Hoera: een rechtse meerderheid in de Eerste Kamer!

37 zetels voor de coalitie, 38 voor rechts. Dank u statenleden.

Ja, ja, ja, ja, JA! De 38 zetels zijn binnen. Weliswaar niet voor de coalitie zelf, maar wél voor rechts. 

Had het mooier gekund? Ja, natuurlijk. Maar dit is alles behalve slecht nieuws voor premier Rutte. Het zal inhouden dat er even geen verandering komt op het gebied van de godslastering, maar afijn, dat komt dan later wel. We hebben op dit moment belangrijkere prioriteiten.

Oh, en de grote verliezer van de dag? D66. Door een foutje van een Noord-Hollands statenlid komt die partij op 5 in plaats van 6 zetels. Sneu hoor, Alexander, we hebben met je te doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

93 reacties

 1. Jan

  Door in zuid-holland op de VVD te stemmen heeft de SGP de VVD de mogelijkheid gegeven om de 10e zetel voor de PVV te redden. (Achteraf dankzij een onbenul van D’66 niet nodig). De SGP heeft dus feitelijk al als een coalitiepartner geacteerd. Bij de oppositie heeft de CU zich wel afzijdihg gehouden.

 2. Jan -The Other One-

  een rechtse meerderheid in de Tweede Kamer? Het zl toch de eerste kamer moeten zijn?

 3. Hugo

  @RRKampen

   

  Dat is balen voor u, de huren gaan fors stijgen de komende periode. En fietsers moeten wegenbelasting gaan betalen.

 4. Jan

  Dacht jij dat de VVD en het CDA de Islam niet als een religie beschouwen?

 5. Trudy

  De SGP gedoogt de coalitie op alle fronten behalve openingstijden op zondag en het verbod op Godslastering..

  Trouwens dat verbod op Allah’s lastering bestaat al veel langer, zie Geert Wilders die terecht moet staan voor de jongens en meiskes in de rechtbank, geen gezicht als je die kinderen die zich rechter noemen daar ziet zitten…

   

   

 6. Raaf

  DSV

   

  Ik zie toch echt liever de archaische maar betrouwbare SGP dan de wentelteefjes en dolkstekers van het CDA.

   

  Op de drie III’s kan zeker vooruitgang geboekt worden met de SGP omdat de SGP de islam als een ketters geloof beschouwt dit itt het CDAllah die niet kan wachten op het moment dat NL wordt uitgeleverd aan Mohammed en co.

 7. RR Kampen

  de hypotheekrenteaftrek is de reden dat ik nooit een pand in NL zou kopen. En vandaag de dag weten talloze huizenbezitters waarom 🙂 De huisprijzenbubbel dus. Lekker laten platzen verder.

  Ik huur in de particuliere sector. Aardig chique, mag ik wel zeggen. Vijf minuutjes fietsen van m’n werk 🙂

  Overigens is het eind zoek als we mekaar constant vroegen van ‘wat maak je je druk om’ dit of dat. Wat maak je je druk om mijn druktemaken om de HRA?

 8. Hugo

  @DSV

   

  Niet zeuren, we gaan nieuwe kruistochten organiseren omdat de SGP dat wil.

 9. DSV

  Eens, maar mijn punt is dat de EK niet ‘safe’ is, omdat de SGP de islam als een religie beschouwt. Er gaat dus geen geen enkele vooruitgang op de 3 I’s geboekt worden.

 10. Trudy

  De SGP is een nette partij, veel eerlijker en vreedzamer dan een islampartij met een Elatik aan het roer, mocht zo’n partij er komen!

 11. RR Kampen

  Ik zal verder geen uitspraken doen over mijn woonsituatie, maar te balen heb ik niet. Anderen wel, die zijn inderdaad slachtoffer van de huizenbubbel – in alle opzichten. De priesterkaste van de tegenwoordige tijd – de bankiers dus – woekeren intussen met grotere winsten dan ooit. Zelf ben ik binnen twee jaar vertrokken naar Punta Arenas, Chile. Dit, overigens, omdat ik alles uit het leven wil halen wat erin zit, en een stuk tijd in een desolate streek wil doorbrengen. Waar logica gezond is, en feiten de gewone noodzaak des levens vormen 🙂

   

  Trudy 17:37, als ze kans kregen – SGP + aanhang – kregen we weer boekverbrandingen. Dat werd wel heel duidelijk uit het debat van een paar jaar geleden over het kinderboekenthema: magie.  

 12. Nico

  Ik bedoel, als de regering de oppositie nodig heeft om een belangrijk deel van haar beleid te kunnen uitvoeren, dan zal diezelfde oppositie daar ook wat voor terug willen, net zoals de SGP dat wil in ruil voor steun op andere delen van het beleid.

 13. Doc_P

  Die conclusie lijkt me niet gerechtvaardigd.

   

  Maatregelen die specifiek tegen de islamisering waren gericht zouden toch al niet langs het CDA of de VVD komen. Daar heb je de SGP niet voor nodig, sterker nog, ik vermoed dat de SGP een stuk minder negatief daartegenover staat dan menig CDAer.

   

  Wat wel prima kan zijn maatregelen op het gebied van integratie en immigratie, en indirect bestrijd dat natuurlijk ook de islamisering. De PVV kan evenveel van haar beleid uitvoeren als voor vandaag, m.u.v. het vrijgeven van koopzondagen. Niet prettig, maar geen halszaak.

   

   

  PS: @ Theo Prinse: GL = 5

 14. Raaf

  Ik wil Mare, Willie, RR. Kampen en Wesley van harte feliciteren met de 37+1 zetels.

   

 15. DSV

  Moet ik je soms aangeven?

 16. Willie

  Tuurlijk, lekker D66 aanvallen, terwijl je jezelf uitlevert aan de SGP, grap van de dag.

 17. RR Kampen

  De minderheidsjunta met gedoogsteun van de racistische beweging – tezamen 49.7% van de stemmen – kon niet vallen, uiteraard.

 18. Hugo

  Een stem op D66 is een stem voor de socialisten..

 19. Trudy

  We hebben gewonnen!!!!

 20. Hugo

  @Wesley

   

  Welke anti-islam agenda. Noem eens een paar wetsvoorstellen?

 21. RR Kampen

  Linkse hobbies zoals de hypotheekrente-aftrek zullen keurig intact blijven.

 22. DSV

  Ik denk echter wel dat Wesley de juiste conclusie trekt. Aan dit kabinet valt voor de PVV geen eer meer te behalen.

 23. Nico

  Voor de echte belangrijke dingen heeft dit kabinet toch de steun van de oppositie nodig. De PVV laat het dan namelijk afweten. Er verandert niet veel.

 24. holland

  Nederland levert zich over aan een gast die denkt dat hij een 2000 jaar oud boek letterlijk moet nemen en dat het enige recht van een vrouw het aanrecht is.  (Waar heb ik dat eerder gehoord?)

   

  Lijkt me voldoende resultaat om te zeggen dat het referendum op deze coaltiie een NEE was.

   

  Dus tijd voor verkiezingen. Het wordt tijd om met paars+ de boel weer in beweging te brengen. Wilders schreeuwkwartier is over. Hij mag zelf  nog een keer aan de bel trekken. Kan die leuk in de rechtzaal verder spelen.

 25. Hugo

  Ach RR Kampen, wat maak je je toch druk om die hypotheekrente aftrek. Jij woont toch in zo’n huurkazerne 6 hoog achter?

 26. Raaf

  DSV

   

  We zullen zien.

  Maar nu de eerste kamer ‘safe’ is wordt het wel tijd om flink aan te zetten.

  Zeker inzake de drie I’s.

  Ze hebben de handen vrij dus nu breekt de tijd aan dat er spijkers met koppen geslagen moeten worden.

   

   

 27. Theo Prinse

   

  Ik ben ergens een zetelkwijt. Iemand ?

  VVD 16

  PvdA 14

  CDA 11

  PVV 10

  SP 8

  D66 5

  GL 4

  CU 2

  PvdD 1

  50+ 1

  OSF 1

  SGP 1

   

 28. Padbuffel

  Ik ben vreugdevol over dit resultaat. Hoe kan dat als jet Rutte I al hebt opgegeven? Er vanuitgaande dat Rutte I ontploft zitten we de komende 4 jaar in ieder geval veilig met een centrum-rechtse meerderheid in de Eerste Kamer. Daar voel ik me wel prettig bij. Generaal Pardon moet het land uit.

 29. Julius

  Is vlug gevuld met een SGP kruisje… en verder mooi naar de ome van de SGP luisteren anders stemt’ie lekker niet mee….

   

  Mooi vooruitzicht. Onzekerheid troef…. Nog steeds de bevolking niet kunnen overtuigen van deze allerbeste coalitie ooit 🙂

   

   

 30. Nittickson

  Er is vandaag niet gestemd door de Nederlandse bevolking, hoor. Uw pogingen om de uitslag toch in die termen te zien is ronduit potsierlijk.

   

  Verder kunt u schelden op PVV en SGP wat u wilt maar daar worden die partijen niet minder keurig van. Eigenlijk wordt er maar een persoon minder keurig van.

   

  Dat de SGP niets zou zien tegen de strijd tegen de islam is een nauwelijks voorstelbare opmerking voor iemand die de Nederlandse taal kan lezen. Woont u op de Noordpool of zo? Bovendien gaat het de PVV met name om een rem op de immigratie – een onderwerp waar de SGP het volledig mee eens is.

 31. Padbuffel

  Kan het niet nalaten, Groen Links Tokkie uit Noord Holland van harte gefeliciteerd met het uitbrengen van een ongeldige stem met een blauwe pen i.p.v. een rood potlood.

 32. Maaike

  Nou ja, het is een pyrhusoverwinning. De VVD moet haar liberale beginselen inleveren. Zaken als zelfbeschikking, vrijheid van godsdienst, etc.

 33. Jasterke

  |@Theo Prinse (17:02)

   

  dat zal die D66-er óók wel geflikt hebben….

 34. Mar

  @Trudy

   

  U voelt zich als vrouw (?) zo gelijkwaardig aan een man, dat u zich om dit te tonen de stoere taal van mannen aanmeet om vooral te laten zien dat u uw mannetje wel staat.

   

  U noemt anderen vrouwenonderdrukkers, maar u bent wel continue bezig om andere vrouwen te vertellen hoe zij zich moeten opstellen tegenover islam, namelijk zoals u zich opstelt.

   

  Ik heb een hekel aan feministes, die menen dat zij het wiel hebben uitgevonden en iedere vrouw die zich niet gedraagt zoals zij, ongeëmancipeerd noemen. Ik heb een hekel aan vrouwen, die menen mij te moeten vertellen hoe ik mij als vrouw moet gedragen of zelfs willen opleggen.

   

  Er is niemand, geen man of vrouw, die mij vertelt hoe ik moet leven. Ik maak mijn eigen keuzes in het leven en laat mij niet leiden door wat op bepaalde momenten gemeengoed is in de maatschappij.

