werkelijk dat de oude Hebreeën de rechtstreekse opdracht van hun god hebben gehad om al die volkeren te doden?
  Denk jij niet dat deze teksten een verklaring en rechtvaardiging achteraf zijn, vele eeuwen na de gebeurtenissen opgeschreven om de vestiging van het volk in het land in een religieus kader te plaatsen?
  Denk jij ook echt dat Samuel een profeet was, die in contact stond met de allerhoogste? De man heeft misschien niet eens geleefd.
  Waarom kies je deze wee bijbelteksten er uit en neem je an dat die een beschrijving zijn van een werkelijke toedracht van de gebeurtenissen in die tijden? Denk je dus ook dat Genesis 1 een ware gebeurtenis is geweest? Of de opstanding van Jezus van Nazareth? Neen, je neemt deze twee teksten omdat die voedsel geven aan je politieke stellingname in het conflict tussen israël en de Arabieren.

  Ook schrijf je dat Israël genocide heeft gepleegd destijds, daarmee heel sneaky een directe lijn trekkend van de Hebreeën een volk dat 3000 jaar geleefd heeft, naar de huidige staat Israël. Alsof de mensen die nu in Israël leven nog steeds verantwoordelijk zijn voor de daden van toen.

  Trouwens, wist je niet dat in die tijden het heel normaal was dat in de strijd om het bestaan en om de grond , andere volkeren uit te moorden.
  Dacht je dat de Egyptenaren, de Assyriërs, de Babyloniërs, er in die tijd andere denkbeelden op na hielden? Plaats de teksten in de tijd waarin ze geschreven zijn en verklaar ze uit de denkbeelden van die tijd, man.
  Waarom zouden de Hebreeën er in die tijd andere denkbeelden op na hebben gehouden dan de hen omringende volkeren.

  Wat jij schijnt te willen aantonen dat het hedendaagse Israël op basis van oude geschriften handelt in hun omgaan met andere landen. Maar het Joodse volk is een volk met voortschrijdend inzicht en is later tot de conclusie gekomen dat dergelijke praktijken, die door alle volkeren werden beoefend niet meer konden.
  Maar er is wel een ideologie die dit voortschrijdend inzicht ontbeert. Deze in religieuze verpakking verpakte politieke ideologie trektignora directe lijnen vanuit situaties en gebeurtenissen uit het imaginaire leven van een man die ze profeet noemen naar de huidige tijd en hedendaagse toestanden. De oorlog in Soedan, met het vermoorden van duizenden mensen is daar het beste bewijs van.

 67. Wiesje de Lange

  Hoe valt deze Tulay door de mand, hoe. De man/vrouw heeft het zelf niet eens door.

  De Derde Tempel. Ja. Daartoe keerden de Joden terug naar Zion om die Tempel te herbouwen die de volken tot twee malen toe verwoestten.

  Onze Tulay vindt dat niet leuk, hij wil geen Joodse Tempel.

  Tulay, wat kan het jou schelen wat de Joden bouwen in hun Jeruzalem?

  Aha, het kan je wel degelijk schelen kennelijk.
  Is je haat zo groot dat deze helemaal reikt tot aan de overkant der Middellandse Zee? Zo groot dat je het eenvoudig niet kunt nalaten je te mengen in beslissingen van een ander, een soeverein land waar jij geen staatsburgerschap hebt?

  Mensen die enkel vanuit haat spreken zijn geen gesprekspartner.

  Haat kan met woorden niet worden geblust.

 68. Tulay

  Het in het boekje gedurig geuite verlangen naar de vestiging van Derde Tempel doet bij mij meer dan een enkele bel rinkelen…

 69. jelle

  Ik word ’n beetje misselijk van dat gepreek hier.
  Godsdienstwaanzin met godsdienstwaanzin bestrijden is niet mijn ding.
  Wàt ’n gekwezel.
  Geef mijn maar ’n plaatsje in de hel, tussen de hoeren en de orgeldraaiers.

 70. Tjerk

  Wiesje de Lange: “Palestijnen zijn Arabieren en wie de Amalekieten waren doet er nu niet meer toe. Ze zijn niet meer. Wat haal je toch steeds Arabieren en Amalekieten door elkaar. Arabieren bestaan. Zij zijn een gigantisch groot volk. Amalek?”

  Zegt de vrouw die in een boekje schrijft: “De voor Israel ontstellend schokkende confrontatie met de Palestijn ligt in zijn Amalekkarakter.”

  U bent dus zelf degene die Amalek in verband brengt met de Palestijnen (om er vervolgens achter te schrijven dat Amalek vernietigd moet worden).

  Dat u nu net gaat zitten doen alsof ik die twee met elkaar verwar, terwijl ik aanhaak bij wat u zelf daarover hebt gepubliceerd, getuigt dan ook van onoprechtheid uwerzijds.

  En in plaats dan uit te leggen hoe u een en ander nu precies bedoeld heeft (bijvoorbeeld dat dit ‘Amelekkarakter’ in spirituele zin moet worden verstaan, en dat een bepaalde mentaliteit dient te verdwijnen ofzo), gaat u lopen orakelen:

  “Het heeft geen zin deze stof te behandelen met mensen die daarin totaal niet geinteresseerd zijn. Men moet een zeer Bijbels mens zijn, Jood of Christen om dit belangwekkend te vinden. Als men het mij vraagt zeg ik eerlijk dat niets interessanter kan zijn dan de Bijbelse problematiek.”

  Tja, dat zijn het type uitvluchten dat de Jomanda’s en Blavatsky’s van deze wereld gebruiken als ze geen zin hebben zich voor hun gezwatel te verantwoorden: de critici ontberen het geestelijk inzicht om het te vatten, en daarom leg ik het niet nader uit.

  Geen sterk nummer.

  p.s. En die opmerking over jodenhaat die in mijn bloed zou zitten, is gewoon beneden de gordel. Uw visie op de bijbel heeft met Jodendom niet zoveel van doen. Die stamt nl. uit fundamentalistisch-evangelische kring. Christenen voor Israël, Zoeklicht – die hoek.

  En zionisme is een politieke ideologie. Waarom zou je die ideologie (en vooral de uitwerking ervan in een gebied waar de meerderheid van de bevolking niet in het plaatje van die ideologie past) niet mogen bekritiseren?

  Vooral wanneer de misdaden tegen de menselijkheid die dag in dag uit in naam van die ideologie worden bedreven, aan de lopende band worden rechtgepraat met mythen, leugens en halve waarheden. Het is dat laatste waar ik mij tegen verzet. Het rechtpraten van wat krom en onrechtvaardig is.

 71. ethan

  Nou Tjerk, doe dit maar eens goedpraten.

  MUSSOLINI’S HEIRS

  Lorenzo Vidino

  Even as Italy has come under attack in Iraq, some radical Italian leftists have begun collecting money to ship to the terrorists.

  Last Wednesday’s massacre in Nassaryia, in which 19 Italian troops lost their lives, marked the largest number of casualties suffered by the Italian army since 1945. In Italy, where the word “patriotism” is often pronounced with a condescending grin and the national flag is nowhere to be seen, the tragedy provoked an unprecedented sense of unity, as thousands of citizens laid wreaths in front of the headquarters of the Carabinieri.

  The Italian government’s reaction was predictably strong. Prime Minister Silvio Berlusconi has been one of the firmest allies of the Bush administration since 9/11, and despite strong internal opposition, one of the few European leaders who supported the war in Iraq. After expressing the government’s condolences to the families of the victims, Berlusconi announced that Italy will not recall its troops. In fact, 50 members of the Tuscania, an elite unit, left for Iraq on Thursday morning.

  Like America on 9/11, Italy found its unity amidst the rubble of Nassaryia. Or at least, most of Italy did.

  Interviewed by the Italian newspaper Libero on the day of the attack, Leonardo Mazzei, leader of an organization called Iraqlibero (Free Iraq) said: “[The soldiers] went to fight a war and they found war. The armed Iraqi resistance against Western invaders is legitimate and sacrosanct. We find this climate of mourning unity ridiculous. And it is unacceptable that [Italian President] Ciampi called this a terrorist act—it was an act of war.” Mazzei’s words came as no surprise to those who have followed the deranged actions of his group. Iraqlibero has been extremely active in supporting “the legitimate Iraqi resistance,” organizing massive anti-war protests and posting bulletins on their website about the evils of the “imperialist occupation.”

  In early September, the beautiful town of Assisi—birthplace of Saint Francis—served as a venue for the Anti-imperialist Camp, a one-week meeting organized by militants from Italy’s extreme Left. United under the banner of anti-Americanism and “anti-imperialism,” an odd mix of neo-fascists, anti-globalization advocates, radical Islamists and hard-core leftists (the type who still worship the effigies of Lenin and Mao) gathered to proclaim their support for the Iraqi “resistance.” But the organizers of the Camp decided not to limit their support to sympathetic statements. They also collected funds, using a poster bearing the slogan, “10 Euros for the Resistance, Free Iraq,” and the picture of a Palestinian child lobbing a Molotov cocktail as a means of soliciting donations.(One wonders what a Palestinian child has to do with the Iraqi resistance.) Given the success of the initiative, Iraqlibero decided to continue its fundraising efforts on its website, where it provides a bank account (courtesy of demon capitalism) and a toll-free number.

  According to the website, the money collected will be donated to the Iraqi National Alliance (INA), an organization led by Jabber al Kubaysi, one of the founders of the Iraqi Baath Party. The man in charge of collecting the funds for INA is Awni Al Kalemji, who, in the ‘60s, collaborated with Palestinian militant George Habash to start a movement that later led to the creation of the radical Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP). INA was made up mainly of Iraqi dissidents, but in November 2002, the Iraqi government met with INA’s leaders to reach a reconciliatory agreement. Desperate for allies, Saddam’s regime decided to make peace with all opposition groups, as long as they did not support the Americans. The results of this policy can be seen on a daily basis in Iraq, where dozens of loosely connected groups use hit-and-run guerrilla tactics against allied forces.

  This unusual hodgepodge of Italian militants provide material support to an organization that is fighting against allied (that is, Italian) troops. Unlike charities whose assets have already been frozen for supporting terrorism, Iraqlibero does not even make an attempt to disguise the real destination of its fundraising efforts, and openly admits that it is collecting money for violent activities directed toward killing its fellow countrymen.

  While Italy should not tolerate such activities—which clearly compromise its national security—the problem touches America as well. Iraqlibero’s website posts a list of supporters of the group that have signed up for the massive pro-Resistance protest scheduled to take place in Rome on December 13. Several of those listed are from the United States. Moreover, the Anti-imperialist Camp in Assisi registered the presence of several members of al Awda, a radical organization composed of pro-Palestinian ultra-leftists headquartered in Connecticut. In another example of the new unholy alliance between Islamist and leftist radicals, al Awda has organized several events in the United States and Canada where speakers have advocated the use of violence against Israel.

  The Italian and U.S. governments should not tolerate an organization that raises funds for a guerrilla movement that is killing Italian and American forces. The activities of the members of Iraqlibero follow within the most basic definition of treason and as such should be considered.

  Lorenzo Vidino is an attorney and a terrorism analyst at the Investigative Project, a Washington DC-based counterterrorism research institute.

  http://italy.indymedia.org/news/2003/11/429984_comment.php

 72. ethan

  ROME: Right-wing extremists, radical leftists and Wahhabi fanatics are uniting on the basis of their shared hatred for capitalism and Western democracy.

  An Intelligence Report Reveals Infiltrations of Extreme Islamists and Neo-Nazis within the Social Forum
  Several Days Before the Anti-Globalist Forum in Florence New and Alarming Plans are Unveiled

  ANTI-GLOBALIST MILITANTS: ENLISTED FOR A HOLY WAR

  A New Connection between Wahhabis, Nazis and Communists, Based on their Shared Hatred for America
  A Fundamentalist Summit Has Already Taken Place in The Capital of Tuscany

  by Dimitri Buffa

  ROME: Right-wing extremists, radical leftists and Wahhabi fanatics are uniting on the basis of their shared hatred for capitalism and Western democracy. It is the 2002 version of the “union of extreme opposites”. We could see these groups active in Florence in alliance with anti-globalist militants.

  Some of these groups want to depose the Agnoletto-Casarini anti-globalist power holders and replace them with more extremist power holders. [Italian] Interior Minister Giuseppe Pisanu appears to be extremely worried about these developments due to the Capua Dossier, a document prepared by Middle East terrorism experts in contact with the Institute for Counter Terrorism (I.C.T.) at the Interdisciplinary Center in Herzliya, Israel. This group of Middle East terrorism experts are from Israel, Europe and other parts of the world.

  The Capua Dossier claims that before November 9 leading representatives from the emerging alliance of extreme Nazis, Communists and radical Islamists met to plan initiatives which would enable them to transform the Florence convention [of the Social Forum — the name given to periodic European conventions of the anti-globalist worldwide alliance] into a platform to exhibit the most savage anti-American and anti-Israeli feelings. Promoting Jew-hatred appears to be one of the main goals of the Nazi-Communist-Wahhabi alliance.

  Italy’s civil and military intelligence joint commission (C.E.S.I.S.) has already dealt with a tactical anti-American alliance between neo-Nazis and Communists, but the involvement of radical Islamists is completely new to them. We may very well see in Florence a replay of Rome’s anti-Jewish demonstrations, where anti-globalist youngsters marched dressed up as suicide murderers while they shouted “Intifada until victory”.

  This discovery was made possible by the carelessness of some participants in the Al-Awda-Italia@yahoogroups.com mailng list. Hundreds of messages voicing the most extreme anti-American feelings, combined with open anti-Jewish propaganda promoting the mass murder of Jews and plans for “intervention in Florence”, convinced intelligence experts that Al-Awda Italy included potentially dangerous individuals.

  When the Al-Awda Italy email list suddenly disappeared from the Internet, Western intelligence agency officials became extremely concerned. They discovered that al-Awda Italy is the group in Europe which coordinates relations between anti-globalist militants, social centers, extreme Communists and the Popular Front for the Liberation of Palestine headed by George Habash.

  Al-Awda Italy is jointly run by right-wing extremist Miguel Guillermo Martinez-Ball and anti-Zionist activist Susanne Scheidt. While Scheidt is a former militant from extreme German Marxist groups, Martinez has a past record of neo-Nazi militancy. Some years ago, Martinez was interviewed by the leading Catholic weekly magazine “Famiglia Cristiana” (the Christian Family), where he gave an account of his career as trainer of a pro-Pinochet South American militia. The Famiglia Cristiana article was entitled “My Little Nazi Gang”.

  Several days ago, Martinez left Marseilles (where he works for the left wing press office of the Center for International Support of the Intifada) to travel to Florence to meet Giovanni Scuderi, Monica Martenghi, Giovanni Del Sole and Dario Granito, leading members of the Italian Marxist-Leninist Party (P.M.L.I. — publisher of “The Bolshevik” magazine, who are linked to the Peruvian group “Sendero Luminoso” and to Subcomandante Marcos of Mexico).

  Dario Granito (from South Tirol, in charge of P.M.L.I.’s foreign office) is well known for his sympathy with extremist Islamism. He annually visits Teheran for official celebrations of the Khomeini revolution. The “Teheran Times” once published a long interview with Granito, together with his photo, entitled “An Italian Leftist Intellectual Who Praises the Popular and Anti-Imperialist Nature of the Iranian Revolution”.

  Another person whose name frequently appears in email messages monitored by intelligence sources is Roberto Hamza Piccardo, Secretary of the U.C.O.I.I. [Italian front organization for the “Muslim brotherhood”, Italian sister organization of the Council on American-Islamic Relations (C.A.I.R.), a Saudi supported Wahhabi front group in the United States]. Piccardo, a former militant for “Autonomia Operaia” (a Marxist guerrilla group active in Italy during the 1970’s), has repeatedly voiced his organization’s enthusiastic support for suicide murder.

  Some samples of Piccardo’s writings:

  “The martyrdom operations that the Palestinians perform in the Occupied Territories to get rid of their oppressors are the highest form of Jihad. Dying in such operations is considered the holiest example of martyrdom. Nobody can say that resistance by all possible means against the Occupation is illegitimate. Another mistake is confusing ‘martyrdom operations’ with ‘suicide’, since one who commits suicide does so out of despair, while the volunteer for martyrdom operations is a hero who sacrifices himself in service of God to defend himself, his motherland, his community, his dignity, his honor, his religion and his holy places”.

  These “gentlemen” now organize private meetings, first in Imperia and then in Florence, in safe houses provided by members of al-Awda and P.M.L.I. [Italy’s Marxist-Leninist party]. The goal of these meetings is to change the Florence anti-globalist forum into a massive pro-Intifada/anti-Israel demonstration, and to replace the current anti-globalist leadership with a new one which considers the “old distinction” between Fascists and Communists to be obsolete, and which will gladly join forces with any group united by hatred of “American and Israeli imperialism”.

  Al-Awda and P.M.L.I. want to work together to destroy Western democracy, regardless of their different ideological backgrounds. Wahhabi radicals hope to coordinate such efforts behind the scenes.

  When questioned about these developments, Sheikh Professor Abdul Hadi Palazzi, Secretary-General of the Italian Muslim Association (A.M.I.), the only Italian Islamic organization which is not anti-American, stated:

  “It is amazing that old-fashioned Marxists, anti-Jewish neo-Nazis advocating anti-Jewish genocide and Wahhabi fundamentalists are uniting on the basis of shared Jew-hatred, hatred of America and hatred of pluralistic democracy. This development is something new, not seen before, not even during the riots in Genoa”.

  We also hope not to see it during the anti-globalist assembly in Florence.

  http://www.amislam.com/baha.htm

 73. ethan

  En dit is nog maar bijvangst, ik was eigenlijk vooral op zoek naar de “volledig in rook opgegane” Londense afdeling.

 74. ethan

  En wie is German Rudolf Tjerk? Dat kan JIJ de lezers hier vast wel uitleggen, jij bent vast wel op de hoogte van zijn “briljante” werk.

  En wat doet revisionist Paul Grubach op de tekenlijst van de al-Adwa website? http://al-awda.org/bush-declaration.html

  Calling or Letter Writing Campaign to German Embassy for Revisionist Germar Rudolf

  Quote:

  Germar Rudolf is a brave and brilliant, former Max Plank Institute doctoral
  chemistry candidate that performed a forensic study of the “Auschwitz gas
  chambers” and showed they never existed. For this reason, the German government
  may imprison him for five years!!

  http://www.mail-archive.com/cia_tradecraft@yahoogroups.com/msg01396.html

 75. Tjerk

  @Ethan; dus omdat ene Lorenzo Vidino beweert dat op één of andere fout-linkse conferentie in Assissi in 2003 ook een paar – niet nader genoemde leden – van Al Awda rondliepen, is Arjan el Fassed een stiekeme maoist of zoiets?

  ’t Is weer van hetzelfde laken een pak. Je zou toch zeggen dat iemand met jouw Google-gaven wel in staat zou zijn een schreeuwend antisemitische uitspraak van Arjan el Fassed zelf te vinden, of gruwelijke misdaad als een donatie aan Hamas ofzo, als die er zou zijn.

  Maar niks, blijkbaar.

