Raar hoor: agenten zien niets in caviapolitie

Over linkse hobby’s gesproken. Wat te denken van de zogenaamde caviapolitie? 

Laten we eerlijk zijn, die caviapolitie is niets anders dan een (dure) linkse hobby. Waarom de PVV dit soort ideeën steunt is mij dan ook een raadsel. 

Oh, wacht eens even. Tenzij… tenzij de PVV feitelijk gezien een linkse partij ís. Tja, geen gek idee, zou je denken.

Afijn, laten we ons daar een volgende keer maar mee bezig houden. 

Goed, terug naar de caviapolitie. Het blijkt namelijk dat, hoewel heel links Nederland een dierenpolitie wel ziet zitten, agenten daar zelf nogal anders over denken. Aldus BlikOpNieuws.nl:

Negen op de tien agenten ziet niets in de plannen van het kabinet om ‘animal cops’ in te voeren. Dat blijkt uit onderzoek dat de SP afgelopen week heeft gehouden onder 425 agenten. Van Raak: ‘Agenten zijn vooral boos omdat de 500 animal cops ten koste gaan van het aantal agenten dat er nu is. Hierdoor zullen nog meer zeden- en geweldszaken op de plank blijven liggen, en dus komt de veiligheid van mensen in het geding. Ze voelen zich wat dat betreft belazerd door de PVV van wie dit prestigeproject afkomstig is. Ik ga minister Opstelten dan ook vragen te stoppen met dit onzalige PVV-plan.’

Nu zou het natuurlijk kunnen helpen als onze chagrijnige dienders iets minder vaak zouden pauzeren en iets harder zouden werken, maar goed, ze hebben natuurlijk wél een punt. Als de ‘animal cops’ er werkelijk extra bijkwamen had je dit debat wellicht nog kunnen voeren. Maar de caviapolitie kan alleen maar worden gecreëerd door te snijden in het normale agentenbestand.

Is dat het nou echt waard?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

34 reacties

 1. Rechtse Rakker

  Hoe komt het dat het oplossingspercentage van de Duitse politie zoveel hoger ligt dan in Nederland?

 2. Maaike

  In de plannen van het kabinet staat dat er agenten bijkomen, maar niet dat er weer evenveel afgaan. Per saldo wordt het nul. De 1500 verpleegkundigen komen er ook niet, omdat het doodeenvoudig niet kan. De AOW leeftijd was een breekpunt voor de verkiezingen, een dag daarna niet meer. Wilders komt zijn belofte aan zijn kiezer gewoon niet na. Dan kan die kiezer vervolgens wel het CDA en de VVD de schuld gaan geven, maar dit is hem toch echt zelf aan te rekenen.

 3. P.S.

  De PVV had het over 500 agenten dierenpolitie EXTRA!

  En bovendien is het beter dat er niet nog meer agenten elkaar in de weg gaan lopen bij het oplossen van misdrijven. Misschien moeten ze gewoon weer wat meer “de Cock’s” aanstellen i.p.v. van “30 rechercheurs op de zaak te zetten”, want dat heeft de laatste jaren niet echt geholpen.

 4. Gielah

  Fijn dat u me dan af en toe even vriendelijk kunt bijpraten, @ Maaike.

   

  Wat het gehuil over de politieagenten, die in plááts van al het werk, waar ze nu al niet aan toekomen, nu ook nog eens mishandelde dieren moeten helpen en redden… betreft:  het was de bedoeling dat die bovenóp de normale politiemacht zouden komen.

   

  Als VVD en CDA dat zo’n abject idee vonden… dan hadden ze er niet in moeten toestemmen… en dat geldt ook voor de andere  ideeën… die de PVV oprierp en waar zij ja tegen zeiden.

   

  Het was waarschijnlijk de allergrootste fout van de PVV, dat zij meenden dat VVD en CDA loyaal waren en zich aan hun woord zouden houden.

  Dát wisten de PVV en ik nog niet!

  Dom!

  Zullen we nóóit meer doen.

   

  Eerlijkheid wordt in Nederland alleen van de PVV verwacht… en van Israël, natuurlijk.

  Die moeten zich, vindt men,  als zuilen van gerechtigheid gedragen… dwars tegen allerlei onrecht en leugens naar hén toe in…. en worden als dank daarvoor als oud vuil behandeld.

  Zó zijn onze manieren!  

   

 5. Maaike

  Jawel hoor Gielah, die caviapolitie, die komt er. Die 1500 verpleegkundigen, die komen er inderdaad niet. De PVV dacht een blik verzorgers open te kunnen trekken blijkbaar. Maar goed, ouderen, dat staat zo goed in de campagne.  50% minder immigranten, op basis waarvan dan en hoe, weet de PVV dat ook? Kortom de PVV werpt ideeen op die gewoon niet uitvoerbaar zijn. Dat weet ik al een hele tijd, maar u helaas nog niet.

 6. Achterberg

  Laten we die malle dierenpolitie nou maar gewoon schrappen en we praten er niet meer over.

 7. Maaike

  En  je bent ook behoorlijk verward als je een man als Graus opneemt in je ‘partij’. Ik zou toch echt niets te maken willen hebben met een man die zwangere vrouwen mishandeld, maar goed.

 8. Gielah

  @Maaike.- De VVD en het CDA zijn de PVV juist ( tot op de dag van vandaag) NIET tegemoetgekomen…. want ze houden hun beloften niet.

  Wát u dus ook mishaagt aan dat accoord…. met de PVV inbreng bent u nog niet geconfronteerd geworden.

   

  Maar goed… voor een partijtje klagen en schamperen is dat desondanks kennelijk geen beletsel.

  De PVV vervult in deze voor velen een góuden rol… je kunt er onbelemmerd al je frustraties tegenaan kwakken… zelfs die over het weer.

  Dat mag… vindt links…. naar de PVV toe.

   

  Zoiets heet het zondebok-principe.

 9. Theo Prinse

  Ik keur dat “Amsterdamse onderzoek” van de Emielsche Socialistische Partij af. Honden speuren naar de socialisitische opium voor het volk en dat verdient al waardering.

  “Cavia” is een door de linksch mens gebezigt eufemisme voor grootschalige dieren mishandeling en overmatige kweek van dieren confectie. Ook in de paarden wereld is veel verwaarlozing gaande.

   

 10. RR Kampen

  gaan vaak samen. Je ziet dit soort ideeën, en ook de abberatie die veganisme heet, dus juist het vaakst bij (extreem-)rechts. Eerste wet die Hitler tekende: tegen vivisectie. Boegbeeld dierenliefde in Engeland: de British National Party.

 11. Gielah

  Regeeraccoord, weet u allen nog wel?

  De VVD en het CDA hadden daar niet mee in behóeven te stemmen, hoor!

   

  Overigens houden die zich aan geen enkele afspraak, tot nu toe.

  De PVV is de enige partij, die zich wel aan zijn woord houdt.

   

  Zou het aantal kansarme immigranten, dat toegelaten werd, niet gehálveerd worden?

  Nou… niet, hè?

   

  Laten we ons daar maar eerst een even druk om gaan maken.

  Van het geld, dat daarmee bespaard wordt, kunnen we een veelvoud van agenten aanstellen, voor mensen én dieren.

  En als die agenten van hun meerderen en van de politiek dan ook nog wat MOGEN…. en er niet alleen blonde vrouwtjes met maat 36 , die je zo omver blaast, worden aangenomen…  dan gaat het waarachtig in de verte nog ergens op LIJKEN, in dit eens zo goede vaderland!

 12. Maaike

  De PVV steunt het idee niet alleen, maar het is de bedenker van de caviapolitie. Het is een krankzinnig idee van een populistische partij die denkt dat het politieapparaat wel even 500 agenten kan vrijmaken, omdat zij, in hun ogen toch alleen maar in hun neus peuteren.

 13. Willie

  Sterk; caviapolitie willen wegzetten als linkse hobby en dan met een onderzoek van de SP aan komen zetten.