   

  Ik heb mijn (basis)principes, daar sta ik voor en hou ik aan vast en die zijn niet onderhevig aan de gekte van de dag. Waar ik 10 jaar geleden voor stond, sta ik nu nog. Ik sta voor principes met een basis en niet prinicpes die wisselen van situatie naar situatie, de ene keer wel en de andere keer niet. Vandaar dat mannen die hun vrouw dwingen een hoofddoek te dragen bij mij gelijk zijn aan mannen (en vrouwen) die vrouwen willen verbieden een hoofddoek te dragen.

   

  Het is een verademing een zelfstandig individu te zijn en ik heb mij nooit druk hoeven te maken over of ik wel voldeed aan de steeds wisselende positie van de vrouw in de maatschappij. Ik ben ik en dat bevalt prima.

   

   

 35. Julius

  dat ik door even persoonlijk doch vrij netjes op die rare mevrouw Gielah te reageren al een waarschuwing mbt een ban aan mijn broek kreeg.

   

  @Maaike, blijf er zoals je telkens doet lekker boven staan. Want jouw niveau gaat een madame als Trudy niet redden 😉

 36. Maaike

  Ik ben een westerse blonde hoer, een fanatiek moslimaanhanger. Ik sta in de keuken met een hoofddoek op aan geile bootvluchtelingen te denken. Hoe komt u daar toch bij? U heeft een hekel aan mij, alleen omdat ik een andere mening heb dan de uwe. Elkaar respecteren, en niet gaan uitschelden, DAT heeft te met gelijkwaardigheid en in het verlengde daarvan ook met emancipatie. Wat dat betreft is uw niveau nog niet verder dan dat van een kleuter.

 37. Trudy

  @Wesley #9:05:  Heb ik iets miszegd? Maaike is toch een fan van de religieuze vrouwenonderdrukkers? Als zij steeds het Christendom kleineert, en daarentegen de religieuze baardapen omhoog hemelt, dan moet zij niet raar staan te kijken dat daar tegen- reacties opkomen…

  En als Wesley en Maaike daar niet tegen kunnen dan moeten zij naar Krapuul gaan..

   

  @Wesley hoort dat bij je linkse ideeën om een ander aan te geven, hm doe mij terug denken aan de 2’e wereldoorlog toen had je ook veel NSB’ers…

 38. Hugo

  @Wesley

   

  Anderen aangeven zit je in het socialistische bloed of niet?

 39. Wesley

  ik dacht dat persoonlijke aanvallen door de redactie aangepakt zouden worden en zonder waarschuwing in een ban zouden resulteren.

   

  Kan iemand Trudy een ban geven vanwege haar reactie van 20:34?

   

   

 40. Caroline

  Kampen, obsedeerde u me maar, dan was er nog iets aan, aan het volgen van de platgetreden paden van uw intellectuele inzichten.

   

  Collecitivisten denken in groepen, niet in mensen, en kunnen dus niet anders zijn de racist, seksist, socialist, facist, of wat hun domme hersentjes hen dan ook mogen ingeven. Je kan die mensen links noemen, en ach, waarom eigenlijk ook niet?

 41. Groene Leeuwr

  Dit foutje is D66 in de Noord-Hollandse staten gráág vergeven hoor. D66 maakt wel vaker foutjes. Nu is het niet Alexander maar iemand die kleurenblind is in GS.En hebben wij met de SGP dus de meerderheid. Zoals het hoort.

 42. Maaike

  Beste Trudy, Rutte is hervormd, dat klopt, maar het gaat erom dat je je religie kan relativeren. En waar het mij nog meer omgaat is dat iemand zich niet verheven voelt boven de ander omdat hij of zij een religie aanhangt. Of dat je kritisch mag zijn over een religie en vragen mag stellen.Met een orthodox gelovige (of dat nou christelijk is om islam) kun je hierover niet praten omdat Gods woord de waarheid is. Of omdat de dominee of de Imam zegt dat het zo is. Of Wilders. Als iemand zo heilig is overtuigd van zijn eigen waarheid dan is de ander per definitie in het ongelijk. Of is iemand een domme blonde westerse hoer ( dat heet een persoonlijke aanval, dat gebeurd vaker als men er met woorden niet uitkomt)), zoals u mij heeft genoemd.

   

   

 43. RR Kampen

  U zet mij aan tot het barsten der lippen 😀

  ‘Links’ betekent tegenwoordig slechts één ding: niet-racistisch. Gevolg: practisch de hele VVD is links. Ik dus ook 🙂 Voor alle duidelijkheid: ik stem niet op een partij die zich afhankelijk stelt van een racistische beweging. Overigens ben ik volmaakt gewend aan mensen die een obsessie hebben met mijn persoontje. Het is alleen not done op dit forum om die uit te spreken. Misschien kan daarvoor een speciale bewonderdraad worden geopend.

   

  Trudy 20:34, je moet maar net niet weten dat Mohammed de profeet als één van z’n bijnamen draagt: ’s werelds eerste feminist…

   

   

   

   

   

 44. Trudy

  @Maaike is een beetje dom..Maaike is een beetje dom…

   

   

  Met de SGP hebben we nu een veilige religie en dat is het Christendom, en niet Maaike’s religie van vrouwenonderdrukking.. waar zij een liefhebber van is…

 45. Raaf

  Beste Maaike 

   

  Ook U van harte gefelicitweerd met de overwinning van van Maxime, Mark en Geert.

   

  Stel je toch eens voor dat we afhankelijk waren geweest van de luimen van Cohen en Peggol ?

  brrrrr de rillingen kruipen over mijn lijf als ik er alleen al aan denk.

   

 46. Gielah

  Ach Trudy… men moet tegenwoordig met een lantarentje zoeken naar mensen, die NIET op het christendom katten en intussen wel de levensgevaarlijke islam tolereren en goedpraten.

   

  Ik heb ooit eens een cursus hypnose gevolgd en weet hoe het werkt en ik begrijp naar aanleiding daarvan intussen, dat de meeste mensen dusdanig gehersenspoeld zijn, dat men hen met argumenten en tegenreacties niet meer bereikt.

   

  Er valt wel te déprogrammeren, hoor…. maar daarvoor hebben we dagelijks goede info ( via niet-linkse, maar neutrale media) nodig plus een heleboel tijd…… jáááren!

   

  Ik denk nogal eens aan een van de laatste dingen die Jezus zei ( ze waren toen bezig Hem aan het kruis te spijkeren) : ‘ Vergeef het hen maar, Vader, want ze weten niet wat ze doen’.

  Dat had Hij goed gezien.

  De meeste mensen hebben geen idéé wat ze doen… die volgen gewoon de meerderheid… als automaten.

  Die gaan straks ook heel gemoedelijk onder de islam en de shar’ ia leven…. no problem…. EN maar schelden op de Joden en de christenen!

   

  Er bestaat bést zoiets als een vrije wil, maar dat geldt maar voor een héél klein deel van de mensheid.

  Het merendeel volgt en WORDT geleefd.

   

  He grootste wonder is.. dat er nog een paar mensen zijn die NIET volgen en die zelf denken en zich niet laten belazeren.

  Ontmoet u die mensen, zet er dan een gouden randje omheen, want zij zijn vrij zeldzaam.

 47. Nico

  “men moet tegenwoordig met een lantarentje zoeken naar mensen, die NIET
  op het christendom katten en intussen wel de levensgevaarlijke islam
  tolereren en goedpraten”

   

  Ik zelf heb vorig jaar bij de TK verkiezingen VVD gestemd om de invloed van zowel de Islam als het orthodoxe christendom te beperken. Daarom ben ik ook teleurgesteld dat de VVD met de SGP in zee gaat, een partij wiens gedachtengoed lijnrecht tegenover het klassiek-liberale gedachtengoed staat. Ik denk ook dat veel andere VVD stemmers (en nogal wat PVV stemmers) hun stem niet hebben gegeven om aan de ene kant de sharia tegen te houden, maar om aan de andeer kant een christelijke sharia partij binnen te halen. Er zijn genoeg mensen die noch van de Islam, noch van het orthodoxe Christendom veel moeten hebben.

   

  Daarom ben ik blij dat ik, bij gebrek aan beter, bij de PS verkiezingen op en andere liberale partij heb gestemd. [En dan weet die kl*jo het potlood niet te vinden en help ik ongewild een communist de EK in!!!!]

 48. NN

  Het enige positieve dat je op dit moment over de Nederlandse politiek kunt zeggen, is dat het interessante tijden zijn.

 49. Trudy

  @Wesley #12:51: Ik heb een hekel aan mensen die onze ongevaarlijke Christendom kleineert, en de Islam verheerlijkt!

  Jullie durven wel de Christenen uit te maken, maar over de moslims durven jullie niets te zeggen..

   

  Ik heb een hekel aan @Maaike omdat zij die religieuze islamitische haatbaarden vereert, en daardoor de positie van de vrouw over brengt naar Islamitische maatstaven…Door vrouwen zoals zij en @Mar wordt de hele gelijkwaardigheid van de vrouw weer teniet gedaan…

   

  Enneh de SGP mag dan een andere mening hebben over vrouwen dan andere partijen, maar daar zullen wij in het dagelijkse leven helemaal geen last van hebben, want we mogen nog steeds auto rijden, we hoeven geen burka’s te dragen, en we worden ook niet als oud vuil behandeld!

 50. Raaf

  De zuurgraad bij Gutmensch en co is momenteel onpeilbaar.

  Dat levert kostelijke tv. op.

  Zodadelijk weer Standpunt.nl waar de “Betere Menschen” weer voluit op het orgel mogen gaan om hun dolle woede te ventileren.

 51. Wesley

  @ Trudy

   

  Wat hebben jouw vooroordelen en drogredenaties te maken met de standpunten van Maaike?

 52. Julius

  Jouw reactie is tot nu toe toch wel de allerleukste 🙂

 53. RR Kampen

  van de blik in mijn mooie oogjes bent u ook al vanzelf wartaal uit gaan slaan. Waar slaat uw tweede alinea op? Nee. Laat ik die vraag maar gewoon als conclusie formuleren: die alinea slaat nergens op. Leuk is hij wel. We bekijken hem nog even: 

  Collecitivisten denken in groepen, niet in mensen, en kunnen dus niet
  anders zijn de racist, seksist, socialist, facist, of wat hun domme
  hersentjes hen dan ook mogen ingeven. Je kan die mensen links noemen, en
  ach, waarom eigenlijk ook niet?

  Deze zinnen bewijzen hun eigen, collectivistische gelijk. Had ik u al eens voor spiegels gewaarschuwd? Bij deze!

 54. Doc_P

  Ik zou toch in overweging willen geven of er niet een fors verschil zit tussen de islam en het orthodoxe Chirstendom. Qua behandeling van andersdenkenden, qua aantallen (en daarmee de kans om de meer onwenselijke delen van de eigen ideeën ingevoerd te krijgen), qua afwijzing van de Nederlandse samenleving, en bovenal: qua geweld.

   

  De vergelijking geeft de islam veel te veel eer, en doet de mannenbroders onrecht. Ja, de SGP heeft een aantal punten die ik ook nimmer ingevoerd zou willen zien, en ik zal er nooit op stemmen, maar er is een wereld van verschil. Het verchil tussen een bondgenoot in de strijd tegen de islam, en een vijand.

 55. Trudy

  @Gielah #9:49: Ik kan hier best boos om worden, want geef mij maar liever de SGP ook wel conservatief maar niet gevaarlijk!… dan de religieuze fanatieke islamisten, die in Nederland een partij kunnen oprichten..

  Maar je hebt nu eenmaal vrouwen die kikken op een religieuze vrouwenonderdrukker..

  Groetjes  Trudy,

   

 56. NN

  Het enige positieve dat je op dit moment over de Nederlandse politiek kunt zeggen, is dat het interessante tijden zijn.

 57. Trudy

  Ach Maaike # 19:4:: Deze coalitie kan beter overgeleverd zijn aan de SGP dan aan Cohen van de PvdA…..Rutte is zelf ook nogal gelovig dus de SGP en Rutte hebben elkaar gevonden..dom vrouwtje!!!

 58. Julius

  Nee, ik heb geen ban gehad maar door lieden als Gielah en consorten te confronteren met hun vaak onzinnige opmerkingen en persoonlijke verwensingen kreeg ik een eerste (en meteen laatste) waarschuwing. Ik voelde die ban al aankomen omdat de toon van eerder genoemde lieden steeds harder werd en dan weet je dat je hier op DDS door de redactie in het verdomhoekje gezet gaat worden.

   

  Het (overigens) inhoudelijk blijven zoals jij, RR Kampen, Reinier, Mar en zo nog wat mensen vind ik bewonderenswaardig en ik heb dat al een tijdje geleden opgegeven. Wel blijft het hoogst interessant om hier de discussies te blijven volgen en beperk ik me tegenwoordig tot wat oneliners ala PVV.

  De reacties die daar soms op volgen zeggen erg veel over de manier van denken en discussieren.

   

  En ach, het is een gewoonte hier dat bij gebrek aan goede argumenten men graag op de man/vrouw speelt of anderen woorden in de mond leggen die nergens zijn gezegd. Ook wordt er vaak en graag een zijspoortje gekozen om het onderwerp te veranderen.

   

  Het welbekende verdraaien van feiten en waarheden is een grote rechtse hobby 😉

 59. Verwilderd

  Rechts heeft een glorierijke overwinning behaald  en links volledig
  buiten spel heeft gezet. De SGP zal met die ene zetel meer kunnen
  bereiken dan de Dhimmie Unie van Rouvoet ooit voor elkaar heeft gekregen
  in de regering.

  De PvdA die verklaarde ‘er met gestrekt been in te vliegen’ staat helemaal met lege handen.

   

  Lijkt mij dat de linkse kerk het daar me kan doen. Leuk of niet leuk , aan de bak , willen ze niet nog meer zetels verliezen met etteren , sbaoteren , tegenwerken , liegen en bedriegen waar maar mogelijk is .

  Ik daarentegen geniet met volle teugen ..van de toenemende wanhoop bij reli’s maar linkse Gutmensch und Parteien vooral , straalt d’r van af .  De PVV vaart er wel bij en nu al dik 2 miljoen burgers en steeds meer straks ook… Hahahaha !

 60. Mar

  @Raaf

   

  Op 24 mei om  13.10 uur zie ik plotsklaps mijn naam opduiken in een post van Trudy, zonder dat ik hier bij dit artikel een bijdrage heb geleverd. De post van Trudy gaat in totaal niet over het onderwerp van dit artikel.

  Dit was niet de eerste keer dat Trudy mijn naam uit het niets noemt, dus als zij graag wat van mij wil horen en daar meerdere malen naar hengelt, ben ik de beroerdste niet.

   

  Het zou prettig zijn voor alle betrokkenen als u uw ogen openhoudt en niet uit machte der gewoonte mensen van iets betichten wat een ander veroorzaakt.

   

  (trouwens, u heeft er ook een handje van mensen te noemen die totaal niet bij de discussie betrokken zijn,

  wilt u de discussie prettig houden, ga dan zelf ook niet zitten uitlokken)

 61. Jan

  In december voorspelde je nog maar een stuk of 8 zetels voor de PvdA en nu hebben ze er vier meer dan de PVV. Had slechter gekund…..

  Dat Rutte en Wilders moeten overleven door zicht uit te leveren aan vrouwen- en homo haters, kan ik geen klinkende overwinning noemen en is toch ook zeker niet wat hier een half jaar geleden op DDS werd verwacht.
  12 jaar rechts aan de macht zoals hier werd geroepen lijkt erg onzeker.

 62. Verwilderd

  Kan m.i . gezien de ‘prestaties ‘ van , best wel wat meer bezuinigd worden op Jeugdzorg Nederland.

   

  http://www.argusoogradio.org/      Hier te beluisteren ..nu  

   

  ..

 63. Verwilderd

  Programma Thema-uitzending: “Buro Jeugdzorg – Het vervolg “
  Zaterdag 28 mei van 16:00 tot 22:00

 64. Verwilderd

  http://www.argusoogradio.org/

   

  Thema-Uitzending: Buro Jeugdzorg

  Door Redactie op 19 februari 2011 – 23:14 | 3.116 keer bekeken52 Reacties | Deze post afdrukken

  Buro Jeugdzorg
  (de jeugd heeft de toekomst.. of niet?)
  19-februari-2011 | 16:00-22:00

  Het programma werd gepresenteerd door Désirée Röver en Arend Zeevat.

  Al eerder is er in een reguliere uitzending op Argusoog Radio aandacht besteed aan het thema jeugdzorg.
  De laatste tijd kregen we berichten binnen die ons er van doordrongen
  dat het goed zou zijn, om eens de diepte in te gaan met dit onderwerp
  en er een thema-uitzending aan te besteden. Want in die jeugdzorg en
  jeugdhulpverlening gebeuren rare dingen.

   

  Vorig
  jaar kwam naar buiten, in het kielzog van het kindermisbruik binnen
  de Rooms Katholieke kerk, dat er in jeugdhulpverleningsinstellingen in
  Nederland zo’n 1000 kinderen seksueel zijn misbruikt. Daarnaast is er
  een zwartboek samengesteld ten aanzien van de vele misstanden in de
  jeugdzorg en bij voogdij-instellingen. Zo blijkt dat er vele kinderen
  onterecht in pleeggezinnen terecht komen en soms daar moeten blijven,
  terwijl geweten wordt dat ze daar mishandeld worden. Kortom de beerput
  en doofpot van de jeugdzorg ruikt bij het openen onfris. Houdt
  daarom bij het luisteren naar deze uitzending dan ook bij voorkeur een
  wasknijper bij de hand, om in noodzakelijk geval op je neus te
  zetten.

  BELUISTEREN

 65. Maaike

  Inderdaad, ook ik denk dat het heel moeilijk is om het beleid dat het CDA en de VVD willen moeilijk is te bewerkstelligen, omdat het leunt op een partij die wel de handtekening heeft gezet onder 18 miljard bezuinigingen, maar in sociaal economisch opzicht andere uitgangspunten heeft dan de VVD en het CDA. En op andere belangrijke punten, zoals bijvoorbeeld op internationaal beleid geeft de PVV niet thuis. Ik vind Rutte geweldig, een goede minister president en ik geloof ook dat hij een goede ministersploeg heeft neergezet. Maar gemakkelijk wordt het niet. Ik denk idd ook dat die vier jaar niet wordt volgemaakt.

   

  Ik hoop ook dat Obama blijft, maar nu is hij weer even populair, nadat hij Osama Bin Laden heeft laten ombrengen, maar dat ebt na een tijdje weer weg. Waar het om gaat is dat die economische motor in de VS weer gaat draaien, en dat is tot nu erg moeilijk gebleken.

 66. Raaf

  Julius, alles beter dan de PvdA die nu zelfs bezig zijn om zwembaden af te plakken zodat hun islamitische cliënten apart kunnen zwemmen. 

 67. Julius

  “En die kern is dat rechts een glorierijke overwinning heeft behaald”

   

  Een glorieze overwinning? Een volledig theocratisch clubje dat het kabinet op zijn manier in de tang zal proberen te nemen. Bij een glorieuze overwinning had Rutte met twee vingers in zijn neus het beleid kunnen doorvoeren. Dat lijkt mij nu niet bepaald het geval. Vrouwenrechten worden even in de ijskast gezet en inderdaad, Wilders mag het uitzoeken met zijn strijd tegen de islam. Voor hem misschien een ideologische club, voor de andere partijen (CDA en VVD) en voorl voor de SGP een religie. Een recept voor hommeles. Wat ik knap vind is hoe Rutte hiermee tot nu toe omgaat. Chapeau. Maar een glorieuze overwinning…. “kuch”

   

  Wat er nu in Den Haag zit is een overduidelijke neo-conservatieve regering. Op zich prima maar het blijft een minderheidkabinet wat veel moet gaan bidden (lerrelijk en figuurlijk) en smeken om het beleid vorm te geven. En we hebben in Amerika gezien waar het neo-conservatisme toe heeft geleidt; een klinkende overwinning voor de democraten (lees échte liberalen). En zoals het er nu uitziet zal Obama ook zijn volgende ambtstermijn binnen gaan halen. 

   

  Ik hoop van harte dat Rutte1 de volle vier jaar kan volmaken om aan het eind oprecht te kunnen beoordelen wat het ons heeft gebracht en of de bevolking hem dan een klinkende overwinning zal gunnen voor een tweede termijn. Ik denk van niet eerlijk gezegd…

 68. Raaf

  @ Maaike

  Ik zie hetzelfde als U. Er zitten weinig echte brekebeentjes tussen en dat de VVD met de SGP moet gaan babbelen en de PVV weer met de linkerflank van het CDA zou wel eens verfrissend kunnen werken.

   

  @ Mar

  Ik beticht niemand (ik riep alleen op om de weinig vruchtbare tweestrijd te staken)

   

  @ Jan

  PvdA heeft mbv. de MSM inderdaad hoger gescoort dan verwacht (maar nog wel steeds de allerslechtse uitslag ooit gehaald) D’66 lijkt momenteel het spiegelbeeld te zijn van de PvdA. Groeit de laatste dan daalt de eerste en viceversa. Toen D’66 op 31 zetels stond, stond de PvdA op 14 in de peilingen.

   

  Overigens zijn vrouwenhaters en homofoben juist opvallend vaak aan te treffen bij het electoraat van de PvdA. Ik kan me geen SGP’r herinneren die homo’s in elkaar rost of op straathoeken ‘hoeren’ sist.

   

   

 69. Emile M

  Beste rechtse vrienden, Nu omwille van de nieuwe gereformeerde vrienden de strafbaarstelling van godslastering  gehandhaafd blijft gaan jullie toch niet zeuren als GW wordt veroordeeld. Dat heb je nu ingeleverd.

 70. Maaike

  @Raaf, nou een glorierijke overwinning is het niet hoor. VVD en CDA moeten nu dubbel worden gedoogd om wetten door de eerste kamer heen te krijgen. Wel vind ik het interessant dat het kabinet met zoveel verschillende partijen steeds weer om tafel zal moeten. Ik heb het idee dat het kabinet bestaat uit bekwame lieden die met deze nieuwe situatie goed kunnen omgaan.

 71. Maaike

  Dat je geband bent (ik zie trouwens nog wel reacties van je staan) zou dat misschien kunnen komen omdat, wanneer je kritiek hebt op bijvoorbeeld Israel, je een jodenhater bent? Of wanneer je iemand aanspreekt op discriminatie (zie dat hoofd, product van 1400 jaar inteelt, over Tofik Dibi) je een blonde westerse islamaanhanger bent die de sharia wil invoeren. Als ik de reacties van Trudy zie, dan denkt zij wel dat ik daar allemaal voor sta, terwijl ik dat nooit heb opgetypt. Ook Gielah in haar commentaar zegt weer dat degenen die het niet met haar eens zijn schelden op joden en christenen. Ik begrijp niet hoe zij daar bijkomt, want ik heb het nergens zien staan.

   

 72. Trudy

  Julius en trawanten, ik denk dat jullie op de verkeerde site zitten, want volgens mij moet je bij Krapuul zijn want daar zitten jullie simpele soortgenoten, niet op het  sjieke DDS…

 73. Reinier

  @Trudy.

   

  ‘Sjieke DDS’. Ik mag hopen dat dat sarcastisch is? Iedereen die hier een tegengeluid laat horen wordt bijna stelselmatig uitgescholden, weggezet als trol, trawant, e.d. Zullen we a.u.b. gewoon op inhoud discussieren, en dat mag best op het scherpst van de snede, maar laten we het allemaal netjes houden.

 74. Julius

  In eigen clubjes vallen weinig standpunten en meningsverschillen te bespreken. U weet dat DDS en Joop en Krapuul ervoor zijn om standpunten te delen en erover te discussieren. Mocht u hier moeite mee hebben dan is een eigen facebook of Hyves pagina beter voor u want daar kunt u gericht vrienden en vriendinnen uitnodigen om een gezellig onderonsje te houden.

   

  Of heeft u het nut van sites als deze niet begrepen?

   

  “De Dagelijkse Standaard is een rechts-conservatief weblog waarop uiteenlopende onderwerpen worden toegelicht en becommentarieerd. Naast een aantal vaste webloggers kunnen gastbijdragen worden geleverd. Op de bijdragen kan door lezers worden gereageerd. Verder wordt soms een ‘Open draad’ geopend, waarin lezers onderwerpen kunnen aandragen of bediscussiëren”

   

  http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Dagelijkse_Standaard

 75. Mar

  @Trudy

   

  Heeft u toestemming gevraagd aan de redactie om deze website te claimen als uw grondgebied?

   

  Om nog eens een quote van Joshua Livestroui het archief op te halen:

   

  Als het geschrevene hier u niet bevalt, staat het u vrij om uw heil elders te zoeken.

   

   

 76. Maaike

  Ach Trudy, chique zijn begint bij bepaald gedrag. Uw bijdragen zijn absoluut niet chique, maar gewoon asociaal

 77. Jan

  Sommigen kun je hier maar beter negeren. Zij hebben niet het niveau, zowel sociaal als intelectueel om een serieuze discusie mee te voeren. Zij bevestigen slechts het stereotype beeld van de PVV-tokkie. Gelukkig zijn er ook een aantal PVV aanhangers op deze site met wie wel op een normale mannier van gedachten valt te wisselen.

 78. Raaf

  Wanneer Mar, Maaike, Julius, RR Kampen, Wesley en Reinier even hun gezamelijke strijd staken tegen Trudy dan kunnen we terug naar de kern.

   

  En die kern is dat rechts een glorierijke overwinning heeft behaald en links volledig buiten spel heeft gezet. De SGP zal met die ene zetel meer kunnen bereiken dan de Dhimmie Unie van Rouvoet ooit voor elkaar heeft gekregen in de regering.

  De PvdA die verklaarde ‘er met gestrekt been in te vliegen’ staat helemaal met lege handen.

   

  Dat moet de mens toch frapperen en zal de mannenbroeders ongetwijfeld deugd doen.

   

  Wellicht wordt het tijd voor de oppositie partijen om zich te gaan bezinnen en herijken. Ik denk dat alleen de SP op een juiste koers zit terwijl de PvdAmsterdammers intern aan het ineenkruimelen is, het trucje van one-trick-pony Peggol is uitgewerkt, Sap aan haar natuurlijk plafond zit en de Dhimmie Unie van Arie Slob zich naar de afgrond aan het ‘verlinksen’ is.

 79. Raaf

  Arme Peggol.

  Wat zal ie weer stampvoeten en briesen.

   

  D’66 geeft hun stem aan de SP.

  Zegt genoeg over de radicaal linkse koers die deze Armeense genocide ontkenners voeren.

 80. Wesley

  In feite is het een verlies.

   

  Na 6 maanden regeren is het niet gelukt de nederlandse kiezer te overtuigen van dit kabinet. Dat is een regelrechte afgang.

   

  De euforische stemming die nu onder sommige rechtse lieden heerst is volledig misplaatst. Ten eerste is de coalitie er niet geslaagd de verkiezingswinst te verzilveren, ten tweede is er in feite een achteruitgang. Waar bij de tweede kamerverkiezingen de PVV, VVD en CDA nog goed waren voor een meerderheid, halen ze nu een minderheid.

   

  Ik begrijp de vreugde onder rechtsen en liberalen niet helemaal. Je coalitie heeft een minderheid en om nu nog enigszins een deuk in een pakje boter te kunnen slaan moet de coalitie zich laten knechten doorvolstrekt wereldvreemde relifantasten met middeleeuwse opvattingen en denkbeelden die recht tegen ieder liberaal beginsel in gaan.

   

  In plaats van “hoera” roepen, kun je beter roepen “O, god”. De anti islam agenda van de PVV zal nu worden geblokkeerd door de SGP. De PVV ziet dat zij geen baat meer hebben bij deze coalitie aangezien zij hun stokpaardje niet ten uitvoer kunnen brengen. Dan is er voor de PVV natuurlijk geen enkele reden meer om deze coalitie te blijven gedogen. Op buitenlands beleid staan ze lijnrecht tegenover de coalitie, op islambeleid kunnen ze niks meer doen want de SGP zal waken voor godsdienstvrijheid uit angst dat hun eigen adsurde gebruiken worden bedreigd. En op economisch vlak waait wilders met de populaire wind mee.

   

  Ik denk dat het niet lang meer duurt voordat er scheuren in de gedoogconstructie komen. Voor de PVV is er immers niks meer te halen. Dan kunnen ze het proberen nog 3,5 jaar uit te zingen met het risico onzichtbaar te worden, of hij legt een bommetje onder de coalitie.

 81. DSV

  Eens, ik ben dan ook helemaal niet in een overwinningsstemming.

 82. Hugo

  Dit wordt kei en keihard bezuinigen op linksche hobbies…. Laat maar komen die wetsvoorstellen!

 83. Egor

  Michael toch, het gaat er niet om hoe je het beestje noemt, maar wat het beestje doet.

  De PVV noem je rechts, maar als je naar hun programma kijkt, zie je toch echt een links programma, op een uitzondering daargelaten.

  De VVD noemt zich ook rechts, maar als het er op aan komt, ontnemen ze bijvoorbeeld de middenstand de vrijheid om op zondag hun winkel te openen. Als dat rechts in NLis, dan is NL verloren.

 84. RR Kampen

  Leuk bedacht, maar geen spat bewijs. Koranverbrandingen zijn natuurlijk christelijk, zoals u heel goed weet. En als de islam er niet was geweest, was onze ‘christelijk-humanistische’ samenlevingsgrondslag er niet geweest, voor zover het vroege humanisme putte uit klassieke Griekse bronnen. Die indertijd door de christenen zijn verbrand maar door de moslims ‘voor ons’ bewaard zijn gebleven. Bijvoorbeeld in de vorm van zo’n 200.000 geschriften tijdens de Reconquista in Spanje en Portugal gestolen. Door uw blonde, blauwogige, christelijk-fundamentalistisch vriendjes, jawel 🙂 

   

   

 85. CDlogo

  @ holland op 23 mei, 2011 – 17:07

   

  Nee heur…..Nederland is uitgeleverd aan een stel gasten die een boek dat een ideologie van 1400 jaar geleden verkondigd aanhangen, maar zoals het er nu naar uitziet is dat binnen afzienbare tijd afgelopen.

 86. Frank

  De druiven zijn weer zuur voor onze linkse landgenoten. Het is nu eenmaal een gegeven dat iedere regering, die een aantal maanden in het zadel zit, met stemmenverlies wordt geconfronteerd. Aldus heeft de coalitie, tezamen met gedoogpartner PVV en de enige partij die niet voor verantwoordelijkheid wegloopt – de SGP- een gewelidg succes behaald. Ik ga in ieder geval even lekker genieten hiervan.

 87. Frits B

  voor elkaar … 

 88. Jasterke

   

  Het is vandaag de dag van iene miene mutte

  en als jij mij dan matst, dan mats ik jou eh. mijn vriend

  de politieke poppenkast in volle glorie

   

  maar respect wordt er toch mondjesmaat verdiend

  wat heet….het is ’n schijnvertoning potverdorie

  voor mij als eerlijke en critische beschouwer

   

  wat zijn we toch ellendig kort steeds van memorie

  m’n Vaderland wordt door ’t gemix niet rood-wit-blauwer

  dàt wordt met dit gesjoemel niet verdiend….

   

  maar Staatsrechtelijk sluit alles als ’n bus

  nog maar even wachten met m’n kazen smelten dus !

   

  Jasterke

  .

 89. Raaf

  De zuurheid bij Peggol en RR. Kampen klotstwarempel  tegen de daken aan.

  Waarlijk een genoegen.

   

   

   

   

 90. RR Kampen

  tja, ik wil u dat genoegen niet ontnemen, maar gelukkig kan dat ook niet: het feit dat het mij niets kan schelen hoe het plebs het westen verhaast vernielt laat mij namelijk volkomen steenkoud (u kunt zelfs in deze draad lezen waarom) – en omdat dit een feit is, is het voor u taboe.

  De realiteit is verder dat U constant zuur doet. Constant. En omdat u nu een soort succesje meent te zien, besteedt u uw goedkope uurtjes aan dat roepen van ‘lekker puh!’. Het is een vorm van brood en spelen en zolang bent u fijn van de straat – hetgeen mij geenszins verzuurt, maar verblijdt: dat spreekt voor zich.

  Het is en blijft een intrigerend feit dat de meeste mensen, dit zijn dan ook de mensen die ik ‘normaal’ noem, dolgraag drie ledematen afstaan voor één of ander zelfvernietigend stompzinnig principetje. En wanneer het inderdaad zover is dansen ze de horlepiep op dat ene beentje 🙂 Zoals heel Europa feestvierde toen WO I uitbrak. De lemmingen juichend over de klif. Het kan me niet snel genoeg gaan.

   

   

 91. Raaf

  Waarom toch zo zuur RR Kampen. Kom op. Tover eens een glimlach op uw links gelooid gelaat. 

  Je kunt het best.

 92. Raaf

  U verzicht zich Kampen. Boekenverbrandingen zijn juist schering en inslag bij Uw vrienden, de radicale haatbaarden uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.