Saoedi-Arabië pompt meer olie uit de grond

Door de aanhoudende onlusten in Libië is de uitvoer van olie uit het Noord-Afrikaanse land gestagneerd. Saoedi-Arabië heeft de taak op zich genomen het verlies aan olie goed te maken door zelf meer olie te exporteren. 

De prijs van ruwe olie piekte vorige week naar bijna $120 per vat, meldt het Financieel Dagblad.

Naast de extra inkomsten voor Saoedi-Arabië hoopt het koninkrijk haar gezag in de regio op te vijzelen als de verantwoordelijk partij die er voor zorg draagt dat de gehele regio niet in elkaar klapt en dat de wereldeconomie blijft draaien. Dat kan een win/win voor de Saoedi’s inhouden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Mike V.

  Het maakt voor ons niet uit. Dankzij de staat is 2/3 van de brandstofprijs belasting e.d. en de oliemaatschappijen hebben altijd dure voorraden. Het blijft schofterig duur, hoe je het ook wil. Die prijs zal nooit meer dalen!

 2. Mike V.

  Het maakt voor ons niet uit. Dankzij de staat is 2/3 van de brandstofprijs belasting e.d. en de oliemaatschappijen hebben altijd dure voorraden. Het blijft schofterig duur, hoe je het ook wil. Die prijs zal nooit meer dalen!

 3. Karl Kraut

  En dus gaan ze nog meer verdienen om wereldwijd het salafisme te verspreiden, Moslimbroeders en al Qaida te sponsoren, de Taliban te spekken. Het is daarom te hopen dat ‘koning’ Abdoellah ook spoedig ontmanteld gaat worden.

 4. Mike V.

  Het maakt voor ons niet uit. Dankzij de staat is 2/3 van de brandstofprijs belasting e.d. en de oliemaatschappijen hebben altijd dure voorraden. Het blijft schofterig duur, hoe je het ook wil. Die prijs zal nooit meer dalen!

 5. Mike V.

  Het maakt voor ons niet uit. Dankzij de staat is 2/3 van de brandstofprijs belasting e.d. en de oliemaatschappijen hebben altijd dure voorraden. Het blijft schofterig duur, hoe je het ook wil. Die prijs zal nooit meer dalen!

 6. Karl Kraut

  En dus gaan ze nog meer verdienen om wereldwijd het salafisme te verspreiden, Moslimbroeders en al Qaida te sponsoren, de Taliban te spekken. Het is daarom te hopen dat ‘koning’ Abdoellah ook spoedig ontmanteld gaat worden.

 7. Theo Prinse

  Maar voor hoelang. In Libie zitten ook oliemaatschappijen van Italie etc. Zuid-Europese landen die getroffen zijn door de in opdracht van de mohamedaan in het Witte huis door Al Qaeda opgehitste opstand om een Saudi variant van het Iraanse regime in Tripoli op te zetten.  Die maatschappijen willen zelf weer aan de slag met Libische olie en niet met de armen over elkaar in Geneve, Napels, Milaan etc naar de concurrenten British Petroleum Exxon Shell zitten kijken.

 8. Theo Prinse

  Maar voor hoelang. In Libie zitten ook oliemaatschappijen van Italie etc. Zuid-Europese landen die getroffen zijn door de in opdracht van de mohamedaan in het Witte huis door Al Qaeda opgehitste opstand om een Saudi variant van het Iraanse regime in Tripoli op te zetten.  Die maatschappijen willen zelf weer aan de slag met Libische olie en niet met de armen over elkaar in Geneve, Napels, Milaan etc naar de concurrenten British Petroleum Exxon Shell zitten kijken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.