Marcel Crok: 'Klimaatbeleid is symboolpolitiek'

Geen categoriedec 06 2010, 16:30
Marcel Crok
Het boek van Marcel Crock, 'De staat van het klimaat. Een koele blik op een verhit debat', krijgt ruim aandacht.
Onlangs werd de auteur geïnterviewd door Jurgen Maas van Obalive. Het was een uitstekend interview, waarin Marcel Crok, die het klimaatdebat inmiddels al zes jaar volgt, op een voor iedereen begrijpelijke wijze uitlegde waar het in deze discussie over gaat. Ook ging hij daarbij kort in op het informele kennismakingsgesprek dat hij met staatssecretaris Joop Atsma, die thans verantwoordelijk is voor het klimaatbeleid, heeft gehad. Vanwege het vertrouwelijke karakter van dat gesprek bleef hij hierover echter helaas wat vaag.
Een saillante uitspraak die de interviewer Crok ontlokte was dat hij het klimaatbeleid als symboolpolitiek kwalificeerde.
Voorts was er ook een discussie met Marcel Crok, Martijn van Calmthout, chef van de wetenschapsredactie van de Volkskrant en vroom broeikasgelovige, en Bo Blanckenburg, biochemicus en freelance wetenschapsjournaliste. Tot dusver is Martijn van Calmthout altijd discussies met klimaatsceptici uit de weg gegaan. Hij wilde hen zelfs geen podium geven in zijn krant, zoals hij ooit eens duidelijk schreef in een stukje, getiteld: 'Alle stokers de broeikas uit'.
Dat is voor zover ik heb begrepen nog steeds zijn standpunt, hoewel – toegegeven - de Volkskrant wèl een gunstige recensie over het boek van Marcel Crok heeft gepubliceerd. En nu was hij dan toch maar bereid om met een klimaatsceptische collega-wetenschapsjournalist in discussie te gaan. Kortom, zelfs bij de Volkskrant begint de zaak te schuiven.
De video van het interview is hier te vinden onder de titel: 'Wetenschapsjournalist Marcel Crok'.
De discussie is op dezelfde website te vinden, maar dan onder de titel: 'De kwestie: Wetenschap voor de gewone man?'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten