Pakistan pakt vijf CIA-informanten op

Pakistan is nog steeds boos dat de Verenigde Staten erin zijn geslaagd Osama bin Laden uit de weg te ruimen. 

Islamabad heeft vijf CIA-informanten – waaronder een majoor die de kentekens opschreef van auto’s die de compound van Bin Laden aandeden – opgepakt. Deze individuen hebben Amerikaanse inlichtingendienst namelijk van informatie voorzien in de maanden voor de actie waarbij de voormalige Al Qaeda-leider werd gedood.

RTL Nieuws legt uit dat de Amerikanen niet blij zijn met de arrestaties:

Amerika is boos dat Pakistan wel het CIA-netwerk aanpakt dat Bin Laden heeft opgespoord, maar niet uitzoekt hoe het kan dat de terrorist jarenlang onopgemerkt in het land verbleef.

De reden ligt natuurlijk voor de hand: Islamabad wist al tijden waar Bin Laden was, maar voelde er niets voor hem uit te leveren / te doden / te arresteren. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

  1. Groene Leeuwr

    Correctie: hinderlaag.

  2. Groene Leeuwr

    Aan de handelswijze van Pakistan te zien hadden ze er alle belang bij Osama Bin Laden onderdak te verlenen. Vanaf de president tot aan de straatventer wisten de Pakistani waar hun geliefde leider woonachtig was. Als de Amerikanen de Pakistani vooraf hadden ingelicht over hun plannen, waren de Navy Seals in een door Pakistan opgezette nederlaag gelopen.

  3. Karl Kraut

    Die CIA-agenten hebben de zogenaamde opruiming van Osama in Abbottobad in scène gezet. Het is allemaal nep, Michael. Het is alleen maar zwartmaken van Pakistan. Obama liegt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.