 76. jelle

  @Tjerk
  “Vooral wanneer de misdaden tegen de menselijkheid die dag in dag uit in naam van die ideologie worden bedreven, aan de lopende band worden rechtgepraat met mythen, leugens en halve waarheden. Het is dat laatste waar ik mij tegen verzet. Het rechtpraten van wat krom en onrechtvaardig is.”

  Ja,
  die islam strooit dagelijks, wereldwijd, veel vreugde over de mensheid.

 77. jelle

  Ik moet wel positief over de islam blijven, natuurlijk.
  De VN, EU vinden islamkritiek héél vervelend.
  Eigenlijk most ’t helemáál niet magge.
  Daar trap je mensen als @Tjerk mee op hun hart.

  Stel je vóór, dat je de islamitische, jodenhatende medemens zou confronteren met ’n tv-cabaretje over de “Heilige Schotel”.
  “Geef ons onze dagelijkse soap, Oh Heilige Schotel(vzmh) over Joodse, pardon, Zionistische bakkers die hun matzes bereiden met het bloed van niet-Joodse, pardon, niet-Zionistische kindertjes.”

  “Beeldreligie” kan niet meer.
  Levensgevaarlijk en ik heb ‘r geen zin an om door mensen als @Tjerk uitgeleverd te worden aan ’n Jodenhaatlland naar zijn keuze.

 78. jelle

  Overigens,
  en dat mag ook wel eens gezegd worden:
  het schijnt zo te zijn dat niet alleen Joden met ’n keppeltje zich normaal over straat durven bewegen, in ieder geval niet zonder ’n baseballpetje over dat intimiderende attribuut.
  Steeds meer meisjes met de islamitische hoofddoek voelen zich gedwongen ’n blonde pruik over de hun voorgeschreven schaamlap te dragen.
  Daar hoor je weer niemand over.
  Nou ja, Femke Halsema.
  Of Tofik Dibi.
  Job Cohen.
  Schande!
  (-:, (-;

 79. jelle

  @ethan
  Ga zo door, man.
  Je gaat ze pakken.

 80. Jan

  @jelle

  Weer eens dronken thuisgekomen vanacht?

 81. ethan

  @Tjerk, hoe is je Italiaans?

  http://www.amislam.com/ucoii.htm

 82. Tjerk

  @Rien; zoals ik al zei: je kletst.

  http://www.parool.nl/parool/nl/5/POLITIEK/article/detail/1029376/2010/10/05/Fatima-Elatik-afgetreden.dhtml

  Wat rechtse moddergooi-sites in de regel doen is dergelijke berichten herkauwen.

 83. Frans

  @ Tjerk 16.49

  idd. Veel strikt religieuze joden zijn juist fel tegen het zionisme!

 84. rien

  @Tjerk 6 dec. 21.14u”: Wat Elatik betreft klets je uit je nek, want de media heeft er wel degelijk aandacht aan besteed. Als dat niet zo was zou jij er immers niet van weten”.

  Nou zeg, gaat ie een beetje? Het is dat er een medium bestaat als internet, waar je tegenwoordig gelukkig ook ”ander” nieuws kan vinden. Reken er maar op dat (vooral) ”rechtsere” sites een doorn in het oog zijn van de staatsomroep. Over Elatik hoorden we niets in de ”normale” media! Dit nieuws was alleen te vinden op de meer kritische sites. Als het aan de staatsomroep ligt zouden we alleen maar horen over PVVers die zogenaamd ”vreselijke” dingen hebben gedaan. En dat natuurlijk zo opgeblazen dat het lijkt of het nog 100x erger lijkt dan het is. Begrijp me niet verkeerd, ook ik vind bepaalde dingen niet kunnen, dat is zonneklaar. Maar de enorme heksenjacht en manier waarop de media zijn omgegaan met de PVV doet denken aan (wat al eerder gezegd is) de tijd van het stalinisme. Maar dat zal jij ongetwijfeld dan weer rechtvaardig vinden. Het enige verschil is dat men als laatste dan meestal ook nog de kogel kreeg. Het zelfde geldt voor het onderwerp hier bovenaan. Zonder dit medium zouden we niets weten over deze antisemiet met zijn smerige zaakjes.

 85. Wiesje de Lange

  Ethan, ik hoop dat je het niet erg vindt wanneer ik het genoemde verhaal even niet lees. Ik moet al zo veel lezen. En voorts vermaak ik me ongemeen met ene Wiesje de Lange zoals beschreven door Tjerk.

  Als hij wist hoe ontzettend hij er toch naast zit in al, ja al zijn conclusies dan zou hij misschien ook even gieren van de lach.

  Hoewel, niet ieder is in staat te lachen om eigen vergissingen. Opmerkingen als “ja, dat is mijn fout” komen uit een verfijnde beschaving die berust, berust op de Judeo/Christelijke. Ook wanneer mensen zichzelf niet meer als religieus profileren dan toch zit dit diep in hun bloed, het komt uit vader’s, uit grootvaders huis.

  Maar Tjerk is daar een vreemdeling, een vreemdeling in Jeruzalem. Op zichzelf helemaal niet belangrijk maar waarom moet hij zo trappen op andersdenkenden? Hij doet zichzelf ernstig tekort. Hij heeft het zo druk met trappen en meppen , het eist heel zijn levensinspanning op. Hij houdt geen tijd of energie over om werkelijk eens kennis te nemen van mensen die leven buiten zijn wereldje van “enkel ikke weet alles”.

  Zelfcritiek. Dat mist Tjerk verregaand.

 86. ethan

  III. Al-Awda is implicitly anti-semitic and has genuine anti-semitic connections. We chose not to bring up this painful and contentious issue at the meeting, but it’s important and needs to be said and shown. I realize that some of you will find reading this very unpleasant, but I ask to do so. The implicit and explicit anti-semitism of Al-Awda must be understood.

  Aldus Jim Berger van The Green Party en voormalig mede activist van al-Awda co-founder Mazin Qumsiyeh.

  Lees hier zijn hele verhaal: http://qumsiyeh.org/jamesberger/

 87. Tjerk

  M.Devrindt: “Doe jij hier niet hetzelfde. lees jij de bijbelteksten die jij aanhaalt nu niet zoals de zwaarst mogelijke fundamentalistische joden (en Christenen) deze lezen.”

  Wiesje de Lange leest ‘m zo. Ik vul dat gewoon aan met veelzeggende voorbeelden. Anders gezegd: ik ga daar in mee om iets duidelijk te maken.

  Maar je zult mij niet horen beweren dat men de bijbel niet anders kunt lezen, of dat een gelovige jood of christen hem wel zo móet lezen. Sterker nog, ik heb reeds opgemerkt dat de wijze waarop Wiesje de Lange de bijbel uitlegt, volgens mij niet zoveel met Jodendom te maken heeft, maar veeleer stamt uit een fundamentalistisch-evangelische leeswijze.

  M.Devrindt: “Ook schrijf je dat Israël genocide heeft gepleegd destijds, daarmee heel sneaky een directe lijn trekkend van de Hebreeën een volk dat 3000 jaar geleefd heeft, naar de huidige staat Israël.”

  Nee, u moet wel zorgvuldig lezen:

  Ik haak aan bij hoe De Lange bijbelgedeelten over het uitroeien van “Amalek” en haar kijk op het wezen van het Palestijnse volk door elkaar laat vloeien.

  Ik schreef in dat verband dat Saul volgens de bijbel genocide had gepleegd op een belangrijk deel van het volk Amalek. Toen Wiesje de Lange dat tegensprak, schreef ik dat de bijbel de “Hebreeën” aanzette tot het plegen van genocide. Het was Wiesje de Lange die het begrip “Israël” in dit verband liet vallen en vroeg om feiten en data dat “Israël” genocide had gepleegd. Ik heb daarop eenvoudig wat bijbelcitaten voor haar op een rijtje gezet. Meer niet.

  Als u zorgvuldig leest, zult u zien dat ik taalgebruik vermijdt dat een directe lijn trekt van de Hebreeën en het bijbelse volk Israël naar de huidige Israëli’s, waar Wiesje de Lange deze lijn juist voortdurend trekt. Logisch ook, want die verwantschap vormt de basis van haar religieus-politieke denken. Vervolgens verwijt u mij er een extremistische en fundamentalistische leeswijze op na te houden.

  Nee, meneer: Wiesje de Lange houdt zo’n leeswijze er op na. Ik breng dat eenvoudig aan het licht. Verder is het altijd leuk om – met de bijbel in de hand – fundamentalisten er uit te dribbelen op het basketbalveldje van hun eigen denken.

  Maar dat zegt niets over hoe Joden in het algemeen de bijbel lezen, of wat er achter het beleid van Israëlische regeringen steekt. Ik pretendeer ook helemaal niet dat het dat wel doet.

  M.Devrind:t “Wat jij schijnt te willen aantonen dat het hedendaagse Israël op basis van oude geschriften handelt in hun omgaan met andere landen. “

  Nee, wat ik wil aantonen, is dat Wiesje de Lange een fundamentalistiche godsdienstfanatica is. En daar slaag ik heel aardig in. Zelfs Jelle ziet het in.

  Het zionisme is in beginsel een seculiere en uiterst Linkse beweging geweest. Kibboetsen zijn opgezet als socialistische communes. Landbouwcoöperaties hebben dezelfde socialistische oorsprong.

  Religieuze extremisten vormen vooral een probleem voor de Israëlische overheid. Tegelijkertijd moet ze er wel rekening mee houden, want ze vormen een geduchte politieke factor.

  Maar goed, hoe Wiesje daar precies inzit, dat is me nog helemaal niet duidelijk, want zoals ik al zei vertoont haar denken en spreken meer verwantschap met Christenen voor Israël dan met (ultra)orthodox Joodse stromingen.

 88. Wiesje de Lange

  Paulus, hoeveel Jebusieten kom jij per dag tegen? Dat volk bestaat niet meer.

  En de Tempel der Joden is de Tempel der Joden, mijn beste. Wij verschillen van mening jij en ik. Het Land Israels behoort toe aan het volk Israel en enkel aan het volk Israel. Dat daar vele niet-Joden wonen is prima, geen enkel probleem maar zij dienen dan goede staatsburgers te zijn en geen doodsvijanden van Israel, steeds steels, als niemand ’t ziet lucifers afstrijkend, vooral wanneer de bossen van Israel totaal uitgedroogd zijn en er een gunstige droge wind staat.

  DSV heeft een goed idee. Telefoonnummer van de Jewoessi, (de Jebusieten). Ik belde meteen naar “inlichtingen”, 144 for your information, maar die zeiden berispend dat ze, de Jewoessi, niet meer bestaan en dus hun telefoonnummer werd geschrapt. Ze rieden me aan een briefje in de Westelijke Tempelmuur te duwen.

  Wat hebben sommige mensen toch een moeilijk leven. Het feit dat Joden een Tempel gaan bouwen in Jeruzalem is ze een gruwel. Ze kunnen er niet van slapen of eten.
  Ieder liever dan de Joden. De wildste verzinsels zijn hun verteerbaarder dan de werkelijkheid. De Aartsvaders waren Moslims en geen Joden, Profeten bestonden nimmer en Israel’s heiligdommen zijn al tesaam Moskeeen. David? Nooit van gehoord. Die majesteit heette Daoud, Mozes heette Moessa en die domme rivier die de Joden “Jardeen” noemen die heet in werkelijkheid Oerdoen.

  De domste menselijke verzinsels worden grif geloofd door deze slapelozen maar een schitterend Boek, onovertroffen op alle gebied….dat bespotten zij.

  Ik zou medelijden hebben wanneer dit barbarendom niet zo ontzettend, niet zo verschrikkelijk veel leed over de mensheid had gebracht.

 89. DSV

  @ R.Paulus. op 07 Dec 2010 om 10:57
  Doe even het telefoonnummer van de Jebusieten, kunnen we ze het meteen vragen.

 90. Tulay

  Ik noem mij een hollandse aleviet @ Wiesje en ik weet wat de joodse mensen hebben geleden omdat alevieten ook honderden progroms hebben ervaren. Laatstelijk nog in 1993 en 1995 in Sivas en Istanbul waar 52 van ons door soennies afgefakkeld werden. Alevieten hebben joodse trekjes en haten joodse mensen niet. Waarom zouden ze ? Het verbaast me dat je, zoals je hierboven hebt gezegd, niet weet wie of wat alevieten zijn. Er zijn meer alevieten op aarde dan er joden zijn. Ik ben niet behept met christelijke antisemitisme maar van jouw virulente zionisme moet ik niets hebben.

 91. R.Paulus.

  @ Mevrouw de Lange,

  Wordt het niet eens tijd om Jerusalem terug te geven aan de rechtmatige eigenaars, de Jebusieten ? Dan kunnen zij bepalen of er een Derde Tempel komt of niet.

 92. Tulay

  De goeroe van Wiesje wordt door de Shas als een van de meest wijze mensen van Israel beschouwd om reden dat hij gedurig betoogt dat wat hij ook zegt of schrijft altijd wordt misverstaan http://tinyurl.com/26ltxvx Wijs en oud is-ie zeker want de man is opper rabbijn van Israel geweest.

 93. Esther

  @Wiesje de Lange:
  Registreren kan door rechtsboven in het scherm op ‘LOGIN’ te klikken, en dan op ‘Register’.

  Bij sommige mensen verdwijnen op mysterieuze wijze reacties vaker in het spamfilter dan bij andere, daardoor duurt het even totdat ze verschijnen. Registreren kan, zoals @Jan al zei, dit in veel gevallen voorkomen en daarmee plaatsing van de comments bespoedigen. Er hoeven dan ook geen woorden meer ingetoetst worden ter controle bij plaatsen van de comment, zolang men ingelogd is, tenminste.

 94. Jan

  @Wiesje de Lange op 05 Dec 2010 om 21:48
  Dat je je naam en e-mail adres ziet staan, komt door de cookies en wil niet zeggen dat je een account hebt. Een account kun je hier aanmaken door je eenmalig te registreren: http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-login.php?action=register

  Wanneer je vervolgen bij het inloggen (rechtsboven in balk op elke pagina) “remember me” aanvinkt, hoef je bij een volgend bezoek aan DDS niet meer in te loggen en komen je berichten ook nooit meer in het spamfilter.

 95. Wiesje de Lange

  @Tulay bedankt.
  Je hebt het heel goed weergegeven. Wat is hier niet begrijpelijk aan?

  Medelijden met wrede mensen betekent automatisch hardvochtigheid t.a.v. de niet wrede mens die dan op den duur geen leven meer heeft. Spreekt dit niet vanzelf? Waarom zet men moordenaars in gevangenissen?

  Het Amalekkarakter. Waar de goede mens kapot aan gaat. Niemand heeft het over moord, genocide, weetikveelcide.

  Ook jij Tulay, ook jij bent niet in staat met ieder te leven. Ook jij verkiest het te leven met wat je ervaart als “je eigen mensen”. Betekent dit dat je de anderen gaat vermoorden?
  Moord en doodslag krijgt je enkel wanneer je totaal verschillende volken dwingt samen “onder een dak” te wonen en de voorbeelden zijn legio. Zelfs huwelijken gaan kapot aan het niet met elkander kunnen leven. En daar komt geen geweld aan te pas. (Wil ik hopen). Men gaat uit elkaar. Am Levadat Jishkon. Elk volk is het gelukkigst wanneer het leeft in een eigen sfeer van saamhorigheid. De wereld is groot en er is plaats voor allen. Maar niet samen in een tent. Da’s wreed.

 96. Tjerk

  Jan; dank! Ik zie het nu.

  Wiesje de Lange – 2010/12/05 at 21:44

  “Tjerk stelt vragen die hij dan meteen zelf beantwoordt. Hij wil geen werkelijke duscussie, hij wil eenvoudig schelden. Op Joden die slangen zijn. En dat is zo moeilijk vol te houden wanneer je die slangen zelf aan het woord laat.

  Tjerk, wat je doet is zo oud als de wereld, zo afgekloven als een ezelskinnebak.
  Ik vrees dat je dit ook niet zult kunnen volgen.

  Als Multatuli mompel ik :”stik in koffie en verdwijn” en ook dit is verspild aan onze Tjerk, een naam die mij doet denken aan Tjietjerkstradeel, een oord waar prima mensen wonen. Ooit van gehoord Tjerk? Ik gis van nimmer.”

  Dat is natuurlijk niet zo aardig van mevrouw de Lange, om mij woorden in de mond te leggen. Ik ben niet over uw Joodse achtergrond begonnen, en ik heb u geen slang genoemd. Dat is meer Tulay z’n stiel.

  Heb ik niets mee op. Maar waar ik ook niets mee op heb, is op religieuze boeken geïnspireerde oproepen tot genocide (dat boekje van u lijkt wel een omgekeerd handvest van Hamas). En daar mag ik u best op aanspreken, lijkt me.

 97. Wiesje de Lange

  Esther en Jan, hartelijk bedankt voor jullie zorgzame handleiding.

  Men heeft ons regen beloofd, en net als een klein kind verheug ik me op morgen. Natte straten, droppels aan de citroenbomen.

 98. Rachel

  @Wiesje de Lange 17:42
  @Trias politica 17:08
  @Gielah 17:42

  Ik begrijp heel goed waarom @Tulay zo uithaalt naar mevr.de Lange en haar een 82 jarige noemt.
  Inderdaad TP het is gewoon revenge.
  Mocht mevr.de Lange mijn e-mailadres willen hebben dan mag DDS haar dat geven wat mij betreft.

 99. philippine

  Tjerk, wat doen de Saoedi’s in Atjeh?

 100. trias politica

  @ Rachel, hoezo begrijp jij dat goed ? Leg eens uit waarom iemand die beweert een gematigd moslim te zijn zo uitvaart tegen iemand met een andere mening ?

 101. Rachel

  @trias politica

  Ik zou u dat graag willen uitleggen,maar dat kan ik helaas hier alleen maar heel summier doen.
  Tulay heeft op een ander weblog de regels van een béétje fatsoen overschreden en is daarvoor op haar vingers getikt.
  Ze haalt nu twee personen doorelkaar.

 102. Tjerk

  @Philippine; geen idee waar je het over hebt Philippine. Of wat dat met Arjan el Fassed te maken hebt.

  Meer uitvluchten en afleidingsmanoeuvres, vermoedelijk.

 103. trias politica

  @tjerk, de saoedies is een ironische benoeming van ‘de moslims’. En ze vraagt dus: wat doen moslims in Indonesie ?

 104. Tipo

  De boycot van Israel is niet zo handig gekozen door Arjen El Fassed, gezien de geschiedenis: http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-10700-2.html

 105. jelle

  @Tipo
  Ja,
  dat proberen die jodenhaters van GL, SP en Doekle Terpstra hier al jaren.
  “Ja, maar, wij doen deze actie tegen de “Zionisten”, weet u wel dat ‘r films, documentaires zijn , waarin overduidelijk aangetoond wordt dat die “Zionisten” het bloed van niet-joodse kindertjes verwerken in hun matzes?
  Huh?
  Huh?
  Aan ieder @Carmel-product kleeft ’t bloed van onschuldige martelaren, ook hier hoor, lees maar eens hoe @Tjerk van frontaalnaakt.nl zich, geheel “belangeloos”, inzet voor de “Endlosung der Judenfrage”.
  Door zijn streven om de legitieme staat Israël te overbevolken met Jodenhaters.
  Die Joden horen daar gewoon niet.
  Joden horen zich te gedragen.
  En zich te onderwerpen.
  Dat doet @Tjerk ook.
  Aan Allah.
  En Al Fassed allang, maar die had allang de schurft aan Joden.
  Van huis uit meegekregen, als ik de column goed begrepen heb.

