SGP wint in Tweede Kamer

Hilariteit in de Tweede Kamer: de PvdA stemde vóór meer religieuze invloed.

Tijdens de stemmingen over de amendementen op de telecomwet, stak de PvdA abusievelijk de handen in de lucht bij een wetsvoorstel van SGP en CDA dat er overduidelijk op gericht is de religieuze internetprovider Kliksafe te redden tegen het achterlijke voorstel tot ‘netneutraliteit’. Hierdoor is er nog maar één mogelijkheid voor PvdA, GroenLinks en D66 om dit gereformeerde randje uit de telecomwet te hakken: het hele wetsvoorstel wegstemmen.

En dat is natuurlijk wel erg pijnlijk voor oom Job en zijn fractie. Óf hij stemt tegen een wetsvoorstel dat volgens zijn partijgenoot Martijn van Dam Noord-Koreaanse toestanden dichterbij heeft gebracht, óf hij brengt de door de sociaal-democraten zo gehate SGP een mooi succesje.

Hoe dan ook willen we de SGP feliciteren met het behaalde resultaat. Kliksafe blijft in ieder geval voorlopig bestaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. Frankie44

  Erg leuk dat ze bij de PvdA het spoor helemaal bijster zijn. Al jaren. Door de steeds maar toenemende invloeden van het rechtse kabinet+PVV steken ze in wilde paniek hun handen omhoog. Nu vandaag nog even afwachten betreft de uitspraak rond Geert Wilders of wij feest kunnen gaan vieren als hij vrij wordt gesproken of wij in hoger beroep kunnen gaan.

 2. Gielah

  Kijk…. dat is nu komisch!

  Zou het een soort Goddelijke Interventie zijn, die de aanwezige PvdA-ers (hoeveel waren dat er eigenlijk…) tegelijkertijd… tegen hun eigen bedoeling in… de handen omhoog deed steken?

   

  Er meer meer en vaker gebeden worden, broeders en zusters!

   

  Kan ook geen kwaad a.s. donderdag, als de Onrechtbank in Amsterdam over onze Geert Wilders gaat oordelen…

 3. Nittickson

  Ja, die Cohen die zit er bovenop hoor. Sinds Wijnie Jabaaij niet meer zo’n zootje meegemaakt in de kamer.

   

  Wat een afgang.

 4. Achterberg

  Het is wel aandoenlijk hoe op dit blog elk succesje van de Zwarte Kousen wordt gevierd. Moet ook, het is de strohalm waar rechts zich in deze lastige tijden aan moet vastklampen.

 5. Ian

  Ja ja, de PvdA, de 4e religieuze partij van Nederland: “Zo waarlijk helpe mij Job almachtig!”

 6. Esther

  Vrije wil, weet u nog?

 7. Julius

  komt altijd voor verrassingen te staan, want de ‘vrije’ wil van vijanden blijkt in dan Gods handen met het grootste gemak om te buigen in iets, dat Hij wél wil.  

   

  Oooh, dus zo’n toestand als 9/11 was uw Gods wil… 😉

 8. holland

  Bileam dat is dat verhaaltje alwaar Mozes opgedragen wordt alle leiders van het volk op te hangen en die met die 24000 doden. En dan noemen we de koran een verwerpelijk boekwerkje….

   

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bileam

   

  Humor is het als het van je eigen God komt zeker. Eigen God eerst!

   

  Volgens mij is het boekje met humor van God net zo dik als het boek over de Duitse humor 😉

 9. Tom Hendrix

  Hier blijkt de genialiteit van de Socialisten weer uit.

  Gefeliciteerd SGP, prachtig resultaat, en dit bewijst maar weer dat de PVDA volkomen van het paadje is geraakt.

  De enige socialist waar ik nog eerbied voor heb, is de gestorven grote staatsman Willem Drees, en sinds dhr.Drees in 1972 zijn lidmaatschap had opgezegd bij de PVDA, is het met deze PVDA steeds slechter gegaan.

   

 10. Gielah

  Vrije wil van de PvdA… Esther?

  Bedoelt u dat?

   

  Maar dit wás… naar hun eigen zeggen… helemáál hun eigen wil niet, om zó te stemmen.

   

  Daarom gingen mijn gedachten ook … in het verlengde van dit voorval… naar morgen, donderdag, de uitspraak van het Amsterdamse Gerechtshof over Geert Wilders.

  Wie weet wat die allemaal niet voor ellende willen… gestuurd of gedwongen door de Eurabië-machten….. die officieel helemaal niet bestaan maar die in feite bijna alles beheersen en beïnvloeden. 

  Het lijkt mij een goed idee dat Gods kinderen de Allerhoogste dan dezer dagen nog eens even vurig gaan smeken, om die verderfelijke wil van niet-rechtvaardige mensen eveneens radicaal óm te buigen, naar ZIJN vrije wil… in de richting van échte gerechtigheid.

   

  Dat is vaker gebeurd!

  De hele Bijbelse geschiedenis staat tenslotte vol van zulke ombuigingen van menselijk onrecht in de richting van goddelijk recht.

   

  Een heidense tovenaar, Bileam, staat bijvoorbeeld op de berg Pe’Or klaar om het Godsvolk, dat daar beneden in de woestijn in een tentenkamp ligt, te vervloeken…. hij opent zijn mond… en wat komt eruit?

  In de eerste plaats zegt hij tot Israël:

  ‘Gezegend die u zegenen en die u vervloekt…. vervlóekt!’

  En voorts proclameert hij, dwars tegen zichzelf in, de komst van Israëls Messias en voorzegt hij de ondergang van ál Israëls vijanden.

   

  Kijk: dat is goddelijke humor.

  Wie bidt, komt altijd voor verrassingen te staan, want de ‘vrije’ wil van vijanden blijkt in dan Gods handen met het grootste gemak om te buigen in iets, dat Hij wél wil.  

 11. François

  “Noord-Koreaanse toestanden” …

  Is het wel zeker dat de PvdA “per ongeluk” vóór de motie heeft gestemd?

 12. Raaf

  Ik wil in deze eens een ander geluid laten horen. Ik vind het eigenlijk belachelijk dat wetten er door gejast kunnen worden wanneer een fractie (ditmaal de PvdA maar het kan elke partij overkomen) per ongeluk op een verkeerd moment de hand opsteekt of wanneer een flapdrol per ongeluk een bolletje met een blauwe pen ipv. rode pen invult. De procedure wordt zo boven de (geest van de) democratie gesteld. 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.