We’re all insane now

We zijn allemaal hart-stik-ke gek. Dat blijkt tenminste uit Europees onderzoek. Volgens de onderzoekers lijdt 38% van de Europeanen namelijk aan een mentale stoornis. 

Ik weet wat u denkt: ‘Zijn er dan zoveel schizofrenen? Zoveel mensen die er lustig op los kletsen tegen ingebeelde vrienden? Zoveel mensen die het leuk vinden om onschuldige luitjes te martelen en vervolgens te vermoorden?’

Welnee.

Ieder jaar krijgen 165 miljoen Europeanen, oftewel 38 procent, te maken met een mentale stoornis zoals depressie, angst, slapeloosheid of dementie. Dit blijkt uit een groot onderzoek van de Universiteit van Dresden in Duitsland.

Alzheimer en beroertes moeten natuurlijk niet onderschat worden, maar angst? En depressie? Of slapeloosheid? Zien we die zaken tegenwoordig nu ook al als gigantische psychische problemen die per direct opgelost dienen te worden?

Het valt mij altijd op dat we nogal wat spreken over dit soort ‘stoornissen’, maar dat het niet minder erg, maar érger wordt. Steeds meer mensen beweren klinisch dit of dat te zijn. Nog even en ‘normale mensen’ zijn de uitzondering, wat ze natuurlijk abnormaal maakt.

Volgens mij is het echte Europese probleem niet dat we allemaal geestesziek zijn, maar dat we continu iets te zeuren hebben en dat we vooral excelleren in het opblazen van allerhande ‘problemen’. Misschien moeten we gewoon massaal onze houding veranderen, wat positiever in het leven staan, en wat minder obsederen over hoe het allemaal ‘zou moeten zijn’. Dat zou een hoop goed doen: meer in ieder geval dan alle voorstellen van dit soort onderzoekers te samen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. DonkeyKong

  Ja ja geef Europa maar weer de schuld.

  De bron van deze meta-krankzinnigheid ligt toch echt in de Verenigde Staten.

   

  De aldaar binnenkort te verschijnen DSM-V zal ons nog doen terugverlangen naar de tijden dat “slechts” 38% van Europa geestesziek was.

 2. trias politica

  Als je hele volksstammen importeert die er geen bezwaar tegen hebben dat neven en nichten met elkaar volop nakomelingen verwekken moet je hier niet raar van opkijken. We hebben dit zelf gefaciliteerd.

 3. joga

  Helemaal eens CMS,

  Europa in sneltreivaart op weg naar de positie van grootste open inrichting van deze aarde. Allemaal in gang gezet door de Bilderbergers in samenwerking met de islam en de socialisten. Geen wonder, dat een overgroot deel van de mensheid hierdoor volledig van het pad raakt. Wanneer je dagelijks ziet en leest hoe je als hardwerkende burger alle rechten kwijtraakt , de omgeving totaal verpaupert en misdadiger wordt dan zullen alleen de meest evenwichtige personen dit aankunnen. Maar ik ben bang dat het er te weinig zullen zijn om aan de misdadige NWO weerstand te bieden. Helaas zullen onze kinderen en kleinkinderen hiervan de grootste slachtoffers worden.

 4. Marcel van Roosmalen

  We hebben in Europa te maken met politiek die niet de burgers- dient, maar slechts de eigen agenda. Een juridisch stelsel dat daderbelangen boven slachtofferbelangen stelt. Een financieel systeem dat de weinigen in staat stelt om de velen te beroven. Onderwijssysteem dat niet leert hoe te denken, maar wat te denken. Tot slot een medisch systeem dat geen belang heeft bij genezen burgers, maar bij burgers die ziek zijn…..

 5. cmsuijkerbuijk

  Je zou ook wel helemaal gestoord worden ook, hier in dit EU/Euro gekkenhuis. Er zijn mensen voor minder geflipt!

  Toekomst door deze crisis naar de donder; pensioenen naar de kloten, in sprookjes gelovende politici blijven maar hardnekkig in hun utopie volharden, dus geen licht aan het eind van de tunnel; machteloosheid en woede zorgen er verder wel voor, dat je van het padje raakt!

 6. Hans_VS

  Ik vraag me af… In hoeverre mate spelen klachten omtrend depressie, angst en/of slapeloosheid mee in het arbeidsongeschikt verklaren?!…

   

   

 7. Willie

  Hey 38%, precies het deel van Europa dat links stemt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.