 106. Wiesje de Lange

  Rachel, Gielah, Trias Politica, regen, regen regen over het Land. Dat zal ook de branden blussen. Regen is de beste kameraad van hen die leven temidden van brandstichters.

  Rachel, jazeker. Ik wil graag je e-adres en zal je dan ook het mijne geven.

  Trias, wanneer een ideologie predikt dat allen moeten worden onderworpen, de Joden geheel vernietigd wat is dan een gematigd aanhanger van diezelfde ideologie? Moeilijk hoor.

  Rachel, je bent een bron van informatie. Tulay zag ik als man maar dat had ik dus mis. Raar dat veel mensen nog altijd menen dat vrouwen humaner in het leven staan, doorgaans, dan mannen. Dit is natuurlijk niet echt waas, dit komt uit de romantische, zeg maar sentimentele literatuur waarmee men ons ooit voedde.

  Trias, ook van jou leer ik. Moslims worden aangeduid als “Saoedi’s”. Vreemd dat mensen met zoveel vrees dat woord “Moslims” hanteren. Het is toch een heel goed, fatsoendelijk woord.

  Tipo, geestig eigenlijk wanneer het niet zo treurig was, geestig, de grote reus Europa die kleinduimpje Israel boycot. Eigenlijk teveel eer voor dat mini-landje.

  Mensen met haat tegen de Jood hebben het heel moeilijk in dit ondermaanse. Hoewel zij lijden veroorzaken kunnen zij toch niet voor elkaar krijgen die vreselijke Jood te doen verdwijnen. Voor immer. De Jood bestaat omdat G’d bestaat. Wat een niet te besommen schatten werden er in de wereld toch verspild aan het wegvlakken van een eeuwige waarheid. Daar konden we met ons allen van leven als grote Hanzen en adellijke Heren als ik me Hildebrand’s camera obscura nog juist herinner.

  Vrienden, het regent. Ik ben gelukkig. G’d gedacht zich onzer.

 107. Zoidbender

  Zo’n gast kan Femke Halsema toch niet blijven omarmen? Hij gaat volledig tegen haar principes in. Ook wat betreft het M-O. GroenLinks is voor een twee-staten-oplossing. Hij wilt 1 staat (en demografisch gezien betekent dat dat joden wederom nergens op de wereld een meerderheid zijn en weer zijn verworven tot een minderheid – in tegenstelling tot onze arabische medemensen.

 108. Frits Bolkestein: Joden kunnen beter vertrekken | Dagelijkse

  […] niet beroofde Jood in hun nabijheid.  Ik vermoed dat dit voor de gemiddelde sociaal-democraat of GroenLinkser een moreel dilemma is; moeten we de Marokkaanse gemeenschap op zijn verantwoordelijkheden wijzen of […]

 109. Tulay

  @Tjerk, het lichten van een zin uit een boek is onzin.

  Laat het dan een paar zinnen meer zijn.

  [blz 68 regel 23 ev tot eind]
  De voor Israel ontstellend schokkende confrontatie met de Palestijn ligt in zijn Amalekkarakter. De Jood kijkt met afschuw naar hen die niet terugdeinzen voor moord op eigen dochters, zusters en de eigen persoon (zelfmoordmoordenaars). Dat Jood en Amalekiet met elkander zouden kunnen leven is een ontkenning van al wat de Bijbel ons leert. Het is ergens een Amalekitische bespotting van het am levadat jishkon (dit volk zal alleen wonen).Waarom is dit zo ? Omdat het volk niet kan gedijen in de schaduw van Amalek. Dat is onmenselijk. G’d belooft Israel verlossing hiervan.
  [blz 69 regel 1 ev]
  Amalek wordt ons beschreven in Bijbelboeken als : Exodus, Richteren en I Shmuel. In Exodus zien we hoe medelijden met Amalek in feite wreedheid is ten aanzien van de niet-Amalekiet. Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk. Het is ook de enige oplossing voor dat volk zelf dat enkel via vernietiging kan worden gespaard voor de zonden die het obsessief blijft begaan in deze wereld. De enige barmhartigheid aangaande Amalek is door vernietiging.

 110. Wiesje de Lange

  Wat Tulay en Tjerk niet begrijpen is dat het hier niet gaat om mensenwerk. Amalek moet verdwijnen als volk, Amalekieten moeten opgaan in andere, in betere volken die wel de morele kracht hebben zichzelf te doen voortbestaan maar niet Tulay en Tjerk of wie dan ook worden geacht het werk doen. Dat gebeurt Elders. Dat is het werk van de Schepper.

  Amalek verdween als volk, het is niet meer.

  Wie kan trouwens vandaag de volken die het Heilige land bewoonden toen de Twaalf Stammen Israels daar binnentrokken, wie kan hen nog aanwijzen? Zij verdwenen. Als volk. Gingen op in andere volken met meer geestelijke levenskracht.

  In de geschiedenis verdwenen wel meer volken. Waar zijn de Filistijnen? Zij verdwenen. Zij konden zichzelf niet in stand houden.

  Het heeft geen zin deze stof te behandelen met mensen die daarin totaal niet geinteresseerd zijn. Men moet een zeer Bijbels mens zijn, Jood of Christen om dit belangwekkend te vinden. Als men het mij vraagt zeg ik eerlijk dat niets interessanter kan zijn dan de Bijbelse problematiek.

  Maar hierin moet elk de eigen keus maken en die keuze dient vrij te zijn. Vrij. Men kan geen volken een ideologie opdringen waarin zij niet kunnen geloven.
  Wie deze schoen past trekke hem aan.

 111. Tulay

  Ik lees iets heel anders in uw boekje :

  [blz 68 regel 23 ev tot eind]
  De voor Israel ontstellend schokkende confrontatie met de Palestijn ligt in zijn Amalekkarakter. De Jood kijkt met afschuw naar hen die niet terugdeinzen voor moord op eigen dochters, zusters en de eigen persoon (zelfmoordmoordenaars). Dat Jood en Amalekiet met elkander zouden kunnen leven is een ontkenning van al wat de Bijbel ons leert. Het is ergens een Amalekitische bespotting van het am levadat jishkon (dit volk zal alleen wonen).Waarom is dit zo ? Omdat het volk niet kan gedijen in de schaduw van Amalek. Dat is onmenselijk. G’d belooft Israel verlossing hiervan.
  [blz 69 regel 1 ev]
  Amalek wordt ons beschreven in Bijbelboeken als : Exodus, Richteren en I Shmuel. In Exodus zien we hoe medelijden met Amalek in feite wreedheid is ten aanzien van de niet-Amalekiet. Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk. Het is ook de enige oplossing voor dat volk zelf dat enkel via vernietiging kan worden gespaard voor de zonden die het obsessief blijft begaan in deze wereld. De enige barmhartigheid aangaande Amalek is door vernietiging.

 112. Tulay

  U kronkelt

 113. Harry

  Leuk artikel. Echter heb ik niks tegen personen die iets tegen zionisten hebben. u doet er goed aan anti-semitisme en anti-zionisme gedegen gescheiden te behandelen.
  Zo zou ik bijvoorbeeld ook wel eens willen weten welke cartoon de 1e prijs heeft gewonnen. Ik vrees dat dat nou net een cartoon is, die in dit stukje niet relevant is.

 114. Tjerk

  Wiesje de Lange; aangezien u de bijbel heeft bestudeerd over het volk Amalek, zult u ongetwijfeld weten dat de bijbel in Deuteronomium 25:19 en 1 Samuël 15:2-3 de opdracht geeft om de Amelekieten uit te roeien.

  In 1 Samuel 15:7-8 pleegt Saul genocide op de Amelekieten, en vermoord hen vanaf Chavila tot Sjoer: man, vrouw en kind.

  In de door Tulay geciteerde passages uit uw boekje past u dat onverkort toe op de Palestijnen. Waarom dan nu ineens terugkrabbelen?

  2. Verder verkoopt u sprookjes, gebaseerd op vrome fantasieën. Palestina werd in bijbelse tijden aangeduid als het land Israël, maar die tijden zijn al duizenden jaren voorbij. De Romeinen noemden het gebied ‘Provincia Syria Palaestina’. In 70 na Christus verwoestten zij de tempel en decimeerden en verdreven een groot deel van de inwoners. Daarna regeerden honderden jaren de Romeinen en Byzantijnen over het gebied, totdat islamitische veroveraars het in 638 buitmaakten. Die noemden het gebied op hun beurt ‘Jund Filastin’. De joden, christenen en samaritanen bekeerden zich deels tot de islam en vermengden zich met de Arabieren.

  Midden 16e eeuw leefden er nog 10.000 joden in het gebied. In 1882 was dat aantal iets meer dan verdubbeld: er woonden toen 25.000 Joden, op iets minder 300.000 Arabieren, bijna twaalf maal zoveel.

  Het valt tamelijk bizar te noemen dat vele honderdduizenden inwoners uit Oekraine, Hongarije, Polen, Frankrijk, Nederland, de VS, etc. menen een recht te kunnen claimen op Palestina, omdat hun voorouders daar duizenden jaren eerder hebben geleefd.

  3. En wat Hebron betreft verkoopt u eveneens propagandapraatjes. Dit kaartje maakt inzichtelijk hoe de situatie is: http://tinyurl.com/2vh3rrx

  En als u wenst, krijgt u de beelden er gratis bij: http://tinyurl.com/2ckf6kw

 115. Tjerk

  Ik heb inmiddels gereageerd op mevrouw Wiesje de Lange. Spamfilter. Ook tinyurls zijn blijkbaar niet gewenst.

 116. Wiesje de Lange

  Tjerk het is moeilijk te praten met iemand waarvan men niet weet wat hij wil.

  Wat is je streven Tjerk? De Bijbel aanvallen? G’ds Woord aanvallen waarvan jij niets maar dan ook geen snars begrepen hebt, je bent duidelijk geen Hebraist. Ik zou dus zeggen, “doe Uw schoenen uit want de grond waarop ge staat is heilige grond”.

  Is het niet een beetje dwaas. De Bijbel aanvallen en vervolgens tekeer gaan tegen een schrijver waar je niets van gelezen hebt en zeer zeker niets van begrepen hebt. Zoiets van “for fools rush in where angels fear to tread”.

  Iemand die roept dat de Bijbelse Koning van Israel, de Profeet Shaul “genocide pleegt” ga ik niet van repliek dienen. Dit is ketterij.
  Shaul, gezalfde G’ds.
  Een tikkeltje eerbied?

  De volken verwoestten het land der Joden, verdreven dat volk en dat is allemaal verschrikkelijk. De Joden keerden terug en ene Tjerk kan dat niet verkroppen en begint te vechten met…ja, waarmee? Met de realiteit? Met de onverteerbare aanwezigheid van de Joden in hun land? Met G’d?

  Chevron is de Oude Davidstad waar aanvankelijk Koning David regeerde. Later verplaatste hij zijn troon naar Jeruzalem.

  Tjerk, wat is jouw achtergrond?

  Voorts heb je niet gereageerd. Dat heb je zorgvuldig vermeden. Je komt met een afgekloven verhaaltje, verzonnen door Israel’s vijanden. Je hebt hatelijke taal uitgeslagen, dat is geen reageren.

  Om te reageren moet men minstens waarheid en leugen van elkander kunnen onderscheiden.

  Misschien moet men ook een keer zijn verlies kunnen nemen, in de zin van..”ik Tjerk hoopte dat de Joden nooit terug zouden keren naar Zion maar ze keerden terug”.

 117. trias politica

  Tja Tjerk, dat was de laatste degenstoot van kritiek. Ik vrees dat je niet tegen mevrouw De Lange bent opgewassen, je copy/paste wijsheid ten spijt.

 118. Gielah

  Het is juist de tragiek van minder wijze mensen, dat zij nimmer inzien dat zij in van alles tekort schieten.

  Maar kom je eens een echte wijze tegen… ( die zijn tegenwoordig niet zo erg dik gezaaid… en misschien waren zij dat ook wel nooit…) dan zal die dingen zeggen als: ‘ Hoe ouder ik word, des te beter weet ik dat ik vrijwel niets weet… en wát ik dan weet… dan heb ik door genade gekregen. Er is niets van mezelf bij’.
  Kijk: met zulke mensen kun je tot een echt gesprek komen.
  Zij zullen vol aandacht en belangstelling luisteren naar wat anderen opmerken.
  Wat zijzelf dan vervolgens te berde brengen….. zonder al te veel omhaal van woorden… zal bij de toehoorder lang blijven doorwerken en die wellicht een hele nieuwe kijk op dingen geven.
  Daar is geen sprake van tientallen reacties vol opgeblazen getetter, een hoop verwaten dédain naar andere toe en beschuldiging op beschuldiging naar mensen toe, in wiens schaduw men niet kan staan.

  Kan zo iemand dan onmogelijk nog eens wijs WORDEN?
  O, jawel!
  De Bijbel zegt: ‘ Respect voor de Allerhoogste is het BEGIN van alle wijsheid.’
  Het begin….!
  Na die eerste, fundamentele stap, moet er dan nog heel wat geleerd en opgebouwd worden.
  Er zijn er die die eerste stap nooit zetten.
  Dan krijg je het soort reageerders, waar niemand iets aan heeft of veel plezier aan beleeft en waar men – in tegenstelling tot een wijs mens – ook nooit iets van leert.

 119. R.Paulus.

  @Gielah

  Is wijsheid aan leeftijd gekoppeld?

 120. Tjerk

  @Wiesje de Lange; wat zijn dat nu voor argumenten? “Dit is ketterij!” Mag ik u even hartelijk uitlachen? We leven niet meer in de zeventiende eeuw, weet u.

  De bijbel is volgens u “heilige grond”, dus daar mag je geen onaardige dingen over zeggen. Guttegut – ik krijg zinniger reacties van moslims, wanneer ik op de onaardige elementen in hun Koran wijs.

  En uw eigen boekje heeft blijkbaar dezelfde status als de heilige Schrift, want zelfs de engelen aarzelen om er op te trippelen. Of was dat alleen maar retoriek: holle, opgeblazen woorden over eigen werk?

  Terwijl de citaten die Tulay aanhaalt er niet om liegen (wat haar verdere motivatie ook moge zijn). U bent niet eens begonnen aan te tonen dat die citaten uit het verband zijn gerukt of dat er eigenlijk iets heel anders mee bedoeld werd. U draait er met een grote boog omheen, en zegt dan dat je eerst diep inzicht moet hebben om een en ander te vatten. Ach zo. Maar het is toch voor een breed publiek geschreven? Hebben die lezers allemaal dat diepe geestelijke en bijbelse inzicht?

  Wat ik aanhaal uit de bijbel zijn gewoon feiten, mevrouw. Als men van een volk iedereen, man, vrouw, grijsaard en kind afmaakt, dan heet dat gewoon genocide. De bijbel beschrijft hoe de Hebreeën door hun god, Jahwe, worden aangezet om genocide te plegen op de volken van Kanaän en hen voor hun aangezicht te verdrijven. Jaja, wat een ‘heilig’ boek is die bijbel toch!

  Nou ja, andere tijden, andere zeden zullen we maar denken.

  “De volken verwoestten het land der Joden, verdreven dat volk en dat is allemaal verschrikkelijk.”

  Nee, dat wás allemaal verschrikkelijk, want dat was tweeduizend jaar geleden. Maar als inwoner van de Oekraine of in Nederland, kun je op grond van gebeurtenissen tweeduizend jaar geleden niet redelijkerwijs claimen dat je een recht hebt om in Palestina de dienst uit te gaan maken. Evenmin kun je dat recht claimen omdat je heilige boek zegt dat God het land ooit aan de Israëlieten heeft beloofd. Dat is gewoon krankjorem.

  “Chevron is de Oude Davidstad waar aanvankelijk Koning David regeerde. Later verplaatste hij zijn troon naar Jeruzalem.”

  Hier, dit bedoel ik dus. U denkt blijkbaar een bijzonder recht te kunnen claimen op één of ander stadje omdat de legenden in uw heilige boek zeggen dat een belangrijke koning in de 11e eeuw voor Christus daar ooit zijn zetel had. Bi-zar.

 121. Wiesje de Lange

  Carlo, dat was vreselijk, die website die je noemt. Ik ben diep geschokt, dit is niet meer menselijk te noemen. Ook niet dierlijk. Dieren zijn ingetogen en respekteren zichzelf. Hoe moet ik het dan noemen? Dit is totale degeneratie.

  Mijn vraag naar de achtergrond van onderhavige Tjerk was natuurlijk een retorische. Zo van “en jij dan, wie ben jij?” Nadat ik zoveel informatie over mijn eigen achtergrond gaf.

  Na wat ik zag op die frontale website hoop ik van harte dat Tjerk mijn “vraag” nimmer zal beantwoorden. Ik wil het niet weten.

 122. Carlo

  @ Tjerk

  Zo moeilijk is het nu ook weer niet erachter te komen in welk hokje jij thuishoort. Je hoeft maar even FrontaalNaakt van je peetvader Peter Breedveld te googelen en de comments van het afgelopen jaar door te nemen.

  Veel zelfrespect heb je niet. Getuige http://www.frontaalnaakt.nl/archives/trol.html
  en je latere comments aldaar ondanks je afstraffing toen door Bert Brussen met je peet als zwijgende getuige.

 123. Wiesje de Lange

  Rien, je vraagt je oprecht af van “hoe kan dit nu allemaal”.

  In de Boeken van de Maccabeeers, de apocrieven staat een verzuchting van een van de zoons van Matitjahoe. Hij, Elazar zegt:”de wereld kan altijd alle zaken verdagen om zich bezig te houden met het belangrijkste, de aanval op Israel”.
  Is dit niet te geloven? Het is al duizenden jaren niet te geloven maar helaas keer op keer bewezen.
  Kijk hoe de discussies op deze Website altijd weer ontaarden in aanvallen op Israel waar dan anderen, eerlijke mensen tegen in opstand komen.

  Tjerk, kalm aan. Wiesje bezondigt zich niet aan bezweringen. Jij en Wiesje spreken eenvoudig twee totaal verschillende talen. Soit.

  En voorts, Tjerk, er bestaat zoiets als eeuwigheid. Waar zeventiende en/of twintigste eeuw geen rol in spelen. Eeuwige waarheden, onveranderlijk, door alle tijden. Niet alles gaat voorbij en niet alles is aan mode onderhevig.

  Het Bijbelse denken is verre van belachelijk, heeft zich door de eeuwen heen bewezen als niet te overtreffen. Ik hoef slechts te wijzen op al die wetenschappers, velen van hen Nobelprijswinnaars, die vanuit hun Bijbelse denken tot grootse prestaties kwamen.

  Genocide. Israel bedreef genocide? Waar en wanneer? Graag data en feiten.

  Tulay, Wiesje heeft geen goeroe, volstrekt niet. Zij behoort niet tot een volk waar mensen goeroe’s hebben. Zij behoort tot een volk waar mensen enkel en alleen een enkele G’d aanbidden. Een G’d, Tulay. GEEN MENS.

  Shas is een politieke partij. Die partij heeft leden, kiezers, geen goeroe’s.

 124. Tjerk

  Dit kan, Rien, omdat serieuze journalisten inzien dat er helemaal geen ‘verhaal’ is. Slechts wat smerige verdachtmakingen op grond van via-via argumentatie.

  En wat Elatik betreft klets je uit je nek, want de media heeft daar wel degelijk aandacht aan besteed. Als dat niet zo was, zou jij er immers niet van weten.

 125. rien

  @Harm Schouten 5 dec. 10.51u Het is toch inderdaad echt om gek van te worden? Waarom pakt de media dit schandalige verhaal van deze jodenhater niet op? Ook over de 30 miljoen in Amsterdam van Elatik hoorden we niets! Hoe kan dit in hemelsnaam.

 126. Tulay

  Waartoe zijn we op Aarde @ Prediker ? Het antwoord zit in het spamfilter !

 127. Tjerk

  Trias Politica: “Tja Tjerk, dat was de laatste degenstoot van kritiek. Ik vrees dat je niet tegen mevrouw De Lange bent opgewassen, je copy/paste wijsheid ten spijt.”

  Hahaha!

  Mevrouw De Lange is in haar reactie op geen enkel feit of argument dat ik heb ingebracht inhoudelijk ingegaan.

  Ze reageert met godsdienstige claims en bezweringen (“ketterij!”); en vage verdachtmakingen aan mijn adres. Ik zal wel dit motief hebben, of dat. Om tussendoor nog even te vissen naar mijn achtergrond, teneinde me beter in een hokje te kunnen prikken.

  Je laat jezelf dus behoorlijk in de kaarten kijken met je reactie. Ik weet nu hoe bevooroordeeld je bent, en hoe ik je reacties verder moet wegen.

 128. R.Paulus.

  Via het blog Artikel 7. nu werd ik nieuwsgierig gemaakt naar een artikel van Peter D.H. Cohen over de intocht en de kolonisatie van de Asjkenazische joden in Palestina.

  Het artikel staat op http://www.stopdebezetting.nl en heet Dit stuk gaat niet over vrede.

 129. rien

  @Wiesje de Lange 15.05u Ik woon zelf in 1 van de meest multicultiwijken van NL. Ik ben hier zelf geboren begin jaren 60, en heb eigenlijk bijna alles op immigratiegebied bewust meegemaakt. Ik kan er boeken over volschrijven, maar laat ik er 1 dingetje uitpikken, en dat is ”discriminatie”. Het is namelijk het toverwoord van vooral (marokkaanse) moslims om zichzelf ten allertijde in de slachtofferrol te zetten. Zo van ”kijk eens wat die Nederlander zegt over/tegen mij”, en ”wij krijgen iets niet”. Precies het tegenovergestelde kunnenzij heel goed als zij zien als iemand bang voor ze wordt en als ze met een groep zijn. De woorden die dan gebruikt worden zijn gewoonweg al angstaanjagend. Vroeger woonden hier ook Joodse mensen. Zij hadden hun (belangrijkste) synagoge in de Boekhorststraat. Maar velen zijn met de komst van moslims naar elders ”gevlucht”, met als dieptepunt een Joodse man die de straat niet meer op kon omdat hij als jood herkenbaar direct werd bedreigd en bespuugd. Nadat voor de zoveelste keer zijn ramen waren ingegooid besloot hij weg te gaan naar veiliger orden. Zo zie je maar als je over discriminatie praat. Uiteraard altijd door grote groepen marokkanen. Midden jaren 80 kwamen er minder joden naar de synagoge en werd dit gebedshuis door (vooral) Turken bezet en opgeeist om om te bouwen tot moskee. Wat voor goor spelletje daar is gespeeld is mij niet bekend, maar de politiek stemde hier gewoon mee in! Inmiddels is de synagoge een moskee en in het gezelschap van 2 enorme minaretten. En zo blijkt het te gaan met heel NL. Tja, wat worden ze gediscrimineerd! Inmiddels zijn de autochtonen na 40 jaar beleid van ”kom maar binnen met je knecht” in een minderheid van nauwelijks 6%. En ik kan je vertellen dat ik en mijn handvol laatste medebewoners als ”blanke” minderheid keihard wordt gediscrimineerd. Maar er zijn er maar weinigen die dat geloven. Overigens is verhuizen geen oplossing. De weggetrokken autochtonen die meestal aan de randen van de stad in nieuwe wijken zijn gekomen zitten wederom in dezelfde situatie.

 130. Wiesje de Lange

  @Rien.
  Wat je hier vertelt weet ik natuurlijk in grote trekken maar de bijzonderheden over een Joods gebedshuis in de straat die je noemt die kende ik niet.

  Wat jij benadrukt is hoezeer de treurige feiten voor zichzelf spreken. Goede, niet agressieve mensen worden verdreven door hen die zich “bedienen” van een adembenemend geweld waartegen niets te doen is, behalve tegengeweld, niets te doen is zonder medewerking van een dappere overheid.

  De overheid is doorgaans laf en geeft maar toe en toe en dan hebben de brutalen niet enkel de halve wereld maar een toenemend deel er van.

  Weglopen helpt niet, je zegt het zo ontzettend juist. Ontzettend. Want dat weglopen voor geweld niets helpt (het geweld achtervolgt je dan) dat heeft de geschiedenis ons toch al zo pijnlijk geleerd.

  Vijanden (en zij die andersdenkenden niet laten leven zijn in mijn ogen vijanden) vijanden moet men verslaan. Dat dit niet met kanonnen en bommenwerpers kan is duidelijk maar het moet hen onmogelijk worden gemaakt een vredig land via ongekende agressie te “veroveren”. Ik zet dit woord tussen aanhalingstekens maar eigenlijk is dat niet nodig. Zij, de vijanden veroveren.

  Wat veroveren zij in hun Jihad? De wereld. En paal en perk wordt er niet gesteld aan hen totdat het water tot de lippen rijkt (zoals dit in Israel b.v. het geval is). Is het geen schande dat fatsoendelijke burgers de straat niet meer op kunnen omdat zij niet zijn wat zij niet zijn en wel zijn wat zij wel zijn? Is dat geen schande voor geheel de maatschappij, vooral de overheid?

  Discriminatie is eenvoudig fenomenaal in de landen waar de Islam de meerderheid vormt. Een andersdenkende kan daar niet echt leven. Discriminatie in de overtreffende trap. En de discriminerenden verwijten de ketel dat hij zwart ziet. Ik weet het. Ik weet ook hoe men hiertegen moedig vechten moet maar de wereld vindt het vooralsnog gemakkelijker om de slachtoffers van het geweld maar aan te vallen, in elk geval te laten barsten. Sterkte Rien.

 131. toetssteen

  Trias
  Misschien om reden van het feit dat u een detail mist. maar ach, dat zal ook wel aan mij liggen.
  Te veel omgaan met Chinezen maken uw wereldbeeld…. Ay, maar dat kan niet volgens ingewijden, ik kan helemaal geen idee hebben van…..

  Jammer dan; ons denkbeeld is niet zaligmakend en als we nu niet als de bliksem maken dat we het juiste beeld op het netvleis krijgen, hebben we echt een probleem.
  En dat probleem heeft geen draad van doen met islam. Nog niet althans.

  Nite

 132. Wiesje de Lange

  @Frans, aangaande je “bezetting en kolonisatie van westoever en oost jeruzalem”.

  Woorden kosten niets en het scherm is geduldig. Jouw wereldbeeld wordt NIET gedeeld door vele miljoenen mensen die weten dat het Land Israels in zijn geheel toebehoort aan het volk Israel.

  Dat er van dat land 80 procent werd afgehakt en gegeven aan de Arabieren die er geen rechten op hadden. Niet gedeeld door hen die weten hoe het idiote woordje “Westoever” een verdoezeling der waarheid is over een stuk land, genoemd in de Bijbel, het hart van Israel, “Judea en Samaria”.

  Westoever is een woord voor laffe mensen die niet durven toe te geven dat zij antisemieten zijn en de Jood nergens een rustpunt gunnen. Zij schreeuwen daarom dat zij tegen kolonisatie en bezetting zijn. En wijzen op de Jood als kolonist en bezetter maar je hoort hen nimmer, never over werkelijke kolonisten die vanuit verre landen kwamen en vreemde volken en landen vernielden (Afrika is daar een goed voorbeeld van).

  Israel, het land (jij zult het wel Palestina noemen) wordt opgebouwd door het volk, het Joodse en verwoest door de vijand daarvan, de Arabier. Die wil er een woestijn van maken ook met behulp van veel lucifers.

  Aangaande oost Jeruzalem, dat is een stukje Jeruzalem dat de Jordaniers in de wacht wisten te slepen en 19 jaren vast te houden, gedurende dewelke zij daar verwoestten wat ze konden. Alle synagoges. Het oeroude Joodse begraafplaats. Verwoesting. Antisemietische verwoesting.

  Het is nu een 44 jaren geleden dat de Joden geheel Jeruzalem veroverden toen de Jordaniers hen aanvielen in de zesdaagse oorlog.

  Jeruzalem is de hoofdstad der Joden en enkel der Joden, hoewel er honderdduizenden Arabieren ook wonen. Want zo zijn de Joden, die bezondigen zich niet aan de ethnische zuivering die ene Frans zo gretig propageert. Ten koste van de Joden vanzelf. Maar hij is GEEN antisemiet, nee, hij bezigt de term “westoever”.

 133. ethan

  Tjerk, ik blijf bij mn standpunt van 07 Dec 2010 om 22:08

  Ongewijzigd, en verder moet groen links maar uitzoeken of zijn verklaringen bevredigend zijn. Eventueel aangemoedigd door de 2e kamerleden.

  Ik meende overigens nog stukken van hem te zijn tegengekomen uit 2006 op EI, maar dat zoeken ze dan maar in de kamer uit. (zie Tipo 09 dec 2010 om 18.24)

 134. ethan

  Frans jij bent geen haar beter als deze man hier

  http://www.youtube.com/watch?v=zjuDTO8fgqM

  en je weet hoe we dat noemen he Frans, wat deze man hier aan het doen is.

  Noem het maar je geuzentitel, net als die heks uit Amsterdam zuid

 135. Frans

  Ja ja, Wiesje, volgens de bijbel is het land van de joden. Dus weg met die arabieren, opzouten, allemaal eruit. Wonen jullie hier al honderden jaren? Niets mee te maken. In de bijbel staat dat het ons land is. Er werd 80 % van ons land afgepakt? Waar slaat dan nu weer op.

  Als ik daar iets van zeg heb jij daar gelukkig een woord voor hè: antisemitisme. Doet het altijd goed.

 136. Frans

  Ethan, ik ga me geeneens verdedigen tegen die moddergooierij van jou.

 137. Tulay

  Wiesje heeft ALTIJD het laatste woord http://members.home.nl/ennik/index.htm

  Wiesje is omringd door een muur die zo hoog is als de Geder HaHafrada lang is. Hoger nog.

 138. Wiesje de Lange

  @Frans, for your information, Barbertje moest hangen omdat er iemand opgezouten zou zijn (zijzelf) en hoewel de Joden van de wereld jou kennelijk geen grotere lol kunnen doen dan zich te misdragen naar voorbeeld van hun vijanden DOEN ZIJ DAT NIET.

  Arabieren wonen vreugdevol in israel, ze zijn er niet weg te krijgen met geld en goede woorden, ze willen nergens anders wonen en geef ze eens ongelijk.

  Honderden jaren wonen zij er zelden. De meesten kwamen toen het land werd verdeeld, gauw, vlug naar het Joodse deel, allemaal in de 20ste eeuw.

  Het land Israels, het oude Britse Mandaat op twee oevers der Jordaan moest teruggegeven worden aan de Joden die er lang geleden werden verdreven en verboden terug te keren. (De Britse minister Balfour). Maar de Arabieren wilden het land hebben, in wezen voorkomen dat de Joden het zouden hebben en de Britten gingen door de knieen en gaven ze niet alles maar het leeuwendeel, nl 80 procent. Weet je dat niet eens? Hoe kun je je dan een oordeel aanmatigen?

  Antisemieten die ronduit uitkomen voor hun rare afwijking zijn niet de ergsten. Het zijn de lafbekken die een uit de duim gezogen verhaal (van Jasser Arafat – 1964) weergeven over de arme Palestijnen, een eeuwenoud volk dat bij gelegenheid zelfs Christelijk “is” (zoals Chanan Ashrawi stelde).

  Je geeft blijk van verrassende onwetendheid voor iemand die er prat op gaat het zoveel beter te weten dan de Joden en de Arabieren zelf. Jij roept iets over moddergooierij en hebt dan weer je werk gedaan… Zo is het altijd geweest.

  Ik herinner me andere barbaren die gewoon begonnen te schieten, onbelemmerd door kennis en daarmee een hele cultuur voor altijd in de modder vertrapten, de modder van Europa in dit geval.

 139. Carlo

  Hé Tjerk, nog wat goed nieuws over de mogelijkheden van een “gematigde”, “moderne” islam. Vergeet het niet te melden aan je godfather Breedveld, o liederlijkste van al zijn schandknapen.
  http://pajamasmedia.com/blog/islamists-know-a-western-civilization-secret-progress-makes-religion-decline/?singlepage=true

  En meld aan je klimaatalarmistische vrienden van Sargasso, Steeph, Hal en co deze boodschap:
  http://pajamasmedia.com/blog/wikileaks-cables-confirm-the-worst-fears-of-climate-skeptics/

  Geen dank.

  🙂

 140. Frans

  ”ikke heb helemaal niks misdaan, ikke ben een lief poesje. Het is allemaal de schuld van hullie daargunder”.

  Dit lijkt mij eveneens van toepassing op al degene die de bezetting en kolonisatie van de westoever en oost Jerusalem goedpraten onder het mom van: het is hullie schuld daargunder die zich verzetten tegen onze bezetting.

 141. Zande

  @Wiesje

  Dat bedoelde ik ook, S-A is naar de klote gegaan na de afschaffing van de segregatie, terwijl de boycot juist stopte, zie daar de talenten van het ANC.
  They’re good for nothing.

 142. Wiesje de Lange

  @Zande, je hebt eenvoudig gelijk, het werd een onleefbaar land. Ik zeg niet dat het eerder, ten tijde van de apartheid goed was. Apartheid is natuurlijk onvergeeflijk maar hoe het dan WEL moest?

  Men kan een goede maatschappij hebben met goede mensen die min of meer geestverwant zijn, producten van een zelfde mentaliteit en opvoeding.

  Hier, ik bedoel daar in Zuid Afrika wisten zij die tot nu toe tweederangs burgers waren niets beter te doen dan eenvoudig te rollen om te keren. Ze hadden nooit iets anders geleerd, nooit iets anders gezien.

  Het zelfde zien we in geheel Afrika. Toen de koloniserende landen vertrokken waren….werd dat werelddeel een humanitaire ramp waar mensen van honger, ontbering, ziekten omkomen. Het is niet te beschrijven hoe het leven daar is.

  Er is meer voor nodig dan menselijke wijsheid om de wereld in stand te houden. Ik weet dat velen dit niet met mij eens kunnen zijn maar geef het weer als mijn “zicht op de wereld”.

 143. ethan

  Deze man Ra’id Salah (http://en.wikipedia.org/wiki/Raed_Salah) die hier op video (http://www.youtube.com/watch?v=bfg3nda4avo&feature=player_embedded) hartstochtelijk toegejuicht word op het moment dat hij het podium betreedt op het al-Awda (PRRC) congres in Milaan Heeft het volgende gezegt in 2009:

  Bloedsprookjes

  Salah accused Jews of using children’s blood to bake bread. “We have never allowed ourselves to knead [the dough for] the bread that breaks the fast in the holy month of Ramadan with children’s blood,” he said. “Whoever wants a more thorough explanation, let him ask what used to happen to some children in Europe, whose blood was mixed in with the dough of the [Jewish] holy bread.” Salah was subsequently arrested and charged with racism and incitement to violence at the Jerusalem Magistrate’s Cour

  Word verdacht van het financieel ondersteunen van Hamas.

  Dat is de trend binnen al-Awda, onverholen antisemitisme op het randje van de illegaliteit, en vervolgens claimen dat het feit dat zo’n man word uitgenodigd nog niet wil zeggen dat al-Awda zijn standpunten deelt, maar ondertussen wel juichend je longen uit het lijf schreeuwen om aan te geven hoe geweldig je hem vind als hij het podium opkomt.

  En Arjan en zijn maatjes stonden aan de basis van deze organisatie.

  Although Hanthala “only exists in cyberspace,” with “an email address and a website,” in the words of one of the people involved, it coordinates its outreach with other networks, some of which exist on the ground. Individual activists, linked up through the Internet, established a network called Al-Awda (The Return), which organised demonstrations in Washington and London on 16 and 17 September, for instance. “So when the clashes in Palestine erupted,” explained activist Arjan El-Fassed, “we at Al-Awda were already planning other actions and all the infrastructure was already present.” Through Al-Awda, which has local action committees in the US and Europe, “demonstrations in solidarity with the Palestinians and against the Israeli aggression were planned and organised.” The demonstrations, again, may not have received much prime time news coverage; but it was possible for anyone with access to a computer to view images and video material of the event.

  http://nigelparry.com/in-the-press/the-electronic-intifada.shtml

 144. ethan

  Op deze video van het You-tube kanaal van Electronic Intifada is Ali Abunimah te herkennen die als eerste begint met het verstoren van de speech van Ehud Olmert op de University of Chicago.

  http://www.youtube.com/user/electronicIntifada#p/u/6/wgN02ZTe5AU

  (vanaf 1.04)

 145. jelle

  @ethan
  Zolang duidelijk genoeg dat die “Electronic Intifada” van de nr. 2 van GL niet deugt.
  Heeft ie zich ooit gedistantieerd van dat sooitje Hamas-activisten?

 146. Tulay

  En toen kwam er een olifant met een lange snuit http://www.hetverraadvanlinks.nl/Anti2.htm

 147. ethan

  jelle, Hij doet een soort halfslachtige poging bij Carel Brendel.

 148. Wiesje de Lange

  Mensen die voortdurend stellen “nergens” in te geloven zijn doorgaans enorm lichtgelovig.
  Ze zijn in staat de grootste onzin voor zoete koek te verslinden. Nog gekker. Waanzin, niet berustend op realiteit lebberen zij gretig op zolang het maar bij kan dragen tot hun standpunt. Doorgaans een haatstandpunt.

  Neem Mehammed Dura, een kind dat volgens de Arabieren werd doodgeschoten door Israelische soldaten. Israel ontkent dit, het was niet mogelijk gezien de banen die kogels nemen. Ettelijke TV-stations ontkennen dat Israel het kind KAN hebben gedood. ER is geen drop bloed gevonden op de plek waar de moord geschiedde, er is nimmer een lijk gevonden, Mehammed leeft en is totaal ongedeerd. Maar Israel heeft hem toch lekker puh doodgeschoten, de bronnen vergiftigd, bloed van kinderen in het brooddeeg gestopt, suiker in de erwtensoep gedaan en Osama Bin Laden alsmede geheel de Chamas – Hamas – zijn Moeder Teresa.

 149. Tjerk

  Ethan: “jelle, Hij doet een soort halfslachtige poging bij Carel Brendel.”

  Ha! Hij weerlegt in dat interview elk punt waarmee je hem probeerde zwart te maken.

  Hij is al jaren niet meer actief voor al-Awda, dat begon als een email-lijst. Hij is daar in 2001 weggegaan toen hij ontdekte dat allerlei rare clubjes zich erbij aansloten. Hij wil ook niets te maken hebben met demonstraties waar antisemitische leuzen worden geroepen.

  Al-Awda in Vlaardingen is een vereniging van Nederlandse Palestijnen die niets te maken heeft met Al-Awda in de VS. El Fasseds bemoeienis is niet meer dan dat hij gevraagd was daar te spreken over zijn boek.

  Over de antisemitische spotprent die hier boven het artikel prijkt, zegt El Fassed: “Inderdaad een walgelijke cartoon, die terecht is verwijderd. Maar met Badil heb ik heel weinig te maken. Ik zit in een adviesraad voor een tijdschrift dat eens per kwartaal verschijnt. Dat is alles.”

  Kortom, niets van wat je aan modder hebt opgediept, blijft plakken aan Arjan el Fassed. Je guilty-by-association-argumentatie faalt jammerlijk. Een beetje kerel geeft dan toe ‘Okee, ik zat er blijkbaar naast. Hij heeft er niks mee te maken’. Zo niet Ethan.

 150. Wiesje de Lange

  Sorry mensen maar ik sta zeer wantrouwend tegenover hen die steeds worden betrapt in de meest incriminerende omstandigheden in notoir gezelschap en dan meteen in de verdediging gaan, roepend van :”ikke heb helemaal niks misdaan, ikke ben een lief poesje. Het is allemaal de schuld van hullie daargunder”.

  Het wordt intens vervelend. Gaap, gaap, gaap. En wat erger is, niemand trapt er nog in. Verwissel die rol van beledigde onschuld eens voor iets spannenders. Geloofwaardig durf ik niet te zeggen. Dat lijkt me buiten bereik van de pseudo-innocenten liggen.

 151. Adrie

  Een weerlegging van de categorie WC-eend.
  We wachten verdere ontwikkelingen rustig af.

 152. Tipo

  @Tjerk 17:21
  In ieder geval is de duidelijkheid er nu, dat El Fassed zich distantieert van Arabisch antisemitisme. Dat is winst.

  Zijn naïeve kijk op de invloed en positie van Hamas (ze zijn toch democratisch verkozen?) maakt hem echter toch een risicovol politicus.
  http://radioislam.org/islam/english/jewishp/palestine/dahlan_traitor.htm

 153. toetssteen

  Warom doet u dat nou Tjerk? U zegt dat u er even naast zat, en wat zou dat? maar pareert dat met een volstrekt loos niets met een vraagteken.

  Ter duidelijkheid, ik vond dit een boeiende discussie.

 154. trias politica

  Toets: naar bed, want het is al laat in Singapore (zeker gelet op je reactie, lees nog maar eens goed. mensen als Tjerk zullen zelf nooit zeggen ‘ik zat er naast’, daar ben ik vrij zeker van).

 155. Tulay

  *mijmert onderwijl over het antwoord op de vraag of het prachtboek http://www.8weekly.nl/artikel/5720/michael-chabon-de-jiddische-politiebond.html zou zijn geschreven als G_D in zijn ondoorgrondelijke wijsheid niet Jeroesjalajim maar http://nl.wikipedia.org/wiki/Birobidzjan als bewaarplaats van de Ark des Verbonds had aangewezen*

 156. Frans

  Wiesje weet het beter, wentel je zelf er maar lekker in.

  @ Adrie
  dat lijkt me beetje teveel afdwalen van de discussie.

 157. Trudy

  Tja ieder volk draagt zijn kruis, de Joden met de palestijnen, en destijds wij onder de Duitse bezetting, en nu onder de marokkaanse bezetting, en daar komen wij nooit meer vanaf!!!!
  Wil je toekomstige kinderen nog een toekomst hebben, emigreer dan naar Canada!!!!

 158. Adrie

  @ Frans

  De vergelijking klopt natuurlijk van geen kant maar hoe zit het eigenlijk met die Marokkanen die zo begaan zijn met het lot van de Palestijnen, maar die zelf in Nederland en Europa hele wijken en steden aan het wegkapen zijn van de autochtone bewoners.

 159. Wiesje de Lange

  Frans ik raad je sterk aan om je voortaan bezig te houden met zaken waar je iets van weet.
  Dat is zinvol en kan verhelderend werken voor allen.

 160. Frans

  Die arabieren vonden het gewoon wat gek dat er een stuk land waar zij al eeuwen woonden werd weggeven aan een bevolkingsgroep die na 2000 jaar weer zo goed als nieuw was (er woonden in 1878 toen de immigratie begon) tenslotte maar ca 15.000 joden.
  Kijk, ik vind ook dat ze in 1947 het aanbod beter hadden kunnen accepteren, maar het sentiment snap ik wel. Er komt een bevolkingsgroep het land in die zegt: kijk, hier in de bijbel staat dat dit mijn land is, dus of je even plaats wilt maken. (Dat leeuwendeel was het eigen land, weet je wel, gek dat je niet wilt dat dat wordt weggegeven)
  En er heerst idd smerig antisemitisme onder een de arabieren (met de grootmufti voorop), en over die terreur van de Hamas zijn we snel klaar.

  Maar dat is allemaal geen reden voor het wangedrag van de staat Israel, en dan met name de extremistische (revionistische) zionisten met hun fanatieke rabbijnen.

 161. rien

  @Tjerk 18.02u. Parool en (ook) AT5 trouwens kunnen ook moeilijk anders. Of zou jij het normaal vinden als zelfs zij er geen aandacht aan zouden geven? Dan zou het wel heel erg opvallen. Nee, vergelijk dat Elatik-nieuws met de heksenjacht op de PVV (en daarna uiteraard ook nog 2 van de VVD) en duidelijker dan dit kan het gewoon niet. Overigens is er over dit kamerlid van Groenlinks heel veel drek naar buiten gekomen en als je de stukken leest, schijnt dit echt wel te kloppen. Maar niemand bij de Staatsomroep (en ook meneer Wester van RTL niet) die dit oppakt. Dan kan jij nog zo over ”kletsen uit je nek” beginnen, maar ik loop al wat langer mee. Trouwens geldt dat ook voor je reacties. Het is typisch voor mensen uit die hoek.

 162. Rachel

  Spookt het hier een beetje ?
  Kan iemand mij vertellen hoe het mogelijk is te reageren op een comment dat ONDER je eiegen reactie staat en dan een andere nickname heeft ?Dat betekent dus dat ik een zin uit een comment heb geciteerd die nog geschreven moest worden…….

 163. Bellegoj

  @ Wiesje de Lange

  RaMBaM heeft de hoogste positie behaald die toendertijd voor een joodse medemens was weggelegd. Lijfarts van de Sultan is waarlijk geen antisemitische drek. Er is je terecht het rambam gewenst vanwege je antihumane en schandaleuse boekje dat doordesemt is van het gedachtengoed van HaRav. Een quote van hem : “The difference between a Jewish soul and souls of non-Jews—all of them in all different levels—is greater and deeper than the difference between a human soul and the souls of cattle.” De wens is ten overvloede want G_D heeft jou en je Ariel Sharon al met lamheid geslagen. Sharon in persoon en jou in je oudste zoon. Een laatste quote om ON TOPIC te blijven “There is nothing more antisemitic than Zionism”. Jouw Sharon is de vader van de twee monsters die Eretz ut-Ysrael heeft gebaard. Hetzbollah en Hamas. Denk daar maar eens over na, O Zoetgevooisde.

 164. Rachel

  Ik heb me rot geërgerd aan sommige comments op deze draad.
  Ik ben het volslagen oneens met Tjerk ( de Prediker van Frontaal Naakt ),maar de volgende zin van Tuley :

  ….want G_d heeft jou en je Ariël Sharon al met lamheid geslagen
  Sharon in persoon en jou in je oudste zoon….

  getuigt van een smerigheid die zijn weerga niet kent.
  Tulay wordt kennelijk ingelicht door G_d waat Hij van plan is te gaan doen.

  Wezens als Tulay zijn gevaarlijk !!

 165. Wiesje de Lange

  Trudy heeft gelijk. Het is een van de vele politiek correcte verhaaltjes dat enkel “blanken” zouden discrimineren tegen hen die zij als “onblank” – wat dat dan ook moge inhouden – ervaren.

  Dat vijandigheden t.a.v. deze “blanken” (ik gebruik woorden die ik haat) voorkomen geeft men ongaarne toe en zeker heet het dan zelden “discriminatie”. Men noemt dat “verzet” of misschien “vergelding” maar zeker geen racisme.

  Arabieren die Joden haten “plegen verzet”. Joden die hun vijanden haten (het gaat immers niet om Arabieren maar om vijanden) zijn “bezetters” of, bespottelijk, “kolonisten”.

  Zelden hoort men protesten over de schandalige manier waarop de Joden uit de Arabische landen zijn bejegend, vooral na de stichting van de Staat Israel maar zeker ook eeuwenlang voor dat feit. Kortom het lijkt me altijd aan te raden critisch en niet belemmerd door rassenhaat te denken.

 166. Trudy

  Apartheid/ (rassen)discriminatie komt overal voor, dat is echt geen uitvinding van de blanken..
  :Sjiieten-Soenieten.
  : Afrikaanse stammen.
  :Huidskleur Suriname ( hoe lichter je huid hoe hoger je status)
  Slavernij: De Arabieren zijn ermee begonnen en nog steeds.
  Dus zeg even niets over de westerse waarden, want in het zuiden en het oosten konden/kunnen zij er nog steeds van!

 167. Wiesje de Lange

  Zande, het spijt mij te moeten opmerken dat de Zuid Afrikanen ongeacht de kleur van hun huid zich zeer onsympathiek opstellen tegenover elkaar. Het is er niet beter op geworden in dat land. De Apartheid is er nog altijd maar dan omgekeerd, ik zie daar geen enkele verbetering in.

  Dit heeft echter niets maar dan ook niets met Zionisme te maken. In Israel, for your information kijkt men niet hoe je verbrandde door de zon. Er zijn Joden in alle “kleuren” als je dat woord wilt gebruiken. Van puur zwart tot puur onzwart (wit??).

 168. Wiesje de Lange

  Frans, heb je een flauw idee wat Zionisme inhoudt, wat het betekent? Het IS Jodendom, liefde voor Zion. Heb jij geen liefde voor JOUW vaderland?

 169. Zande

  Tjerk

  “Tja, dat kun je dan ook wel van de beweging tegen de Zuid-Afrikaanse apartheid zeggen. Pure demonisering van de blanke Zuid-Afrikanen, was dat.

  En die boycot was gewoon anti-blank racisme, joh. En haat tegen het Westen.

  Het ANC: een terroristenclub. ”

  Het eerste intelligente dat je tot nu toe hebt geschreven.

 170. Frans

  @ Ethan 01.52
  nee, dat is een grote schande.

 171. trias politica

  @ Johan E: uw diepgang is die van een stuk ijzer dat zweeft boven een magnetisch veld. Het spijt me deze vergelijking te moeten maken, maar u vraagt er gewoon om.

 172. Tjerk

  Ethan: “Hij schreef ook voor Media Monitors Network”

  Als je even verder had gekeken dan je neus lang is, had je gezien dat de man al jaren niet meer op die site gepubliceerd wordt, dat de meeste van die artikelen in 2001 zijn geschreven, en dat Media Monitors er toen nog van uit ging dat Israel Shamir een respectabele Joodse journalist in Tel Aviv was:

  “(Mr. Israel Shamir, is one of best-known and most respected Russian Israeli writer and journalist. He wrote for Haaretz, BBC, Pravda and translated Agnon, Joyce and Homer into Russian. He lives in Tel Aviv and writes a weekly column in the Vesti, the biggest Russian-language paper in Israel.”

  De discussie die Ali Abunimah en Hussein Ibish hebben aangezwengeld is ook aan Media Monitors niet voorbijgegaan:

  http://shamir.mediamonitors.net/april162001.html

  Beetje raar om het tal van schrijvers (waaronder Uri Avnery) aan te rekenen dat ze hun artikelen op en bepaalde site hebben gepubliceerd, omdat de redactie van die site zich ooit de wol over de ogen heeft laten trekken door een man die zich voordoet als iemand anders.

 173. AJ - Raalte

  @ Tjerk op 05 Dec 2010 om 17:09 #

  “””Wanneer een Arabische ingezetene van Israel trouwt met een Palestijnse uit de Gazastrook, de West-Bank, Libanon of Jordanië, mag hij haar niet naar Israël laten overkomen.”””

  Maar geen mens belet hem of haar om zich in de Gazastrook, PA-gebieden, etc. met zijn/haar innig geliefde te verenigen.

  Overigens is dat een vrij nieuwe wet, nadat er een aantal van die geliefde “Palestijnen” bij terreuraanslagen waren betrokken, nadat ze om díe reden met een of andere naïeve immigrante waren getrouwd. Tja, de goeien moeten nu eenmaal altijd met de kwaaien lijden.

  “””Maar wanneer een Joodse ingezetene van Israel met een Oekraiense of Nederlandse of Amerikaanse Jodin trouwt, mag hij haar wel naar Israël laten overkomen. Graag zelfs.”””

  Ja, en? Mag Israel als soevereine staat soms niet zelf beslissen wie ze wel en wie ze niet binnenlaat?

  2. dat is een geval van gewelddadige verkrachting die is “pleaded down” in een overeenkomst tussen het OM en die kl*otzak zijn advicaat.

  3. Het is al sinds jaar en dag bekend dat de Arabische burgers geen municipale belasting wensen te betalen en de Joodse wel. Daarom hebben die dorpen en stadjes in Israël minder geld te makken;
  de oorzaak van veel van die klachten ligt doodgewoon aan (het stemgedrag van) de Arabieren zelf, maar dat van de universiteiten klopt absoluut niet, bv. de uni van Haifa lijkt eerder op en Arabische dan op een Joodse universiteit.
  Uit eigen ervaring weet ik bovendien dat bv. in de medische dienst Arabieren, Druzen, etc. volkomen zijn geïntegreerd tot in de hoogste regionen.
  En er is ook een Arabische rechter in de Hoge Raad.

  M.i. weet jij dus zelf niet waar je het over hebt. Men is burger van Israel en heeft daarbij ook nog zijn eigen etniciteit.

  Ik papegaai niks, maar ik ken blijkbaar de geschiedenis een beetje beter dan jij.

  “””Maar zelfs al zou het zo zijn, dan hebben vluchtelingen volgens internationaal recht (dat volgens sommige dimwits niet bestaat…) het recht terug te keren naar hun huizen wanneer het geweld voorbij is.”””

  En wanneer zal dat dan ooit eens het geval zijn, denk je?

  Zoals ik al schreef, vormden de Joodse inwoners de MEERDERHEID in het gebied dat in 1948 Israel werd.

  In de rest van westelijk Palestina dat door Trans-Jordanië en Egyprte werd bezet, vormden idd de Arabieren de meerderheid en als je het nu toch over etnische zuivering wilt hebben, dan is dát wat er juist dáár plaatsvond, want daar werden álle Joden verdreven of vermoord.

 174. ethan

  @Tjerk

  Hier ga je willens en wetens voorbij aan deze uitspraak, en die ken je, want die heb ik je inmiddels al 2x voorgelegd maar dat vind jij blijkbaar niet relevant.

  Sheikh Dr. Tayseer Al-Tamimi [PA Chief Justice of Religious Court, and Chairman of Supreme Council of Islamic Law:]

  “The Jews are destined to be persecuted, humiliated, and tortured forever, and it is a Muslim duty to see to it that they reap their due. No petty arguments must be allowed to divide us. Where Hitler failed, we must succeed.”

  Deze Al Tamimi was overigens uitgenodigd en sprak op een al Awda conventie

  Dat is hier terug te zien: http://vimeo.com/14319186

  En neem dan nog eens een kijkje op radio islam en als je dan oplet herken je wellicht het patroon(al heb ik daar bij jou een hard hoofd in).

 175. Zande

  Tulay,

  Wiesje heeft meer ballen al die zeurjurken bij elkaar! Palestina is nu eenmaal naar de filistijnen. Mooi hè?

 176. ethan

  Ja Tjerk dat is mijn punt, vanaf 2001 stopt dat ineens, maar toen was in ieder geval al 3 jaar bekend (voor zover ik dat inmiddels heb kunnen terugvinden) dat die Shamir een antisemitische oplichter was.

  Maar ze mailden daarvoor veelvuldig, vulden dezelfde websites en kwamen volgens het verslag van Parry bij elkaar op bezoek.

  In dat verslag van parry bleek ook dat er doodsbedreigingen van de achterban binnenkwamen naar aanleiding van die breuk, die shamir was dus behoorlijk populair.

 177. Wiesje de Lange

  Sorry mensen, ik heb even geen tijd om me in het strijdperk te werpen maar wil wel alvast opmerken dat ik nog een jonge spring-in-het-veld ben en enkel kan hopen over meer dan tien jaren een 82ste verjaardig te beleven. Hoe komt men er toch bij. Iemand die tijdens WWII drie jaren oud was is nu toch geen 82?
  Staat er ook waarheid in de tamelijk bespottelijke, van grote onwetendheid blijk gevende critiek op mijn nederig persoontje? Ik heb dat nog niet gevonden maar zal mijn best doen.

 178. DSV

  @ Tjerk op 05 Dec 2010 om 16:36 #
  Ik neem aan dat je met ‘Palestijnse burgerdoelen’, Palestijnse human shields bedoelt?

