Marokkaanse straatterroristen krijgen gratis karateles

Fan-tas-tisch idee zeg. 

Gouda heeft een fan-tas-tisch plan:

Gouda geeft vanaf september vechtsportles aan Marokkaanse probleemjongeren.

Dat verzin je toch niet…

De lessen moeten de probleemjongeren leren om hun agressie in toom te houden. Daarnaast zou het ook een positieve invloed hebben op hun persoonlijke groei. De gemeente hoopt zo dat de overlast in de wijken vermindert en een groter gevoel van veiligheid ontstaat bij Gouwenaars, meldt het AD.

Ik begrijp de gedachte achter deze lessen, maar dit soort lessen hebben alleen een ‘positieve invloed op de persoonlijke groei’ van mensen die daar bewust mee bezig zijn. Als je alleen maar geïnteresseerd bent in de vraag hoe je onschuldige voorbijgangers het beste in elkaar kunt slaan is het wellicht ’t beste als we je heel ver houden van welke vechtsport dan ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

26 reacties

 1. Ann

  Beginnen  @ Trudy , met tassies roven , inbreken in huizen ,  auto’s vernielen door braakschade  ,   gouden kettingen afrukken  , mobieltjes en geld met veel geweld stelen en natuurlijk veel sissssssen , je weet togggg . Ik weet zeker dat je dan ook alles gratieschhhh krijgt , misschien mag je ook met een vlinderreisje of boottocht mee , als je heeeeeel erg  .je best doet

 2. trias politica

  Ik kan het bijna niet geloven. Welke debiel bedenkt zoiets ? No further comments.

 3. John

  Het wordt nu dus echt tijd om te zorgen dat je jezelf kunt verdedigen in Gouda. Als je dit soort tuig nu gesubsidieerd les gaat geven om voorbijgangers in elkaar te tikken, wat moeten we dan als burgers nog? Verhuizen?

   

  Burgerwachten in het leven roepen om ons te beschermen tegen medeburgers EN overheid? Met elkaar particuliere beveiligers betalen die straat WEL veilig weten te houden?

   

  Onvoorstelbaar dat een overheid tuig subsidieert om haar burgers in elkaar te laten rammen. Waarom maken dit soort bestuurders een land compleet kapot? Haters van Nederland?

 4. Trudy

  Sluipenderwijs wordt de economie/samenleving  vernietigd, door deze mensen en de nieuwe NSB’ers!

 5. Mar

  In Amerika is o.a. boksen  tot een middel geworden om probleemjongeren uit de criminele sfeer te halen en hun agressie te laten beteugelen. Met deze methode probeert men het aantal jeugdbendes, die met wapens vetes uitvechten op straat, te reduceren.

   

  Er zijn toch ook allerlei websites en weblogs, waarvan men zegt dat ze nuttig zijn omdat mensen hun agressie van zich af kunnen schrijven en zo op straat minder explosief zullen reageren.

   

  Kanaliseren van emoties heet dat.

 6. PB

  Ik heb een beter idee: leer ze gelijk bommen maken, dan kunnen ze wat van hun explosiviteit kwijt…. Eerlijk waar wie bedenkt dit soort dingen…

 7. cmsuijkerbuijk

  Ik denk dat je deze lichtgetinten beter kunt laten werken tot ze er bij neervallen. Volgens mij zijn er in Limburg nog wel wat mijnen te exploiteren, maar mocht er geen steenkool meer zijn, dan zijn ze toch van de straat. Zijn ze hun aggressie zó kwijt!

  En als “bijvangst”: Ze leren wérken voor de kost.

 8. Frits B

  aansporing is aan “goedwillende Mocro’s” om zich te gaan misdragen. Die moeten karatelessen zelf betalen, en voor straf wordt het dan gratis. Omgekeerde wereld.

  Voor de oppassende burger is het wel een hele troost dat hij voortaan vakkundig in elkaar gemept kan gaan worden. 

 9. cmsuijkerbuijk

  Ja en kriminelen geef je gewoon schietles. Kunnen ze hun agressie kwijt en het is ook beter voor het slachtoffer. Stel je voor, dat je ondeskundig neergeschoten wordt!

 10. John

  @Mar:

  Maar ook daar zie je dat het alleen werkt bij jongeren en bendes die zelf anders willen worden!

   

  Bovendien zijn het daar veel particuliere en charitatieve projecten en veel minder overheidsprojecten. Naast bokslessen zitten daar bewogen mensen die echt om de jongeren geven. OK, niet allemaal dat is zo, maar hier gaat het om broodpredikers die als enige werkelijke doel hebben om zelf een boterham op hun bord te krijgen. Het zal ze, ambtenaren als ze zijn, worst wezen wat er met de samenleving gebeurd, zolang zij maar worst op hun brood hebben! Om vijf uur trekken ze de deur achter zich dicht, en die jongere die net midden in een verhaal vol emoties zat kan het bekijken. Gevolg: door de karatetraining weet die opeens heel goed om zijn emoties te kanaliseren. Ik hoop alleen voor jou dat jij niet aan het eind van het kanaal staat en met een gesubsidieerde schedelbasisfractuur het ziekenhuis in draait.

   

  Dergelijke projecten kunnen alleen succes hebben met bewogen mensen. Niet met jeugdwerkers die met het zoveelste idee willen experimenteren. Mensen die zelf verandert zijn, geen pedagogen die alleen wat theorie kennen, maar zelf nog helemaal niets in het leven hebben meegemaakt.

 11. Mar

  Aan mij @Mar gericht:

   

  “Ik hoop alleen voor jou dat jij niet aan het eind van het kanaal staat
  en met een gesubsidieerde schedelbasisfractuur het ziekenhuis in draait.”

   

  Ze blijven merkwaardig, dit soort wensen, als iemand het niet eens is met mijn bijdrage.

   

  Wordt dit uitgesproken in de hoop dat ik zonder slachtoffer te zijn van geweld tot inkeer komt of hoopt men stiekem dat mij wel iets overkomt zodat ik wel een ander toontje ga zingen?

   

  Wat wil de persoon in kwestie mij nu precies zeggen? Waarom komt men met dit soort uitspraken als men het niet met je eens is of je uitspraak hopeloos naïef vindt?

 12. Trudy

  Ik ben dan wel een blanke met met blond haar en blauwe ogen, ja helaas dat heb ik tegen, maar goed, ik ben agressief, mag ik nu ook kosteloos op karateles?  of mag ik niet komen omdat ik een blanke ben met blond haar en blauwe ogen?

 13. Mar

  @Esther

   

  “De karatelessen richten zich in Gouda in eerste instantie op jongeren
  die voor overlast zorgen of dreigen te ontsporen, maar die nog niet op
  het criminele pad zijn beland.”

   

  “In eerste instantie komen jongeren, die voor overlast zorgen of dreigen te ontsporen maar nog niet crimineel zijn, in aanmerking voor de karatelessen”

   

  “Marokkaanse probleemjongeren kunnen er vanaf volgende maand zowaar karateles krijgen.”

   

  @Esther

   

  Er gaat geen geld naar criminelen. Als er daadwerkelijk crimininele daden worden gepleegd door deze jongeren, dan kan men ze via de wet/justitie aanpakken. Wettelijk heeft de politie/justitie geen poot om op te staan, vandaar dat men komt met “creatieve” aanpak. Men kan er voor kiezen om “overlast bezorgen” wettelijk een misdaad te maken, echter krijgen de rechtbanken het dan heel erg druk, want wie het nieuws volgt weet dat er ook geklaagd wordt over overlast van te hard rijdende scootmobielen in winkelcentra, overlast van hangbejaarden die een lunchroom elke ochtend als hun plekje uitkiezen, overlast van voetbalsupporters in de straten naar de stadions, overlast van rumoerige jeugd die van een examenfeestje afkomen, overlast van schreeuwende kinderen op het schoolplein tijdens de pauze, overlast van buiten spelende peuters bij de kinderopvang, enz. enz.

   

  Een samenscholingsverbod wordt nog wel eens ingezet. Niet meer dan 3 jongeren bij elkaar. Maar om nou elke dag 2 politieagenten tijdens schoolpauzes in te zetten om dit samenscholingsverbod te handhaven, is toch ook gewone pure tijd- en geldverspilling.

   

  Soms moet men roeien met de riemen die men heeft. Nederland omtoveren tot een politiestaat lijkt mij voor jou ook geen optie.

 14. Esther

  Het eerste wat je bij vechtsporten leert is wanneer je wel en geen geweld mag gebruiken. Daar zijn ze heel strict in: naast het kanaliseren van woede leert men ook controle over zichzelf.

   

  Overigens maakt dat nog niet dat ik dit een goed idee vindt. Ik begrijp niet zo goed waarom extra geld naar de criminelen toe zou moeten gaan; zorg dan dat er dit soort initiatieven in de buurt worden ontwikkeld, zodat niet alleen de criminelen er wat aan hebben. En het liefst particulier gefinancieerd, natuurlijk.

 15. Ann

  Men kan niet buiten de geijkte paden denken .

   

  Tuurlijk  ,  dat laten we aan mensen over die na 30 jaar

  nog steeds niet het licht hebben gezien ,  gelukkig zien velen 

  wel de duisternis waarin we al jaren zitten .

   

 16. Mar

  @John 11.45 uur

   

  In de reactie voor mij werd geschreven: “Eerlijk waar wie bedenkt dit soort dingen”

   

  Ik gaf als voorbeeld Amerika, waar dit principe ook wordt toegepast bij de aanpak van  gangs van allerlei origine.

   

  Het gros hier vindt het een belachelijk idee omdat  er sprake is van:

   

  Marokkaanse straatjochies

  PvdA burgemeester

  Linkse ambtenaren

  Gesubsidieerd

   

  Men kan niet buiten de geijkte paden denken.

   

 17. François

   

  “Gouda geeft vanaf september vechtsportles aan Marokkaanse probleemjongeren. (…) De gemeente hoopt zo dat…een groter gevoel van veiligheid ontstaat bij Gouwenaars.”

   

   

  Als je het zo leest is het alsof dit soort bestuurders/beleidsmakers het erom doen. Tenzij ze een flink steekje los hebben zitten, wat meer voor de hand ligt. De zelfhaat moet er welhaast ondraaglijk zijn. En dan te bedenken dat dit soort cynische idioterie van ons belastinggeld in meer probleemsteden plaatsvindt. Al sinds jaren. Zum Kotzen.

 18. Johrij

  is door zo’n gesubsidieerde kickbokser doodgeslagen (in Amsterdam kregen Marokkanen om dezelfde reden als hierboven genoemd kickbokslessen), heette gewone mishandelng met de dood als gevolg.

 19. Jan

  Linkse partijen zouden zich moeten schamen voor dit soort plannen. Erg slecht voor de beeldvorming en ik heb ook mijn twijfels over het nut. Mensen in Nederland hebben terecht hun buik vol van de zachte aanpak van dit soort tuig. Gewoon keihard optreden. Lange gevangenisstraffen en indien mogelijk het land uitzetten. Bij jongeren onder de 18 ook de ouders aanpakken. Misschien dat ze dan een keer gaan nadenken over een fatsoenlijke opvoeding.

 20. Nittickson

  Tja, wie kaatst moet de bal verwachten, niet?

   

  Volgens mij wenst John alleen maar dat u niet geconfronteerd zult worden met de consequenties van uw eigen naieveteit. Ik zou zeggen: reuze aardig. Persoonlijk vind ik dat naieveteit niet hard genoeg kan worden afgestraft. Ik nomineer de bedenker van dit plan graag voor een Darwin Award.  Misschien kunt u zichzelf alvast nomineren?

   

   

 21. Ann

   

   

  Mijn buurjongen zat in zijn examenjaar en is twee keer in dat jaar los getrapt door dat tuig , hij was nauwelijks klaar met therapie van de eerste herstel periode  toen hij voor de tweede keer is gepakt ,  weer weken  in t ziekenhuis , hij loopt nu met metalen pinnen en platen in zijn benen , kan nooit meer voetballen en skaten , zijn favorite sporten , de zoon van mijn vriendin , dito verhaal , zijn ribben  , oogkas  en  kaak in tienen ,getrapt door dat woestijnvullis , zo kan ik nog ff doorgaan . En dan gaat  de Pvdalla ,  natuurlijk met G.Slinx , dit soort waanzin betalen , zodat ze nog meer expertise krijgen hoe ze op een degelijke manier die  Hollandse varkens en honden murw kunnen trappen , hoe iemand dit soort wantoestanden kan verdedigen is mij een f*cking raadsel . Vind het niet vreemd dat de ouders van deze twee jongens vaak zeggen  : Je zou die allatonen goedpraters  haast toewensen hetzelfde in hun gezin een keer  mee te maken ,  tja dan l*l je wel anders .

 22. Juul 2

  Mijn neef van nog net geen vijftien is onlangs voor de derde keer vakkundig in elkaar getrapt door groepjes iets oudere Marokkanen. De laatste keer weer, omdat hij ‘keek’. Kan hij zijn lessen jiujitsu, die hij nu noodgedwongen (hij houdt meer van basketballen) volgt declareren bij de gemeente?

   

  Overigens schijnt dit verschijnsel ook bij veel van zijn vriendjes voorgekomen zijn. Een vriend van mij woont tegenover Argan in Amsterdam waar ook een tijdje gratis thaiboksles werd gegeven aan kansenjongeren. Als je dat uitschot aanschouwde, is leren thaiboksen wel het laatste waar je aan denkt. Nog nooit zolang met open mond van verbazing gestaan, toen ik dat zag.

   

 23. Nittickson

  Ik stel voor dat die jongens vooral op burgemeester Cornelissen oefenen. Weer meer geld naar tuig, weer een beloning dus voor wangedrag. Waarom moeten jongeren die zich netjes gdragen betalen voor karatelessen en waarom moeten jongeren die vermoedelijk oude Nederlandse vorouwtjes in elkaar gaan rammen gratis karatelessen krijgen?

   

  Wanneer rekent dit land nu eindeijk eens af met dit soort zieke acties van linkse bestuurders?

   

   

 24. Dutchman

  Door een tekort aan overvallen en zware mishandelingen heeft het Bestuur van Gouda besloten om potentiële criminelen en overlastgevende te ondersteunen in hun favoriete bezigheden. Tevens meld het Bestuur, dat de gemeente de beangste burger tegemoet wil komen, door ze van af nu de gerustheid te geven dat zij bij een overval of mishandeling de zekerheid hebben op een professionele en vakkundige behandeling van een schedelbasisfractuur of een paar gebroken oogkassen!

  Was getekend, het Bestuur.

 25. Tom Hendrix

  En het ergste is dat het maar doorgaat en maar doorgaat.

  ook het huidige kabinet komt er niet aan toe, wat de veiligheid in de openbare ruimte betreft, om door te pakken.

  Dit en het feit, dat de hele samenleving grondig is verpest, door maakbaarheids-idealisten, het feit dat iedere nationale maatregel om problemen aan te pakken, wordt gefrustreerd door Brussel maakt dat ik voor mij persoonlijk niet meer zie hoe we dit moeten gaan oplossen.

  Sinds 1968, zijn we op een glijdende schaal terecht gekomen, qua orde, discipline en gezag, en vervolgens zien we na 40 jaar de uitwerking van dit zgn. progressieve beleid.

  In en intriest.

 26. Ann

  Tja  de Pvdalla heeft daar een grote vinger in de koeskoes , de burgemeester , ach wie kent  hem niet de islamknieler , goedprater , kleine incidentjes niksnut   Cornelis  vindt dat we nu professioneel in elkaar getrapt mogen worden  , ook nog eens door ons zelf betaald , deze loser betaalt ook elk jaar met oud en nieuwjaar een feest  met alles derop en deraan  voor  het  woestijntuig , het rif clubhuis is voor vele duizenden euri’s verbouwd  ondanks de  gigantische tekorten , dus vraag ik me af  , WTF , zijn ze daar mesjokke ? In elk geval weten de inwoners van Gouda  nu waar het geld wel naar toe gaat , busvervoer voor fatima’s die geen klok kunnen kijken , de vele oetkeringen  en soepsidies  en  nu weer karatelessen , misschien  begrijpt iedereen  nu ook waarom  Gouda op de vierde plaats staat met de parkeertarieven en de plaatselijke belastingen  steeds hoger worden .

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.