   

   

 14. cmsuijkerbuijk

  Als we nou eens begonnen met een hoop agenten achter de bosjes vandaan te halen, die die ene kilometer snelheidsovertreding registreren. Dan houden zich nog tig agenten bezig met het (officieel afgeschafte, maar stiekem toch nog gehandhaafde) bonnenquotum. Laat die eerst maar eens zich met echte kriminaliteit bezighouden. Het oplossings %-tage ook NU, nu er nog geen DIEREN-politie is, om te janken! Dus daar zal het niet aan liggen.

  Neem eerst maar een capabele dienders aan en niet een “positief gediscrimineerd” excuus-persoon. Zul je eens zien hoe het oplossingspercentage omhoog gaat.

  En die jank-politie uit Nederlands grootste dorp heeft altijd wat te zaniken. Die zouden helemaal eerst aan het werk moeten, want het is wel typisch, dat dit soort SP-lamenielache-onderzoeken altijd in de Republiek Amsterdam worden uitgevoerd. Uitkomst verzekerd!

  Dan is het zelfs nog niet zeker, of het een politie-afdeling met alleen taken op “dierengebied” wordt, of dat het gewoon reguliere agenten zullen zijn, met een speciale, extra opleiding, die dus een gewone taak hebben met een extra’tje, namelijk dierenwelzijn!

  Belachelijk maken is makkelijk!

 15. Mar

  Fleur Agema van de PVV moet al de bezuinigingen van dit kabinet verdedigen, omdat dankzij de PVV dit kabinet van CDA en VVD hun plannen kunnen uitvoeren.

   

  Zonder garanties van de PVV had het regeerakkoord niet tot stand gekomen. PVV heeft het welzijn van ouderen en zwakkeren ingeruild voor niet concrete realiseerbare doelen aangaande de 3 I’s.

   

  Voor het ooit zover zou komen dat PVV iets binnenhaalt voor de steun aan dit kabinet, zijn er al heel veel oudjes en gehandicapten verdwenen in zorginstellingen. Meer handen aan het bed zijn daardoor geen verlichting en geven geen betere zorg, maar zijn dan weer hard nodig door de toename.

   

  Dierenpolitie in Nederland (naar Amerikaans voorbeeld) vind ik op zich geen slecht idee. Het is alleen de vraag of iets wat in Amerika werkt in Nederland, met een totaal ander denkbeeld over dieren, ook zal werken.

 16. Rechtse Rakker

  “50% minder immigranten, op basis waarvan dan en hoe, weet de PVV dat ook? Kortom de PVV werpt ideeen op die gewoon niet uitvoerbaar zijn. Dat weet ik al een hele tijd, maar u helaas nog niet.”

   

  Of de ideeen van de PVV uitvoerbaar of niet zijn is totaal niet duidelijk, omdat het kabinet simpelweg geen enkele poging doet om ze te verwezenlijken. Om het immigratiebeleid aan te scherpen zou Nederland eigenlijk zijn macht over immigratie weer terug moeten krijgen. Dan pas kunnen immigratieregels aangescherpt worden. Ik merk niet, dat dit kabinet zich daar hard voor maakt. Zolang het kabinet zo slaafs achter Europa aanhobbelt, zal geen enkele immigratiedoelstelling gehaald worden… Natuurlijk heeft de PVV hierin ook een verantwoordelijkheid. De partij geeft erg weinig prioriteit aan dit speerpunt.

 17. PB

   

  Of de PVV is inhoudsloos of Dion Graus heeft veel macht bij de PVV. Of misschien wel allebei. Dion Graus heeft zoveel macht binnen de PVV omdat deze zo inhoudsloos is….

 18. RR Kampen

  Ik ontkom niet geheel aan de bio-industrie of kiloknallers. Ben totale carnivoor. Toch doe ik sinds een aantal jaren eigenlijk maar twee of drie dagen in de week één of ander lapje vlees. Meer gewoon niet nodig, maar nodig is me dat beetje wel.

 19. Raaf

  Oeps, mea maxima culpa. Ik bedoel dus AID (ik en afkortingen; geen gelukkig huwelijk)

   

  Qua bio-industrie doe ik hetzelfde. Haal mijn scharrelvlees bij een bevriende boer/dramaturg/filosoof en stouw niet elke dag kilo-knallers naar binnen. 

 20. Caroline

  Raaf, De AIVD? Die lijken me al behoorlijk druk met het terreurlicht van rood op groen op oranje te laten springen. De AID dus.

   

  Aan de misstanden in de bio-industrie doe ik iets wat iedereen kan doen, minder vlees eten en als je vlees eet: vlees eten van een dier dat een aardig leven heeft gehad.

 21. RR Kampen

  Enjoy ‘Dangerous veganism’ op http://members.chello.nl/r.kampen3/ (de rest is nogal achterhaald, zeker McIntyre 🙂 ).

 22. RR Kampen

  Geen argumentjes? Ik constateer dus dat u mijn bewering onderschrijft.

  Die was trouwens onderzocht. U kunt gewoon vragen hoe ik bij zo’n uitdrukking kom. Leer dit.

  Waarom trouwens in de ‘wij-vorm’ geschreven? Kunt u het niet alleen? Schizofreen?

 23. Achterberg

  Ik kan Raaf hier voluit bijtreden: het moet afgelopen zijn met het systematisch socialistisch folteren van dieren en ik  juich de rechtse plannen om de bio-industrie (waar dieren op grote schaal gruwelijk worden gefolterd) te beëindigen dan ook ook voluit toe.

   

   

 24. Raaf

  Overigens vindt iok het idee van Caroline wel sympathiek. Waarom de AIVD niet meer bevoegdheden geven ? Dan kunnen de klagende dienders uit Islamsterdam weer bonnen uitschrijven en brave burgers betrappen op allerlei ‘grove misdaden’ terwijl rovers en inbrekers vrij spel hebben.  

 25. Raaf

  Socialistisch links en leeg rechts zal het een reet roesten dat dieren gefolterd worden. Vandaar dat dierenmishandeling ook nauwelijks bestraft wordt. Ik ben van meninjg dat we dierenmishandeling moeten tegengaan en de daders keihard straffen. Veel dierenbeulen zijn (of veranderen) ook meestal in ‘mensen’beulen. De term cavia politie is bedacht door Yolande Sap. Vandaar dat ik ook altijd een onderscheid maak tussen Milieu-hysterie en Natuur. Sap behoort bij de milieu hysterica die in werkelijkheid geen donder geven om de natuur, de biodiversiteit of dierenleed. Het sowieso al een grote schande dat er een Dierenpartij KAN ontstaan in een land waar ze al een zogenaamde ‘Groene’ Partij hebben. Kennelijk laat GL veel te wensen over. Het is echter wel zaak om ook de straffen rigoureus te verhogen. Het heeft geen zin om een paardebeul op te pakken die paarden met stokken en kapmessen genitaal bewerkt wanneer ie na een boete van 200 Euro weer naar buiten banjert.

  Wat ik me zo langzamerhand wel afvraag is de hetze die Leeg Rechts, met name in DDS voert tegen mensen die wel begaan zijn met dierenleed. What the *uck is wrong with that ! Een beetje normaal omgaan met dieren en niet alles uitroeien wat per ongeluk voor onze poten loopt.   

   

 26. Caroline

  Heeben we niet al een Algemene Inspectie Dienst (AID) die zich ook met dierenwelzijn bezig houden.

   

  Overigens, klagen dat er zaken op de plank blijven liggen door de instellling van een ‘dierenpolitie’ klinkt wat schril uit een politieapparaat dat zonder dierenpolitie ook al niet meer weet op te lossen dan ca 20% van de tegen de burger gerichte criminaliteit. Ik heb het hierbij uiteraard over de geregistreerde criminaliteit. Welke smoes daarvoor wordt aangedragen, ben ik even vergeten. Dat in Duitsland het oplossingspercentage rond de 60% ligt, dat weer niet (en dat de politie daar wel alles moet opsporen en het OM alles moet vervolgen, wat hier niet het geval is) .

   

  Klagen over positieve discriminatie bij de aanstelling van agenten en top, lijkt me ook een afleidings manouvre, immers de meeste agenten en commissarissen zijn in eigen woorden nog ‘echte dienders’. Wie ze dienen, dat is de vraag. De burger staat duidelijk niet hoog op de lijst van wie/wat bediend moet worden.

 27. nick

  RR.Kampen 11.15

  En weer blijkt dat u niet helemaal goed bij uw hoofd bent.

  Maar wij weten wie dit schrijft ,dus halen we de schouders op….

  en nee…u krijgt van mij geen ‘argumentjes’….te veel eer.

 28. P.S.

  @Maaike, dus je beweert dat de PVV zichzelf heeft genaaid met het CDA en VVD? Ik denk dat het CDA en de VVD de PVV tot nu toe steeds te pakken hebben genomen. Benieuwd wanneer de maat voor Wilders vol is.

 29. nick

   Politie die gespecialiseerd is in dierenmishandeling is hard nodig.

  Het mishandelen van dieren is zo laag en is te vergelijken met kindermishandeling.

  Het kwetsen, kwellen of verwaarlozen van onschuldige wezens die zich niet kunnen verweren is een misdaad en moet aangepakt worden.Die criminelen die dit doen zijn gevaarlijke gekken die van kwaad tot erger gaan. Een heel goed plan van de PVV en een verplichting voor een beschaafd land als wij pretenderen te zijn.

  De politie moet ook deze misstanden gewoon aanpakken. Onzin dat er dan andere zaken blijven liggen, minder boetes gaan uitschrijven kan ook helpen, want hoeveel tijd gaat daar administratief inzitten!

  Daarnaast, het staat gewoon in het gedoogaccoord en de PVV kenende zullen ze daar bij blijven en geen millimeter toegeven.

  Punt voor de PVV.

 30. nick

  Van heel dicht bij weet ik dat juist bij de politie men groot voorstander is van agenten die gespecialiseerd zijn in dieren. Waar komt het vandaan dat agenten dit niet zien zitten? Dit is duidelijk een opzet van de oppositie om de PVV weer eens weg te zetten. Er zijn altijd van die lompe schreeuwers, ook bij de politie, die niets om dieren geven maar de meest agenten zien het leed van dichtbij en zijn voorstander van een dieren politie. De SP liegt er weer eens op los voor de buhne!

 31. Jan

  Citaat uit het SP rapport:

   

  “Ik werk bijna 30 jaar bij de politie Amsterdam. Ik kan er een lang verhaal over schrijven maar doe dit niet, zonde van mijn tijd en die van jou. Omdat een of andere malloot van de PVV niet met beide benen in de modder staat, moeten er 500 dierenpolitieagenten (we noemen het animal cops dan staat het interessanter voor degenen die dit thuis moeten vertellen) komen. Wij hebben in d4 (district Zuid, redactie) van Amsterdam tientallen overvallen en andere zware zaken op de plank, vaak met bekende daders, liggen die niet opgepakt kunnen worden. Meer hoef ik niet te zeggen vermoed ik.”

 32. Maaike

  Tja Gielah, het is mij bekend dat mishandeling van dieren erger is voor de heer Graus dan vrouwenmishandeling.

  Het CDA en VVD zijn de PVV wel heel erg tegemoet gekomen, daarom is het ook zo’n slecht regeerakkoord.

 33. Richard de II2

  Alle voorstanders van dit idee raad ik niet aan dit filmpje te kijken: http://www.youtube.com/watch?v=guD_HkQ2nDg

   

   

   

   

  Toch doen hé, eigenwijs!

 34. Achterberg

  De PVV steunt de caviapolitie niet maar is de bedenker van dit bizarre idee.  Zolang verwarde mensen als Graus de politiek van de PVV mee kunnen bepalen is de PVV on mogelijk serieus te nemen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.