 179. Tulay

  @ Wiesje de Lange 13:15

  Ook hier tref ik de slang bij naam van mevrouw Wiesje de Lange. De 82-jarige joodse dame die zich stoort aan nodeloze generalisaties. Een gotspe van ongekende grootte zoals men mag beamen na lezing van het volgende. Niet geheel toevallig heb ik op internet haar nieren mogen proeven. Ik bedoel dat overdrachtelijk want het is niet zo dat een slang zoiets als nieren heeft. Het is puur gif wat ik aantrof. Zij heeft in 2008 een boekje geschreven dat heet http://tinyurl.com/32yaes2 Lees vooral de beschrijving en de daar gepubliceerde recensie en je denkt ogenschijnlijk dat deze Wiesje een normaal en integer persoon is die de waarheid schrijft. Niet de hare
  maar de ware. Terzake. Enkele uren voor de aanvang van Operatie Cast Lead mailde zij aan een nederlandse moslim

  Zaterdag, 27 december 2008, Beste Bassam, Het zou fijn zijn wanneer mensen zelf nadachten in plaats van zo maar wat leugens te herhalen. Israel bezet niets en niemand. Als er dan al sprake is van bezetting dan wordt het Land Israëls nog altijd bezet door de Moslims, de Jordaniërs zitten op de oostelijke oever van de Jordaan en dat is zeer onterecht en kwaadwillige bezetting van het Land Israëls en op de andere oever, de Westelijke oever der Jordaan daar wonen ook al meer dan twee miljoen Moslims, doodsvijanden van Israel die grote delen van het Joodse Land bezetten en proberen op alle manieren Israel te benadelen. Zij moorden, roven, stelen, vernielen, zij stichten brand en zij geven Israel een slechte naam in de wereld. In plaats van gewoon er voor uit te komen dat zij Israel willen vernietigen en daartoe in durende oorlog blijven met dat belaagde volk roepen zij iets wat nergens op slaat. Dat hun land is bezet door de Joden. Dat zij beklagenswaardige slachtoffers zijn. Een volk van anderhalf miljard zielen slachtoffers van een 6 miljoen Joden, is het niet ietwat belachelijk? Nogmaals, alle Nazi-methoden zien wij hier herhaald, en inderdaad, de Moslims zijn de oude strijdmakkers van de Nazi’s, via hun grote leider de Grootmufti die indertijd dat pakt sloot met Hitler.

  Over het boekje is op zaterdag 7 januari 2009 – Operatie Cast Lead woedde in alle hevigheid en ook in sjabbestijd – een recensie verschenen in het Reformatorisch Dagblad. De recensie is van Dr. Ir. J. de Graaf. Hij is oud-secretaris van de Gereformeerde Bond binnen de Nederlands Hervormde Kerk. Niet wat je noemt een lichtgewicht.

  Het tweede boek, dat de titel ”Erfdeel” draagt, is van Wiesje de Lange. Wie haar kent van haar jarenlange publicaties in ”Christenen voor Israël” weet eigenlijk al wat er komt. Ze heeft zich de jaren door geprofileerd als de ideologe van de ultrarechtse beweging in Israël, die onverzoenlijk staat tegenover de Palestijnen. Dat Israël ook haar thuisland is en dat ze zich daarvan ook vanuit het Oude Testament rekenschap geeft, is begrijpelijk. In haar inleidende hoofdstuk ”Doordenken over Israël” spreekt zij bovendien als speciale wens inzake „de voltooiing van ons werk” uit, dat de derde tempel in schoonheid de vorige twee zal overtreffen. In het hoofdstuk ”Mijn Jeruzalem” zegt ze overigens dat met de verstrooiing van Israël „heel de wereld” Jeruzalem werd. Na een min of meer historisch doorkijkje aangaande het Joodse volk „in het land en in de stad”, en na een opgetogen verhaal over wat de Joden in de wereld en vandaag in Israël hebben gepresteerd, volgt de kern van het boek: ”Israël zal weer profeten voortbrengen”. Op zich is het niet vreemd dat in een hoofdstuk over de profeten van Israël de nieuwtestamentische vervulling ontbreekt. Maar Israël kent ook profeten buiten de Schrift, zoals Maimonides, die wij (zo) niet kennen. De Lange zegt: „In totaal werden 48 profeten en 7 profetessen opgenomen in de Bijbel, terwijl Israël duizenden profeten voortbracht die geen bijbelse plaats verwierven. Zij allen leefden in grote heiligheid en meditatie waarvan profetie de grootste graad is.”

  Profeten.

  Men diene hier intussen te letten op de ondertitel van het boek van Wiesje de Lange: ”Israël in politiek en profetie”. De politiek gaat namelijk aan de profetie vooraf. Dat blijkt uit de hedendaagse duidingen van de profetie door de schrijfster. Allen die ook maar enigszins opkomen voor het Palestijnse vólk – ik zeg volk, niet hun vaak misdadige leiders- komen onder het oordeel van de profeten. Maar vandaag zijn er geen profeten meer, althans geen profeten die voldoen aan de visie van de schrijfster. Concreet: „Wanneer hedendaagse leiders de profeet Joël hadden geëerbiedigd dan zou Gush Katif nog hebben bestaan.” Gush Katif was het blok van zeventien Nederzettingen in Gaza, dat in 2005 door de Israëlische regering werd ontmanteld (tot woede van onder anderen de schrijfster). In het vierde hoofdstuk ”Gedachten over gedenken” komt de klap op de vuurpijl. Aan de hand > van de tekst „Gedenkt wat Amalek u heeft aangedaan” (Deut. 25:17) wordt Amalek geduid als „de antisemiet” van alle tijden. Het tastbare Amalek wordt vandaag de dag belichaamd door de Palestijnen. „De voor Israël ontstellend schokkende confrontatie met de Palestijn ligt in zijn Amalekkarakter.” En dan is er voor de schrijfster maar één conclusie: „Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk.” Hier ging bij mij het licht uit. Men hoeft mij niet te wijzen op de verderfelijke politiek van Palestijnse leiders, zoals die van Hamas, men hoeft mij ook niet te wijzen op de dreiging van de islam. Mijn solidariteit met Israël, (ook) op grond van de profeten, is voor mij onopgeefbaar. Echter zonder haatgevoelens jegens een volk dat ook een plek mag hebben onder Gods zon. Tot mijn verwondering permitteert ds. G. H. Abma zich een voorwoord in dit boek.

  Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk. Het is ook de enige oplossing voor dat volk zelf dat enkel via vernietiging kan worden gespaard voor de zonden die het obsessief blijft begaan in deze wereld. De enige barmhartigheid aangaande Amalek is deze vernietiging.

  Blz 69 van Erfdeel en oogappel – Israel in politiek en profetie, Kok, Kampen 2008.

  Nu u dit heeft opgetekend in uw boekje en dus niet als een slip of the pen in een obscure internetdiscussie mag ik dan zeggen dat deze ganz netter Mensch ein Schreibtischmoerderin ist ? Auch Adolf Eichman war damals ein ganz netter Mensch die in seine Jugend der Jude genannt wurde.

 180. AJ - Raalte

  @ Tjerk op 05 Dec 2010 om 14:26

  “””-”die overigens op een wanstaltig idee van etnische superioriteit is gebouwd”; gezien het feit dat Israël slechts kan bestaan door de Arabische bevolking te discrimineren ten gunste van Joden en dat ook tot uitgangspunt van haar beleid maakt, lijkt me dat eveneens een correcte vaststelling.”””

  Daarom zijn Israelische Arabieren dan zeker gelijkberechtigde staatsburgers die van precies dezelfde vrijheden genieten als de Joodse burgers, tja. Vrijheden overigens waar de gewone Arabische burgers in 22 Arabische landen slechts van kunnen dromen, laat staan de minderheden en de “Palestijnen” aldaar.

  “””-”en gek is op etnische zuiveringen”; de sarcastische formulering komt voor rekening van Hildering; maar dat Israël bestaat bij de gratie van etnische zuivering (zo’n 850.000 Palestijnen werden verdreven in 1948;”””

  Gel*l.

  Er wóónden niet eens zo veel Arabieren in de 12% van het oorspronkelijke mandaatgebied Palestina dat in 1948 Israel werd en waar de Joden met z’n 600.000’den de méérderheid van de bevolking vormden.

  Ook werden er niet meer dan een 5-10% fysiek verdreven, tijdens de vijandelijkheden. Het overgrote merendeel week uit voor het geweld dat hun eigen volksgenoten hadden ontketend, veelal op aandringen van hun eigen leiders en in navolging van zo’n 100.000 van de meer gegoede en gezeten Arabieren die de boel al in de steek lieten toen er nog maar nauwelijks werd gevochten, om o.a. in Beiroet de uitkomst van strijd af te wachten.

  Dat was PRECIES wat ze tijdens de Arabische Opstand in 1936-’39 hadden gedaan.

  Bovendien bleven er nog zo’n 100.000-150.000 Arabieren gewoon thuis.

  Dus meer dan een paar honderduizend Arabische vluchtelingen kunnen er niet eens zijn geweest. En dit in een periode waarin er vele miljoenen èchte vluchtelingen op de wereld waren en er hele bevolkingsuitwisselingen plaatsvonden waarmee ook vele miljoenen mensen betrokken waren.

  Daarbij viel de bevolkingsuitwisseling tussen het ministaatje Israel en de gigantische Arabische wereld volkomen in het niet.
  Toch is het deze éne waarover nog altijd wordt doorgezeurd, omdat de Arabische Liga meteen besloot de “Palestijnen” NIET te zullen rehabiliteren, maar hen in “vluchtelingenkampen” te laten verrotten als een durende aanklacht (èn een reservoir aan gewillige strijdkrachten!) tegen de de Joodse staat.

 181. Tjerk

  Ethan; Radio Islam herpubliceert stukken die Ali Abunimah elders heeft geplaatst. Als je even verder had gekeken dan je lijstje met Google resultaatjes, dan had je dat gezien. Iedereen kan stukken van iedereen herpubliceren. Ik zie ook wel eens stukken van mijn hand terug op websites waar ik niets mee te maken heb.

  “En dan worden ze betrapt, en dan komt Electronic Intifada met deze huilerige verklaring.”

  Dat is de draai die jij er aan geeft, dat ze ‘betrapt’ werden. Uit hun documentatie blijkt dat ze zelf tot de conclusie waren gekomen dat Israel Shamir een vieze vuile antisemiet was, en al in 2001 stelling tegen hem namen tegenover zijn supporters in het pro-Palestijnse kamp.

  http://www.nigelparry.com/issues/shamir/originalletter.html

  Niet dat het er wat toe doet: je citeert een artikel uit de Times waarin Lord Ahmad, Israel Shamir en Ali Abunimah genoemd worden om aan te tonen dat die samenspannen, terwijl uit het artikel juist blijkt dat Abunimah en de Electronic Intifadah reeds in 2001 afstand van hem hebben genomen toen ze er achter kwamen dat het hier een antisemiet betrof. Dat blijkt ook uit hun eigen documentatie.

 182. Frank

  Flauwe jijbak, Tjerk. Heb je nu echt geen betere argumenten?

  De Palestijnse modus operendi onderscheidt zich vooral van de Israelische doordat de Palestijnen zorgvuldig vermijden om militaire doelen aan te vallen.

 183. trias politica

  @ Tulay: wat een moeite om een 82 jarige vrouw in een ander daglicht te stellen. Kan allemaal best waar zijn, maar haar reactie hier, op dit topic, vond ik helemaal niks mis mee. Vanwaar deze overtrokken reactie ? Lijkt op ‘revenge’.

 184. Tjerk

  AJ Raalte: “Daarom zijn Israelische Arabieren dan zeker gelijkberechtigde staatsburgers die van precies dezelfde vrijheden genieten als de Joodse burgers, tja.”

  Als dat zo zou zijn, moet u mij het volgende toch eens even uitleggen. Wanneer een Arabische ingezetene van Israel trouwt met een Palestijnse uit de Gazastrook, de West-Bank, Libanon of Jordanië, mag hij haar niet naar Israël laten overkomen.

  Maar wanneer een Joodse ingezetene van Israel met een Oekraiense of Nederlandse of Amerikaanse Jodin trouwt, mag hij haar wel naar Israël laten overkomen. Graag zelfs.

  2. Een tijdje terug is een Arabische Israëli veroordeeld wegens verkrachting (op grond van een obscuur wetje) van een Israëlische Jodin omdat hij haar niet verteld had dat hij een Arabier was voordat ze seks hadden. Moet je je voorstellen dat ene Juan in Amerika wordt veroordeeld voor verkrachting omdat hij haar verteld had dat ‘ie Mikey heette en haar niet vertelde dat ‘ie eigenlijk uit Cuba kwam. ‘Ja, ik dacht dat ‘ie blank was. Als ik had geweten dat het een Latino was, had ik nooit met ‘m gevreeën!”

  3. Het is al sinds jaar en dag bekend dat Arabische dorpen in Israël minder geld krijgen van de overheid dan Israëlische dorpen; en dat Arabieren minder snel werk krijgen, en gezien het bevolkingsaandeel zwaar ondervertegenwoordigd zijn in overheidsfuncties, bij justitie, de rechterlijke macht, universiteiten, etc. etc.

  U weet dus niet waarover u spreekt wanneer u zegt dat Israëlische Arabieren gelijkberechtigde staatsburgers zijn. U roept maar wat. Zelfs de Israëlische nationaliteit bestaat niet. Men is Israëlisch ingezetene, maar heeft de Arabische of Druzische of Joodse nationaliteit.

  http://theonlydemocracy.org/2010/04/no-such-thing-as-israeli-nationality/

  Verder papegaait u propagandapraatjes na over dat de Palestijnen vluchten voor het geweld van Arabische legers. Zionistische mythen. Maar zelfs al zou het zo zijn, dan hebben vluchtelingen volgens internationaal recht (dat volgens sommige dimwits niet bestaat…) het recht terug te keren naar hun huizen wanneer het geweld voorbij is. Dat recht heeft Israel hen nooit toegekend. In plaats daarvan heeft ze vierhonderd Palestijnse dorpen met de grond gelijk gemaakt, hun geschiedenis uitgewist, en er Joodse dorpen op of naast gebouwd.

  En dat is ook volkomen logisch, want je kunt geen Joodse staat oprichten in een gebied waarvan 2/3e meerderheid Arabische moslims en christenen zijn. Dat is onhoudbaar. Dus moeten die Palestijnen verdwijnen. En wat zien we even na de oprichting van de Joodse staat? Tadaa! Barbatruuk! Ineens zijn er honderdduizenden Palestijnen verdwenen! Wat een toeval, wat een toeval…

  Je hoeft geen duizenden documenten na te lopen om te beseffen wat daar gebeurd is. Maar toen historici als Benny Morris en Avi Schlaim dat wel gingen doen, kwamen ze tot de conclusie dat die Palestijnen best wel een punt hadden, als ze zeiden dat het een etnische zuivering was geweest.

 185. Tipo

  @Tjerk 15:19
  In Gaza woonden tot voor kort ook nog joden, maar die moesten weg, omdat het joden waren. Israel zet geen moslims uit, omdat het moslims zijn. Is de Gaza-strook dan ook een apartheidsstaat en wiens schuld is dat dan? Van Hamas of van Israel? Of van Egypte? hee, Egypte?

 186. ethan

  @tjerk in 1998 was al bekend dat Shamir niet de persoon was waarvoor hij zich uitgaf

  Maar in 2001 nemen ze afstand van hem, en als je dan googled zie je ineens allerlei websites waarvan de content stopt in 2001, maar waar ze al die tijd zij aan zij hebben gepubliceerd.

  Als je goed leest zie je ook dat ze elkaar opzochten.

  In 2001 richten ze dan Electronic Intifada op, om zodoende met een schone lei te kunnen beginnen.

  maar ik zal je 2 voorbeelden geven van die websites (over 2 post)

  1. http://www.addameer.org/september2000/actions/alawdaguide.html AL-AWDA GUIDE
  > FOR EFFECTIVE ACTION
  > Stop Israeli Violations of Palestinian human rights
  > DEMONSTRATIONS:
  > Please announce any demonstration around the world on al-awda@ egroups.com or
  > send to PRRC@ mail.com or arjan@ al-awda.org to get it included on the
  > UPDATES we send out to a huge outreach.
  >
  >
  > Je kan hem mailen via arjan @ al-awda.org,

  > # 18 February: New Opinion Pieces added to the site:
  > * THE STORY BEHIND A BUS STOP
  > Arjan El Fassed
  > * Lawlessness and the Rule of Law
  > Dr. Hanan Ashrawi
  > * KID SISTER
  > Israel Shamir
  > * The Intifada is not a Palestinian picnic
  > Hanna Nasir

 187. ethan

  2. Hij schreef ook voor Media Monitors Network

  zie: ethan op 05 Dec 2010 om 12:20

 188. Tjerk

  “De Palestijnse modus operendi onderscheidt zich vooral van de Israelische doordat de Palestijnen zorgvuldig vermijden om militaire doelen aan te vallen.”

  Het voornaamste verschil is dat Israël wat beter is in het maskeren van de collectieve straffen die ze uitmeet, en de luxe heeft zich van methoden te bedienen die de Palestijnse bevolking wel vernederen, intimideren en terroriseren, maar niet de voorpagina’s van de kranten halen.

  Maar het doel is uiteindelijk goed vergelijkbaar: de bedoeling van het Israëlische beleid is erop gericht de Palestijnen terug te brengen tot door Joodse snelwegen en nederzettingen versneden bantoestans (of reservaten, zo je wilt), geregeerd door een corrupt kliekje dat zijn geld vangt bij de gratie van Israël.

  En dat noemt ze dan versluierend een ‘twee-staten-oplossing’. Niet zo vreemd dat de Palestijnen daarvoor bedanken. Niet zo vreemd ook dat ze hun vertrouwen in het vredesproces hebben verloren. De bouw van nederzettingen ging onder Oslo gewoon door.

  Het lijkt me dat voor Hamas het omgekeerde ook acceptabel zou zijn hoor: het land in handen van de Palestijnen, en dan nog wat Joodse dhimmi’s in reservaten (nl. degenen die kunnen bewijzen de nazaten te zijn van de Joden die altijd al in dat gebied leefden). O, wat? Dat vind je geen rechtvaardige oplossing? Waarom vind je dat dan wel oké voor de Palestijnen? Waarom ga je daar stilzwijgend mee akkoord?

  Is dat omdat je gewoon niet op de hoogte bent van wat er speelt (maar dan moet je de hand op de mond leggen en je gaan informeren)? Of is het omdat je eigenlijk vindt dat voor Europese Joden andere standaarden gelden dan voor Arabieren (maar dan ben je dus een racist)?

 189. DSV

  @ Tulay op 05 Dec 2010 om 16:44
  Bespaar me je opwinding, het gaat hier om een fictief volk.

 190. Tipo

  @Tjerk
  Je verdraait echt alles naar eenzijdige retoriek. Overzichtelijk, maar dom.

  Hoe passen de duizenden verdreven Marokkaanse, Arabische, Ethiopische en Egyptische Joden die in Israel hun toevlucht moesten zoeken in je verhaal? Zijn dat ook racisten met extreme superioriteitsgevoelens?

  Je begrijpt er helaas geen snars van.

 191. ethan

  http://www.google.com/custom?q=Arjan+El+Fassed&sa=Search&cof=AH%3Acenter%3BS%3Ahttp%3A%2F%2Fwww.radioislam.com%3BAWFID%3A7f2ee17684e3f1c9%3B&domains=radioislam.org&sitesearch=radioislam.org

  Radio Islam’s English page on Zionism, Judaism, Jewish Power …
  by Arjan El Fassed, The Electronic Intifada; Dahlan´s assassination promise to Israel: Overcoming the conspiracy against Palestine …
  radioislam.org/islam/english/english.htm -In cache – Vergelijkbaar

 192. turbo.pater

  Er wordt van alles geroepen over de PVV maar het echte kwaad gaat gewoon door met een dikke subsidie afromen die hap en het geld gebruiken waar het nodig is.
  Tja dit zal veel meer moeten worden uitgedragen wat een stel smerige zakken

 193. luus

  Meteen ontslaan, die man hoort niet in de nederlandse politiek.

 194. Zande

  Mooi, dan zijn we uitgepraat, kunnen we dan eindelijk de oorlog verklaren?
  The skies over Gaza are illuminated!

 195. johan eldert

  Nadat het geliefde PVV ineens een criminele organisatie blijkt te zijn en dus de DDS met Mat Herben toch niet zo’n fris clubje bleken te steunen, was het natuurlijk zoeken naar een zondebok op de andere zijde.

  Aahh Fassed. Ooit eens banden met mensen en organisaties uit het midden-oosten. En hoppa, zo creëert DDS een quilty by association stukje.

  Verschil tussen PVV criminelen en Fassed: PVV zijn keihard veroordeeld. Fassed heeft alleen maar contact gehad met dergelijke organisaties, maar nog nooit iets onoorbaar gedaan of gezegd.

  Helaas DDS. EEn mislukte aanval, die om die reden in de mainstream niet wordt opgepikt. Je had hem net zo goed kunnen beschuldigen van collaboratie met de marsmannetjes. had net zoveel indruk gemaakt.

  ps: smijten met antisemitisme en antizionisme heeft weinig zin. Inhoudsloze begrippen geworden. Niemand die er nog wakker van ligt.

  Weet DDS trouwens wel het verschil tussen deze 2 termen?Ik denk het niet, als ik het stukje lees. Helaas ontbreekt dergelijke diepgang bij de DDS.

 196. Tjerk

  Frank; op het moment dat DDS, het CIDI etc, etc. Israelische raketaanvallen op Palestijnse burgerdoelen goedpraat past er nog maar één kwalificatie.

  Maar zo consequent zijn jullie dus niet…

 197. ethan

  Ali Abunimah op radio islam

  http://www.google.com/custom?q=Ali+Abunimah&sa=Search&cof=AH%3Acenter%3BS%3Ahttp%3A%2F%2Fwww.radioislam.com%3BAWFID%3A7f2ee17684e3f1c9%3B&domains=radioislam.org&sitesearch=radioislam.org

  Kijk maar eens goed rond op die site Tjerk, misschien (maar ik acht die kans bij jou niet groot) gaan je ogen wel open.

  Wikipedia over Radio Islam

  Radio Islam was a Swedish radio channel, now a website, which is dedicated to

  “the liberation struggle of the Palestinian people against Israel”.

  The EU’s racism monitoring organization has called it “one of the most radical right wing antisemitic homepages on the net”.

 198. Frank

  Tjerk, op het moment dat EI Palestijnse raketaanvallen op Israelische burgerdoelen goedpraat past er nog maar één kwalificatie. Ik acht het hoe dan ook onaanvaardbaar dat daar ook maar één cent belastinggeld heengaat. De jodenhaat is endemisch in de Arabische wereld en EI blaast vrolijk haar partijtje mee. Als wij overigens dezelfde logica als de zogenoemde Palestijnen en hun huilerige meelopers zouden hanteren, dan zouden wij bijvoorbeeld het grondgebied van het huidige Turkije consequent als bezet gebied aanduiden, en de Turkse staat als de Selchoekse entiteit. Compleet met huilerige verhalen over verdreven Grieken en landjepik van de Turken.

 199. ethan

  Tjerk, na eerst jaren met hem samengewerkt te hebben, terwijl in 1998 al in neo-nazistische kringen bekend was dat het een charlatan was.

  En dan worden ze betrapt, en dan komt Electronic Intifada met deze huilerige verklaring.
  http://www.nigelparry.com/issues/shamir/nigelletter.html

  Maar ondertussen staan Ali Abunimah z’n stukken al jarenlang ongemoeid op de site van Ahmed Rami (radio islam)

 200. stella

  Tjerk,

  Je hebt nu heel veel keer gezegd (ook in een vorige draad) dat medewerking verlenen aan antisemitische websites/organisaties door A El Fassed niet bewijst dat hij betrokken is of verantwoordelijk. Maar zijn naam is wel opvallend vaak en veel verbonden aan websites die jij zelf kennelijk ook niet ziet als onschuldig . Als iemand zo onschuldig is kan het een keer voorkomen dat zijn naam verbonden blijkt aan een website, blad, organisatie, land (Iran), waarvan hij achteraf zegt: was niet de bedoeling. Nu is het gewoon te veel bij elkaar om alleen maar je schouders over op te halen. Het is de optelsom die bewijst dat het geen toeval maar bewuste keuze is van El Fassed.
  Met spanning kijk ik uit of er nog meer boven water komt.
  Op de volgende link komt de beruchte memo voor van 28/3 2001 zonder de toevoeging dat het een “grap”was.
  http://www.keghart.com/node/250

 201. Trudy

  Kan je zien hoe het Britse Hogerhuis in waarde daalt door deze Ahmed de groenteboer en schreeuwlelijk tot lord te bombarderen!!!!!
  Nu stelt zo’n titel helemaal niets meer voor, jammer want het had altijd iets dynamisch zo’n titel, maar als Ahmed het ook krijgt, nee laat maar! weer een illusie armer!

 202. Tjerk

  Lees jij eigenlijk de artikelen wel waar je mee schermt, Ethan? Of ga je gewoon af op Google? Lord Achmed + Israel Shamir + Electronic Intifada in hetzelfde artikel; dat kan geen toeval zijn !!!11!!1!!!1

  “Ali Abunimah, for example, who writes for the Electronic Intifada website and Hussein Ibish, press spokesman of the American-Arab Anti Discrimination Committee, gave warning in 2001 that Shamir/Jermas was not anti-Israeli but anti-Semitic.”

  Daar staat dus dat Ali Abunimah van de Electronic Intifida anderen waarschuwt dat ze Israel Shamir moeten mijden, omdat die een antisemiet is.

  Ja, nee, daar blijkt uiteraard uit dat Electronic Intifada dan zelf antisemitisch is…

 203. ethan

  Toch wel enigszins brekend

  Lord Achmed+Electronic Intifada+Israel shamir/ in één artikel

  http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/guest_contributors/article378140.ece

  Die persoonlijke contacten tussen Electronic Intifada en Israel Shamir(alias Jöran Jermas) zijn te veelvuldig om nog toevallig te zijn.
  Dit is echt bizar, Femke trek je conclusies hieruit!

 204. Tjerk

  @Tipo; dat zeg ik, Tipo. Palestijnen eruit, Joden erin. Past prima in het ideaal van een Joodse staat.

 205. Zande

  Tjerk

  Je blijkt inhoud nog niet te herkennen al rijdt het met 150 kilometer per uur over je heen. De plaat voor je kop doet de Eurazische tektonische plaat in het niets zinken.

 206. DSV

  Wat heeft een ‘Palestijn’ überhaupt te zoeken in de nederlandse volksvertegenwoordiging?

  ethan: kudos voor het speurwerk.

 207. Trudy

  @Gielah: Groen/Links is gevaarlijk voor de doorsnee nette hardwerkende Hollander, zoals jij en ik!!!Met hun criminele activiteiten brengt G/L onze economie,enorme schade toe, met een tevens enorme sociale onrust in onze samenleving!!!Zo’n partij moet verboden worden, willen onze kleinkinderen nog een toekomst hebben!

 208. Bas

  Een grondwet is er voor niet linkse mensen.
  Speciaal artikel 1.
  Linkse G.L mensen vallen onder de sharia law.
  Ongelovigen zijn niet gelijk aan gelovigen, laat staan een jood.
  Arjan weet dat, maar veel linkse mensen niet.
  Een bekend verschijnsel bij links is dat een denk kwartje
  nooit valt.
  Zoals honden die vechten om een been [kiezers gunst] gaat Arjan
  er mee heen.

 209. Arno

  Wordt het toch tijd om met groenlinks het zelfde te doen als met de CD van Janmaat ?? Lijkt mij dat dit zeer toepasselijk is ! verbieden die partij van discriminerende en criminele mensen !!

 210. Zande

  Tjerk

  “Ik begrijp uit de reactie van Jan om 21:26 dat Wiesje de Lange impliciet erkent dat ze dit inderdaad geschreven heeft in haar boek, maar dat ze dit later besefte en haar commentaar verwijderd heeft.”

  Assumption is the mother of all fuck-ups.

 211. Wiesje de Lange

  Tjerk stelt vragen die hij dan meteen zelf beantwoordt. Hij wil geen werkelijke duscussie, hij wil eenvoudig schelden. Op Joden die slangen zijn. En dat is zo moeilijk vol te houden wanneer je die slangen zelf aan het woord laat.

  Tjerk, wat je doet is zo oud als de wereld, zo afgekloven als een ezelskinnebak.
  Ik vrees dat je dit ook niet zult kunnen volgen.

  Als Multatuli mompel ik :”stik in koffie en verdwijn” en ook dit is verspild aan onze Tjerk, een naam die mij doet denken aan Tjietjerkstradeel, een oord waar prima mensen wonen. Ooit van gehoord Tjerk? Ik gis van nimmer.

 212. Zande

  Lezen Trudy, er staat goed doelwit. Je verwacht van mij toch geen medelijden met de vijand hè?

 213. Wiesje de Lange

  @Jan. Wat knap van je. Hoe doe je dat, in de SPAM-filter kijken? Je geeft trouwens letterlijk weer wat ik schreef.

 214. Wiesje de Lange

  @Tjerk, aangaande “hun eigen land” vraag ik of je ooit gehoord hebt van Israel, van het land Israels? Nee? Jammer. Je hebt veel gemist.
  Judea en Samaria zijn het centrum van datzelfde land en behoren eenvoudig toe aan Israel. Om dat te verdonkeremanen, Judea en Samaria dat klinkt zo bijbels en Joods noemen mensen als jij dat land “westbank”.

  Palestijns grondgebied? Wat is dat? Palestina was gewoon een andere naam voor het land Israels om de band met het volk Israel te verdonkeremanen. Maar het was en bleef hetzelfde land. Palestijnen dat waren de Joden die daar woonden. Arabieren waren gewoon Arabieren. En die wonen in geheel het midden oosten. Sedert de terugkeer der Joden ook in Israel. Meer dan een miljoen en ook in Judea en Samaria want de Joden zetten de Arabieren er niet uit, de Arabieren zetten enkel de Joden uit hunne landen.

  Je eigen land? Arabieren hebben 22, moslims 58 landen de Joden hebben enkel het land Israels maar dat is dan ook hun eigen land hoezeer jij en de jouwen dit ook ontkennen, hoezeer jij en de jouwen de Joden dat ene landje dan ook misgunnen. Een land waar zij zichzelf verdedigen kunnen, iets wat jou kennelijk een doorn in het oog is want jij noemt het “het land der Palestijnen”, onwetend van wie die Palestijnen wel mochten zijn en waar ze vandaan kwamen.

  Palestijnen, beste, die bestaan niet. Joden bestaan. Arabieren bestaan. Moslims bestaan. Palestijnen? Nooit van gehoord. Lees alle geschiedenisboeken maar na. De enige Palestijnen waren de Joden die woonden in het Britse Mandaat van de WWI tot 1948.

  Aangaande Hebron – Chewron – heb je het alweer mis. 90 procent dier Joodse stad ging naar Arafat, en geen Jood kan er een voet zetten. 10 procent ging naar de Joden en de Arabieren kuieren er rustig overal doorheen. Ze vermoordden er ook Joden. Studie, beste, studie. De Joden handhaven zich met moeite in 10 procent van hun oude koningsstad Hebron.

  Kan het je totaal niet schelen of datgene wat je poneert op werkelijkheid berust? Zijn alle supporters vijanden van Israel zo? Ik vrees dan het ergste, op den duur, voor die vijanden.

 215. Tjerk

  @Tipo; ik hoef niet zoveel te vinden over de bezetting van de Sahara door Marokko, of de bezetting van Tibet door de Chinezen; want er zijn niet tal van opiniemakers en ‘denktanks’ die dat recht proberen te praten.

  Wat Israël de Palestijnen aandoet, dat wordt echter dagelijks rechtgepraat door de apologeten van de “enige democratie in het Midden-Oosten”.

 216. DSV

  @ Tjerk op 05 Dec 2010 om 17:21 #
  > de bedoeling van het Israëlische beleid is erop gericht de Palestijnen terug
  > te brengen tot door Joodse snelwegen en nederzettingen versneden
  > bantoestans

  Ja, ff over die joodse snelwegen:
  http://www.commentarymagazine.com/blogs/index.php/totten/383282
  Sluit mooi aan bij je zwart-wit sprookje van daarnet.

 217. DSV

  @ Tjerk op 05 Dec 2010 om 19:12 #
  > ik hoef niet zoveel te vinden over de bezetting van de Sahara door
  > Marokko, of de bezetting van Tibet door de Chinezen; want er zijn niet tal
  > van opiniemakers en ‘denktanks’ die dat recht proberen te praten.

  Klopt, die 1.3 miljard Chinezen die de bezetting steunen zijn te verwaarlozen.

 218. Zande

  @DSV

  Hij ís het putje.
  Had ik vandaag al gezegd dat ik die fosforgranaten zo mooi vind ontploffen, ik ga nog ff wat overmaken op mijn favoriete zionistische goede doel.

  En wat is er nu weer mis met de bezetting van Tibet? Da’s gewoon China, die leipe monnikjurken moeten niet zeuren en lekker opreïncarneren!

 219. DSV

  @ Tjerk op 05 Dec 2010 om 19:09 #
  > Israël controleert het gebied nog steeds, snoert het hermetisch af

  Itt de Egyptische grens, die wagenwijd openstaat, nietwaar?

 220. Tjerk

  @DSV; die 1,3 miljard Chinezen die de bezetting van Tibet steunen hebben geen sympathisanten in het Westen die kranten en de NOS boos aanschrijven dat ze correspondenten moeten ontslaan als die kritische reportages maken over de bezetting van Tibet.

  Noch schrijven ze op weblogs dat Erik van Muiswinkel wel een gedreven zal worden door chinezenhaat wanneer deze pleit voor een boycot van de Olympische Spelen in China.

  Sterker nog, wanneer Lulu Wang bij Pauw en Witteman probeert de Chinese intimidatie en opsluiting van mensenrechtenactivisten recht te praten, wordt ze nog net niet openlijk uitgelachen.

  Maar apologeten voor Israëls misdrijven worden niet uitgelachen; die worden met fluwelen handschoenen aangepakt. Want je zou eens van antisemitisme beschuldigd worden.

 221. Wiesje de Lange

  @Tjerk

  Moslims hoefden geen antisemietisme uit Europa te importeren, ze hadden dat al honderden jaren. De Joden, de Jhimmies werden onderdrukt, hadden geen leven, werden en masse verdreven toen de Staat Israel werd gesticht. En weer, zoals gebruikelijk werden al hun bezittingen verbeurd verklaard. Nee, Hitler en Amin al Ghusseini hoefden elkaar niets te leren. Ze wisten het beiden wel en waren het roerend eens over de noodzaak de Joden te vernietigen.

  Gaza, ontdaan van alle Joden ging geen vaderland stichten voor Palestijnen of anderen, Gaza is thans een terreurstaatje waar Arabieren elkander vermoorden bij gebrek an Joden, waar men echter wel eensgezind streeft naar vernietiging van Israel.

  De verdrijving der Joden daar (Gush Katif) was in veler ogen een misdaad die niet goed te praten is zoals ethnische zuivering nimmer goed te praten is. En het heeft niets goeds gebracht.
  Wanneer Israel een vijandige Arabische nederzetting zou ontruimen dan…zou de wereld te klein zijn voor de razende reacties.

  Interessante zienswijze houd je erop na. De oorlog die de Arabische landen nu al meer dan 60 jaren voeren tegen Israel komt dus voort uit het bestaan van dat machtige volk (Israel), wel 6 miljoen zielen sterk, dat geheel de Islaam, een volk van 1 miljard zielen, wonend in een kleine 60 landen wreed onderdrukt, wurgt en met bommen bestookt. Interessante zienswijze.

 222. Tjerk

  @Zande; en Taiwan is natuurlijk ook gewoon een provincie van China, nietwaar?

 223. DSV

  @ Zande op 05 Dec 2010 om 19:19
  Een pizza gaat er altijd in: http://pizzaidf.org/

 224. Tipo

  @Tjerk
  Nou niet de underdog gaan spelen. Antizionistische stichtingen ontvangen nog altijd meer Nederlands belastinggeld dan de PVV. Eufemistisch wordt dat ‘ontwikkelingshulp’ genoemd. Iets wat het CDA weigert af te schaffen.

 225. DSV

  @ Zande op 05 Dec 2010 om 19:19
  Of, zoals de onovertroffen Emperor Misha placht te zeggen: ‘Pop a Pali for Pizza’
  http://nicedoggie.net/2004/?p=171

 226. Tjerk

  @DSV: de realiteit is dat de West-Bank doorsneden worden door snelwegen waar Palestijnen aldaar geen gebruik van mogen maken. Dat is het punt. Snelwegen die de Joodse nederzettingen verbinden met elkaar en met Israël en het Palestijnse grondgebied opdeelt in een lappendeken.

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d8/Westbankjan06.jpg

  De realiteit is dat als je daar als Palestijn je op een binnenweg wilt verplaatsen in je eigen land, je langs verschillende Israëlische roadblocks en checkpoints moet waar je uren moet wachten totdat achttienjarige verveelde jongens met machinegeweren jou in je eigen land vernederen.

  http://www.miftah.org/images/Maps/Map04.jpg

  De realiteit is dat in plaatsen als Hebron hele wijken en straten off limits zijn voor Palestijnen, die langzaam worden weggepest door religieuze fanaten, die de bescherming genieten van het Israëlische leger, dat natuurlijk wél optreedt tegen de Palestijnen als die eens wat terugdoen.

  Een officier die zou optreden tegen de kolonisten heeft daarmee het einde getekend van zijn militaire carrière, want die kolonisten hebben behoorlijk wat politieke invloed. Een officier die een Palestijns meisje van dertien doodschiet echter, wordt de hand boven het hoofd gehouden en zelfs bevorderd (zie de zaak Iman Darweesh Al Hams).

 227. Tjerk

  @DSV: mijn reactie bevat links naar wikipedia en die is zo gevaarlijk dat hij nu goedgekeurd moet worden.

 228. DSV

  O jé, wikipedia. Dan moet het wel waar wezen.

  Ik ga nu Sauerkraut à l’Alsaciènne klaarmaken, de Riesling staat al klaar.

 229. Tjerk

  @Frank; het Arabisch antisemitisme is een in de 19e eeuw vanuit het christelijk Europa geïmporteerd verschijnsel. Maar dat neemt niet weg dat de zionistische onderdrukking van de Palestijnen en jarenlange bezetting van Libanon, en samenspanning met imperialistische mogendheden als Groot-Britannië en de VS dit antisemitisme naar het gevoel van de Arabieren een basis in de realiteit geeft.

  Verder heeft Israël zich niet bij wijze van concessie uit de Gazastrook teruggetrokken. Ariël Sharon zag gewoon scherp in dat hij de mankracht niet had om dat gebied in handen te houden. De bezetting is er echter niet minder om geworden. Israël controleert het gebied nog steeds, snoert het hermetisch af, bombardeert electriciteitscentrales en waterzuiveringsinstallaties, laat F-16 overvliegen, etc.

  Bovendien, dat het fanatisme er hoogtij viert komt voort uit die militaire wurggreep en het feit dat Israël en de VS Fatah hebben gebruikt om Hamas uit het zadel te wippen, met een bloedige burgeroorlog in 2006-2007 tot gevolg, hoewel Hamas zowel in Gaza als in de West-Bank de verkiezingen eerlijk had gewonnen.

 230. Tjerk

  Dat is het punt niet, dat het wel waar moet wezen. Dat maak jij ervan #stropop.

 231. Zande

  LOL @DSV

  Een waar goed doel! Geld voor de Palestijnen overigens ook hoor, ook een goed doelwit.

 232. Trudy

  @Zande: Geld een goed doel voor de Palestijnen??? eerder is dat geld bestemd voor een goed doelwit, om daarmee Israelische schoolbussen te bestoken!!
  Nee hier geef ik mijn geld niet aan uit, om daarmee Joden te vernietigen, ik ben geen aanhanger van Groen/Links!

 233. Karl Kraut

  En Chinezen laten zich ook niet koeioneren door Oeigoeren; wat gewoon al heel goed klinkt.

 234. Tulay

  @ DSV 16:44
  Fictief ? Voor Wiesje zijn ze net zo fictief als Jozua en zijn roversbende.

 235. Thomasson

  Op een dag bekeek ik, uit puur nieuwsgierigheid, de lijst van alle Kamerleden. Ik was benieuwd wie er zo allemaal in onze parlement vertegenwoordigd. Toen ik bij de lijst van Groen-Links van Femke Valsema kwam (GL) schrok ik me een hoedje. De Islam is in deze partij oververtegenwoordigd. Men kan deze club eerder Bruin-Links noemen. Vooral werd mijn aandacht getrokken door nummer twee van de partij: een Arabier genaamd Arjen el Fassed. Die kreeg van Groen Links het portefeuille DEFENSIE. Stel u maar voor? GL is groot genoeg om in het kabinet te zitten en deze Al Quida Boy kan theoretisch gezien de NL minister van Defensie zijn. Heeft GL geen grein verantwoordelijkheidsgevoel? Men kan het vergeleken met een theoretische NL minister van Defensie, tijdens de Koude Oorlog, die een aanhanger van het Bolsjewisme zou zijn en hechte contacten met de DDR had.

 236. Tjerk

  @Wiesje de Lange; heeft u dit werkelijk geschreven?

  “Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk. Het is ook de enige oplossing voor dat volk zelf dat enkel via vernietiging kan worden gespaard voor de zonden die het obsessief blijft begaan in deze wereld. De enige barmhartigheid aangaande Amalek is deze vernietiging.” Erfdeel en oogappel – Israel in politiek en profetie, Kok, Kampen 2008, 69.

  Dat klinkt namelijk als een pleidooi voor genocide.

 237. Wiesje de Lange

  @Tjerk, het lichten van een zin uit een boek is onzin. Deze vertelt je totaal niets over datzelfde boek en wat daar uiteen wordt gezet. Denk je nu heus dat een bona fide uitgever genocide zal propageren, een bona fide schrijfster zoiets zou propageren.
  Om een boek te kunnen beoordelen moet men het althans lezen, ik weet geen andere manier.

 238. Jan

  @Wiesje de Lange 2010/12/05 at 21:15

  “@Tjerk, het lichten van een zin uit een boek is onzin. Deze vertelt je totaal niets over datzelfde boek en wat daar uiteen wordt gezet. Om een boek te kunnen beoordelen moet men het lezen”

  Wanneer Wilders het doet, loopt zijn kudde er anders altijd wel blind achteraan.

 239. Tjerk

  Ik begrijp uit de reactie van Jan om 21:26 dat Wiesje de Lange impliciet erkent dat ze dit inderdaad geschreven heeft in haar boek, maar dat ze dit later besefte en haar commentaar verwijderd heeft.

  Goed, Wiesje de Lange pleit dus voor genocide, op grond van ‘bijbels-profetische inzichten’ over “Amalek”. Prima, weten we ook weer hoe serieus we moeten nemen wat ze verder zoal over het Israëlisch-Palestijnse conflict te melden heeft.

 240. Jan

  @Tjerk

  De reactie van Wiesje de Lange staat nog in de SPAM-filter. Die zal later nog wel geplaatst worden. Als je inlogt op DDS kun je die reactie al wel meteen zien. De volledige reactie luidt alsvolgt:

  “@Tjerk, het lichten van een zin uit een boek is onzin. Deze vertelt je totaal niets over datzelfde boek en wat daar uiteen wordt gezet. Denk je nu heus dat een bona fide uitgever genocide zal propageren, een bona fide schrijfster zoiets zou propageren.
  Om een boek te kunnen beoordelen moet men het althans lezen, ik weet geen andere manier.”

  @Wiesje de Lange
  Ik zie al weer een reactie in de SPAM-filter zitten. Wellicht handig om een account aan te maken en in te loggen. Dan hoef je al die rare letters niet meer in te tikken en worden je reacties altijd meteen geplaatst.

  Een account kun je hier aanmaken: http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-login.php?action=register

 241. Wiesje de Lange

  @Jan, wat bedoel je? Mijn reacties worden wel geplaatst. Kan ik dit bespoedigen? Ik meen dat ik wel degelijk een account heb, mijn naam immers verschijnt als vanzelf evenals mijn e-mail.
  Kun je me leren het beter te doen? Bij voorbaat bedankt, Jan. Een mens is immers nooit te oud (!!!) om te leren. Ach.

 242. Tjerk

  @Jan; ik ben ingelogd, maar ik zie de reactie van Wiesje de Lange van 21:15 niet.

 243. trias politica

  @Tulay: op je blog wek je de indruk een pleitbezorger te zijn voor de gematigde Islam. Maar je felle reacties hier lijken het tegendeel te bewijzen. Wat of wie ben je echt ? Lees eens het volgende artikel. Lees het van a tot z en zeg dan wat je ervan vindt:
  http://www.franklinterhorst.nl/Palestijnse%20claims%20op%20het%20land%20zijn%20vals.htm

 244. Wiesje de Lange

  Er zijn van die teksten die men niet moet lezen voor het slapengaan. Hoewel…zo langzamerhand zou een anti-antisemiet toch overal tegen moeten kunnen.

  Ik lees (want ben een compulsief lezer) wat Tjerk ten beste geeft en bedenk hoe vervelend het is, hoe fantasieloos en ook hoe onovertuigd. Het klinkt als dreunde hij uit zijn hoofd geleerde niet begrepen zinnen op.

  Dit wat hij dan opzegt wordt gewoonlijk “de Palestijnse narrative” genoemd. We wenden er aan Engelse termen te gebruiken, dan hoeven we geen Nederlandse te bedenken. Narrative. Verhaaltje?

  Het Palestijnse verhaaltje van “er was eens”. Er was eens een wonderland, zo prachtig en mooi, dat je het je niet voor kunt stellen (wat geen wonder is want…). En toen kwamen, duizenden jaren na de dagen waar geen herinnering aan bestaat (inderdaad) de boze Joden.

  Zij roofden het prachtige Palestina (waar niemand ooit een woord over schreef hoewel toch vele boekwerken verschenen over het Heilige Land) en veranderden het in….nou ja, de Zionistische eenheid (entity). En in die Zionistische etc. daar mocht geen Arabier wonen, behalve dan een miljoen en nog eens ruim een miljoen in Judea/Samaria en nog eens ruim een miljoen in Gaza. En toen en toen gingen die Zionisten aan het genocideren der Arabieren/Palestijnen die hierdoor enorm in aantal groeiden. Joodse officieren schoten op kleine Palestijnse meisjes en op andere Palestijnen ook, b.v. op een jongetje dat Mehammed Dura heette. Dat was toen morsdood, zo ontzettend dood dat niemand ooit zijn lijk vond, sterker nog, niemand vond ooit een drop bloed op de plek van diens doodgeschoten lichaam.
  Joden bestaan niet. Hun Tempel bestond niet. Koning David is een fictie en Salomon ook en de Machpela is een Moskee, het graf van Moeder Rachel ook en de Westelijke Tempelmuur (Klaagmuur, sorry voor dit Zionistische woord) heeft niets maar dan ook niets gemeen met Joden, het was gewoon een muur waaraan Mohammed zijn gevleugelde paard al Boerak vastbond.En Ibraham offerde Ishmaeel.
  En zo gaan wij door. De gebroeders Grimm zijn er niks bij. Maar die althans worden niet geloofd, zelfs niet door de gelijken van onze Tjerk.

 245. Jan

  @Tjerk

  Wanneer je bent ingelogd, kun je hier de reacties in het spam-filter zien:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-admin/edit-comments.php?comment_status=spam

 246. Tipo

  Wat vinden Tjerk en Arjen El Fassed eigenlijk van de bezetting en de etnische zuivering van de Westelijke Sahara door Marokko of van de Armeense genocide door Turkije? Of kunnen zij hun antisemitisme daar niet in kwijt en is dat dus geen issue?

 247. DSV

  @ Tjerk op 05 Dec 2010 om 18:06 #
  > Begint het je al een beetje te dagen?

  Ja, het daagt me dat je krampachtig éen kant van het verhaal onbesproken laat.
  Of ben ik nu een racist? Of een dimwit?
  Ga lekker ergens anders met je kiezelsteentjes spelen.

  @ Raaf op 05 Dec 2010 om 18:24
  Je hebt natuurlijk gelijk, maar ik kan het niet laten.
  Het is alsof er een steen (huh, een kiezelsteen?) op de grond ligt, waar je gewoon tegenaan *moet* schoppen. En die steen heet Tjerk. En we hebben ‘m nu al honderden reacties ver geschopt. Maar je zult altijd zien, op een gegeven moment raakt ie in het rioolputje.

 248. Tipo

  @Tjerk 18:06
  Dat is wel een heel uitgebreide stroman.
  Arabisch antisemitisme is dus een gevolg van Zionisme en niet andersom?
  Met sommige Soera’s uit de Koran zal het niks te maken hebben. Echt niet. Met de holocaust ook niet. Het ligt allemaal aan de Zionistische Joden en aan niemand anders. Zo zie je het echt?

  Denk je nu echt dat de islamitische wereld in dat piepkleine landje geinteresseerd was als er geen joden woonden die je overal de schuld van kan geven met een heilig boek of mein kampf in de hand? Bizar.

 249. Raaf

  Tjerk heeft samen met zijn Joop.nl maten DDS gevonden.
  het beste is er niet op reageren zoals Trias terecht aangeeft.
  Zoon Joop.nl’r thrives on attention.
  Narcisme heet het geloof ik
  Forumtrollerij.

 250. Frank

  Ha, alsof het de zionistische politiek is die haat jegens Joden bij Arabieren oproept. De lijst met Arabisch geweld tegen Joden is ellenlang en dateert al van ver voor de oprichting van de staat Israel. Bij wijze van concessie trekt Israel zich uit de gazastrook terug en wat gebeurt? Binnen de korts mogelijke keren ontstaat er een uiterst onguur haatregime van fundamentalistische halsafsnijders. Ik geef de Joden groot gelijk dat ze bedanken voor de eer. Je kunt dit gespuis niet hard genoeg aanpakken maar de Israeli’s zijn nog erg netjes, gegeven de omstandigheden.

  Wat een slap gezever weer, Tjerk.

 251. trias politica

  Hoe noemt men iemand die blind en doof is voor argumenten en die onvolprezen volhardt in zelf gecreeerde dogma’s ?

  Heren, ik zou deze meneer zijn gelijk gunnen en uw energie beter besteden. Zinloos om hier verder op door te gaan.

 252. Tjerk

  Ethan: “Ja Tjerk dat is mijn punt, vanaf 2001 stopt dat ineens, maar toen was in ieder geval al 3 jaar bekend (voor zover ik dat inmiddels heb kunnen terugvinden) dat die Shamir een antisemitische oplichter was.”

  Dat zeg jij, dat dit bekend was. Maar daar blijkt op Media Monitors en uit de emails van de Electronic Intifadah niets van, dat zij dat wisten.

  Toon dat eerst maar eens aan dat zij dat wisten. Dan heb je een punt.

  “In dat verslag van parry bleek ook dat er doodsbedreigingen van de achterban binnenkwamen naar aanleiding van die breuk, die shamir was dus behoorlijk populair.”

  Dat toont slechts aan dat de redactie van de Electronic Intifadah een rechte rug heeft waar het de bestrijding van antisemitisme betreft. Maar die credits geef je ze niet.

  Logisch, want je bent zwaar bevooroordeeld; dat blijkt inmiddels wel.

 253. Tjerk

  Tipo: “Hoe passen de duizenden verdreven Marokkaanse, Arabische, Ethiopische en Egyptische Joden die in Israel hun toevlucht moesten zoeken in je verhaal? Zijn dat ook racisten met extreme superioriteitsgevoelens?”

  Nee, die hadden gewoon de pech het slachtoffer te worden van de haat die de zionistische politiek opriep bij de Arabieren. Maar ze konden wel mooi dienen als bevolkingsopvulling in de jonge zionistische staat. Die had immers een forse Joodse bevolking nodig om de meerderheid aan Palestijnen die in het gebied leefden enigzins te compenseren.

  Een Joodse staat heeft namelijk een Joodse bevolking nodig, snap je wel?

  Is toch logisch? Stel dat ik een soevereine staat voor blanken wil stichten midden in Afrika. Dan zal ik eerst een hoop zwarten moeten verdrijven, en vervolgens zoveel blanken als mogelijk binnen moeten halen. En de zwarte Afrikanen die dan nog binnen mijn blanke staat wonen zal ik moeten achterstellen, om te voorkomen dat zij ‘de boel overnemen’, want dan is het geen soevereine blanke staat meer.

  Elk verzet tegen wat ik heb geflikt zal ik moeten delegitimeren als anti-blank racisme en terrorisme. Ik zal zeggen dat er daar nooit een ‘volk’ heeft geleefd, dat de zwarten die er woonden er pas zijn komen wonen nadat de blanken er heen trokken om het land te ontginnen. Ik zal landen die de zwarte strijd tegen de kolonisatie en verdrijving steunen binnenvallen en bombarderen; ik zal verschillende zwarte heersers en hun klieken tegen elkaar uitspelen; ik zal proberen om bepaalde zwarte heersers te paaien met geld en privileges, zodat ze hun onderdanen onder de duim houden terwijl ik hun gebieden koloniseer.

  Als er groepen zijn die een anti-blanke ideologie hanteren, en in hun handvest hebben staan dat de blanken de ondergang en onderdrukking van Afrika betekenen, en dat ze moeten strijden totdat de blanken zijn verdreven, zal ik daarop wijzen en zeggen: Zie je wel, met die bloeddorstige wilden valt niet te praten.

  Als de zwarten blanke nederzettingen met speren en brandende pijlen aanvallen, zal ik roepen dat die moordenaars vrouwen en kinderen te grazen nemen. Als ik echter zwarte dorpen met moderne artillerie bestook, zal ik zeggen dat ik de bevolking natuurlijk tracht te sparen, maar dat de terroristen zich verschuilen onder de burgerbevolking en hen als levende schilden gebruikt.

  Begint het je al een beetje te dagen?

 254. Gielah

  @ Tulay: ik stoor mij aan uw houding naar mevrouw Wiesje de Lange toe.
  Een béétje zindelijke reageerder gaat enkel op argumenten in en dus NIET op het al dan niet Joods zijn van iemand en al helemaal niet op leeftijd.
  Wat is dat voor mesjoggaas?

  Laat ons even weten welke volken hier volgens u wel mogen reageren en vanaf welke leeftijd u de mensen, die hier mee discussiëren, begint af te serveren.

 255. Wiesje de Lange

  @Tulay.

  In wezen zegt je openingszin al waar je staat. Het gaat jou niet om de inhoud van boeken, critieken, reacties, het gaat jou enkel om “wie is er een Jood”, dus wie is er een slang.
  Wiesje is vast een slang en geen gewone slang maar eentje van 82 jaren oud. Dat dit onzin is doet niet ter zake. Het staat alleen zo slordig. Wie dergelijke enormiteiten ten beste geeft is verder ook niet bijzonder te vertrouwen.

  Inderdaad wordt het land Israels bezet door doodsvijanden die o.a. branden stichten, mensen vermoorden en een klein landje zo spoedig mogelijk hopen te vernietigen. Inderdaad. Voorts sta ik achter elk door mijzelf geschreven woord. Ik weet helaas niet wat sjabbestijd is maar we hebben het over een slordig mens, onze Tulay gooit er maar wat met de pet naar.

  Wat wel ter zake doet is liegen. Wie mijn boeken WERKELIJK las ziet dat Israel nimmer wraak neemt, dit steeds overlaat aan de G’d van Israel. Een G’d der wrake. Niet aan Israel is de wraak maar aan de Hemelse Bondgenoot.
  En aangaande Amaleek, oh onwetende Tulay, dat volk kennen wij vandaag niet. Er is geen Amaleek en men kan dus Amaleek niet aanvallen al zou men het wensen.

  Ik ben enkel verantwoordelijk voor wat ik zelf schrijf, niet voor wat een criticus over mijn boeken heeft geschreven. Ik ga nimmer in op woorden van critici, goed, prijzend of afkrakend, nimmer.

  De vijanden van Israel, Tulay proberen altijd de rollen om te keren. Genocide. Ten aanzien van de Joden is er historisch sprake van genocide. Krampachtig tracht men bij tijd en wijle de Joden te beschuldigen van genocide hetgeen ietwat belachelijk is.
  De bevolkingstoename onder de Arabieren in Israel is groter dan die onder de Joden. Eigenaardige genocide nietwaar? En wat met hen die zich “Palestijnen” noemen? Genocide? Terwijl er van een bevolkingsaanwas sprake is die nergens ter wereld wordt overtroffen? Nogmaals, eigenaardige genocide. Nee. Dan het Joodse volk dat na vele duizenden jaren een 13 miljoen zielen telt. Hetgeen op zichzelf een aanklacht is tegen de genocide gepleegd op dat volk. De Chinezen, even oud als de Joden, tellen een anderhalf miljard zielen, dit ter vergelijking.
  Aangaande Amaleek stel ik voor dat men eerst eens de Bijbel erop naslaat waar Israel wordt bevolen DE HERINNERING aan Amaleek uit te wissen. Hetgeen NIETS met genocide te maken heeft. Boze herinneringen wist men uit via goede daden, oh Tulay, iets wat je misschien niet helemaal vatten kunt. Alvorens zoveel onzin ten beste te geven moet je een beetje aan het studeren slaan. Je geeft toch ook geen meningen over nierziekten zonder medicijnen te hebben gestudeerd?

  Israel dient DE HERINNERING aan Amaleek uit te wissen door het goede in de wereld te stimuleren opdat Amaleek, symbool van het kwade geheel en al zal worden vergeten.

  Dit, Tulay is iets geheel anders dan vrouwen onbesuisd voor 82-jarige slangen uitmaken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.