Lustkunde in de kleuterklas

Houten penissen en pluche vagina’s voor kinderen van 4 tot 6 jaar oud. In Basel begint de seksles vanaf volgend jaar in de kleuterklas. En dan niet aan de hand van verhalen over bloemetjes en bijtjes, maar met expliciet videomateriaal en speelgoed-geslachtsdelen. Dan kunnen de koters vast oefenen. 

‘Lust’ is het kernwoord in de seksuele educatie van de Baselse basisscholiertjes. Daarom kan het onderwijs ook niet bij plaatjes of poppen blijven, maar moeten de kinderen seksualiteit aan den lijve ondervinden. ‘Kinderen moeten leren, dat aanrakingen van lichaamsdelen opwindend kan zijn. … Wanneer ze hierbij goed begeleid worden, dan zouden ze hun seksualiteit lustvol kunnen ontwikkelen en beleven,’ aldus Schneider, conrector van een kleuterschool en medeontwikkelaar van dit programma.

Hoe moet dit er dan uit gaan zien? Wel, houdt u vast, zo: kinderen moeten elkaar wederzijds masseren. Of ze raken elkaar aan met warme zandzakken. Op de achtergrond klinkt zachte muziek. (Ik verzin dit niet, het staat er echt!) Ook worden de kinderen gestimuleerd om doktertje te spelen. Want, zo zegt Schneider: ‘het is normaal dat kinderen op deze leeftijd lust ervaren. Dat mag men niet tegenhouden – anders kan dat de ontwikkeling negatief beïnvloeden.’

Maar wat is er dan precies zo negatief aan grenzen stellen aan de lust van een kind? Hier geeft Schneider in dit artikel geen duidelijkheid over. Ondertussen krijgen deze kinderen een beeld van seksualiteit onderwezen, dat alleen nog maar om lust en om plasticiteit draait. Nee, dát is gunstig voor de ontwikkeling van een kind!

Op deze manier wordt onder de naam ‘seksuele voorlichting’ de nieuwe generatie allerlei dubieuze dingen bijgebracht. In Zwitserland wordt het kroost in pornografische setting afgestompt met alleen de platte kant van de seksualiteit. In Nederland wordt onder het mom van ‘voorlichting’ en ‘weerbaar maken’ de vrouwelijke superioriteit nog eens herbevestigd.

Jammer ook, dat het de ouders heel moeilijk wordt gemaakt om hun kind hiertegen in bescherming te nemen. Als onderdeel van het reguliere lespakket is deze indoctrinatie van staatswege opgelegd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Caroline

  Als ze 40 jaar achterlopen, is seksuele voorlichting aan 45+-ers een beter idee.

 2. RR Kampen

  Dit is de waanzin gekroond. En verder ben ik er maar even stil van.

 3. Gielah

  Ik zal nog even doorsomberen…. een cultuur, die, zoals de westerse, zo omlaag sodemietert, verdient het wellicht door een andere overgenomen te worden.

  ( Later zal ik ontkennen dat ik dit ooit geschreven heb… maar dit is wat ik op dit moment voel).

 4. RR Kampen

  Maar, Gielah, pas een jaar of vijf geleden werd het verbod op zoenen in het openbaar in China opgeheven… Je zou toch eens één keer meemaken dat een middenweg beklijft hee. Maar nee hoor, dat verveelt blijkbaar – dus huppekee, het ene extreem óf het andere.

  Ik vind dit Zwitserse initiatief gewoonweg eng. Daar komen abberaties van, zeker weten.

 5. Gielah

  Ik zou weleens graag een lang en goed gesprek met de initiatiefnemers van deze wansmakelijkheid hebben.

  Die hebben waarschijnlijk eenzelfde soort waardenpatroon als die lui van het Hofnarretje.

  Misschien moet de Zwitserse politie maar eens grondig in hun privéleven en/ of op hun pc gaan rondneuzen.

   

 6. DSV

  Ik vind dat broodje beenham er anders best smakelijk uitzien, hoor.

  Maar serieus, ik vind dit heisa om niks.

 7. Gielah

  Overigens ben ik een beetje naar bronnen achter dit nieuws op zoek gegaan op internet, maar heb tot op dit moment nog niets kunnen ontdekken.

  Misschien kijk ik verkeerd?

 8. RR Kampen

  Ik had eerder gehoord dat het plan bestond, maar kennelijk is het er nu dus ook door. Een paar andere bronnen vond ik met de sleutel ‘kindergarten lust’ (hit me, please) ->

  http://zeltmacher-nachrichten.eu/content/schweiz-sexualerziehung-f%C3%BCr-vierj%C3%A4hrige

  http://www.tagesanzeiger.ch/zuerich/region/Sexualunterricht-im-Kindergarten-Massieren-ist-hilfreich/story/19560447

 9. Gielah

  Dank, RR Kampen.

 10. Wim

  Ik denk dat ze in Zwitserland gewoon 40 jaar achterlopen, want in de jaren 70 zou dit ook in Nederland helemaal niet raar gevonden zijn.

 11. fanof43

  Ziek.

 12. Gielah

  Ik denk dat in deze situatie heel wat Zwitserse ouders hun kinderen zelf les gaan geven.

   

  Als het onderwijs daar even beroerd is als hier, is dat trouwens ook in andere opzichten aan te bevelen.

 13. Doc_P

  Geen ander woord voor; walgelijk. Stichting martijn had het niet beter kunnen verzinnen.

   

  Als ik in Basel woonde zou ik spontaan naar een ander kanton verhuizen en op het zwitserse equivalent van de SGP (ok, is er niet, maar u snapt waar ik heen wil) stemmen.

 14. RR Kampen

  ik denk dat die lieden vooral ontstellend naïef zijn. Daar vind je verder niks. Maar een ‘opmerkelijk aantal’ van Raaf z’n agogen van 19:00 zouden volgend jaar weleens interessant materiaal op hun schijven kunnen hebben staan, inderdaad.

  Het prachtige gevaar is straks dat bepaalde gedragingen die wij ‘aanranding’ of erger noemen straks niet eens meer vervolgd zullen worden. Tja, dat was dan ‘aanschouwelijk onderwijs’.

  Laat ik het zo formuleren. Ik verwacht dat dit initiatief binnen een jaar finaal over is. Zo niet eerder.

 15. Raaf

  Agogen en pedo’s hebben weer een overwinning geboekt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.