PvdA-plan van straatcoaches faalt genadeloos

Een typische PvdA-gedachte: als je maar genoeg geld tegen een probleem aan gooit dan lost het zich vanzelf op. Nou, niet dus.

Dat blijkt wel uit een onderzoekje van De Telegraaf. De krant interviewde meerdere (ex-)straatcoaches en jongeren. Uit de gesprekken blijkt dat straatcoaches meldingen van wangedrag volledig uit hun duim zuigen, zodat ze hun quotum van acht meldingen per dag kunnen halen. Dat (ongeschreven) quotum is ingesteld zodat de beveiligingsorganisaties de miljoenen euro’s die zij aan subsidie ontvangen kunnen rechtvaardigen.

Straatcoaches zijn niet-opgeleide beveiligers die op straat ingezet worden ter bestrijding van overlast van probleemjongeren. Daar ontvangen ze 1.800 euro per maand voor. Niet slecht, zeker aangezien veel van hen zelf een verleden als probleemjongere hebben. Desondanks vullen de straatcoaches hun dagen met “rondhangen, broodjes döner eten en poolen“. Sommigen blowen zelfs onder werktijd, dealen coke of verkopen gestolen spullen. En dan gaat het dus over de straatcoaches, niet over de probleemjongeren.

Het halfbakken idee van straatcoaches is, hoe kan het ook anders, afkomstig uit de koker van de PvdA. Met name Ella Vogelaar was een groot voorstander, maar ook na Vogelaars vertrek uit de politiek blijft de PvdA haar uiterste best doen om het belastinggeld- verkwistende plan in heel het land door te voeren. Criminaliteit los je namelijk, in de PvdA-ideologie, niet op met zwaardere straffen, maar met zwaardere subsidies.

Dat geldt uiteraard niet alleen voor criminaliteit. Taalachterstand? Subsidie! Nog niet geïntegreerd? Subsidie! Moeite met werk vinden? Subsidie! Belastinggeld moet stromen, eigen verantwoordelijkheid is een rechtse mythe. Tel daarbij op dat veel van die subsidies verleend worden door PvdA-bestuurders aan PvdA-vrienden en je hebt een mix van belastinggeldverkwisting, belangenverstrengeling, betutteling, corruptie en vriendjespolitiek. In die omgeving voelen PvdA’ers zich veilig en vertrouwd genoeg om te paren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Mark Konings

  Om te beginnen draagt dit “onderzoek” natuurlijk geen serieus karakter. @Juul: Van een vriend van een nicht van m’n oudoom hoorde ik juist dat ze heel goed werk deden. Zo zie je maar dat anekdotes de eigenaardige eigenschap hebben dat ze steeds je vooroordelen bevestigen. Ontzetting uit de ouderlijke macht is een zeer zware maatregel die maar zelden wordt opgelegd. Het nut ervan voor de bestrijding van de misdaad is niet erg groot natuurlijk. Die 15.000 misdrijven moet je wel afzetten tegen de miljoen misdrijven die in Amsterdam in die periode werden geregistreerd. Diefstal, vandalisme en enkelvoudige mishandeling maakten het leeuwendeel van beide getallen uit. Bejaarde vrouwen zullen enkele honderden malen door de veelplegers van hun tasje zijn beroofd. De typische slachtoffers van zuivere straatroof zijn in Amsterdam jonge mannelijke toeristen.

 2. Karl Kraut

  De PvdA dacht met subsidie zelfs ons bankenprobleem te kunnen oplossen, socialiseerden zelfs de verliezen van gefaalde bankiers. Maar indien bankiers, net als straatcoaches, tijdens werkuren zouden blowen, zouden ze zeer zeker (ook) veel minder schade aanrichten.

 3. drs. Nee

  Vadercentrum luidt de noodklok ook in Den Haag. De stichting heeft dit jaar 4 miljoen euro subsidie gekregen, dat is ruim 300.000 euro minder dan vorig jaar.

  Hoog bezoek.

  http://www.vadercentrum.nl/main.php?pag=pages&id=146&sid=136&imgid=42

  http://www.westonline.nl/nieuwsitem/49155

 4. J. van Dorp

  Hereft iemand een ander werkbaar plan?

   

  Dit soort gewauwel lost niets op; interventie op wijkniveau is de enig werkbare weg. De rest is gelul.

 5. Michael V.

  De hele PVDA-clan is door en door corrupt. Dat blijkt wel uit alle verwevenheid van al die linkse clubs.

 6. Juul

  Deze keer gebruik ik op eerder advies van Bjorn weer enters ipv spaties, maar weer geen alinea’s…

 7. erdebe

  Dat krijg je ervan als je mensen vertouwd die niet te vertrouwen zijn 🙂

 8. Juul

  Ook zo iets, buurtvaders. Ook aangesteld om magreb-jongeren in toom te houden. Van een directrice van een basisschool in een achterstandswijk, oud collega en bevriend met mijn gepensioneerde tante, hoorde ik enkele jaren geleden, dat zo’n buurtvader regelmatig kwam controleren of meisjes, zelfs in de onderbouw, wel hun hoofddoek ophadden.  Kennelijk belangrijker dan tuig op hun gedrag aan te spreken. 

   

   

  En wat Hélène zegt. Waarom blijven in hemelsnaam die ouders steeds helemaal buiten schot? Ik ben niet helemaal thuis in die materie, maar ik vermoed dat ouders van autochtone kinderen voor heel wat minder kattekwaad uit hun ouderlijke macht gezet worden. Zeshonderd criminele jongeren met bij elkaar 15 duizend aanhoudingen! Hoeveel laffe berovingen op weerloze bejaarden zouden daar o.a. tussen zitten?

   

   

  Met in de grote(re) steden een via cliëntisme en migratie gevestigde dictatuur van de overcorrupte PvdA verwacht ik helaas weinig verandering.

 9. AnonymousBlanda

  Samengevat kan je dus stellen dat de PvdA een criminele bende is.

 10. Hélène

  Van der Laan lanceerde deze week weer een nieuw plan over het  ‘genadeloos’ volgen van de vaste kern veelplegers. Het viel me op dat ook hier de jongere broertjes gelijk in het plan meegenomen werden. Zonder dat er van de ouders enige activiteit verwacht werd of dat er anderszins druk op ze werd uitgeoefend om hun zoon als goede burger op te voeden.

  http://www.welingelichtekringen.nl/11718-zeshonderd-criminele-jongeren-in-amsterdam-zijn-de-afgelopen-jaren-bij-elkaar-15-duizend-keer-aangehouden.html  

 11. Karl Kraut

  De Pvda is niet crimineler dan het systeem waarbinnen ze hun (figuranten)rol(letje) spelen. De Pvda is ook maar niet meer dan een systeempartij, met een—hun eigen—karaktermasker.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.