Filmpje! Geert Wilders' verbeterde tekst voor Eurovisie 'Europapa': 'Als ik aan het hoofd sta...'

EUmei 07, 15:47
Ongehoord Nederland heeft een hilarisch filmpje online gezet van 'Geert Wilders' die een verbeterde versie heeft uitgebracht van Europapa. Dat is dus het idiote liedje dat onze inzending bij het Europees Songfestival is. Het origineel is wanstaltig. Maar de satirische Wilders-versie? Die is hartstikke leuk!
Het liedje begint met Geert Wilders die heel blij roept dat de PVV 37 zetels heeft bemachtigd. "Het is nu of nooit," zegt hij terwijl de muziek al begonnen is. "Wij zijn tegen Europa, tegen migratie... Dus tegen de immigranten zeggen wij: 'Blijf weg uit Europa! Als je met de boot gaat, Europapa, Europapa."
"Als ik aan het hoofd sta," zingt Wilders daarop, "geen geld naar Europa. Europapa. Europapa. Europapapapapapapa... Ja over Europapa gesproken, de grootste Europapa is natuurlijk Frans Timmermans. Díe hadden we naar het Songfestival moeten sturen."
"We zijn aan het formeren," gaat hij stug verder terwijl Dilan Yesilgöz op de achtergrond danst, Caroline van der Plas een koe melkt, en Thierry Baudet piano speelt, "maar het schiet nog niet op. Neem niet met minder genoegen dan een immigratiestop. Heb al heel veel principes in de ijskast gezet, nu is het mijn beurt en is Wilders aan zet."
"Ik wil geliefd zijn, ja dat lijkt me niet mis. Ik wil regeren, al weet ik nog niet wat dat echt is. Pieter zit me steeds dwars, maar ooit dan word ik premier. Ik zal niet stoppen tot ze zeggen, 'ja, die Wilders is goed hé!'" rapt/zingt/zegt de pop-Wilders daarna.
En dan komt het. Wilders, Yesilgöz en zelfs Pieter Omtzigt zitten achter een tafel te dineren en dan zingen de twee dames en Wilders samen: "Als ik aan het hoofd sta, geen geld naar Europa, Europapa, Europapa. Maar nog even doorgaan, formeren tot ik doodga, Europapa, Europapa."
Dit is leuk.... maar laten we vooral hopen dat de satirische versie van Wilders uiteindelijk heel realistisch blijkt te zijn. Want als er geen cent meer naar Europapapapapapa gaat is dat natuurlijk hartstikke goed. Ik vrees wat dat betreft alleen het ergste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten