Tokkiescholier bedreigt lerares

De Flodders.

Het heeft er alle schijn van dat iemand een beetje te vaak heeft gekeken naar De Flodders:

De politie heeft woensdag in Emmen een 13-jarige scholiere aangehouden nadat zij haar lerares met een mes had bedreigd. De tiener had even daarvoor ruzie gekregen met een klasgenoot, meldde de politie donderdag.

De tokkie in kwestie had ruzie met een klasgenootje. De lerares intervenieerde, wat haar niet in dank werd afgenomen; zij werd opeens bedreigd met een mes.

De andere klasgenoten kwamen tussenbeide. 

Uiteindelijk vluchtte de scholiere. Gelukkig is ze opgepakt.

Dit soort tuig moet natuurlijk hard worden aangepakt. Dit kan werkelijk niet door de beugel. Van school trappen en vastzetten in een jeugdgevangenis; laat deze ‘dame’ maar even voelen wat het betekent om crimineel te zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. Bjürkje

  Mag Ik er op wijzen dat de derogatory term  “tokkie en henk en ingrid ”    door rascistische politici in onze overheden is geintroduceerd om de Autochtone Bevolking óp Crimineel fascistische wijze te beledigen discrimineren en vernederen?
  Het past niét dat u deze tegen eigen Volk gerichte Schandvlekken dient door na aperij!
  Mede  dát ruime 60% van de Bevolking joods is en het   DÚS als antisemitisme ÓÓK  Uit gelegd Kan Worden!

 2. Floepert

  Wat heeft de demografishe verdeling te maken met de constatering dat het hier een Tokkie betreft?

 3. Frits B

  luidruchtige en voor hun omgeving hinderlijke personen, en dan vooral hoogst autochtoon blank. Maar messen trekken is daar meestal niet bij, zeker niet bij 13-jarige meisjes. Wat dat betreft leek me de term Tokkie niet op zijn plaats, maar wie nog steeds denkt dat Emmen en omgeving bewoond wordt door knoestige lieden die leven op turf, jenever en achterdocht, die kon weleens verrast worden door de diversiteit die daar tegenwoordig aan te treffen valt. En het ontspoorde deel daarvan wordt doorgaans niet met Tokkie benoemd. 

   

  Maar ik kan me natuurlijk vergissen. Ik woon er niet meer. 

 4. Floepert

  Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat uw vooroordelen er mee te maken hebben.

 5. Julius

  “En het ontspoorde deel daarvan wordt doorgaans niet met Tokkie benoemd”

   

  Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Hoe benoemt u dat deel doorgaans dan wel?

 6. Frits B

  website van Elsevier:

  hellangellus op donderdag 22 december 2011 14:24

   

  Deze school is een vso school waar allerlei kinderen samenkomen die niet goed functioneren in “normaal” voortgezet onderwijs. Hier heb je “explosiefjes” tussen zitten. En ik heb respect voor deze leraren die alle zeilen moeten bijzetten om deze kinderen goed te begeleiden. Op de site van deze school staat een brief van de schoolleiding en de politie en de school heeft goed gehandeld in deze zaak, natuurlijk is het te betreuren wat er hier gebeurt is, en het meisje heeft het mes gepakt uit het kook-lokaal.”

   

  De school zelf is heel summier: 

  http://zml-thriantaschool.nl/uploads/20111222%20KG%20pers%20versie%202.pdf

  Conclusie blijft: geen tokkies en ook niet crimineel. 

 7. Frits B

  bevolkingssamenstelling van Emmen? Ruim gesorteerd. 

 8. Bjürkje

  Mag Ik er op wijzen dat de derogatory term  “tokkie en henk en ingrid ”    door rascistische politici in onze overheden is geintroduceerd om de Autochtone Bevolking óp Crimineel fascistische wijze te beledigen discrimineren en vernederen?

   

  Het past niét dat u deze tegen eigen Volk gerichte Schandvlekken dient door na aperij!

  Mede  dát ruime 60% van de Bevolking joods is en het   DÚS als antisemitisme ÓÓK  Uit gelegd Kan Worden!

 9. Julius

  Heldere en goede aanvulling op het vuilnis van Michael vd G.

 10. Wim

  Het is niet de eerste keer dat Van der Galien de kwalificatie “tokkie” gebruikt voor jeugdigen die het criminele pad opgaan, daarmee te kennen gevend dat hij niet weet wat een “tokkie” is. Het is namelijk NIET het synoniem voor “jeugdige crimineel”, maar voor personen met een wat asociale levensstijl. Dat je tokkies liever niet als buren hebt, betekent nog niet dat het per definitie misdadigers zijn, ook al overtreden ze misschien vaker de wet dan een brave burger. Het zijn echter niet alleen mensen uit de sociale onderklasse die misdaden begaan;  zoals ik destijds al memoreerde, waren twee van de moordenaars in de Baarnse rechtszaak afkomstig uit zeer voorname en welgestelde gezinnen (die waarschijnlijk vvd of een christelijke partij gestemd zullen hebben). Wát er ook mis mee was, “tokkies” waren ze niet, ook niet avant la lettre, maar wél moordenaars.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.