De EU financiert anti-prostitutiecampagnes

Foto:

In totaal wordt er meer dan honderd miljoen euro per jaar door de EU besteed aan een schier oneindige lijst projecten van je reinste flauwekul.

De wegen van de EU zijn ondoorgrondelijk, zo blijkt wel weer: EU-geld voor een anti-abortuscampagne gebruiken mag niet zo bleek recent, maar geld uit hetzelfde EU-potje gebruiken voor een anti-prostitutiecampagne is dan weer geen probleem. De European Women’s Lobby wil een eind maken aan de maatschappelijke acceptatie van prostitutie in Europa en is daarom een online petitie gestart waarin tot een verbod op prostitutie wordt opgeroepen. Om ook daadwerkelijk mensen zover te krijgen de petitie te ondertekenen is ook een campagne gestart, getiteld ‘Together for a Europe Free from Prostitution‘. Bijbehorend campagnefilmpje is in alle talen van de EU, dus ook in het Nederlands beschikbaar.

De feministische campagne wordt gesponsord door de EU, in het kader van het PROGRESS programme, een programma dat zelfs met een grote mate van fantasie nog niet te koppelen is aan het stimuleren van een Europese interne markt (met vrij verkeer van goederen etc.). Desalniettemin is er liefst €743,25 miljoen euro vrijgemaakt voor het van 2007 tot en met 2013 durende programma (dat na afloop ongetwijfeld opgevolgd zal worden door een vergelijkbaar, wellicht nog duurder programma).

Hier (pdf) is een lijst van activiteiten te vinden die in 2011 in het kader van dit programma zijn gefinancierd. De activiteiten lopen uiteen van onderzoeken tot mediacampagnes die onderwerpen beslaan van discriminatie tot armoede. Waarschijnlijk een bewust zo breed mogelijk gekozen spectrum, zodat er voor iedere EU-burger wat te tussen zit waar hij waarde aan hecht.

Wat alle activiteiten echter overeenkomen is dat ze niets met het stimuleren van de interne markt van doen hebben; er is geen noodzaak voor de EU om ze te financieren, mochten lidstaten waarde hechten aan bijvoorbeeld anti-prostitutiecampagnes, dan kunnen deze dit prima met de eigen middelen financieren. Logisch dat de EU consequent geldtekort heeft, als het al dit soort flauwekul moet subsidiëren. Logisch ook dat Google bij het intypen ‘geldverspilling’ vraagt of je wellicht ‘geldverspilling eu’ bedoelt. Logisch tot slot dat lidstaten, waaronder ons eigen land, minder willen betalen aan de Europese overheid.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!