Amsterdam gaat weer kraakpanden ontruimen

De gemeente Amsterdam heeft krakers van verschillende kraakpanden aangeschreven dat zij binnen acht weken ontruimd zullen worden. Deze brief wordt verstuurd de krakers de gelegenheid te geven beroep bij de rechtbank aan te tekenen tegen de ontruiming:

Een beleidsbrief van het college van procureurs-generaal in Den Haag, die op 1 december in werking trad, maakt strafrechtelijke ontruimingen weer mogelijk. Daarmee wordt een lacune in de antikraakwet, die op 1 oktober in werking trad, opgevangen. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde begin november dat de wet in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dit omdat bewoners geen kans krijgen ontruiming vooraf bij de rechter aan te vechten. De beleidsbrief komt tijdelijk tegemoet aan dit recht. Overigens is tegen de uitspraak van het hof cassatie aangetekend. De brief van de procureurs is geldig totdat de Hoge Raad uitspraak heeft gedaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.