Verfrissend: Van Tongeren pleit voor subsidievrij klimaatdebat

Geen categoriesep 29 2011, 10:58
Breekt nu ook bij GroenLinks eindelijk de zon door?
Eh, nee dus. Het schrappen van subsidies voor organisaties die onwelgevallige rapporten publiceren - over het hoge hoaxgehalte van klimaatveranderingstheorieen en dergelijke - is prima ok. Knorrend van instemming tweet the Honorable Member for Greenpeace bijvoorbeeld het volgende:
De openingsdaad van de nieuwe linkse Deense regering is het schrappen van een subsidie voor onderzoek uitgevoerd door een instutuut geleid door 's werelds bekendste klimaatveranderingsscepticus. Mag allemaal, wat ons betreft: een werkelijk vrij debat hoort immers vooral ook subsidievrij te zijn.
Maar als je subsidies gaat schrappen, moet je wel consistent zijn. Dat betekent dus ook geen subsidies meer voor klimaathoaxclubs en groene lobbysocieteiten als Greenpeace (en nee, ook geen indirecte subsidie via de Postcodeloterij). En al helemaal geen belastingcenten voor het faciliteren van lezing van de Amerikaanse klimaatjomanda, Al Gore. Wat dat betreft heeft Van Tongeren haar eigen nieuwe lijn helaas nog niet helemaal begrepen:
Wil De Mos nu een spreekverbod voor Al Gore? Partij voor de Spreekverboden of Partij voor de Vrijheid om te zeggen wat je vindt.
Toch weer het oude linkse liedje dus: "Subsidy for me but not for thee." Jammer.
PS: Nieuwsbrief? Ja, graag!
Foto: Postcodeloterij.nl (ja, echt!)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten