Lustkunde in de kleuterklas

Geen categoriemei 23 2011, 18:30
Houten penissen en pluche vagina's voor kinderen van 4 tot 6 jaar oud. In Basel begint de seksles vanaf volgend jaar in de kleuterklas. En dan niet aan de hand van verhalen over bloemetjes en bijtjes, maar met expliciet videomateriaal en speelgoed-geslachtsdelen. Dan kunnen de koters vast oefenen.
'Lust' is het kernwoord in de seksuele educatie van de Baselse basisscholiertjes. Daarom kan het onderwijs ook niet bij plaatjes of poppen blijven, maar moeten de kinderen seksualiteit aan den lijve ondervinden. 'Kinderen moeten leren, dat aanrakingen van lichaamsdelen opwindend kan zijn. ... Wanneer ze hierbij goed begeleid worden, dan zouden ze hun seksualiteit lustvol kunnen ontwikkelen en beleven,' aldus Schneider, conrector van een kleuterschool en medeontwikkelaar van dit programma.
Hoe moet dit er dan uit gaan zien? Wel, houdt u vast, zo: kinderen moeten elkaar wederzijds masseren. Of ze raken elkaar aan met warme zandzakken. Op de achtergrond klinkt zachte muziek. (Ik verzin dit niet, het staat er echt!) Ook worden de kinderen gestimuleerd om doktertje te spelen. Want, zo zegt Schneider: 'het is normaal dat kinderen op deze leeftijd lust ervaren. Dat mag men niet tegenhouden - anders kan dat de ontwikkeling negatief beïnvloeden.'
Maar wat is er dan precies zo negatief aan grenzen stellen aan de lust van een kind? Hier geeft Schneider in dit artikel geen duidelijkheid over. Ondertussen krijgen deze kinderen een beeld van seksualiteit onderwezen, dat alleen nog maar om lust en om plasticiteit draait. Nee, dát is gunstig voor de ontwikkeling van een kind!
Op deze manier wordt onder de naam 'seksuele voorlichting' de nieuwe generatie allerlei dubieuze dingen bijgebracht. In Zwitserland wordt het kroost in pornografische setting afgestompt met alleen de platte kant van de seksualiteit. In Nederland wordt onder het mom van 'voorlichting' en 'weerbaar maken' de vrouwelijke superioriteit nog eens herbevestigd.
Jammer ook, dat het de ouders heel moeilijk wordt gemaakt om hun kind hiertegen in bescherming te nemen. Als onderdeel van het reguliere lespakket is deze indoctrinatie van staatswege opgelegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten